Trend: Tailed Clothing

Ah, I’m in love! Toen ik weer eens op Lookbook.nu zat te browsen zg ik verschillende jurken voorbij komen die van voren kort zijn en van achteren lang. Volgens mij is hier geen specifieke term voor, maar laten we het maar even ‘tailed’ noemen. Alsof je een sleep hebt, of een staart. Ik vind het ZO prachtig!

Jaren geleden, toen blush nog rouge was en toen concealer nog camouflagestick werd genoemd, zag ik een advertentie in een magazine van MAC Viva Glam 3. Volgens mij is dat 1998 geweest. Dat jaar waren Mary J. Blige en Lil’ Kim de gezichten van de Viva Glam lipsticks. Ik vond de gouden jurk van Mary echt ontzettend mooi! Kort van voren en wat langer van achteren. Ik heb nog lang gezocht naar zo’n jurk, maar in die tijd was zoiets niet verkrijgbaar in de winkels.

Toen ik laatst weer eens op Lookbook.nu zat te browsen zag ik ineens allemaal dezelfde jurken voorbij komen. Dit model was zoals de jurk van Mary, kort van voren en lang en zwierig van achteren. Yaay! Eindelijk! Na 13 jaar wachten is zoiets eindelijk weer eens in de mode. Via Lookbook kwam ik achter de webshop, inlovewithfashion.com, en ik heb meteen een rok en een jurk besteld. Kan niet wachten om ze aan te trekken en om er outfit foto’s mee te maken!
Je kan zo’n jurk stoer combineren, met laarsjes en een giletje, of juist heel chic en zwierig met high heels en een mooi sieraad als eyecatcher. Wat ik leuk vind is dat het een maxi gevoel geeft, heel luxe en chic, met een sexy edge, door de korte voorkant. Het is zowel gala als cocktail. In de winter wordt dit te koud, maar in de herfst met een lekker nazomerzonnetje moet het nog best kunnen! Zeker met een panty en winterbooties eronder. De jurk heeft verder ook weinig nodig, gewoon een riempje en een stel mooie schoenen en klaar is kees!

morven-catsandrockingchairs.blogspot.com
vivaluxury.blogspot.com
Niet alleen jurken zie ik in dit ‘tailed’ model. Ook rokken, shorts, blouses en tops hebben een langere achterkant. Ik zie het steeds vaker in trendgevoelige webshops voorbij komen (romwe.com, asos.com, nelly.com) en op Lookbook heb ik het ook veel gespot. Ik houd er van! Het is vrouwelijk en sexy, maar niet ordinair door de lange sleep. Bovendien zijn tailed blouses en tops extra handig, die kun je nu gewoon over een legging dragen zonder dat je bilpartij er awkward uitziet, omdat het daar gewoon overheen valt.

De bovenstaande jurk rechts heb ik ook besteld (via Nelly.com) en ook heb ik mijn witte tailed short binnen (via Romwe.com). Geen idee wanneer deze tailed fashion weer uit de mode gaat, I don’t really care, want ik wil dit al zo ontzettend lang dus nu is hét moment voor mij om in te slaan. 
Wat vinden jullie van de tailed fashion trend? Hebben jullie zelf al iets in je kledingkast hangen wat kort is van voren en lang van achteren?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *