Trend | 3 x bruine lipsticks

Dat de Nineties weer terug zijn hebben we inmiddels door. Schoenen met plateau, chokers en Tommy Hilfiger kleding is weer helemaal terug van weggeweest en ik kan voor het eerst zeggen ‘ah, wat leuk dat alles weer terug komt’. Mijn moeder zei dat vroeger altijd over kleding geïnspireerd op de Seventies en Eighties, en nu kan ik het ook eindelijk eens over meepraten. Als een echte ouwe knar.

Maar niet alleen op fashiongebied zijn de Nineties terug, ook op beautygebied moeten we er aan geloven. Er verschijnen namelijk steeds meer en meer bruine lipsticks op de markt, een hele typerende kleur voor de jaren negentig. Bruin is een prachtige kleur, begrijp me niet verkeerd, maar bruine lipstick is misschien wel de laatste kleur die ik zou dragen. Ik heb van mezelf al wat donkere lippen en ik houd er juist van om ze frisser te maken door nudekleuren met een koraalkleurige of roze ondertoon te kiezen. Maar bruin maakt ze alleen maar donkerder en niet per se frisser.

Maar, ik sta altijd open voor nieuwe dingen, vooral op beautygebied, dus ik bedacht me dat het misschien een leuk idee was om 3 verschillende soorten bruine lipsticks te reviewen in een blogpost. Er zijn natuurlijk wel 1000 tinten bruin, en wie weet vind ik er wel eentje die mijn hartje kan bekoren. We zullen zien!

bruine lipstick review_ - 9 De lipsticks die ik vandaag aan jullie wil laten zien zijn;
– NYX Lingerie matte liquid lipstick in LIPLI05 Beauty Mark
– Make Up Studio lipstick nummer 56
– Urban Decay Vice lipstick in Conspiracy (metallized)

swatches Van links naar rechts; NYX, Make Up Studio en Urban Decay.

Zoals je kunt zien aan de swatches zijn deze bruine lipsticks onderling heel verschillend van kleur. De NYX lipstick is bruin met een grijzige, bijna taupekleurige ondertoon. Alhoewel deze kleur en in wat warmer licht minder grijs uitziet en juist mooi zacht middenbruin oogt. De lipstick van Make Up Studio is goudbruin te noemen en de lipstick van Urban Decay is een beetje koper/bronze/bruin en heeft een wat warmere, rodere ondertoon. Alle lipsticks hebben een onwijs goed pigment en dekken meteen na de eerste swatch.

NYX Lingerie matte liquid lipstick in LIPLI05 Beauty Mark

bruine lipstick review_ - 13 bruine lipstick review_ - 7 bruine lipstick review_ - 8 De NYX Lingerie lijn is een lijn bestaande uit allemaal matte liquid lipsticks in natuurlijke, beige/nude kleuren met grijzige ondertonen, variërend van licht naar donker. Deze kleur, Beauty Mark, is één van de donkerste en meest bruine tinten uit de collectie. Ik vind Beauty Mark midden tot donkerbruin, maar het heeft ook een vleugje taupe (paarsachtig) en een grijzige ondertoon. Het is een beetje modderig bruin en de kleur steekt vrij koel af bij mijn warme huidskleur. Bij mij doet de kleur een beetje leverkleurig aan. Ik ben er geen fan van, maar ik vind de kleur ook niet afschuwelijk. Ik moet er misschien gewoon even aan wennen.

De textuur is zoals de meeste matte liquid lipsticks; het brengt romig aan, maar droogt al vrij snel mat op en voelt daarna vrij droog en trekkerig aan op de lippen. Deze lipstick is supergoed gepigmenteerd en dekt dus meteen, en geeft na het opdrogen niet af en blijft superlang op de lippen zitten. Qua kwaliteit te vergelijken met de matte liquid lipsticks van Kylie Cosmetics of Gerard Cosmetics.

Make Up Studio lipstick nummer 56

bruine lipstick review_ - 12 bruine lipstick review_ - 3 bruine lipstick review_ - 4 De lipsticks van Make Up Studio hebben geen naam maar een nummer, dat vind ik altijd zo jammer en onorigineel! Nummer 56 is lichtbruin gemengd met een terracotta/gouden kleur, waardoor het een hele warme, bijna oranje ondertoon heeft. De glans is satin te noemen. De textuur van de lipstick is aan de ene kant romig, maar aan de andere kant ook een beetje stroef, waardoor hij niet zo soepeltjes en glad als boter aanbrengt, maar iets weerstand geeft. Niet veel hoor, hij brengt hartstikke lekker aan, maar ik merk toch een verschil. Uiteindelijk is dit alleen maar een pluspunt omdat de lipstick hierdoor volgens mij beter blijft zitten. Na zo’n 5 uur zit hij er namelijk nog prima op (terwijl ik wel gewoon heb gegeten en gedronken). Omdat mijn huid ook warm is had ik verwacht dat deze kleur me beter zou staan dan het koelere, modderige bruin, maar daar twijfel ik een beetje aan. De kleur staat me wel, maar ik heb het idee dat de kleur verder niets voor me doet. Of misschien ben ik er zelf gewoon geen fan van.

Urban Decay lipstick in Conspiracy (metallized)

bruine lipstick review_ - 11 bruine lipstick review_ - 6 bruine lipstick review_ - 5 Ik ben groot fan van Urban Decay, maar toen ik Conspiracy uit de huls omhoog draaide dacht ik ‘oh jee!’. Het zag eruit als een hele donkere chocoladebruine kleur met een metallic glans. Nu is metallic wel helemaal hip & happening, maar ik ben nog steeds groot liefhebber van de matte lip trend. Dus niet alleen de kleur, ook de finish was iets waar ik me even overheen moest zetten. Allereerst is deze lipstick megagoed gepigmenteerd en voelt hij zacht en voedend aan op de lippen. Hij glijdt soepeltjes over de lippen heen tijdens het aanbrengen, wat dat betreft stelt UD nooit teleur. De textuur, het gevoel op de lippen, de houdbaarheid (ook deze lipstick bleef zo’n 4-5 uur zitten), allemaal perfect en niets op aan te merken.

En dan de kleur, die zou ik omschrijven als een midden- tot donkerbruine kleur met een vleugje koper. De ondertoon is warm en roodachtig en de glans is inderdaad prachtig metallic, super shiny. Deze kleur laat mijn gezicht iets meer spreken dan de lichtere kleur bruin, het steekt iets meer af.

bruine lipstick review_ - 10 Bruine lipsticks, ik ben nog steeds niet 100% overtuigd. Zoals je ziet zijn er talloze kleurvarianten verkrijgbaar; lichtbruin, middenbruin, donkerbruin, met verschillende ondertonen en verschillende finishes, maar de kleuren die ik hierboven heb laten zien zijn het gewoon nét niet voor me. Ik kan de kleuren zeker waarderen en het zijn kleuren die anders zijn dan de gebruikelijke lipstickkleuren, dus hiermee onderscheid je je wel, maar ik houd toch echt van andere kleuren. Ik houd van warme nudes die lekker fris staan en mijn huid complementeren of juist van sprekende knalkleuren, zoals koele rood- en rozetinten, die echt iets doen voor mijn gezicht.

bruine lipsticksAan de andere kant, misschien is het gewoon een kwestie van wennen. Want als ik naar de collage hierboven kijk moet ik zeggen dat ik Conspiracy van Urban Decay (midden) en Beauty Mark van NYX (rechts) toch zeker niet verkeerd vind staan. Hoe langer ik er naar kijk…. ik begin het steeds meer te voelen. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar andere kleuren, maar wie weet, over een tijdje, lopen we allemaal met bruine lipsticks. Ik bedoel, wie had ooit gedacht dat we weer massaal Tommy Hilfiger logo T-shirts in het dagelijks straatbeeld zouden tegenkomen, en met elastieken henna chokers om onze halsjes zouden rondlopen? Ik niet. Ik sta in elk geval altijd open voor nieuwe trends (of trends die een comeback maken) en geef alles graag een kansje.

bruine lipstick review_ - 14Prijs en verkrijgbaarheid;
– NYX Lip Lingerie Lipstick in LIPLI05 Beauty Mark (matte liquid) kost €8,80. NYX is verkrijgbaar via geselecteerde parfumerie Douglas filialen of online via Douglas.nl

– Make Up Studio lipstick nummer 56 kost €15,90. Make Up Studio is verkrijgbaar via Make-upstudio.nl of via hun winkels in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven.

– Urban Decay Vice lipstick in Conspiracy (metallized) kost €19,50. Urban Decay is verkrijgbaar via IciParisXL.nl of via geselecteerde filialen (waaronder Lijnbaan, Rotterdam en KalverstraatAmsterdam).

Wat vinden jullie van bruine lipsticks, is het iets voor jou? En welke van de 3 kleuren vinden jullie mij het mooiste staan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

49 Reacties

 1. 6 augustus 2016 / zaterdag, 6 augustus 2016

  oh ik vind de eerste en de laatste erg mooi, ze staan je goed!

 2. Sanne
  6 augustus 2016 / zaterdag, 6 augustus 2016

  Mijn moeder droeg vroeger altijd bruin-tinten lippenstift, heb het altijd erg mooi en chique gevonden. Alleen matte bruin vind ik dan weer niet zo mooi.

 3. Inge
  5 augustus 2016 / vrijdag, 5 augustus 2016

  Ik vind die van UD jou erg mooi staan en die van nyx is ook niet gek! Je moet er even aan wennen, maar met de verschillende kleuren lipstick als trend kun je eigenlijk alle kanten op. Heb zelf veel kat von d liquid lipsticks in verschillende kleuren gekocht bij Sephora. I love them! Die moet je een keer gaan testen!
  Ohja en ik heb door jouw filmpje de sephora blush in een spuitbus gekocht. 🙂

 4. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ik vind de UD jou het beste staan! Past zeer goed bij je skintone en vind het toch wel subtiel uitzien. Ik bezit zelf ook enkele bruine/mauve lipsticks in liquid en in een vaste vorm. Maar die gebruik ik niet op de dagen als ik werk, alleen als ik uit ga of de stad in ga. Het is inderdaad even wennen!

 5. Varenka W
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Bruin is mijn favoriete kleur qua lipstick
  Ben daarom blij dat ze nu wat beter te verkrijgen zijn
  Soms heb je zo weinig keus in deze kleur, ik moet het er maar van nemen dan he?! 😉 nu het eventjes mode word….

 6. 3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

  Ik vind die van NYX het mooiste! Donker bruine lipstick vind ik heel erg leuk om op te doen dus deze ga ik onthouden! Ik had een tijdje een kleur van een onbekend merk (kwam dus uit Turkije, ergens een keer op de markt gekocht) en die was zo mooi en goed dat ieder meisje uit mijn klas hem ook wou. Ja we zitten op HBO en zijn nog steeds bezig met lipstick kleurtjes hihi! Alleen nu kunnen we hem dus niet kopen, ook in Turkije kan ik het niet vinden maar die van NYX lijkt een goede vervanger te zijn.

 7. 3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

  Ik ben niet zo aan bruine lipkleuren, maar deze van urban decay kan ik wel appreciëren.

 8. 3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

  Op foto twee vind ik het het beste.

 9. Cherrylyn
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik ben dol op bruine lipsticks sinds 2 jaar, vooral in het zakelijke leven. Omdat ik heel veel kleur in mijn gezicht heb, roze wangen, blonde haren fel blauwe ogen maakt bruin alles mooi in evenwichtevenwicht en houd het rustig. Elke andere kleur accentueert een andere kleur van haren, huid of ogen en maakt gauw onrustig, te lieflijk of flets . Daarom ben ik fan!

 10. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  De bruine lipstick van urban decay vind ik het mooiste staan. Deze zou ik zelf ook wel in mijn bezit willen hebben. Liefs soraya

 11. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  ik ben zelf niet zo’n bruin lover omdat ik het soms wat ouwelijk vind maken, maar die nyx kleur is pretty ;D

 12. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik vind Urban Decay je erg goed staan! Het zijn niet kleuren die ik zelf zou dragen , dus ik denk dat ik de bruine lipstick trend oversla

 13. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik heb laatst ook een bruine NYX lip lingerie besteld. Bij een ander vind ik ‘m super vet. Bij mezelf.. Mwah. Ik weet net als jij niet zo goed of ik gewoon moet wennen, of dat de kleur me niet staat..

 14. Cora
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Wauw! Ik vind je de nyx juist heel mooi staan! De make up studio vind ik kwa kleur gewoon echt niet mooi en de urban decay finish vind ik mwoah mwoah maar het staat je wel goed.

 15. Djennifah
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  lelijk

 16. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Hmmm ik weet het niet hoor. Ik moet er heel erg aan wennen. Maar dan vooral voor mezelf. Ik heb het idee dat het mij echt niet staat! Die van urban decay vind ik bij jou wel cool!

 17. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik doe echt alles op gebied van lipstick, paars, blauw maar bruin draag ik om een of andere reden nooit. Precies toch eens gaan doen!

 18. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Nee ik vind dit niks. Ik zou ze zelf niet kopen, om eerlijk te zijn. Sommige mensen zouden het misschien wel kunnen hebben maar ik ben er niet zo kapot van 😉

 19. Ericca Brock
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  i love beauty mark by NYX lingerie.

 20. Sam
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  De lipstick van MakeUp Studio vind ik jou het mooist staan; echt iets anders. Misschien is het wennen aan de bruine kleuren. Ik ben ook in eerste instantie niet zo’n fan. Maar ik vind het wel een statement.

 21. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Wauw ze staan je allemaal prachtig! Ik heb meestal roze op dus daar hou ik het maar bij haha

 22. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik ben echt dol op deze kleuren. Ze staan ook bij elke look!

 23. Chitra
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Deze trend sla ik maar over haha. Vind het bij jou wel erg mooi staan! Vooral die Urban Decay 🙂

 24. Marlies
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Alles staat jou mooi lijkt het wel! Vind de lippenstiften je stuk voor stuk erg mooi staan 🙂 Ik vind persoonlijk de jaren 90 trend vreselijk, zeker die plateauschoenen

 25. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Het staat bij jou tintje echt prachtig! Maar ik ben nogal wit dus ik weet niet of het heel erg flatteert. Tenzij ik mn bek volsmeer met bronzer hihi..

 26. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik heb zelf ook thuis een bruine lipstick liggen, ik ben benieuwd hoe die gaat staan. Het is even wennen maar heeft toch wel iets en het staat je goed!

 27. Tanny
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Die van NYX en Urban Decay staan je echt goed! Ik zou er toch maar aan wennen als ik jou was.. it’s pretty!! 😉 😀

 28. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik denk dat het even wennen is. Ik vind het je wel goed staan!

 29. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Bij mij persoonlijk vind ik het niet zo mooi maar het staat jou wel heel goed!

 30. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Zelf ben ik niet zo fan van de bruine-lip-trend…
  De lippenstift van NYX staat je wel prachtig!

 31. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik vind vooral Beauty Mark je heel mooi staan. Een bruine/bruinige lipstick kan ik best wel waarderen, bv. velvet teddy (Mac) of Lolita (Kat Von D). Naar de metallic trend moet ik nog wat toegroeien vrees ik… ^^

 32. Julie Tina
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Niet mijn ding de bruine lip trend, ook al staan ze jou niet verkeerd, ik hou ook meer van iets frissere kleurtjes! Grappig dat dit zo’n duidelijk gevalletje is van ‘je houdt ervan of niet’.
  Ik ben wel nog benieuwd naar de andere kleuren van de Lingerie lijn, héél handig dat er nu gewoon een NYX winkel in Gent is haha 😉

 33. Hanan
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Bruine lippen….ik pas

 34. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik ben het met je eens, ik ben hier ook niet zo’n fan van. Sommige dingen kunnen ze beter in de nineties laten, haha. Bij mezelf is dit ook absoluut niet mooi. Ik hou het lekker bij rozige en rode tinten.

 35. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Niet zo een fan van de bruine liptrent maar wel helemaal into de metallic trent 🙂
  Ik vind die van UD je het beste staan. Hopelijk volgen er meerdere (goedkopere) merken deze trent op.

  • 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

   En Trend is natuurlijk met een D.

 36. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Die van Urban Decay vind ik je best mooi staan, maar ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd! Omdat ik zelf witter-dan-wit ben, lijkt Candy K van Kylie bij mij net bruin en dat vind ik voor de herfst wel ok. Misschien is het gewoon meer een herfst-ding, die bruine lipsticks haha!

 37. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Die van NYX vind ik jou het beste staan! Ik ben ook niet zo helemaal overtuigd van deze bruine tintjes…

 38. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Wat jammer dat je niet overtuigd bent, ik vind de lipsticks jou net heel mooi staan! Zelf heb ik bruine lipstick altijd heel mooi gevonden, vooral de longlasting lipstick van Essence nr 5 Dare To Be Nude, de Hema Soft Matte Lipbalm nr 13 en een PS Love lipliner van Primark in Brown, dat zijn mijn persoonlijke favorieten 🙂 Ik hoop binnenkort die NYX Lingerie Liquid Lipsticks ook eens te proberen!

 39. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik moet ook zacht gezegd heel erg wennen aan het idee van bruine lipstick bij mezelf. Vind het jou dan wel weer gaaf staan! Denk dat ik koel bruin (Urban Decay) het beste bij je vind staan.

 40. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Nee, deze trend is niks voor mij, ik ben te licht.. Ze staan jou nog niet eens zo vekeerd!

 41. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Die hele trend van metallic lipkleuren ga ik nooit begrijpen… Maar bruine lipstick is gaaf! En ik weet zeker dat er genoeg andere lipsticks zijn die je beter zullen staan 🙂

 42. Sandra G.
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Oh, ik vind dit echt verschrikkelijk! Maar ben wel hard op zoek naar plateaulaarsjes, ha ha!

 43. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Dit kan heel tof zijn. Ik vind vooral die eerste mooi!

 44. Kaylee
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Beetje jammer van de kleuren, nyx is de enige die nog wel staat. Er zijn zeker wel bruine tinten die je mooi/goed kunnen staan hoor!

 45. Syl
  2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik ben persoonlijk geen fan van bruine lipstick bij mezelf, maar ik heb nu een bruine metallic liquid lipstick van Milani in Matterialistic en die vind ik wel heel gaaf.

 46. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Ik heb zelf wel wat bruine tinten in mijn lipproducten stash zitten.. Mijn ding is het ook niet helemaal. Deze tinten bijvoorbeeld zouden mij geen van allen staan. Jou vind ik ze daarentegen allemaal mooi staan, je kan het goed hebben hoor!

 47. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Bruine lipsticks, ik was ze eerlijk gezegd alweer vergeten Serena! Ik zou ze ook niet dragen, want bruin is nu niet echt een kleur die je tanden witter diet lijken. Toch vind ik de lipstick van Urban Decay zeker niet verkeerd! Jij kan het goed hebben (ik niet)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *