Toni & Guy – Volume en Texture droogshampoo

Als je Beautylab al een tijdje volgt dan weet je wellicht dat ik grootverbruiker ben van droogshampoo. Eigenlijk ben ik grootverbruiker van heel veel beautyproducten, want ook haarmaskers, mascara’s, parfum en shower gels vliegen erdoorheen. Ik houd gewoon graag van riante porties als het op beautygebied aankomt. Flink balen dus dat mijn favoriete droogshampoo van Bumble & Bumble (lees hier mijn lovende review) een luttele €30 per fles kost en ik er slechts een maand mee doe. Zeker nu mijn haren sneller vet worden (lees hier waardoor dit komt) spuit ik me een ongeluk en ben ik door mijn bus heen voordat ik er erg in heb.

Schermafbeelding 2015-02-02 om 22.23.56Zelfs mijn moeder vraagt zich af hoe ik het doe (klik op de foto voor het bijbehorende YouTube fragment).

Alles voor een good hair day, zeg ik altijd maar zo, maar het is best een duur grapje en Bumble & Bumble koop je niet even bij de plaatselijke drogist. Ik ben daarom altijd op zoek geweest naar een waardige vervanger en ik denk dat ik deze nu eindelijk gevonden heb in de nieuwe droogshampoo’s van Toni & Guy.

Toni & Guy had al een droogshampoo in hun assortiment genaamd ‘cleanse’. Dit product doet wat het beloofd, namelijk je vette haaraanzet een opfrisbeurtje geven en het tegelijkertijd voorzien van een kleine volumeboost. Bij mij liet deze droogshampoo nogal een witte waas achter en vooral op hele donkere haren blijf je dat ook na het uitborstelen goed zien. Niet te doen. Deze droogshampoo was dan ook een eendagsvlieg en heb ik volgens mij aan een blonde vriendin gegeven, omdat een witte waas minder goed zichtbaar is op blond haar.

toni guy droogshampoo_06Toen deze nieuwe droogshampoo’s van Toni & Guy arriveerden was ik dan ook meteen heel sceptisch, maar mijn nieuwsgierigheid won en ik probeerde ze toch even uit. En wat blijkt? Geen witte waas. Ook niet als je héél véél spuit, Sereen? Nou, dan wel, maar dan moet je ook écht heel veel gebruiken en van zeer dichtbij spuiten. Bij normaal gebruik zie je geen waas, zelfs niet op mijn donkere haren, en dat is echt een supermegamindy pluspunt! Ik was aangenaam verrast!

toni guy droogshampoo_07Het andere pluspunt is natuurlijk de lekkere typische Toni & Guy geur. Ik weet dat Nena er helemaal fan van is, maar persoonlijk vind ik de geur van bijvoorbeeld Aussie lekkerder. Dat is lekker zoet en fruitig. De producten van Toni & Guy ruiken naar… haarlak en schoonmaakmiddelen. Ja. Zo kan ik het denk ik het beste omschrijven. Het ruikt fris en een beetje poederig, met een vleugje citrus. Best lekker hoor! Maar voor mij niet per se een reden om het aan te schaffen. Geuren zijn gewoon heel persoonlijk. Toch denk ik dat de meeste mensen het een erg lekkere geur zullen vinden.

toni guy droogshampoo_12Naast het ontvetten van je slappe haaraanzet en je kapsel voorzien van een frisse geur hebben deze droogshampoo’s een andere functie, namelijk het geven van textuur en volume. Hun voorganger was puur bedoeld als droogshampoo, maar deze nieuwe varianten zijn ook bedoeld als haarstylingsproduct. Droogshampoo’s hoef je tegenwoordig niet meer alleen uit de kast te trekken bij een vette kop met haar, want ook puur voor het gebruik als stylingsproduct doen ze prima dienst.

toni guy droogshampoo_11De zeegroene fles heet ‘casual matt texture’ en zorgt voor een casual look met een matte finish. Perfect voor nonchalante ‘just out of bed’ haren die je wegsteekt met een clipje of lekker boho chic langs je gezicht laat hangen.

De goudkleurige fles heet ‘glamour sky high volume’ en zorgt voor een glamoureuze look met veel volume en veerkracht. Perfect als pre-treatment wanneer je je haren chic gaat opsteken of wanneer je gaat voor luxueus Big Hollywood Hair.

toni guy droogshampoo matt textureDit is mijn haar zonder haarstylingsproducten, ongeveer een dag nadat ik mijn haren heb gewassen (links) en na een dosis Matt Texture droogshampoo (rechts).

toni guy droogshampoo glamour volumeDit is mijn haar zonder haarstylingsproducten, ongeveer een dag nadat ik mijn haren heb gewassen (links) en na een dosis Sky High Volume (rechts).

Om eerlijk te zijn merk ik weinig verschil tussen beide droogshampoo’s. Ze ruiken hetzelfde, ontvetten allebei even goed mijn haaraanzet, geven beide geen witte waas en geven zo goed als evenveel volume. Ik heb beide producten om de dag getest en ik merkte gewoonweg geen verschil tussen beide producten.

Ik vind die hele ‘matte finish’ trouwens nergens op slaan, als ik zo vrij mag zijn, want sinds wanneer maakt droogshampoo je haren glanzend? Het is toch altijd matterend? Ook de Sky High Volume droogshampoo geeft mijn haren namelijk een matte finish.

toni guy droogshampoo_09Voor de mensen die droogshampoo alleen bij hun haaraanzet gebruiken heb ik een leuke tip; gebruik het ook eens puur en alleen als stylingsproduct. Spray het bij je haaraanzet voor extra volume of gebruik het eens voor de lengte van je haar. Vooral als je krullen of slagen in je haren hebt (van nature of met de krultang) kun je het een extra volumeboost geven waardoor het er juist heel vol en glamoureus of juist heel nonchalant uit komt te zien. Ook is het handig om je haren met droogshampoo te sprayen en vervolgens te föhnen zodat het extra stug wordt en hierdoor beter kan worden opgestoken.

toni guy droogshampoo_08Is deze droogshampoo net zo goed als die van Bumble & Bumble? Helaas, nee. Was het maar zo’n feest! Bumble & Bumble geeft namelijk NOG meer volume omdat deze droogshampoo je haren nóg stugger maakt. Ook geeft Bumble & Bumble nooit een witte waas, ook niet bij heel veel en bij heel dichtbij spuiten (yes, dat heb ik dus getest, haha!). Bovendien bevat deze droogshampoo verzorgende oliën en zijde, waardoor je haren er niet zo droog uit komen te zien, maar hun glans behouden. Maar goed, de droogshampoo van Bumble & Bumble is dan ook bijna 3 keer zo duur.

toni guy droogshampoo_05Ik ben erg tevreden over deze nieuwe droogshampoo’s van Toni & Guy. Ze doen hun werk bij een vette haaraanzet, geven geen witte waas (dat is voor mij vooral een groot pluspunt!), ruiken lekker fris én geven de nodige volume door je haren wat stugger te maken. Niet zo veel volume als ik had gehoopt, maar het is een goede afwisseling van mijn geliefde Bumble & Bumble droogshampoo zodat ik daar weer wat zuiniger mee kan doen. Bovendien kun je deze droogshampoo prima opbouwen door het niet uit te wassen en het de dag erop weer te gebruiken. Als laatste vind ik het handig dat het gemakkelijk te verkrijgen is bij de drogist.

De nieuwe Toni & Guy droogshampoo’s Casual Matt Texture en Glamour Sky High Volume zijn vanaf begin deze maand verkrijgbaar bij drogisterijen, Wehkamp en bol.com. Een fles van 250 ml kost €11,99.

Wat vinden jullie van het resultaat van de nieuwe Toni & Guy droogshampoo’s? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. ca
  1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  hoi Serena,

  Waar koop jij de bumble spray? Ik heb namelijk heeeel erg vettig haar was het om de dag. Heb echt hulp nodig! Heb je ook een Facebook pagina?
  gr.
  Ca

 2. Samrah
  6 februari 2015 / vrijdag, 6 februari 2015

  Ik heb eindelijk aussie droogshampoo gehaald, blijkt dat ze alleen de roze fles hebben niet de groene. Maar goed ik dus proberen toen ik thuis was, wat een jeuk kreeg ik ervan! En roos ook nog, ben er echt niet blij mee helaas. Echt een bummer.

 3. Lauren
  5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

  Ik gebruik zelf die van Batiste heel veel, maar die geeft af. Ik krijg er geen witte waas van, maar omdat hij gekleurd is kan ik mijn handen niet door mijn haren halen zonder daarna donkerbruine handen te hebben.
  Doet die van Toni& Guy dat niet?

 4. 4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

  Serena, waar is die geweldige kaarsenstandaard van?!

  • Serena
   Auteur
   4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

   Mooi ding he? Ben er ook echt zo blij mee, was een kerstcadeautje! Hij is van het merk Bloomingville. liefs, Serena.

   • 5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

    Oh, super! Ik vind hem inderdaad geweldig èn ik ben bijna jarig 😉 Thanks!

 5. 4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

  Wauw het effect ziet er zo mooi uit! Daar komt jouw prachtige volume dus vandaan 🙂

 6. 4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

  Ik vind het er goed uitzien! Alleen de prijs een beetje hoog.. Ik gebruik altijd die van Andrelon en daar ben ik reuze tevreden over. Ik gebruik het inderdaad best vaak als styling product, ook als mijn haar niet vet is!

 7. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Goede review, en nuttig! Gebruik nu een droogshampoo van Catwalk, gekocht bij TK Maxx, een outlet. Gebruik het niet zo vaak, maar laat wel een witte waas achter, helemaal nu mijn haar donkerder is.

 8. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Klinkt heel erg goed!!

 9. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Dat klinkt goed zeg! Op de foto’s die je ook duidelijk verschil. Misschien toch deze eens aanschaffen in plaats van mijn trouwe Batiste (die overigens wel een witte waas achterlaat). Bedankt voor de review! ;-).

  • Serena
   Auteur
   3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

   De Batiste Brunette laat geen witte waas achter, die is ook heel fijn! Maar die zie ik eigenlijk nooit meer bij Kruidvat..

 10. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik vind het ongelofelijk om te zien wat volume in je haar met je uitstraling doet. Deze droogshampoo lijkt mij fijn, en dan nog een match vinden om mijn donkere haar ook meer volume te geven!

 11. willemien
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik gebruik batiste tropical tegen vet haar en de batiste volume xl voor stugger en volumineus haar, echt om te stylen.

 12. Petra
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik gebruik die van Aussie, bevalt goed

 13. lousaa
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik vind het gevoel van droogshampoo op m’n hoofd altijd zo smerig! Niet schoon en fris maar alsof je door een stapel stof bent gerold. Enigszins vet haar vind ik dan nog lekkerder 🙂 maar ik heb sinds kort een nieuwe kortere coupe dus misschien moet ik maar eens een nieuwe poging wagen met mijn batiste morgen.

  • Serena
   Auteur
   3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

   Haha, vet haar voelt altijd wel lekker glad en soepel ja! 😀
   En leuk, een nieuwe korte coupe!

 14. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  wow,ik was net aan het zoeken achter een geweldige droogshampoo maar dees ziet er toch perfect uit! 🙂
  (mooie foto’s btw)

 15. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Wat super fijn dat het niet zorgt voor een witte waas. Je haar wordt er mooi poefie van!!

 16. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Lijken me echt fijne droogshampoo’s! Ik gebruik nu zelf de Andrélon droogshampoo voor volume. I love volume <3

 17. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik ben dol op droogshampoo! Vooral die van Sebastian Professional maar ik ben ook zeker benieuwd naar degene van Toni & Guy!

  • Serena
   Auteur
   3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

   Die vind ik trouwens ook echt top! Ik heb daar ook een goede volume spray van.

 18. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  wauw, je haar is ook gewoon zo gorgeous 😀 volume staat je mooi :3

 19. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Wat een fijn artikel. Ik ben fan van droogshampoo dus ga deze zeker een keer proberen.

 20. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ziet er goed uit! Lekker vlot geschreven ook, zoals altijd haha

 21. Michelle
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Leuk artikel!
  Waar heb je die super gave kaarshouder vandaan?

 22. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Jou haar is echt heel mooi met wat volume! Bij mezelf vind ik dat al snel een beetje raar staan, al is dat misschien ook een kwestie van wennen. De droogshampoo’s klinken in elk geval goed.

  • Serena
   Auteur
   3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

   hi Margot,
   het hangt misschien ook een beetje van je hoofdvorm en scheiding af, sommige mensen staan nu eenmaal beter met sluik haar langs hun gezicht. Ik krijg daar een nóg langer hoofd van, dus volume vind ik me persoonlijk beter staan. Volume is mooi, maar niet per se geschikt voor iedereen! Dus het kan heel goed wat je zegt hoor! liefs, Serena

 23. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ziet er erg goed uit! Zelf gebruik ik zo af en toe een droogshampoo tussendoor, maar het liefste was ik gewoon mijn haar.

 24. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik was mijn haar gewoon elke dag omdat ik anders jeuk krijg als het vettig wordt, erg vervelend. Moet daarom ook elke dag mijn haar stijlen met een hete stijltang – das niet zo goed voor mijn lokken helaas. Ik gebruik daarom geen droogshampoo’s meer! Fijne review, dat wel. Ik ben wel erg benieuwd naar de Bumble & Bumble spray, omdat het zoveel volume zou moeten geven.

 25. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  De frisse citrusgeur lijkt me heerlijk! Gek dat je weinig verschil tussen beiden merkt. Ze lijken me erg fijn! Tof dat je geen witte waas krijgt.

 26. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik gebruik eigenlijk geen droogshampoo, maar volume poeder. Maar als ik lees dat je het makkelijker kan doseren dan moet ik het ook maar eens proberen 🙂

 27. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ooh, dit lijken me fijne droogshampoo’s! Ik was sowieso al fan van de oude variant droogshampoo van Toni&Guy. De geur vind ik heerlijk en op mijn lichtblonde haar heb ik geen last van de waas. Ideaal 🙂 Ik ben nu wel nieuwsgierig naar deze nieuwe droogshampoo’s.

 28. Syl
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik heb nooit zo’n vertrouwen in droogshampoo’s, daarnaast was ik het iedere dag, dus is het ook niet echt nodig.

  • Serena
   Auteur
   3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

   Haha, zo sceptisch! 😉
   Het is ook echt geweldig als stylingsproduct, dus ook al heb je geen vet haar dan nog kan een droogshampoo van pas komen!

 29. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Erg mooie uitgebreide review! Ik heb een andere droogshampoo van Toni & Guy en die ruikt echt heel lekker. Wel een oude variant denk ik.

 30. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik roep al een aantal weken dat ik een nieuwe droogshampoo moet hebben omdat mijn vorige op was. Natuurlijk zag ik door de bomen het bos niet meer maar dankzij je artikel weet ik waar ik naar opzoek moet gaan. De geur omschrijving bevalt me niet echt dus ik zou toch kiezen voor die van Bumble & bumble. Fijn dat je die benoemd:)

  Fijne dinsdag!
  XoXo Melanie

 31. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ze zien er super uit!

 32. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik kan tegenwoordig niet meer zonder droogshampoo en iedere keer koop ik weer een andere omdat ik de perfecte nog niet ben tegengekomen. € 30,- vind ik helaas iets te veel van het goede, maar hopelijk is deze wat 🙂

 33. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Deze droogshampoo’s klinken wel heel goed! Zelf gebruik ik er momenteel één van Andrélon, maar die vind ik helemaal niet zo heel fijn eigenlijk. Daarvoor had ik er één van Batiste en die vond ik wel fijn 🙂

 34. Bel
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Hi Serena, ik ben wel benieuwd of je het merk kerastase hebt geprobeerd(de droogshampoo) ik heb hiervan de serum gekocht die ruikt super lekker maar goed ze zij best prijzig om zomaar te proberen. Ben benieuwd

 35. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Het resultaat ziet er echt heel erg goed uit :). Die screencap van je mama moest ik echt heel erg om lachen! Ik dacht stiekem dat je haar van zichzelf al heel volumineus was.

 36. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Wauw wat mooi! Jouw haar is altijd zo mooi en volumineus!

 37. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  I love your reviews en nog meer van holy grails!

  Ik heb door jouw reviews en enthousiasme B&B gekocht en ben er helemaal weg van. Eerlijk duur maar doet echt z’n werk. En kwaliteit kost vaak wat en de euro’s aftikken is soms pijnlijk MAAR kijk naar de volume van jouw haar.

  Een goede haardag is priceless.

 38. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Die ga ik zeker testen! Ik heb mijn flacon B&B dryspun finish bijna opgemaakt. Ik ben er ongelooflijk tevreden over, maar eerlijk is eerlijk, de prijs ligt gewoon veel te hoog. Goede tip deze!

 39. wendy
  3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ben ook fan van droogshampoo. Alleen gebruik ik gewoon talkpoeder. Te vinden in het babyschap en super goedkoop.

 40. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Wauw, wat een pracht product! Het effect is zeker te zien

 41. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Ik gebruik zelf ook vaak droogshampoo, helaas worden mijn haren ook snel vet én geeft het ook nog eens een leuke boost!

 42. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Tot op heden heb ik nog geen enkele droogshampoo getest omdat ik toch liever mijn haren was. Voor volume gebruik ik de dust it powder van Osis+

  • Serena
   Auteur
   3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

   Ik voorheen ook, maar daar worden mijn haren toch wat statisch van en met een droogshampoo kan ik alles beter doseren dan met het volumepoeder. Mijn voorkeur gaat daarom nu uit naar droogshampoo!

 43. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Lijkt me een erg fijne droogshampoo, super mooie effect ook bij jou!

 44. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Lijkt mij een heel fijn product! ook ik ben altijd opzoek naar dé perfecte droogshampoo die mijn haren volume geven. Die van Aussie vind ik opzich wel fijn, maar helaas geeft die niet zoveel volume als ik zou willen..

 45. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Wat een mooi effect! Dit is zeker een optie voor mij, ik heb net als jij heel donker haar waardoor ik altijd een witte waas kreeg. €30,- voor droogshampoo was voor mij geen optie, deze zou ik zeker wel eens proberen!

 46. 3 februari 2015 / dinsdag, 3 februari 2015

  Droogshampoo doet echt veel voor je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *