Tips voor last minute kerstcadeautjes

De winkels zijn dicht en ze gaan de komende dagen niet meer open, maar jij hebt nog steeds geen kerstcadeautje! Argh! Geen paniek, in de video van vandaag laat ik een aantal goede last minute cadeautips en ideeën aan jullie zien, waaronder de DIY Memory Jar.

Hieronder mijn last minute cadeautips nog even op een rijtje;

DIY project

diy coconut lime body scrub_3Handgemaakte cadeautjes zijn altijd leuk om te krijgen! Het feit dat iemand er meer werk aan heeft gehad dan als je iets in de winkel zou kopen wordt altijd gewaardeerd. Maak bijvoorbeeld een scrub met suiker, zout en oliën, dus gewoon met producten uit je keukenkastje. Of wat dacht je van een leuke Memory Jar, een pot vol leuke herinneringen. Echt zo’n lief en persoonlijk cadeautje! Voor deze DIY’s hoef je de deur niet uit, dus de perfecte keuze als last minute cadeautje.

Boeken of DVD’s

cadeautips last minute kerst_2DVD’s of boeken, nieuw of gebruikt, het is altijd leuk om zoiets te krijgen. Gebruikte boeken of DVD’s kun je begeleiden van een persoonlijk briefje, bijvoorbeeld ‘dit is echt een fantastisch boek, ik moest er van lachen en van huilen. Ik weet zeker dat jij het ook schitterend vind, dus alsjeblieft, ik geef ’em graag door aan jou’. Helemaal niet gek, maar juist persoonlijk en leuk om een ‘tweedehands’ cadeau te krijgen, toch?

Gift cards

cadeautips last minute kerst_1Als je nog ongebruikte gift cards in huis hebt maakt dit een perfect cadeautje! Niet het meest origineel, maar mensen zijn er toch altijd wel blij mee! Plak ’em in een leuke kaart, schrijf er een leuke tekst bij en voila, een perfect geschenk voor de Feestdagen.

Fles wijn, chocola, kerststol, etc.

cadeautips last minute kerst_5Het is een beetje standaard en totaal niet creatief of origineel, maar vaak krijg je er toch te veel van rond de Feestdagen en kun je ze dus net zo goed doorgeven (re-giften) als cadeautje. Bovendien, een mooie fles wijn of chocola is altijd goed en de kerststol is heerlijk voor een kerstontbijtje! En het is beter om iets afgezaagds te geven dan aan komen zetten met lege handen.

Food pakketje

cadeautips last minute kerst_4Geen items in huis om te re-giften? Geen nood. Zoek een leuke doos, schaal of mandje en vul ze met lekkernijen uit je keukenkastjes. Probeer er voor de leukigheid een thema aan te geven, zoals ‘Azië’ of ‘Italië’. Of niet. Grote strik eromheen en hoppa, klaar is jouw voedselpakket! Who doesn’t love food? Klik hier voor mijn Food Gift Guide voor nog meer inspiratie.

Beauty pakketje

cadeautips last minute kerst_3Spring de badkamer in en ruk al je laatjes open, want we gaan op zoek naar beautyproducten! Een lekkere ongebruikte body lotion, douchegel, shampoo, conditioner, deo, misschien een stuk zeep of een badbruisbal en een puffspons? Stop het in een mand, leuk lintje eromheen en tadah!! Jij hebt een geweldig verwenpakketje samengesteld. Je eigen stash moet weliswaar aangevuld worden, maar dat komt wel na de Feestdagen, het belangrijkste is dat je nu een cadeautje hebt.

Nou lieve mensen, geen paniek dus, ik weet zeker dat je met producten uit je keukenkastjes, badkamer en de rest van je huis geweldige, leuke en originele cadeautjes kunt samenstellen. Hele fijne Feestdagen gewenst iedereen!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. 27 december 2014 / zaterdag, 27 december 2014

  Kijk, daarom is het zo fijn dat wij geen cadeautjes doen met Kerst, haha.

 2. 26 december 2014 / vrijdag, 26 december 2014

  Zo’n memory jar is zo leuk! Dit ga ik nog maken voor mijn vriendje denk ik 🙂

 3. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Leuke tips! Ik vind boeken altijd leuk om cadeau te geven.

 4. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Hele leuke tips! Vind het altijd ook heel leuk dat je het ook nog eventjes in een artikel verwerkt zegmaar! Superhandig!

 5. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Ik vind dit zulke leuke tips! Je hebt altijd wel iets in huis of je kan iets zelf maken 🙂

  Alleen met giftcards er even op letten dat hij nog lang genoeg geldig is (hoe grappig zou het zijn als de volgende hem ook doorgeeft, en de volgende weer: is hij uiteindelijk helemaal niet meer geldig wanneer iemand hem krijgt :P). Dat is een reden waarom ik dat niet zou doen! Maar genoeg andere opties natuurlijk 🙂

 6. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Gelukkig doen wij niet aan cadeautjes met kerst haha! Denk dat dat toch heel wat minder moeite kost ;p

 7. Neziya
  25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Het foodpakketje is leuk bedacht (:

 8. Bb
  25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Ik hou niet van re-giften, voel me er niet fijn bij. Ik zou er echt vreselijk van balen om last minute spullen in huis te moeten zoeken als cadeau voor iemand. Aanrader is om gewoon altijd een aantal cadeau artikelen in huis te hebben, kun je daar altijd iets uit kiezen.

 9. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Goeie ideetjes. Een gift card komt altijd wel van pas. Vrolijk kerstfeest!

 10. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Super leuk Serena! Liefs

 11. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Super handig! Gelukkig heb ik alle cadeautjes op tijd gehaald, haha 🙂

 12. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Ik vind het persoonlijk een beetje laag als je een giftcard die je ooit zelf hebt gekregen van iemand zomaar als cadeautje voor een ander gaat gebruiken, de persoon hoeft het niet te weten natuurlijk, maar ik zou me er zelf niet echt prettig bij voelen. Net alsof ik geen zin heb on geld uit te geven aan iemand….

  • Joyce
   25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

   Helemaal mee eens!

  • Laura
   1 januari 2015 / donderdag, 1 januari 2015

   Vind ik ook inderdaad!

 13. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Haha dat zijn echt last-minute tips xD

 14. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Die memory jar vind ik zo leuk!! Denk dat ik m mezelf cadeau doe!

 15. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Leuke ideetjes!

 16. 25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Wat leuk om herinneringen in een mason jar kado te geven 😉

  Fijne kerstdagen Xoxo

 17. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Ik vind de memory jar echt een leuk idee! Misschien is naast een uitgelezen boek een tijdschrift ook leuk. Ik heb er namelijk altijd een aantal uitgelezen liggen en ik zal vast niet de enige zijn. Fijne kerstdagen <3

 18. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Haha wat een goede tips!
  X Emma

 19. loes
  24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  ik vind je tips leuk, maar re-giften voelt altijd zo not done xD
  ik heb het wel eens met wijn gedaan inderdaad, maar voor de rest durf ik het niet omdat ik me dan schuldig voel omdat ik het niet zelf betaald heb :’)
  maar die dingen met een persoonlijke boodschap vind ik wel heeeel leuk!

 20. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  leuke Ideeen vind vooral de pakketjes er leuk ( food en beauty)
  Ik ben niet zo van de giftcards, tenzij iemand het specifiek vraagt of het een verre kennis is. Vind het een beetje onpersoonlijk..

  Fijne kerst alvast!

  Curvybird.blogspot.nl

 21. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Haha geweldige ideeën voor last minute cadeaus! Vooral dat foodpakket! En idd, gebruikte boeken en cd’s zijn altijd leuk om te geven …

 22. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Handige tips! Ik heb zelf altijd wel wat cadeautjes klaar liggen.

 23. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Handige tips Serena, ik denk dat menigeen deze nog gaat toepassen deze dagen 😉 Fijne kerstdagen!

 24. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Ik heb altijd wat inhuis, heb zelf een cadeaulade. Ik zal dus nooit met lege handen hoeven te verschijnen!

 25. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Super leuk! Ik heb ook nog een tip, koop tijdens de feestdagen of gewoon wanneer je cadeaus gaat kopen meerdere cadeaus in één keer. Dan heb je altijd thuis een cadeau om weg te geven. Mijn papa heeft een kledingwinkel en wij hebben altijd een set new born kleding liggen omdat er zo vaak iemand in onze omgeving een baby krijgt, en dan hebben we iets om te geven :p Vaak doen we er dan ook nog iets extra bij om het persoonlijk en origineel te houden. xx

 26. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Handige tips Serena, thanks for sharing 🙂

 27. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Wat een leuke en handige ideetjes! Je trui is echt superleuk, vooral die kleur staat je super goed! Voor jou en je familie ook fijne feestdagen!

 28. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Leuke en super handige tips!

 29. Danique
  24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Handige tips!! Ik was er dit jaar gelukkig op tijd bij met cadeautjes kopen dus no stress 🙂

 30. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Wat een super leuke ideeën! Ik ben nu ziek al twee dagen ziek en ik heb de mazzel dat ik dit jaar een keer op tijd was met mijn kerstinkopen anders had ik hier misschien nog wel baat bij gehad, hoewel mijn neefje van 2 een memory jar niet gewaardeerd zou hebben denk ik haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *