food gift guide

Niet om het één of ander, maar wisten jullie dat het over slechts 13 dagen alweer Kerst is? Nu niet meteen in de stress schieten, want met mijn food giftguide vind je binnen no-time geschikte kerstcadeautjes voor al je vrienden en familieleden (en dus ook voor die ene lastige persoon waarbij je elk jaar weer veel te lang moet nadenken).

Wanneer je geen inspiratie hebt voor kerstcadeaus moet je teruggaan naar de basics. Wat hebben we nodig om te overleven? Juist! Eten en drinken. Maar omdat het feest is koop je natuurlijk niet zomaar eten of drinken. En je wilt ook niet komen aanzetten met een afgezaagde fles wijn of een kerststol. Juist rond deze tijd van het jaar zijn er volop heerlijkheden te koop in extra luxe verpakkingen, maar het is natuurlijk nog leuker om zelf een mooi pakketje met allerlei lekkernijen samen te stellen.

Vroeger kreeg ik nog wel eens een doos vol met eten als kerstpakket, nou dat waren echt de beste en leukste kerstpakketten die ik ooit heb gehad! Tegenwoordig kun je zelf iets aankruisen uit een boekje, maar ik hoef helemaal geen nieuwe Tefal pan of een supersonische staafmixer, geef mij maar zo’n doos ramvol eten en een goeie fles wijn, lekker nostalgisch en stiekem veel leuker! Eten en drinken doet het altijd goed als cadeau, zeker wanneer het extra luxe is of wanneer je er een extra feestelijk pakket van maakt.

Food. You can’t go wrong with food.

Daarom heb ik hieronder een food giftguide uitgewerkt met maar liefst 10 leuke cadeautips ter inspiratie. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Nummer 1 heb ik vast gemaakt en daar heb ik een video van opgenomen, zodat jullie een beter idee hebben van wat ik bedoel.

1. Cocoon mandje

cocoon pakket_1Waxinelichthouders, kaarsjes, fleecedeken, een onesie, kruik, sloffen, cozy socks, een badjas, een goed boek, een Netflix abonnement, een Chromecast, koekjes, bonbons, thee, een klein flesje wijn, een mooie mok, heerlijke koffie of chocolademelk. Dit zijn enkele items waaraan ik moet denken als ik aan cocoonen denk. Verpak alles in een leuke mand of schaal en je hebt een supergezellig cadeautje! Vooral rond deze tijd is het heerlijk om op de bank te kruipen en lekker te cocoonen. Je kunt je Cocoon mandje zo groot en zo duur maken als je zelf wilt.

2. Speciale bieren

De meeste mannen zijn dol op bier, maar ook ik als vrouw kan echt genieten van een speciaal biertje. Bier drinken is misschien niet zo chic, maar dat imago is verleden tijd. Bij Mooibier.nl kun je namelijk bijzondere bieren bestellen met prachtige etiketten. Deze bieren schenk je – net als wijn – uit in mooie, bijbehorende bierglazen. Heel chic, zelfs voor vrouwen. Mijn persoonlijke favoriet is La Chouffe (met dat kaboutertje). Er is zo veel keuze! Gelukkig vind je op deze bierwebshop de ‘bier customizer’ waarmee je jouw ultieme biertje kunt zoeken. Er is ook bier met banaan, kokos en mangosmaak. Speciaal biertjes zijn leuke cadeaus voor mannen, maar ook verrassend leuk voor vrouwen!

3. Speciale dranken

cocktailsIk zei in de inleiding dat het afgezaagd is om aan te komen zetten met een fles wijn, maar als het een goede wijn is waarvan je zeker weet dat de ontvanger het kan waarderen is het natuurlijk een topcadeau! Rond deze tijd van het jaar zijn er veel mooie geschenkverpakkingen verkrijgbaar. Vaak is dat een fles in een extra luxe verpakking met een aantal bijbehorende glazen erbij. Het is misschien niet het meest originele cadeau, maar aangezien de meeste mensen zichzelf niet trakteren op een mooie whiskey, wijn of champagne is zoiets altijd leuk om te krijgen! Ook leuk: stel een cocktail pakket samen, inclusief fles drank, shaker, lepeltje, stampertje, cocktailglazen, sap om mee te mixen en een pot met kersjes. Voor je party animals friends!

4. Aziatisch kookpakket

Zijn je vrienden of familieleden dol op de Aziatische keuken? Stel dan een leuk pakket samen met daarin Aziatische kruiden, noodles, een vijzel, eetstokjes, mooie Aziatische kommen, een mooi Aziatisch kookboek, wat exotische vruchten en bijvoorbeeld een mooi boeddhabeeld en wierrookstokjes. Bij de toko vind je vast alles wat je nodig hebt voor dit pakket! Fan van de Italiaanse keuken? Maak een pakket met verschillende soorten pasta, een Italiaans kookboek, een pastamaker, Italiaanse kruiden, een luxe olijfolie, cantuccino koekjes en ga zo maar door. Zo kun je voor elke keuken een leuk pakket samenstellen! Ga langs de toko, speciaalzaakjes, traiteurs, kookwinkels en de supermarkt voor de inhoud of bestel alles online!

5. Amerikaans pakket

win amerika pakketDit pakket is gebaseerd op het bovenstaande idee, maar je kunt dit pakket verder uitbreiden met blikjes frisdrank en Amerikaans snoepgoed. Dit kun je bijvoorbeeld bestellen via sweet-spot.nl, mijn favoriete webshop voor Amerikaanse goodies. Doe er nog wat leuke Amerikaanse magazines bij zoals Seventeen, Allure of de US versie van Vogue en Cosmopolitan, en als het lukt kun je er misschien nog wat typische Amerikaanse producten bij doen van Yankee Candles, Victoria’s Secret of Bath & Body Works, en het plaatje is compleet!

6. Movie Night pakket

Stel het perfecte pakket samen voor een filmavondje bij jou thuis! Popcorn, chips, hartige snacks, snoep en zoetigheid, dat moet er sowieso in. Bij Xenos zag ik leuke kartonnen popcorn bakjes die je kunt vullen met popcorn, ook leuk om erbij te doen. Je kunt er eventueel een DVD in doen (maar even eerlijk, wie kijkt die nu nog echt?). Wat hoort er nog meer bij een filmavondje? Pantoffels, dekentjes, onesies, nagels lakken en haren krullen. Tenminste, dat vind ik. Ik zou er zelf dus ook nog nagellak en krulspelden in doen. Bij de Xenos zag ik trouwens ook leuke unisloffen (dan ga je met twee voeten in één grote slof, lekker warm).

7. Voor de koffieliefhebber

koffie of theeZelf drink ik geen koffie, maar ik weet dat er diehard koffieliefhebbers zijn onder mijn lezers. Stel een leuk pakket samen met een mooie mok, of juist een chic klein espressokopje, luxe koffie of losse bonen van bijvoorbeeld Simon Levelt, koffielikeurtjes, een percolator, koekjes, chocolade koffieboontjes (hmmmm), een thermosfles of een cup voor on-the-go. Of misschien wel gewoon Nespresso cupjes. Neem zeker even een kijkje bij de Bijenkorf  en andere speciale koffiewebshops voor luxe gifts voor koffieliefhebbers. Oh ja, momenteel geeft Lidl ook iets leuks: een houten vaatje met daarin koffiebonen uit Colombia, uit de Deluxe lijn. Ziet er gaaf uit!

8. Christmas Breakfast

kerst37The morning after… meestal eet je maar wat kliekjes kalkoen en heb je een loom dagje, of je moet juist vroeg op en veel doen omdat je bij de schoonouders op bezoek moet! Hoe dan ook, je hebt vast wel tijd voor een iets uitgebreider ontbijtje dan normaal. Hoe leuk is het om een Christmas Breakfast pakket samen te stellen: een dienblad met mini kerststollen, macarons, cupcakes, muffins, kleine flesjes champagne, of flesjes sap, kleine potjes met jam, een blik Danerole om zelf croissantjes mee te maken, yoghurt, muesli, wat chocolaatjes, wat verse stukken fruit, een kaarsje erbij en een vaasje met dennentakjes voor de sfeer. Leuk om cadeau te doen aan een koppel.

9. Gepersonaliseerd voedselpakket

mini fuet worstDit pakket werkt het beste als je de persoon aan wie je dit pakket gaat geven erg goed kent. Stop gewoon alle favoriete snacks, snoep en drinken in een mooie mand en voila, je bent klaar! Voor mij zou dat bijvoorbeeld een pakket zijn met Dr. Pepper, Karvan Cevitam siroop in de smaak Tropical, groene thee, fuet worst, caramelbollen, chocola en bamisoep. Hoe gaaf is het om al je favoriete snacks te krijgen! Ik zou er in elk geval wel blij mee zijn.

10. Voor de cheese lover

girls night in_01Ik ben echt dol op kaas! Voor de echte cheese lovers is het leuk om speciale kaasjes in te slaan en een kaasplankje samen te stellen: olijfjes, vijgenbrood, vijgenchutney, een flesje port, prikkertjes, verschillende soorten toastjes en natuurlijk hele luxe, speciale Franse kaasjes. Deze haal je bij de traiteur of kaasboer, omdat het voor Kerst natuurlijk wel even wat luxer mag. Dit cadeau kun je vast voorbereiden, maar de kazen zelf zou ik pas kopen op de dag voor Kerst en dan zo lang mogelijk in de koelkast houden. Ook lekker: kaas met fenegriek en de altijd smeuïge Babybel kaasjes of de puntjes van La vache qui rit. Nostalgie!

Ik hoop dat ik jullie leuke ideeën heb gegeven en dat jullie goede inspiratie hebben opgedaan met mijn food giftguide! Zelf ben ik nu al half-half bezig met het inslaan van cadeautjes, maar ik moet echt nog heel veel. Ik weet gelukkig wat ik voor iedereen wil gaan kopen dus ik moet gewoon één dag inplannen om alles in te slaan. Komt goed! Succes iedereen met de kerstinkopen en ik wens jullie vast een heel fijn weekend.

Welk van de 10 bovenstaande pakketten zou jij het liefste cadeau willen krijgen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

88 Reacties

 1. Dilara
  21 december 2014 / zondag, 21 december 2014

  Oehhhh zo heerrlijkkkk allemaal! Lastige keuze…. Ik zou denk ik voor de speciale dranken of amerikaanse pakket gaan! En anders het koffiepaket! Love them allllll!!!

 2. Belgin
  19 december 2014 / vrijdag, 19 december 2014

  Ik ben echt helemaal weg van je cocoon mandje, die pot vond ik echt leuk die heb ik ook gekocht.

 3. Layla
  18 december 2014 / donderdag, 18 december 2014

  Het koffie pakket!

 4. Birgit Bosserez
  17 december 2014 / woensdag, 17 december 2014

  Oh moest ik een van die pakketjes krijgen zou ik blij zijn! Zeker dat Amerikaans food pakket

 5. Nadine
  17 december 2014 / woensdag, 17 december 2014

  Dat cocoon pakket is enig. Erg leuk bedacht. Ik ben op dit moment ook iets voor een vriendin aan het samenstellen. Heb inmiddels een super leuke mok met een dekseltje binnen. Nu nog chocolade & kaarsjes.

 6. 16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

  Een Aziatisch pakket lijkt me heerlijk, want ik ben dol op Aziatisch eten!

 7. 16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

  heey ik vind je videos echt super leuk xxx

 8. Ik
  15 december 2014 / maandag, 15 december 2014

  Hoi Serena,

  Ik ben ook van het pakketjes weg geven. Vooral ik nu Action heb ontdekt, hihi.
  mijn nichtje is a.s. vrijdag jarig en ik wil haar een pakketjes geven met allerlei producten voor haar huid omdat ze last heeft van acne vooral op haar voorhoofd ze wordt 13 jaar.

  Heb jij nog aanraders qua producten?

  Alvast bedankt!

 9. gwenny
  14 december 2014 / zondag, 14 december 2014

  5. het Amerikaanse pakket
  ik vind baby lips echt fantastisch en die baby ;lips die daar op de foto staat wil ik al heel erg lang
  hoop dat ik hem ooit krijg (of zelf vind in de winkel)
  xxx van gwenny en nog veel succes op je blog

 10. Nienke
  14 december 2014 / zondag, 14 december 2014

  Leuke ideetjes! Ik had nog geen inspiratie, maar misschien ga ik hier wel wat mee doen. Ik ging echt stuk om het einde, sorry! Hahaha.

 11. 14 december 2014 / zondag, 14 december 2014

  Hahah wat schrijf je dit toch weer leuk! Een doos ramvol eten, ik ben het helemaal met je eens! Eten is altijd goed!
  Liefs, Tessa

 12. Diana
  13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  Echt perfecte ideetjes, allemaal stuk voor stuk makkelijk maar toch origineel.
  GOD waarom kwam ik hier niet op haha! Iedereen krijgt van mij een gepersonaliseerde food-chill pakket dit jaar.

 13. Nina
  13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  Wow echt een super leuk artikel!! ❤️❤️

 14. Esther
  13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  Super leuke ideetjes Serena! Lees je artikelen op je site altijd met heel veel plezier, en vind je YouTube kanaal echt tof! Heb bewondering voor je creativiteit steeds weer! Hoop dat je nog lang blijft door bloggen en vloggen op beautylab!!

 15. estrieke
  13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  Leuke ideetjes Serena! Nu weet ik wat voor mijn schoonzusje moet kopen/maken voor Kerst.
  Wat is Siri?

 16. 13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  Sinds ik een webshop stel ik ook kookpakketjes samen voor mijn vrienden. Ik vind het altijd zo leuk om die spulletjes dan ergens anders in de keuken te zien 🙂

 17. Nikita
  13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  Hahahahahha heb me zoooo rot gelachen om het einde. Sorry!! Kan me zo goed voorstellen dat je zo oprecht bang bent, zou ik ook hebben, jeetje, die hoort je te helpen. Maar enorm grappig. Door SIRI verdorie hahaha.

  Maar buiten dat. Wat een onwiiiijs leuke ideeën!!

 18. 12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Wat een leuke tips! Vind dit heel origineel. Ook leuk om mee bezig te zijn! Persoonlijk zou ik denk ik het liefst het Amerikaans pakket willen krijgen. Leuk leuk!

 19. 12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Geweldig. Bedankt voor de tips! Deze tips zijn altijd handig.. Je kan Siri trouwens uitzetten haha! Ik vind haar ook echt irritant.

 20. 12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Leuke tips! Ik vind vooral het Amerikaanse pakket leuk 🙂 en dat bier pakket is misschien wel wat voor m’n schoonvader haha!

 21. Esmee
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Hahaha ik ga helemaal stuk om het einde! Ik zou me ook helemaal gek schrikken!
  Heel leuk je ideeën, ik heb er echt wat aan en ga het ook geven!

  Groetjes

 22. Robin
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Toen een nicht van mij jarig was hebben mijn moeder en ik een theepakket gemaakt! Kei leuk!

 23. 12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Dit is leuk! Super ideeën Sereen! X

 24. ingrid
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Ik ben juist superblij dat ik geen kerstpakketen met eten meer krijg! Deze van jou zien er echt goed uit, maar meestal zit er een boel rotzooi in wat rechtstreeks de prullenbak in kan;)

  • lousaa
   12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

   Ik ook! Krijg je pakjes saus ofzo die je van je leven niet opeet. Wit uitgeslagen chocola. En van die goedkope paté en crackers. Juk! Dit jaar een douglasbon. Hartstikke prima!

 25. Melanie
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  dat eerste idee is echt heel handig!!!
  dat kun je iedereen wel geven, een persoonlijke kerstkaart erbij en hij is klaar!

 26. Nina
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Oh wauw jij kan zulke leuke dingen verzinnen. Ik ben helemaal geinspireerd. X

 27. 12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Wat leuk, het ziet er heerlijk uit allemaal. Ik krijg er best wel een beetje honger van haha.

 28. 12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  O, een Amerikaans pakket vind ik wel heel gaaf. Die wil ik zelf wel kado krijgen, haha. Even rondsnuffelen, want ik vind het wel echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *