W7 in the buff palette review

Soms ontdek je een beautyproduct waarvan je denkt, waar was je heel mijn leven? Dat had ik bijvoorbeeld bij mijn favoriete Armani Luminous Silk foundation, Guerlain Cils d’Enfer waterproof mascara en Bobbi Brown shimmer bricks. Allemaal leuk en aardig, maar deze high end producten zijn helaas niet voor ieders portemonnee geschikt. Gelukkig is het W7 In The Buff oogschaduwpalette dat wél!

w7 in the buff review_18 Voor minder dan een tientje ben je in het bezit van een prachtig palette met 12 neutrale en basic kleuren met een geweldige pigmentatie. Het In The Buff palette is echt een pareltje! Ik weet dat deze budget musthave al op verschillende beautyblogs voorbij is gekomen, maar toch wilde ook ik er nog even mijn licht over laten schijnen.

w7 in the buff review_17 Het W7 In The Buff palette wordt veelal geprezen om de kleurenselectie die een perfecte dupe zouden zijn van het welbekende Urban Decay Naked 2 palette. De waarheid is… dat ik de voorkeur geef aan DIT palette. De kleuren komen grotendeels overeen met Naked 2, maar sommige kleuren bevatten minder sterke shimmers en metallic finishes, wat ik persoonlijk mooier en gangbaarder vind.

w7 in the buff review_19 Deze mooie neutrale kleurtjes zijn echt perfect voor iedereen en voor elke soort look. Het In The Buff palette bevat zowel matte, satin als metallic finishes in kleuren variërend van off white naar bronze, bruin, taupe en zwart. Je kunt er dagelijkse looks mee maken als ook zwaardere avondlooks en smokey eyes.

w7 in the buff review_20Het bijgeleverde kwastje is geen topper, maar er valt wel mee te werken. De ene kant bevat een sponsapplicator en de andere kant een kwastje met synthetische haartjes. Naar mijn idee te klein om mee te blenden, maar prima om oogschaduw mee aan te brengen bij je traanbuis of onder je ogen.

En dan nu, de swatches!

w7 in the buff review_01de kleuren van links naar rechts; Buff, Camel, Sand, Dust, Chocolate, Topaz, Earth, Storm, Silk, Wave, Thunder en Onyx.

Niet alleen is de oogschaduw lekker zacht, dus absoluut niet kruimelig of krijtig, en glijdt het soepel over de huid, de pigmentatie is ook echt fantastisch! Heel intens. Ik zie er gewoon geen huid doorheen schijnen, zelfs niet bij de lichtere en matte kleuren. Geweldig!

Ik vind het fijn dat er een matte highlighter bij zit, een mooie matte taupe en dat de zwarte kleur ook matte is. Ook vind ik het fijn dat er zowel bruine en bronze kleuren bij zitten als taupe en grijze tinten. Het bevat van alles wat op ‘neutrals’ gebied. Desondanks de wat veilige kleuren kun je er daardoor toch veel verschillende kanten mee op.

w7 in the buff review_02Ik kan er gewoon niet over uit, als ik een palette met 12 neutrale kleuren mocht samenstellen had ik precies voor deze selectie gekozen. Alsof In The Buff speciaal voor mij is gemaakt! I love it!

Ik kon niet wachten om er een mooie look mee te maken en ik besloot om het iets feestelijker te maken dan een ‘normale’ everyday look, zonder meteen superdonker en smokey te gaan.

w7 in the buff review_03 Ik begin met een gereinigd ooglid, bijgetekende wenkbrauwen en een laagje creamy eyeshadow van Givenchy in een nudekleur (met kleine zilveren shimmertjes).

w7 in the buff review_04 Allereerst breng ik de kleur Wave aan op mijn bewegende ooglid.

w7 in the buff review_05 w7 in the buff review_06 Vervolgens neem ik wat van de kleur Dust op een blending brush. Ik zet het penseel helemaal tegen mijn neusbrug aan en beweeg het met ruitenwisser-bewegingen naar de buitenkant toe, rekening houdend met de vorm van mijn wenkbrauwen. Vooral als je wat kleinere oogleden hebt (of hooded eyes) is het mooi om wat dichter tegen je wenkbrauwen aan te blenden, omdat het anders verdwijnt in de vouw van je arcadeboog.

w7 in the buff review_07 Hierna blend ik de matte highlighter Buff onder mijn wenkbrauwen. Dit geeft een mooi liftend effect en blend meteen de lijnen van Dust weg.

w7 in the buff review_08 Met een mix van Camel en Earth blend ik een mooie gouden shimmery kleur bij mijn traanbuis en onder mijn ogen. Ik maak het lekker dik en smokey door het ‘bolle’ gedeelte onder mijn ogen geheel in te kleuren.

w7 in the buff review_09 Om mijn ogen groter te doen lijken blend ik de zwarte oogschaduw Onyx aan de uiteinden van mijn ogen. Dit doe ik bij ongeveer 1/3 van mijn ogen aan de onderkant.

w7 in the buff review_10Aan de bovenkant blend ik Onyx ook voor zo’n 1/3 deel op mijn bewegende ooglid en iets naar boven toe, in de arcadeboog. Hierdoor krijgen mijn ogen meer schaduw en diepte.

w7 in the buff review_11 Trek een lijntje met je favoriete eyeliner en maak de look af met je favoriete mascara.

Voila! Het resultaat is een mooie, neutrale ooglook die nét een tikje donkerder en feestelijker is dan de gemiddelde everyday looks.

w7 in the buff review_14 w7 in the buff review_13 w7 in the buff review_12 Met gekleurde lippen maak je er helemaal een feestje van en met een wat zachter kleurtje op de lippen laat je je ogen extra opvallen.

w7 in the buff review_15w7 in the buff review_16 w7 in the buff review_nude lips w7 in the buff eyelook Hoe zou jij deze ooglook combineren, met knallende lippen of een zachter koraalkleurtje?

w7 in the buff palette reviewHet W7 In The Buff palette is te koop bij de Op = Op voordeelshop en bij sommige DA filialen voor rond de €8. Ze zijn echter heel populair en niet overal meer verkrijgbaar, dus je zou het palette ook online kunnen kopen via o.a. Fresh Mint Cosmetics. Daar kost het palette €8,49. Boozyshop verkoopt het palette voordeliger, namelijk voor €7,95. Via webshops komen er nog verzendkosten bij, maar dan hoef je in elk geval geen klopjacht te houden.

Ik ben echt MEGA te spreken over dit palette. Wat een pigment, wat een kleurenselectie en wat een lekker prijsje! Ik gebruik het palette elke dag sinds ik hem in huis heb met veel plezier. Mocht je nog op zoek zijn naar een prachtige palette met een ruime selectie aan neutrale kleurtjes voor een zacht prijsje, dan is het W7 In The Buff palette echt iets voor jou.

Wat vinden jullie van dit palette? Zou jij In The Buff aan je stash willen toevoegen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

133 Reacties

 1. Tess
  28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Ik heb voor mijn verjaardag dit pallet gekregen, ik vind hem super fijn! Ik wist alleen niet zo goed welke kleur ik waar voor moest gebruiken? Deze look heeft mij heel erg geholpen, ik heb hem na gemaakt en het is redelijk goed gelukt♡

 2. judith
  16 november 2016 / woensdag, 16 november 2016

  Met een zachter koraalkleurtje zou ik het combineren

 3. jaschenka
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik heb dit palet al heel lang, opzich wel goed maar heel kruimelig en de pigmentatie ziet er bij jou heel goed uit, maar bij mij zie je bijna niks, tips??

  • Marianne
   25 maart 2015 / woensdag, 25 maart 2015

   Misschien kun je je kwastje een kleinnn beetje deppen in water. Dan wordt de pigment meestal een stuk zichtbaarder en sterker. X

 4. Rosemarijn
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Leuke review. Heel fijn dat er ook matte kleuren in het Pallette zitten.

 5. 28 december 2014 / zondag, 28 december 2014

  Fijne review! Ik heb deze zelf ook een poosje geleden aangeschaft, hij was toen te koop bij Dirx. Ik ben er erg enthousiast over! Zeker een mooi palette.

 6. 28 december 2014 / zondag, 28 december 2014

  Wat een goede tip! Ik heb nu het bekende Naked pallette maar dit is qua prijs veel aantrekkelijker.

 7. Aicha
  27 december 2014 / zaterdag, 27 december 2014

  TIP: Probeer is naar Almere te gaan, bij de Op=Op voordeelshop. Daar hebben ze er best wel veel van, ook andere W7 producten =). Volgens mij worden ze ook steeds bijgevuld, maar weet ik niet zeker.

 8. steffie
  27 december 2014 / zaterdag, 27 december 2014

  zo ZALIG!!!

  heb me meteen ‘in the Buff’ & ‘In the Nude’ besteld via GROUPON 😀
  spijtig vind ik hier geen DA’s 🙁

  ik wou al zolang de UD nude pallettes, maar vond het nogal duur omdat ik niet zo vaak oogschaduw gebruik. ^^

 9. 27 december 2014 / zaterdag, 27 december 2014

  Ik gebruik dit palette ZO vaak:-)!

 10. saira patiwael
  26 december 2014 / vrijdag, 26 december 2014

  Ze zijn ook te koop bij de DA in Leidseplein Amsterdam. Voor 8 euro en ze hebben nog een andere pallet van W7

 11. Angelique
  25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Ook ik ben super blij met dit palette, gebruik het al maanden met veel plezier. Het ligt nu ook onder de kerstboom voor mijn moeder, die al heel jaloers was 🙂
  Het palette is goed verkrijgbaar bij Webshops Only in Den Bosch. Ze verkopen ook nog drie andere palettes van W7.

 12. lau
  25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Als ik me niet vergis is dit ook te bestellen via bol.com. Super mooi serena! X

 13. Begum
  25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  Wanneer ik weer geld heb (volgende maand hahaha) ga ik hem meteen scoren! Prachtige palette! Thanks voor de review! Xx

 14. Sofie
  25 december 2014 / donderdag, 25 december 2014

  woooow ik heb toevallig voor sinterklaas dit palette gekregen en was heel erg op zoek naar een mooie draagbaare look voor de kerstavonden. Serena, je bent mijn redder!!!!!!!!!!!

  Fijne kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar.
  xxxx Sofie

 15. Eline
  24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Maandag eerste W8 palette gehaald, binnen 2 dagen heb ik ze nu alle 4 in huis. Helemaal verliefd!

 16. suus
  24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Ik heb hem gekocht maar inmiddels weggeven, de lichte kleuren vind ik slecht gepigmenteerd en kruimelig en de in veel kleuren zitten glitters die best.grof zijn en die kom ik over mn hele gezicht tegen. Met primer. Nee ik ben niet enthousiast.

 17. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Inderdaad echt een prachtig palette maar Lightly Toasted van W7 ga je ook erg mooi vinden denk ik 🙂

 18. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  gewweldig fijn en mooi palette! Gebruik um dagelijks 🙂

 19. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Ik heb het palette nu ook al een tijdje in mijn stash en hij is bijna niet meer weg te denken, zo vaak gebruik ik hem. Prachtige fotos!

 20. 24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Ik ben ook dol op de W7 palettes! Ze zijn ook te koop bij Boqz Eindhoven, Webshoponly Den Bosch, Shop in box rotterdam, misschien wat makkelijker dan bestellen. Bij de DA Leidsestraat in Amsterdam liggen er ook altijd veel!

 21. Iris
  24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

  Ik ben echt gefascineerd over hoe hetzelfde de foto’s zijn met de verschillende lipkleuren. Zit echt zoek de verschillen in mijn eentje te doen… hahaha

  • Chell
   24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

   hahaha, true that!

  • mar
   24 december 2014 / woensdag, 24 december 2014

   Het zijn naar mijn idee ook gewoon dezelfde foto’s : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *