Tip: Smoothie Packs

Smoothies zijn heerlijk, gezond en een goed begin van de dag (of een lekker tussendoortje). Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar persoonlijk vind ik het nogal veel werk om een smoothie in elkaar te flansen. Je moet fruit in huis hebben, dat ten eerste, daarna moet je het schillen, snijden, yoghurt erbij, blenden. Pfffff! DUURT LANG!

Daarom zijn de zogeheten ‘Smoothie Packs’ een absolute uitkomst! Wat je doet is op een dag wanneer je wat extra tijd hebt (een zondag bijvoorbeeld) kant-en-klare zakjes voorbereiden met de inhoud van jouw smoothie.


Wat heb je daarvoor nodig?


– vers en/of ingevroren fruit naar keuze
– diepvrieszakken (goed afsluitbaar)
– siliconen cupcakevormpjes
– yoghurt

We beginnen met het invriezen van de yoghurt. Vul de siliconen cupcakevormpjes tot de rand met yoghurt en schuif ze in de vriezer. Het duurt ongeveer 1 a 2 uur tot de yoghurt compleet bevroren is.In de tussentijd was, pel, schil en snijd je vast je verse fruit.


Naast vers fruit heb ik bij de Albert Heijn ook ingevroren fruit gekocht (ik weet dat er ook mangostukjes bestaan, maar de verse mango’s  waren nu in de bonus).


In een smoothie op yoghurtbasis is de verhouding fruit : yoghurt gelijk aan 1 : 1. Je voegt dus evenveel fruit als yoghurt toe aan de smoothie. In mijn siliconencupjes gaat zo’n 125 ml yoghurt, dus besloot ik een glas te pakken waarin ongeveer dezelfde inhoud inpast. Dit glas vulde ik met mijn fruitstukjes.

Een lekkere combinatie is (een klassieker): banaan en aardbei:


Of een iets tropischer variant, mango met ananas en framboos:


Leeg de fruitstukjes in je diepvrieszakken en schrijf er eventueel nog op wat er in zit (handig als je iemand in huis hebt wonen met een allergie voor een bepaald fruitsoort):


Omdat ik 6 siliconencupjes had heb ik ook 6 zakjes met fruit gevuld. Hier komt de bevroren yoghurt straks nog bij:


Als de yoghurt bevroren is haal je de cupjes uit de vriezer. Door de flexibele siliconen malletjes kun je ze met gemak uit hun vormpje ‘poppen’. Voeg aan elke zak de inhoud van een cupje bevroren yoghurt toe. Waarom zou je de yoghurt invriezen? Nou, ik heb bijvoorbeeld niet altijd yoghurt in huis. Doe je een ‘ijsblokje’ yoghurt in je Smoothie Pack dan hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. Daarbij is het op deze manier ook nog extra koud.


Wat je nu hebt zijn kant-en-klare zakken, Smoothie Packs, met fruit en yoghurt die je gewoon in je vriezer kunt bewaren. Het verse fruit kan nu ook bevriezen. Heb je zin in een smoothie? Haal dan simpelweg een zak uit de vriezer, leeg hem in je blender…


…en blenden maar!


Tadaaaah! Easy toch? Het voorbereiden van de Smoothie Packs kost even wat tijd, maar als je op een later tijdstip zin krijgt in een smoothie is de smoothie dan ook zo gefixt. Gewoon hop, zak uit de vriezer, legen, blenden en klaar.

Misschien heb je het voornemen om elke ochtend met een smoothie te starten. Maak dan op zondag je Smoothie Packs klaar voor de rest van de week. Je ontbijt is binnen no-time klaar, het kost je in de ochtend geen extra moeite, en op deze manier kun je je beter aan je voornemen houden. Je moet het soms gewoon wat makkelijker voor jezelf maken, toch?

Trouwens, ik heb het nu alleen over fruit, maar jullie kunnen natuurlijk zelf de inhoud van je Smoothie Packs bepalen. Wat dacht je van de BLT Veggie Smoothie?

Ik hoop dat jullie wat aan deze tip hebben! Ik vind het in elk geval top werken en er wachten nu nog maar liefst  5 Smoothie Packs in de vriezer op mij te wachten tot ze worden geblend tot een heerlijke, koude, fruitige smoothie. Yeah!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

206 Reacties

 1. denise
  25 juli 2018 / woensdag, 25 juli 2018

  Wat een goede tip!
  Ik heb alleen een vraag, waarom maak je de packs, als je ook gewoon 2 liter smoothie kan maken en deze dan invriezen? dan hoeft het alleen avpndje van te voren te ontdooien toch? of weet iemand waarom dit niet zou kunnen?

 2. Dewi
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Weet je toevallig ook waar je herbruikbare smoothie bekers kan krijgen die je mee naar je werk kan nemen en in de vaatwasser kan doen en eindeloos kan gebruiken?

 3. Tanja
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Dank voor je super goede idee. Helaas trok mijn blender (500Watt) het niet 🙁 Kennelijk moet ik er eentje kopen met méér Watt. Maar dat ga ik zeker doen!

 4. 19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Wat een slim idee! Ik heb vaak doordeweeks, als ik op mijn studentenkamer zit, zin in een smoothie. Maar natuurlijk heb ik nooit veel fruit en yoghurt daar. Dit is echt een uitkomst! 🙂

 5. Danique
  3 april 2012 / dinsdag, 3 april 2012

  je kan het toch ook eerst blenden allemaal en dan invriezen.. dan hoef je t alleen te ontdooien en heb je je smoothie dan hoef je niet elke x je blender te pakken…

 6. Desiree
  12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  echt super handig dit! vind smoothies super lekker maar het vele werk hield me ook tegen

  alleen 2 vraagjes, kun je de yoghurt ook in gewone cupcake vormpjes doen ? dus niet in de silicone?

  en heb je nog lekkere smoothie recepten zonder banaan ?

 7. Livia
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Oke dus 250 watt is voldoende, dat wilde ik even weten… thanks voor je snelle reactie 🙂

 8. Livia
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Hey Serena,

  Dit is echt je beste tip EVER! ik maak nu elke dag een smoothie maar ik heb een grote blender die superveel herrie maakt en er heeeel lang over doet om een goede smoothie te maken.
  Nu overweeg ik de magic bullet te kopen, omdat jij er zo enthousiast over bent. Nu lees ik echter op internet dat de originele bullet 350 watt vermogen had en dat ze die hebben teruggebracht tot 250 watt. Nu twijfel ik om er een te kopen want best duur en dalijk crusht hij het bevroren fruit nog niet.

  Daarom een vraagje… Zou jij eens willen kijken hoeveel vermogen jouw magic bullet heeft? Staat er waarschijnlijk op een stickertje onderop ofzo. Je zou me er heeeeeeeel erg mee helpen!

  Thanks en je hebt een super website!

  • Serena
   Auteur
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   Ik heb een neppe en die heeft ook 250 watt!

 9. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Oh, dit is echt een superhandig idee! Heb er nooit aan gedacht om het zo voor te bereiden, maar eigenlijk is dat wel ideaal! Van de week eens even doen 🙂

 10. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hee die siliconenvormpjes heb ik ook!
  Ofja ik had ze, ik heb er nu nog maar 4, de rest is opgegeten door de hond van een vriendin :}

 11. Iris
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  wow, wat een superidee!
  dit MOET en ZAL ik proberen 😀

 12. Shannon
  2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

  super goed plan!
  Dankje!

 13. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

  Super leuk idee! zo houd je nooit fruit over of gaat het rotten. Toevallig zijn de doosjes bevroren fruit nu in de aanbieding bij de AH, dus heb meteen 4 doosjes ingeslagen! Ben nu aan het genieten van mijn eerste zelfgemaakte aardbij-kersensmoothie. Heb er wel een beetje suiker door gedaan omdat hij erg zuur was, misschien komt dit doordat ik magere yoghurt gebruikte?
  Erg goeie tip!!

 14. Danielle
  1 februari 2012 / woensdag, 1 februari 2012

  Dit ga ik zeker ook doen! Heb ook een hekel aan schillen e.d. Hartstikke handig. Ik maakte het altijd met verse jus, maar mag ik niet meer. Yogurt lijkt me ook lekker en een goed alternatief…

 15. Welmoed
  31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Waar komen die zakken vandaan?

 16. Welmoed
  31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Kan je ingevroren fruit en yoghurt zo in de blender doen? Kan die dat aan? XD

 17. 31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Aaaaah ziet er ook zo leuk uit, al die verschillende stukjes fruit in de zakjes!
  Maar ik vind fruit veel lekkerder om gewoon in yoghurt te doen en dan op te eten, of los.
  Vind het zo zonde om er een smoothie van te maken :’).

 18. 31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Wat een super goed idee! Dat is echt handig, dat ik daar zelf nog nooit opgekomen ben zeg, hahaha!

 19. 31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Wat een goede tip! Smoothies zijn heerlijk en zo een goede manier en makkelijke manier om snel een Smoothie te bereiden!

 20. Michelle
  31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Wat een handig idee! ik vind smoothies echt heerlijk, helaas heb ik thuis geen blender (die komt zeker op de uitzetlijst, het liefst een super-de-luxe keukenmachine :D)

 21. Claudia
  31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  Wat een super handige tip!
  Ik zie bij je voorbeeld smoothie-zakje dat het een anti-oxidanten smooothie is. Ik ben gék op smoothies! Alleen combinaties verzinnen en bedenken waar ze goed voor zijn vind ik moeilijk. Zou je misschien een artikel kunnen maken met recepten voor smoothies? Zoals je al doet bij de Braam Framboos anti oxidant smoothie. Lijkt me tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *