Filmpje: time for Mii!

Halverwege deze maand introduceert Seat een geweldig wagentje genaamd Mii en ik was één van de eersten die er een testritje in mocht maken. Ik zeg eerlijk: ik ben geen held op de weg. Autorijden doe ik niet met plezier, ik doe het omdat het me van A naar B brengt wanneer het OV dat niet sneller kan. Uit onderzoek van Seat (onder ruim 750 vrouwen) is gebleken dat één op de drie vrouwen heeft bijna dagelijks het gevoel dat ze te weinig tijd voor zichzelf heeft en dit geldt zelfs voor bijna de helft van de vrouwen jonger dan 39 jaar.

Maar wat ze zich niet realiseren, is dat ze die tijd eigenlijk al hebben. Vrouwen zitten gemiddeld 5 uur per week in de auto, ruim de helft (57%) van hen brengt die tijd (voornamelijk) alleen door. Tijd die bij uitstek kan meetellen als me-time, tijd voor zichzelf. De meeste vrouwen ervaren hun autoritten echter nog niet als me-time. Seat wilde laten zien dat autorijden wél leuk kan zijn en nodigde daarom mij en 3 andere vrouwelijke influentials uit voor een wel hele bijzondere rit!

Alles is vastgelegd op camera, Rob Kamphues zat naast me en bestookte me met vragen en onderweg stonden er leuke verrassingen voor me klaar. Ik had geen idee wat er ging gebeuren. Alles wat ik wist was dat ik in de Seat Mii zou rijden en dat het op film vastgelegd zou worden. Het gemonteerde filmpje hieronder laat zien hoe mijn rit is verlopen en welke verrassingen Seat voor mij in petto had! Van tevoren was er niet geoefend, dus het is een leuk en spontaan filmpje geworden. Enne, jullie krijgen ook wat te zien van mijn autozangkunsten :)

Enjoy! Hij duurt 11 minuten, dus ga er maar even lekker voor zitten!

Leuk he! Natuurlijk is het niet gebruikelijk om een (overigens speciale detox) salade in je auto geserveerd te krijgen of een touch-up terwijl je rijdt, maar er zijn wel een boel andere dingen die het autorijden een stuk aangenamer kunnen maken. Zo bleek uit onderzoek dat de Nederlandse vrouw gemiddeld 5 uur per week in de auto zit. Precies genoeg tijd om te voldoen aan hun wens van 5 uur per week extra tijd voor zichzelf.

Het probleem schuilt in het feit dat de meeste vrouwen de tijd in de auto niet ervaren als tijd voor zichzelf. De focus ligt nog te vaak op de negatieve aspecten van het autorijden. Files zijn bijvoorbeeld voor 63% van de vrouwen een stressfactor. Verkeerd rijden of de weg niet kunnen vinden voorkomt rijplezier bij 60% van de vrouwelijke respondenten. Mannen kunnen in deze een inspiratie zijn voor vrouwen, want 61% van de mannen ervaart autorijden als een moment van rust en ontspanning tegenover slechts 49% van de vrouwen.


Toch kan autorijden ook positief zijn! Zo ervaart 69% van de ondervraagden een klein geluksmomentje als ze iets moois zien, zoals een fraai landschap. Andere emotionele opstekers zijn meezingen met muziek (47%), luisteren naar muziek (83%) of zelfs meetrommelen op het stuur op muziek (38%).

Seat hoopt met dit onderzoek en met de leuke Mii experience de knop om te zetten bij vrouwelijke bestuurders. Autorijden moet weer worden gezien als leuk! Het is ontspanning, even lekker wat tijd voor jezelf, even lekker niets. Voorheen zag ik autorijden inderdaad als tijdverspilling, maar nu ik erover nadenk is het toch eigenlijk wel heel lekker om een uur lang verstand op nul te zetten en keihard mee te blèren met je favoriete cd?

De Seat Mii is overigens echt een fijn bakkie. Schakelt soepel, ligt goed stevig op de weg, niet te groot en  niet te klein. Ik schrok bijna van de nieuwprijs van dit wagentje: 7700 euro. Dat vind ik best goedkoop voor een gloednieuwe auto! Zijn jullie benieuwd naar de Mii experience van andere online influentials en willen jullie meer info over de Mii en meedoen aan de Mii prijsvraag? Surf dan naar timeformii.nl en maak kans op je eigen Seat Mii!

Wat vinden jullie van autorijden? Vind je het leuk, of niet niet, en waarom? En wat vinden jullie van het filmpje?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

127 Reacties

 1. 16 mei 2012 / woensdag, 16 mei 2012

  Wat een super leuk fimpje! Ik vind Rob Kamhues ook echt een geweldige vent als presentator, dus het lijkt me hartstikke gezellig om met hem een filmpje te maken.

 2. Claudia
  9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Hahaha, wat een leuk filmpje!! De 11 minuten waren zo om. Ik heb zelf ook een Seat, fijne auto’tjes zijn dat!

  En ik heb hetzelfde als jou, ik ben ook geen held op de weg en heb er ook niet echt plezier aan :p haha.

  Maar ik had nog een vraag! Wat voor tom-tom heb jij? Zo’n een zou ik ook wel willen hebben.

  xxx

 3. 8 mei 2012 / dinsdag, 8 mei 2012

  ‘ ik neem een foto van je, voor instagram ‘ ik moest wel hardop lachen haha!

 4. 7 mei 2012 / maandag, 7 mei 2012

  Leuk filmpje!! Haha, je rijdt niet zo vaak, of wel? Super dat ze rekening gehouden hebben met je dieet!

  Ik vond zelf autorijden altijd verschrikkelijk, tot ik een eigen auto kocht en sindsdien vind ik het heerlijk. Zelfs parkeren vind ik niet vervelend.

  Wat ik me nou afvraag he… je zit toch best een tijdje met Rob in de auto, ga je hem dan ook dingen vragen? ;)

 5. Juliette
  6 mei 2012 / zondag, 6 mei 2012

  Ik vond dit filmpje echt ge-wel-dig! Vooral de 2de stem hihih kei leuk.

 6. 6 mei 2012 / zondag, 6 mei 2012

  Haha, hij is heel leuk! En je kan goed rijden! :D

 7. 5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Wat leuk en herkenbaar. Ik ben ook helemaal geen fan van autorijden. Tijdverspilling, behalve als het OV er te lang over doet. Rob is ook een leuke gast (en zwarte piet ;-) )

 8. Laura
  5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  wat een bloedirritante vent zeg :/ sorry

 9. Femke
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Hahahaha “een zwarte?” heel nice :P
  Ik houd wel van autorijden: muziekje aan, lekker hard meezingen, scheuren over de snelweg.. Maar ik rijd niet zo vaak dus dan is het nog leuk denk ik :)

 10. Rebecca
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  oooo weet ik eindelijk waar al je tweets over gingen van time for mii..
  Ik dacht dat je mii ging eten haha.
  Leuk filmpje joh, je hebt echt een hele leuke lach!

 11. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ik ben nu 15 en kan niet wachten tot dat ik auto mag rijden :) x

 12. JoycevdB
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Leuk dat je hier aan mee gedaan hebt. Jammer om te lezen dat je geen plezier aan auto-rijden beleeft. Ik vind het zelf héérlijk, namelijk!
  Ben dan ook een fanatiek race-fanaat die je zo af en toe zelfs op de Nürnburg-ring kan vinden om zelf een robbertje te sjeesen!!

 13. 3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Jij en nooit schelden in de auto?
  Daar geloof ik helemaal niks van.

  Vind niet zo leuk filmpje / artikel eigenlijk.

 14. Ella
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  ‘Wat voor auto heb je?’

  ‘Een zwarte’

  Haha, super leuk Serene, lekker spontaan!

  xx

 15. 3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Wat een super leuk filmpje! Wat leuk dat je dit mocht doen! Veel plezier met je koffie to go! haha. Lekker :)

 16. 3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Ik ben bezig met lessen en ik vind het tot nu toe echt superleuk! Ik zie het wel echt als relax time, al moet je natuurlijk wel blijven opletten. ;) Leuk zeg, zo’n Mii Experience! Lekker spontaan filmpje ook.

 17. Jolanda
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Ik hou wel van auto rijden, vind het leuk om gebruik te maken van mn groene racemonster. Alleen een dienblad met eten, nee soms een appeltje, haha.

 18. Danielle
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Ik rij fort ka prima auto voor mij een mooie botsauto waar ik mee op de weg rij haha .
  Autorijden vind ik niks ik haat het vind het niet prettig en ik rij niet op de snelweg.
  Het eige voor mij wat een voordeel is dat ik dan lekker uit me dak kan gaan op lady gaga.
  Man lief vind het niet zo prettig namelijk

 19. Pien
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  leuk filmpje!
  het is dat ik nog geen rijbewijs heb, ander was ik ook een stukje gaan rijden in mijn seat MII.

 20. 3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  wat voor auto rij je? ”een zwarte” hahaha moest echt vaak lachen of je, wat een leuke meid ben je toch.

  ik vind het vaak wel lekker om auto te rijden, lekker mee zingen met de radio en genieten van de omgeving, vooral met lekker weer natuurlijk.
  zolang ik maar geen hellingproef hoef te doen onderweg of moet file parkeren.. brrr haha

 21. Emmy
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Prachtig! Wat voor auto rij je; een zwarte.. Commentaar van de koppeling krijg ik ook. De discussie over het rijden met de TomTom.. Zo heerlijk herkenbaar zeg!

 22. xAmber
  3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  whahah vet leuk! ik heb echt om bepaalde dingen moeten lachen! Ik ben op het moment bezig met lessen, maar ik kan echt niet wachten tot ik me rijbewijs heb! ik vind autorijden echt geweldig

 23. 3 mei 2012 / donderdag, 3 mei 2012

  Ik vind autorijden heerlijk, muziekje aan of juist alleen naar het gebrom van de auto luisteren, even weg, gewoon even een stukje rijden om juist niemand te hoeven spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *