Tigi Bed Head

Sinds ik mijn haren heb gekortwiekt (ok, dat klonk heel dramatisch, maar er is 20cm vanaf en dat is voor mijn doen heel veel) is het zo gezond dat ik er eigenlijk niets meer aan hoef te doen. De puntjes zijn springlevend en het is helemaal niet droog, dus haarmaskers, conditioners en serums laat ik achterwege. Ik ga het wel weer gebruiken hoor, want voorkomen is beter dan genezen, maar mijn haren hebben er op dit moment geen behoefte aan.

tigi bed head01Waar het echter wél behoefte aan heeft is volume. Heel. Veel. Volume. Juist omdat het nu weer een stukje korter is kan ik het lekker omhoog pompen! Ik houd alles graag simpel: ik hoef geen honderden haarstylingsproducten of producten die overlappende functies hebben. Ik wil gewoon één, maximaal twee producten die de trick kunnen doen en daar blijf ik dan bij.

Ik ben groot fan van de haarpoedertjes die mijn haren zo stug maken dat het haast rechtop blijft staan, maar omdat het winter is maken deze haarpoedertjes mijn haren nog statischer dan ze al zijn, dus ik was op zoek naar iets nieuws. Een doorsnee haarmousse, haarlak of volumespray deden het prima, maar ik was niet laaiend enthousiast.

Ik zocht op internet naar goede reviews van haarproducten die lange haren flink veel volume geven en ik kwam uiteindelijk terecht bij de volgende producten uit de Tigi Bed Head lijn: Small Talk & Totally Baked.

tigi bed head03 Totally Baked is een schuimgel (of hair meringue, zoals Tigi het zelf noemt) die je haren een flinke oplawaai geeft zodat het de hele dag volumineus omhoog blijft staan. De instructies zijn: breng aan op vochtig haar en föhn droog. Simpel.

tigi bed head10 De meeste haarmousses die ik ken zitten in een houder onder druk, maar deze gelukkig niet. Ik zeg gelukkig, omdat er dan geen kans is op ontploffingsgevaar mocht je het meenemen in je koffer tijdens vakantie, en omdat de tuutjes van deze flacons minder snel verstoppen dan die van houders onder druk.

tigi bed head09 Deze hair meringue is lekker luchtig, maar pas op, een klein beetje is al genoeg. Wat ik hier vasthoud is bijna al te veel, en ik heb vrij veel haar. Halveer deze hoeveelheid gerust als je wat minder of dunner haar hebt dan ik. Je hebt slechts een klein beetje nodig, het is erg zuinig in gebruik. Ik zou zeggen dat je met één pompje al voldoende hebt.

De ingrediënten:
tigi bed head04 Wat me opvalt is de lekkere, sterke en zoete geur van dit product. Eigenlijk zijn alle Tigi producten vrij sterk geparfumeerd, dus hier moet je wel van houden. Persoonlijk vind ik het wel lekker als mijn haren lekker naar een stylingsproduct ruiken. Totally Baked ruikt fruitigfris en suikerzoet, als een citroen meringue taartje!

tigi bed head05 Small Talk zit in een kleinere, ronde paarse bol en heeft een pompje. De instructies zijn nergens op de verpakking te vinden, dus dat vind ik wel een minpuntje. Moet het op droog haar, nat haar, vochtig haar? Moet je het daarna aan de lucht laten opdrogen of droogföhnen? Is het een serum? Moet het bij je haaraanzet worden aangebracht of juist op de lengte van je haren? Allemaal vragen die opkomen wanneer je dit product zo in je handen zou krijgen.

Ik had gelukkig al via de webshop van John Beerens (waar deze producten vandaan komen) vernomen dat het op handdoekdroog haar moet worden aangebracht en dat het vervolgens drooggeföhnd dient te worden.

tigi bed head08 Small Talk is een crèmige substantie. Een soort serum, maar dan heel romig en niet zo ‘fluweelvettig’ als de meeste haarserums. Het beschermt je haren tegen de hitte van een föhn en andere stylingsproducten. Het zorgt ervoor dat je haren gemakkelijker in model te krijgen zijn. Het maakt je haren dikker, gladder en heeft een anti-statische werking. Mocht je haren hebben die frizzen, Small Talk voorkomt dit. Ideaal dus voor winterweer!

Ook Small Talk is zuinig in gebruik en één tot twee pompjes is dan ook voldoende.

Ingrediënten;tigi bed head06 De geur van Small Talk is heerlijk! Althans, dat vind ik. Ken je die synthetische snoepgeurtjes? De geur van ‘grapes’? Dat is exact de geur van Small Talk. Supermierzoet en synthetisch fruitig. Moet je van houden dus!

tigi bedhead how toOmdat beide producten gebruikt moeten worden in combinatie met föhnen, combineer ik ze. Ik wacht tot mijn haren na het douchen handdoekdroog zijn geworden. Het is belangrijk dat je haren handdoekdroog zijn, want als je deze haarproducten op droog haar aanbrengt wordt het al snel te vettig en een beetje hard.

Bij mijn haaraanzet breng ik Totally Baked aan. Ik neem een piepklein beetje in mijn handen (minder dan op de foto) en verdeel dat over de kroon van mijn hoofd, bij de haaraanzet. Terwijl ik dat doe voel ik meteen hoe stug het aanvoelt. Gebruik je te veel dan voelt het al snel een beetje ‘viezig’ aan, dus gebruik het met mate.

Small Talk verdeel ik over de lengte van mijn haren, tot aan de puntjes. Het verdeeld zuinig en goed door mijn haren en beschermt ze tegen de hitte van de föhn.

tigi bed head_6Stevig droogblazen (het liefst op de kop terwijl je alles droogwoelt).

tigi bedhead before after Et voila, het resultaat! Linksboven is voordat ik de producten heb gebruikt en rechtsboven is erna. Het zit een beetje wild en het volume is echt MEGA, maar dat vind ik juist ideaal als je je haren gaat opsteken, zoals je linksonder kunt zien. Een poof zit er zo in en blijft de hele dag zo staan. Als je een knotje of een paardenstaart maakt, trek je gewoon even je haren omhoog aan de voorkant en het ziet er meteen een stukje glamoreuzer uit! Rechtsonder draag ik het los, maar heb ik het geheel nog wel even uitgeborsteld om te temmen.

Deze producten maken je haren wel wat stugger en voller, maar niet per se vetter. Na 3 dagen was het weer tijd om mijn haren te wassen en dat is voor mij niet sneller dan normaal. De zoete geur van de producten is trouwens na het föhnen al een stuk subtieler en blijft niet langer dan een halve dag hangen.

tigi bed head02 Ik had al een bos met haar, maar met deze producten lijkt mijn haardos haast verdubbeld! Totally Baked geeft me megaveel volume bij de haaraanzet en Small Talk houdt de rest van mijn haren in bedwang: het voelt dikker en voller aan, maar ook glad en zacht en helemaal niet statisch. Het is in feite een haarserum, maar dan eentje die verstevigt en je haren niet zo vettig maakt, waardoor het dus niet per se alleen in de puntjes aangebracht hoeft te worden.

Ik vind het vooral fijn dat deze producten zo zuinig in gebruik zijn. Ze zijn namelijk niet goedkoop, dus dan wil je er wel lang me kunnen doen. Maar het allerbelangrijkste is dat de producten doen wat ze beloven te doen en dat dit voor mij een gouden combinatie is. Ik gebruik het nu zo’n 3 weken (tweemaal per week) en het bevalt me supergoed!

tigi bed headNa gebruik vallen mijn haren meteen mooi in model en is alles goed te vormen tot welk kapsel dan ook. Vooral opgestoken kapsels blijven de hele dag stevig zitten. Ideaal! Zo draag ik links een gewoon knotje (maar door het volume ziet het er meteen heel chic uit) en zelfs een prinses Beatrix kapsel houdt stand. Deze kapsels heb ik gemaakt nadat ik het had gestyled met deze Tigi producten.

tigi bed head07Tigi Bed Head Small Talk kost €18,45 (200ml) en Totally Baked kost €17,25 (207ml) en beide producten zijn te koop in o.a. de John Beerens webshop.

Hebben jullie ervaring net Tigi producten? Wat is jouw gouden combinatie van stylingsproducten?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

45 Reacties

 1. Annika
  2 december 2013 / maandag, 2 december 2013

  Hee, die hebben ze bij de kapper bij mij in de wijk ook!
  Maar dit is niks voor mij. Ik heb behoorlijk veel krullen, dus ik doe mijn haar gewoon op mijn eigen manier 😉

 2. 1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

  echt een hele fijne review, top!
  Lijken me er fijne producten. Wel een beetje duur..

 3. Jolijn
  30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

  Ik gebruik bed head tigi al heel lang en ik vind ze echt suuper fijn !

 4. Vera
  30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

  hahahahahahahahahaha ‘landgenoten’ :’)

 5. 30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

  Ik gebruik nu 4-5 jaar enkel nog Tigi shampoo en conditioner voor mijn haar. Koop dan van die grootverpakkingen (750 ml) met pompje! Ideaal! Toen ik nog lang haar had deed ik daar minimaal 9 maanden mee en nu ongeveer een jaar.

 6. coby
  30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

  Voor mijn is het ook wel wat ik laat het nu wat langer worden en dan heb je het toch al moelijk net je haar .

 7. 30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

  Leuk review! De producten zien er ook erg schattig uit!!

 8. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Wauw dit klinkt echt ontzettend goed! Ik ga totally baked denk ik uitproberen!

 9. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Super leuk en handig!
  xx

 10. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Hmm, interessante producten, klinkt als een gouden combinatie!

 11. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Oooh, die verpakking! Geweldig!

 12. Annisa
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Dit vind ik echt een leuk artikel :D! En die foto van jouw rechtsboven (in die collage van 4), is echt supermooi <3 je haar zit daar echt perfect :)!

 13. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Heel leuk product en leuke foto’s ok

 14. lizzy
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  leuk zeg en het werkt echt super!

 15. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Klinkt als fijne producten! Ik ga ze zeker eens proberen. Ben benieuwd of ik dan eindelijk wat volume in mijn steile haar kan krijgen 🙂

 16. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Wow je haar ziet er super mooi uit 🙂 x

 17. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  De Beatrix kapsel is echt hi-la-risch! Mooi product!
  Jammer genoeg heb ik al veel volume dus ik hoef dit product niet te kopen 😉

 18. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ik vind de verpakking echt super en het product klinkt ook erg fijn.

 19. Nynke
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Klinkt erg goed!
  Ik heb eerst nog genoeg andere producten staan, voor daarna is dit zeker een optie 🙂

 20. Norma
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Bla bla ook een tijdje gebruikt wat ruikt dat lekker

 21. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Dure producten maar volgens mij wel fijn!

 22. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Wat een super toffe producten! Ik heb zelf ook ervaring met Bed Head en ik ben er best wel enthousiast over!

 23. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Mooi resultaat! En leuke verpakkingen ook xoxo

 24. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ik gebruik Small Talk al een jaar of drie, in het buitenland is het gelukkig veel goedkoper 🙂 heb het in al die tijd nog niet in m’n punten gebruikt, dat ga ik eens proberen!

 25. betty
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  kan ik dit ook gebruiken op haar dat snel vet word? iK DURF niks meer te gebruiken op mijn haar..

 26. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ziet er heel fijn uit. Je hebt prachtig volume in je haar nu! ^^
  Ik vind het laatste product er leuk uit zien. Je kapsel linksonder is leuk zo opgestoken hihi.

 27. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Lijkt mij heel fijn! Kan het kloppen dat ik dit artikel vanmorgen al online zag staan of wordt ik een beetje gek? ^^ Die landgenoten foto is echt te leuk!

  • LaydJo
   29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

   Ja…rond 7:00 am al…want ik had toen al een vraag in de comments gesteld. Maar ik kan het nu niet meer terugzien.

   Zijn deze producten ook elders te verkrijgen zijn dan bij John Beerens??

   • LaydJo
    29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

    – zijn

   • Kim
    30 november 2013 / zaterdag, 30 november 2013

    Je kan TiGi ook bij een aantal kapperszaken kopen!

 28. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Haha landgenoten…;-)

 29. Chiara
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Je ziet er geweldig uit. Wat heerlijk om haar te hebben waar je iets mee kan doen! Mijn haar is dun, glad en slap en alles zakt er binnen no-time uit. Volumepoeder heeft ook nooit gewerkt. Al zou ik me heel raarvoelen als ik ineens zo’n bos haar op mijn hoofd zou hebben 😉

 30. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Dit klinkt super! Ik ben nog steeds op zoek naar fijne volume producten, deze ga ik denk ik gauw aanschaffen.

 31. Maartje
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Klinkt goed! Ik ga deze zeker proberen!! Ps waar is dat leuke vest/jasje van?
  Elke dag weer een feestje om jouw artikelen te lezen!

 32. Naj
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  He waar is je artikel met de diy gevulde beker? Wilde het zo naar de winkel en het namaken..

  • Debby
   29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

   1 post hierboven 🙂

 33. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Het lijken me echt hele fijne producten!

 34. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Klinkt als heel fijn!

 35. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Haha, dat kan ik wel gebruiken. Leuke foto’s 😀

 36. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Zelf gebruik ik Tigi Curlesque gel voor in m’n krullen, werkt perfect!

 37. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ik ben 17 en kapster, en wij gebruiken TIGI in de salon! Ik vind het echt perfect! Small Talk doen wij er soms wel eens in bij kindjes omdat het gewoon naar snoep ruikt. Vinden ze interessant, haha!

 38. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ik ben 17 en kapster, en wij gebruiken TIGI in de salon! Ik vind het echt perfect! Small Talk doen wij er soms wel eens in bij kindjes omdat het gewoon naar snoep ruikt. Vinden ze interessant, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *