Thuiskantoor make-over

Sinds mijn vriend en ik samenwonen nemen we steeds een andere kamer onder handen. Eerst de huiskamer, toen de slaapkamer en nu: het rommelkamertje! Eerst werkte ik aan de eettafel, maar dat is natuurlijk prima als je alleen woont en niet zo vaak eters over de vloer krijgt. Nu we samenwonen krijgen we steeds meer vrienden over de vloer, dus vonden we het een goed idee om de eettafel vrij te maken en om een deel van het rommelkamertje om te toveren tot een thuiskantoor. Een plekje waar ik me terug kan trekken om te werken en waar ik ook lekker de deur achter me dicht kan trekken, mocht mijn vriend luidruchtig aan het gamen zijn of voetbal kijken met zijn vrienden.

maxresdefaultHet eerste wat we hebben gedaan is het verwijderen van mijn nagellakrekken, omdat ze vrij veel plek innemen op de muur. Je kunt er dan niets tegenaan schuiven. Het leek me handiger om hier planken op te hangen om meer ruimte te creëren. Dit is trouwens een oude foto, want ik ben vergeten een voor-foto te maken.

voor en naNadat we de rekken hadden verwijderd hebben we er twee planken opgehangen, daaronder een bureau geschoven en een vakjeskast op de kopse kant van het bureau neergezet. Onder mijn bureau rechts is een Helmer kastje. Alles is van IKEA. Het enige was dat het nog een ontzettend rommeltje was, maar zoals je op de foto hierboven kunt zien heb ik flink huisgehouden!

thuiskantoor make-over02Zo zag mijn bureau eruit. Geen computer, want die had ik naast mijn laptop ook maar even op de eettafel gezet, voor het gemak. Overal beautyproducten, nieuwe producten, gebruikte producten, producten waar ik nog wat mee wil gaan doen, het ligt allemaal op één grote hoop.

thuiskantoor make-over03De planken boven mijn bureau zijn ook vrij vol. De bovenste plank dan weer niet, maar de letters BEAUTYLAB nemen zo veel plek in, dat ik besloot om ze weg te doen.

thuiskantoor make-over05Bij IKEA kocht ik Kasset en Tjena opbergdoosjes in verschillende maten. Hierin wil ik al mijn beautyproducten bewaren.

thuiskantoor make-over13Hier is een doosje met ‘nieuw binnen’ en een doosje met ‘klaar’. Het erlenmeyertje komt uit de concept store All the luck in the world, maar ik zag soortgelijke exemplaren ook bij Sissy Boy.

thuiskantoor make-over11Doosjes met overig, een mooi parfum (ik vind de flacon zo leuk staan naast de roze doosjes) en links een maatbeker van Sissy Boy met gipskruid. Ik moet zeggen dat ik de Kasset doosjes het mooiste en het stevigste vind, maar de Tjena doosjes zorgen voor een vrolijke pop of color, dus ik ben blij dat ik die ook heb aangeschaft.

thuiskantoor make-over10Een tip is om een hangmandje aan een plank te hangen voor nog meer opbergruimte. Hierin bewaar ik belangrijke papieren die ik nodig heb voor artikelen, of mijn rekeningen, zodat ik er gemakkelijk en snel bij kan.


thuiskantoor make-over15
De beautyproducten met het laboratoriumglaswerk is zo’n leuk gezicht. Nu is het écht een Beauty Lab.

thuiskantoor make-over06Mijn pennen en katoorspullen bewaarde ik in bekers en oude kaarsenhouders. Het ziet er echt niet uit zo, zo rommelig! Let vooral op de vergeelde plakbandautomaat.

thuiskantoor make-over07Kijk, dat lossen we dus zo op! Alles is nu eenmaal mooier in koperkleur. Ik kocht deze grote bus van het merk Molotov bij Swaak in Utrecht voor ongeveer een tientje. En het is echt een megagrote bus! De plakbandautomaat maak ik eerst vetvrij met terpentine. Ideaal, want terpentine verwijdert meteen de plakbandrestjes die op de automaat waren geplakt.

thuiskantoor make-over12Kijk zo pretty de plakbandautomaat is geworden! Het ziet er meteen superluxe uit en de mooie, matte finish staat perfect bij de matte finish van mijn nieuwe, gouden pennenbakje. Het bakje is van het merk Hay en kostte €36.

thuiskantoor make-over17En zijn die leuke flamingo paperclips niet schattig? Gekocht bij Sissy Boy (6 stuks voor €4,95).

thuiskantoor make-over08Ook de prullenmand moet er aan geloven! Van saai grijs naar matte koper. Pretty!

thuiskantoor make-over16Omdat ik zo dol ben op geurkaarsen, zet ik er ook eentje neer naast mijn computer. Deze geur Velvet Rose & Oud ruikt heel kalmerend en ik merk dat ik met deze geur in een goede werkflow kom.


thuiskantoor make-over14
In mijn vensterbank staan maatkolven om mijn eigen Beautylab compleet te maken! En natuurlijk wat knaagvoer (nootjes) en een gezond sapje, voor tijdens het werken.

voor en naEn hier nog eens het verschil, wow! Op de bovenste plank komen nog meer opbergdoosjes te staan en mijn gordijnen wil ik helemaal weghalen en mijn ramen beplakken met plakplastic. Op deze manier komt er meer licht naar binnen en dat vind ik fijn tijdens het werken. Op de zijkant van de vakjeskast wil ik nog een aantal mooie lijstjes met inspirerende quotes ophangen. Zo zie je, het is nooit helemaal af je huis. Maar ik vind dat het echt al een behoorlijk stuk is opgeknapt en ik ben heel tevreden met mijn kleine kantoortje. Ik kan er superveel in kwijt door te werken met planken, opbergdoosjes, ophangmandjes en heel veel laatjes.

Wat vinden jullie van mijn thuiskantoor?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

111 Reacties

 1. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  De spray heeft echt een hele mooie kleur! Ik denk dat ik helemaal los zou gaan ermee haha. Dit moet ik echt onthouden voor wanneer ik volgend jaar ga samenwonen.

 2. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Oh leuk gedaan joh zo met die spuitbus! Koper staat wel heel erg leuk in het interieur inderdaad en zo kun je heel makkelijk accessoires koper maken!

 3. 30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Hai! Ziet er super leuk uit!
  Kan je die spray ook ergens anders krijgen??
  En ik heb misschien een idee voor een blog… Waarom schrijf je niet bijvoorbeeld elke maand wat tips voor een eigen blog….
  Ik zou het SUPERTOF vinden! En je helpt er ook nog eens een heleboel mensen mee!!!
  Je hebt echt een toffe blog!
  xxx Lifetrendposts

 4. Diana
  30 april 2015 / donderdag, 30 april 2015

  Ziet er goed uit! I needddd die koper spray!

 5. Amina
  27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  Ik raak telkens weer geinspireerd door je make overs! Misschien is interieur styling ook iets wat je zou kunnen toevoegen aan je blog. Niet geheel beauty, maar who cares! Ik vroeg mij af of je nu anders werkt. Krijg je meer dingen gedaan op een dag, nu alles een plek heeft gekregen?

  Misschien heb je deze vraag al 230x gehad. Maar komt hier ook nog een aparte video van?

 6. 27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  Nice, dat ziet er echt veel beter uit!

 7. Maxie
  27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  Het is echt super mooi geworden Serena! En ondanks al het wit en strakgelijnde meubels vind ik het verre weg van onpersoonlijk.

  Wat ik me trouwens afvraag, je had toch ooit eens een extra kantoortje buitenshuis? Wat is daar eigenlijk mee gebeurt?

 8. Marjolein
  27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  Mooi geworden Sereen! Lekker om een plek te hebben die je no matter what achter kan laten, zonder dat je de boel op moet ruimen. Leuk om je veranderingen thuis te zien! 😀

 9. Marissa
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Heel erg leuk! Vind zowiezo alle woon inrichting tips die je de laatste tijd geeft te gek! Tof die verf, dacht echt dat je een nieuwe plakband houder (grappig dat je dat automaat noemt) gekocht had!

 10. 26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Mooi geworden, alleen jammer van de beautylab letters, die vond ik altijd zo leuk. Maar ook logisch want het nam wel veel ruimte in. Slim weer om al die spulletjes koper te spuiten. Ik snap alleen dat dure goudkleurige pennenbakje niet, had daarvoor dan ook een bakje koper gespoten, veel mooier!

  • Serena
   Auteur
   26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

   Als jij me kan vertellen waar ik 6-hoekige bakjes kan halen, spuit ik ze gerust over! Die heb ik alleen nog niet kunnen vinden voor weinig. Vandaar!

 11. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Je kantoortje is klein maar ziet er echt praktisch
  en gezellig uit, leuk gedaan 🙂
  xx

 12. Ellen
  25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Ziet er heel mooi uit! Maar heb je nu met de koperkleur geknoeid op je balkonvloer, of zie ik dat verkeerd?
  Liefs

  • Serena
   Auteur
   26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

   Nee dat zie je hartstikke goed. hahaha!

 13. t.
  25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Super leuk. Eerste wat ik dacht is wow waar komt die plakbandhouder vandaan. En toen bedacht ik me al dat je die vast had gespoten zoals je lamp haha. Ik ben fan

 14. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Wel fijn dat jij of jullie een apart kamer hebben voor om te werken. Ziet er goed uit!

 15. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Wat heb je dit super leuk gedaan, heel mooi!

 16. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Wow, het verschil is inderdaad best wel groot (op een hele positieve manier). Ik vind die matte koperspray ook zo gaaf, het geeft meteen zo’n verschil 🙂 Ik vind je artikels/video’s van je make-overs echt heel leuk om te zien!

  Liefs,
  Didem.

 17. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Heel leuk geworden!!! Ziet er super uit!!

 18. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Wat ziet dat er mooi uit! Vooral met al die ‘lab details’!

 19. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Fantastisch! Wat zijn jullie lekker bezig in huis zeg, geweldig! Krijg er zelf ook zoveel zin van om dingen aan te gaan pakken!

 20. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Hee Serena,

  Ziet er enorm leuk uit! Ik ben bezig met het verzamelen van spullen voor mijn studentenkamer, maar het is zo lastig 🙁

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Begin gewoon met de basics, een kast, een bed en een bureau. Als dat staat kun je het leuker gaan aankleden en heb je ook een beter beeld van wat er bij past en wat mogelijk is qua ruimte. Spannend hoor, op kamers gaan! Veel succes en plezier met inrichten!

 21. Carina
  25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Is het niet gevaarlijk om die kaars naast papieren notitieboekjes te zetten?
  En wat heb je nu met al je nagellak gedaan?

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Nee hoor, tenzij de boekjes ineens omvallen op de kaars, maar dat is onmogelijk en dan nog ben ik er altijd bij als er een kaars aanstaan in huis. Nagellak is deels verkocht, deels naar mijn ouders en zusjes en deels in de Helmer kast!

 22. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Ziet er goed uit! De beautylab letter zijn super leuk, maar neemt inderdaad veel plek in beslag.

 23. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Heel leuk om steeds die make-overs te zien! Het is mooi geworden!

 24. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Mooi! En idd, alles is leuker in koper 🙂

 25. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Ziet er netjes uit, georganiseerd en opgepimpt haha

 26. 25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

  Leuk om te zien dat je alles upcycled ipv weggooit en vervangt 🙂

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Wat dat betreft ben ik een klassieke hoarder, ik gooi liever niets weg, hahaha! Ik heb ook veel verkocht en weggegeven (lampen, TV, meubeltjes) voordat mijn vriend bij me introk. Het voelt gewoon niet goed om spullen weg te gooien die nog prima in orde zijn!

 27. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Het ziet er netjes en geordend uit! Daar zul je weer fijn kunnen werken 🙂

 28. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Hahah herkenbaar die bureau chaos!! Heerlijk als het dan ‘opeens’ overzichtelijk is. Ik twijfel al eeuwen over dat soort opruim doosjes, maar ze staan er elegant bij —> op het to get lijstje! Die koper verf voor bureau artikelen te gebruiken is ook een top idee!

 29. Kirsten Aerts
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Serena, mocht je nog Scandinavische woonaccessoires zoeken, moet je eens een kijkje nemen op http://www.scandidesignshop.nl. Echt allemaal leuke spulletjes voor in je nieuwe interieur!

  Het is super mooi geworden!

 30. Selin
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Super leuk maar is dat gouden pennenbakken niet een tikje te duur

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Als ik het te duur vond, had ik hem niet gekocht, het is maar net wat een gek er voor geeft! Bovendien compenseer ik het weer met de oude plakbandautomaat die ik heb gepimpt, in plaats van een nieuwe te kopen 😉

 31. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Het ziet er ontzettend mooi uit!

 32. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wauw, wat een hele verbetering! Het ziet er een super plek uit om te werken nu, heel rustig en ‘clean’. Een plek waar ik graag zou werken 😉 (typ ik terwijl ik op bed zit, haha!).
  Geweldig idee om alle producten die je binnen krijgt te organiseren via de doosjes!

  Bisous, Shannen (coeurbelgique.blogspot.be)

 33. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wauw, je hebt het zo mooi gemaakt! Ik kan hier zeker inspiratie uit halen voor m’n eigen (studenten) kamer en bloggershoekje! Een die koperspray moet ik ook maar eens aanschaffen. Heel leuk staat het! xx

  • Serena
   Auteur
   25 april 2015 / zaterdag, 25 april 2015

   Thanks! Het is inderdaad maar een plekje van 1,20 m breed dus het neemt maar een klein deel van een kamer in. Een ideaal werkplekje!

 34. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Wat een verbetering! Ik vind het er echt goed uit zien zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *