Shoppen in Amsterdam + shoplog

Voor mijn werk kom ik regelmatig in Amsterdam, maar echt shoppen doe ik er eigenlijk nooit. Meestal bestel ik online of shop ik in Utrecht, terwijl er in Amsterdam juist zo veel schattige boetiekjes zijn, leuke, grote modeketens en een prachtige Bijenkorf. Ik besloot daarom lekker in mijn eentje te shoppen in Amsterdam en er een gezellig dagje van te maken.

Hieronder neem ik jullie mee;

Hier is het filmpje van de Powerful Nude look uit de Art of Beauty campagne;

Momenteel zijn er Art of Beauty weken in de Bijenkorf, waarbij de beautycounters extra in het zonnetje worden gezet. Je kunt hier een afspraak maken of gewoon eens langslopen voor advies. Het ideale moment om eens uitgebreid te informeren naar een nieuwe foundation of om een techniek gedemonstreerd te krijgen. Zelf was ik al tijden benieuwd naar het zetten van een dikkere eyeliner. Omdat ik lichtelijke hooded eyes heb (oogleden die een beetje hangen) had ik hier problemen mee. Ik heb het vaak geoefend, maar ik krijg het maar niet onder de knie. Zelf zet ik daarom hele fijne lijntjes, terwijl een dikkere lijn juist zo gaaf is, en bovendien een leuke afwisseling.

Bij de MAC counter in de Bijenkorf liet Sr. Make-up Artist Ines me zien met welke techniek ik een dikkere eyeliner kan zetten bij mezelf. In stapjes heeft ze uitgelegd hoe ik het het beste kan aanpakken en dat ik een soort ‘kommetje’ moet tekenen. Ze gebruikte hier trouwens een schitterende gel liner van uit de Philip Treacy collectie, die momenteel te koop is. Ze was verrast dat ze me nog iets kon leren, haha, dat had ze niet verwacht! Maar ja, ik weet ook niet alles en ik ben juist blij dat ik nog steeds nieuwe dingen bij kan leren. Ik krijg er altijd nieuwe inspiratie van!

Na de Bijenkorf ben ik naar de 9 straatjes gelopen. Ik loop er vaak langs en dan zie ik allemaal van die leuke, schattige boetiekjes, maar ja, nooit tijd om even naar binnen te glippen. Ik ben nu lekker op mijn gemakje naar binnen geweest en kocht leuke bekers, een prachtig vest (in de sale!) en heerlijke luxe geurkaarsen. Lekker uitgebreid kijken, voelen, passen, ruiken, dat doe ik echt veel te weinig. Het was ook nog een zonnige dag, dus ik genoot er echt van. Op de terugweg naar huis bestelde ik een lekkere frappuccino, een mooie afsluiter van een dagje Amsterdam.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn geshopte items vinden en hoe jouw shopdag in Amsterdam eruit zou zien!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

36 Reacties

 1. Romy
  12 mei 2015 / dinsdag, 12 mei 2015

  Super mooie eyeliner, staat je heel goed!

 2. Birgit
  11 mei 2015 / maandag, 11 mei 2015

  Gave eyeliner!! Heb je een afspraak moeten maken (bij een verkoopster van de Bijenkorf) om je te laten opmaken?

 3. 29 april 2015 / woensdag, 29 april 2015

  Leuke video! Heerlijk om gewoon eventjes rustig te shoppen als je toch al in Amsterdam bent voor een afspraak 🙂

 4. Gabriella
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  weet iemand hoe je zo’n touch-up/makeuplook kan laten maken bij mac?

 5. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Ohjee wat hebben veel dames in de comments nare ervaringen met verkopers/verkoopsters bij beautycounters in de Bijenkorf. Ik ben over het algemeen altijd vriendelijk geholpen, zeker bij La Mer en Bobbi Brown. Bij MAC is het 50/50. In de Bijenkorf heb ik één keer gehad dat ik met een vriendin aan het kijken was & toen hoorde zij een mannelijke verkoper zeggen tegen zijn collega: “Oh, even kijken of onze testers niet worden gestolen”. En daarna kwam hij ons ‘begroeten’, dit vertelde zij me achteraf toen we buiten waren. Maar een keer erna werd ik door dezelfde verkoper prima geholpen en was hij wel erg behulpzaam. Heel vreemd! De MAC die in Utrecht zit, deze zit in een Douglas, ben ik ook een keer heel kortaf behandeld door een mannelijker verkoper – jammer. Terwijl ‘t personeel die bij MAC staat in de Douglsa in het centrum van Rotterdam altijd SUPER vriendelijk is. Gewoon heel wisselend dus.

 6. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Die bekers zijn zo leuk! 🙂 ook grappig en lief dat je deze aan je zusjes gaat geven 😉 ik vind de kaarsen er heel luxe en tof uit zien maar 50 euro voor een kaars vind ik echt heel veel geld…

 7. Maxime
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Ben zelf ook gek op de 9 straatjes! Ken je de website http://www.9straatjesonline.com al? Daar staat een groot deel van de winkeltjes op en daarnaast ook nog eens een hele leuke site met allemaal outfit inspiratie:)
  Moet je trouwens een afspraak maken om je te laten opmaken bij de bijenkorf, lijkt me altijd super leuk maar durf er nooit echt om te vragen omdat het personeel inderdaad nooit heel vriendelijk kijkt in amsterdam.. Verder leuke vlog!

 8. Hanan
  24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Die verkoopsters bij de make up counters zijn totaal niet toegankelijk of klantvriendelijk…tenzij je er van “adel” uit ziet.

  Leuke broek heb je aan Serena LOVE IT,ik dacht alleen wel…daar had best een strijkijzer overheen gemoeten.

 9. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  De eyeliner heeft ze wel mooi aangebracht. En de kaars is wel een investering, maar volgens mij doe je daar ook wel lang mee.

 10. heleen
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  tja de Bijenkorf. Ik heb eens met mijn zus bij de sierraden afdeling een hele rare, arrogante verkoopster gehad. Deze mevrouw was bezig met iets op te hangen en wij wilden graag oorbellen uit een vitrine hebben. Die zat op slot. Na een tijdje bij de toonbank gestaan te hebben vroeg ik heel netjes of deze dame ons kon helpen. Dat is toch waar ze daar voor staat dacht ik nog. Ze keek me aan en zei: nee. Ik was zo verbaasd dat ik op dat moment dacht moet ik nu gaan lachen of boos worden. Ik deed het laatste. En dat vond ze niet leuk. Toen kwam er een of andere chef aan en die heeft ons netjes geholpen om de vitrine te open en de oorbellen te laten zien. Als ik op de begane grond langs al die merken loop zie ik de verkoopsters staan die je zo aan kijken met een blik of je een hoop stront bent. Bah. Maar goed Serena je maakt reclame voor de Bijenkorf en krijgt een goede behandeling en gratis spullen en dan is het natuurlijk anders. En die hand die je voedt daar bijt je niet naar.

 11. Robin
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Leuk die bekers! Waar zijn deze te koop? Of heb ik niet goed opgelet? Wat in investering voor een kaars! Maar hoor er zoveel mensen over.. misschien toch maar een keertje 1 aanschaffen. Hoelang gaat 1 kaars mee?

 12. Nienke
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Ohh die eyeliner is zó tof! Misschien ook maar eens proberen.

 13. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Ines is echt top! Ben ook een keer door haar opgemaakt, heel leuke dame ook. Je eyeliner ziet er prachtig uit.

 14. nelly
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Mooie video’s.
  Wat ik me na altijd al afgevragen heb als je u laat
  schminken of dat dan wel hygienisch is?
  Want die borstels zitten toch op de huid en erna terug in potje
  en dan terug op de huid… Als jij dan de volgende bent zitten er toch
  al erg veel bacterieen van iemand anders op? Of ben ik hier nu mis in?
  Vraag me het gewoon af:-)
  Xxx

 15. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Wat een leuke video zeg! En je eyeliner is zo gaaf gezet.

 16. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Je hebt zulke mooie makeup op gekregen bij M.A.C.! Maar je hebt ook een hele goede huidskleur voor die blush en die eyeliner!! Het staat je echt prachtig!

  En je bent niet alleen blogger, vlogger, auteur, maar ook actrice !! top! 🙂

 17. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Handige tip met de eyeliner, ik denk dat dit ook wel eens zou kunnen werken met mijn oogleden! Vanavond maar eens mee experimenteren.

 18. 23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Ik hou van alleen shoppen! Lekker op mijn eigen tempo langs alles wat ik wil zien of zou willen kopen.
  Maar jeetje… €50 voor een kaars….. Die laat ik liggen….

 19. Lien
  22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Heeeeey,

  Een vraagje zijn de kaarsen samen 50 euro of per stuk?
  :$

  Groetjes

  • Serena
   Auteur
   22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

   Nee, per stuk.. 😀

 20. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  In je eentje shoppen is zo lekker! Je hoeft niet te haasten en kan je lekker overal kijken. De paarse eyeliner staat je echt top!
  Liefs, Iris

 21. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Wat doet Larissa dan zoal als ze kattig uit de hoek komt? :p Ik ben erg nieuwsgierig

  • Serena
   Auteur
   22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

   Oh gewoon, ze is dan lekker cranky! Maar dat zijn we allemaal wel eens 😉

 22. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Ontzettend gaaf die paarse eyeliner! Dat moet ik ook eens proberen 🙂

 23. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  I love Amsterdam & Bijenkorf! Vroeger kwam ik er vaak nu met twee kinderen beduidend minder.

  Mooie aankopen en leuk dat de Bijenkorf zoiets organiseert.

 24. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Erg leuke vlog en aankopen. Ik vind je video’s met de Bijenkorf trouwens ook echt super tof!

 25. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Wat een leuke items, ik denk dat ik eerst alles van te voren op internet zou bekijken om vervolgens erheen te gaan en met iets heel anders thuis te komen dan gepland hahah. Zo gaat dat namelijk meestal bij mij en ohja na het shoppen nog even ergens lekker eten! 🙂

 26. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Helaas vind ik de medewerkers bij de MAC counter in de Bijenkorf totaal niet professioneel en netjes. Nu al 2 keer geprobeerd maar dan ik zoek het liever zelf uit via het internet haha. Jouw eyeliner vind ik trouwens wel echt super mooi staan! Jammer dat zij mij nooit heeft geholpen

  XO

  • Carina
   22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

   Ja, heel ongeinteresseerd en ze handelen je supersnel af. Ook als het rustig is. Daarnaast staat altijd hun muziek zo keihard dat ik de medewerkers nauwelijks kan verstaan. Dat kan zoveel beter!

  • evelien
   23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

   De arrogantie druipt er vaak vanaf in de Amsterdamse Bijenkorf ja. Na Serena’s lovende woorden ging ik naar de Armani counter ernaast en die vrouw was ZO kortaf en bitchy tegen me. “Oke dan koop ik hier sowieso geen 50 euro foundation, doei”.

 27. 22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Ik vind een dagje shoppen in mijn eentje ook erg leuk. Dan slaag ik vaak veel beter dan wanneer ik met anderen ga. En de Bijenkorf, Skins en Cosmania staan dan toch altijd wel op mijn lijstje. Een veel ruimer assortiment dan bij mij in de stad en de Cosmania zit natuurlijk alleen in Amsterdam.

 28. Ryan
  22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Ahh leuk! Zometeen nog een filmpje te kijken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *