Sweater Weather Tag

Er kwamen veel verzoekjes voor de Sweater Weather Tag, een gezellige tag met een aantal vragen die passen bij het najaar. Ik heb de vragen iets aangepast naar Nederlandse maatstaven en in de video hieronder beantwoord ik ze. Enjoy!

Bekijk de video in HD voor de scherpste beeldkwaliteit:

Vind je deze tag leuk, neem het dan gerust over op je eigen YouTube kanaal of schrijf het uit voor je blog! Hieronder heb ik de vragen nog even voor jullie op een rijtje gezet.

Sweater Weather Tag

 1. Wat is je favoriete geurkaars?
 2. Koffie, thee of warme chocolademelk?
 3. Pas jij je make-up routine aan in het najaar?
 4. Wat is je favoriete eten tijdens de Feestdagen?
 5. Muts of sjaal?
 6. Wat is je favoriete wintertrui?
 7. Wat is je musthave nagellakkleur van dit najaar?
 8. Laarzen of Uggs?
 9. Wat is het leukste aan het najaar?
 10. Heb je een favoriet liedje dit najaar?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn antwoorden op bovenstaande vragen te zien beantwoorden!

Zijn jullie al abonnee op mijn YouTube kanaal BeautylabNL? Zo nee, abonneer dan hier! Elke woensdag en zondag een nieuw filmpje, en op deze manier ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste video’s. Alvast bedankt 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

51 Reacties

 1. 2 december 2013 / maandag, 2 december 2013

  Leuke tag! Hmm .. krijg trek van dat verhaal over die kalkoen haha.

 2. Lisa
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Haha dat lijstje van steven waarom je geen uggs mag dragen ben ik wel benieuwd naar!!

  Ik hoor een nieuw artikel 0:-)
  Leuk filmpje trouwens!

  Liefs

 3. Samantha
  29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Super leuk! toen je die zwarte muts opdeed leek je heeeeel erg op Larissa haha grappigg ! 🙂

  xoxox

 4. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Superleuke tag! Ik ga hem denk ik ook overnemen 🙂

 5. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Echt een hele leuke tag! Ik houd zelf niet zo van de herfst, maar ook voor mij heeft het ook een beetje twee kanten, ik houd wel heel erg van het cocoonen en lekker chocomel en thee drinken, maar als ik dan naar buiten moet..

 6. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Leuke tag! Deze ga ik ook op mijn blog zetten 🙂

 7. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Erg leuke tag dit

 8. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Haha, ik heb nog nooit een man gehoord dat die UGGs wel leuk vindt, dus zo gek is het niet dat je vriend ze lelijk vindt. Ik vind ze ook niet bepaald charmant, maar ik heb zelf wel een auberginekleurig paar dat ik alleen aan doe als het vriest en niet naar mijn werk of zo. Ze zijn wel warm inderdaad. Die Timberland-laarzen zijn wel stoer trouwens! Leuke tag ook!

  • Serena
   Auteur
   28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

   Ik zie er de laatste tijd zelfs mannen mee lopen! :O

   • 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

    Ik zie ook geregeld mannen met uggs , raar gezicht wel!

 9. emma
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Hai serena!
  ik las op facebook dat je naar curacao gaat maar mn facebook doet raar dus ik denk ik comment hier op. Op curacao is het weer het hele jaar hetzelfde, ik was er deze zomer maar een vriend van me was er met kerst ook en zei ja het was even warm. Lange mouwen is wel handig aangezien er ontzettend veel muggen zijn dus hou daar rekening mee want ik ben helemaal lekgestoken!
  doeeg xxxgroot fan

 10. Annisa
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Heeey Serena,
  Ik vroeg me af wat jij bij de kapper het gezegd toen je je haar liet knippen. Ik vind jouw laagjes namelijk supermooi en mijn haar lijkt we op jouw haar toen het langer was :). De kapper verpest mijn haar altijd, vandaar dat ik mijn haar nu al 2 jaar zelf knip. Maar het is nu echt te lang en de volume is echt verdwenen uit mijn haar. Ik hoop echt dat je reageert op dit berichtje!Xx Annisa

 11. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Op zich wel een leuke tag, maar ligt het aan mijn of komt in iedere tag de vraag ‘favoriete geurkaars’ voor?!

 12. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Hele leuke tag en wat heb je uitgebreid antwoord gegeven!

 13. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuke TAG. Grappig dat de kalkoen nu een traditie is bij jullie, terwijl de eerste keer juist helemaal niet zo lekker was, haha!
  Whahaha, van mijn vriend mag ik ook geen uggs kopen 😀

 14. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuk filmpje! 🙂

 15. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Het ziet er heel leuk uit, straks even kijken! M’n internet is op dit moment te traag! 🙁

 16. Rebecca
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Waar is die 2e trui van die je laat zien? Die grijze…
  Die is leuk! Verder ook leuke tag en qua nagellak ben ik het met je eens 😀

  • Serena
   Auteur
   27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

   Die is van Primark! Maar al een oudje, dus niet meer te koop helaas.

 17. Annika
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuke tag! En ik ben het met de meeste dingen ook wel eens, alleen de schoenen niet. Ik vind ugg’s en timberlands werkelijk verschrikkelijk. Maar ik heb sowieso wel een andere kledingstijl dan jij.

 18. Anouk
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Welke kleur is de nagellak van essie? Ik ben al tijden opzoek naar een echt rode nagellak die niet roze kleurt, maar ook écht rood is. Ik vond het een erg leuke tag!

  • Serena
   Auteur
   27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

   Skirting the issue.

 19. lousaa
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuke tag! Ik krijg ook helemaal zin in warme choco, dikke sjaals, gebreide jurken, jachtschotel trappist met bitterballen en onder een dekentje op de bank ket een glas bisschopswijn. Maar uggs en laarzen kunnen me gestolen worden. Wanneer komen eindelijk de lage winterschoenen weer eens in de mode? En geurkaarsen mogen ook uit de winkels verdwijnen. Ik ruik liever echte geuren.

  • Serena
   Auteur
   27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

   Lage winterschoenen, zoals Timberlands? 😉

 20. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Wat een leuke tag!

 21. Ginny
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Mijn oma maakt elk jaar kalkoen voor ons!!!
  Echt hartstikke lekker!!!!

 22. Connie
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuk filmpje, jammer alleen dat al je filmpjes zo’n hoog “uh ‘ gehalte hebben.

 23. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuke tag! Fijn om je zo weer wat beter te leren kennen 😉

 24. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Wat een super leuke tag! Deze tag staat bij mij ook op de planning, alleen dan in een geschreven versie!

 25. Syl
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Even een vraagje over Foodio, komt er ook nog een Kerst-achtige Foodio?

  • Serena
   Auteur
   27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

   Volgende week komt er een Sinterklaasthema en de 2 foodio’s daarna zijn in Kerst sferen 🙂

   • Syl
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Ik ben benieuwd!

 26. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Wat een leuke, gezellige en knusse tag! Ik kom er helemaal door in de “sjaal, openhaard en warme chocomel”-sfeer! Ik ga de vragen zeker overnemen.

 27. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Super leuke tag! Je pumps zijn heel erg mooi geworden!

 28. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Leuuuukkkkk! Ik hou echt van dit seizoen!

 29. renew
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Jammer hij geeft aan dat ik hem niet kan kijken !

 30. mariska
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Wat een leuke tag! Ik houd van jouw schoenen <3

  Over schoenen gesproken.. het filmpje over angora wol wat rond gaat had me enorm laten schrikken en nu vertelde een vriendin vandaag dat UGGs ook op zo'n gruwelijke wijze worden gemaakt.. (en dat P!NK hier actie tegen voert?)

  weet iemand of dit echt zo is? Ik wilde eigenlijk nieuwe UGGs kopen, maar als het zo is, dan wil ik dat dierenleed niet supporten.

  Iemand enig idee?

  • Serena
   Auteur
   27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

   hi Mariska,

   Ik weet niet precies hoe het zit, de een zegt dat het alleen geldt voor namaak-Uggs uit China en de ander beweert van niet. Het ding is, als je geen dierenleed wilt supporten kun je ook beter niets meer van leer kopen en stoppen met het eten van vlees en vis. Velen denken er niet bij na omdat het zo ingeburgerd is in de maatschappij, maar dat zijn ook gewoon dode dieren. En een koe is misschien niet zo schattig als een konijntje of een schaapje, maar dierenleed is dierenleed, lijkt mij. Dat is mijn mening.

   • 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Ik ben het helemaal met je eens! De filmpjes van die Angora konijntjes zijn helemaal trending en iedereen vindt ze verschrikkelijk (is het ook), maar er wordt eigenlijk alleen maar stilgestaan bij de schaapjes en konijntjes de laatste tijd. En dat terwijl koeien, varkens en kippen misschien wel ‘pijnloos’ geslacht worden, maar de trip naar het slachthuis is al ontzettend stressvol (met veel dieren op een klein kluitje gepropt tijdens het vervoer) en voor kippen ook heel pijnlijk, aangezien die vaak al met gebroken pootjes en vleugels op de vrachtwagen zitten :(. Natuurlijk, al het dierenleed is erg, maar naar mijn mening is het jammer dat er alleen (of voornamelijk) stilgestaan wordt bij de schaapjes voor Uggs en de konijntjes voor angorawol, maar dat er diezelfde avond wel gewoon een flink stuk vlees op tafel komt.

   • 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Bovendien worden bijvoorbeeld varkensvet en paardenbot in zoveel verwerkt, wat helemaal niks met eten te maken heeft, dat het bijna onmogelijk is om overal afstand van te doen.

    en koeien zijn superschattig! <3

    • Lisa
     27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

     Toch helpt ieder beetje protest tegen wat voor dierenleed dan ook. Ik hoop echt dat door deze aandacht kleding van angorawol uiteindelijk de winkels uit gaat. En natuurlijk ook andere dieronvriendelijke producten, maar daar moeten wij als consument uiteindelijk toch echt voor zorgen!
     Ik vind niet dat als je geen Uggs meer wilt kopen, vanwege het feit dat de schapen slecht worden behandeld, je eigenlijk ook wel op andere gebieden diervriendelijk zou moeten zijn. Veel mensen vinden van wel, maar ik denk niet dat het hypocriet is als je wel vlees eet, maar geen Uggs of leer draagt vanwege het dierenleed. Het is al een goede stap dat je er uberhaupt over nadenkt en je er bewust van bent. En ja, natuurlijk helpt het meer als je op andere gebieden ook diervriendelijke keuzes maakt (vooral doen!), maar dan nog; het is een goed begin, niets doen gaat de situatie ook niet veranderen!

     Leuk tag btw. Die chocolademelk met karamel lijkt me echt hemels 😀

     • Serena
      Auteur
      27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

      Daar heb je een goed punt! Alle beetjes helpen.

     • 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

      Ben het met je eens hoor, alleen vind ik wel dat je mij echt wel hypocriet kan noemen. Ik heb meerdere spullen van leer, eet vlees en vis (sinds ik op mezelf woon stukken minder, maar ik eet het nog steeds) en wil graag twee raskatten in plaats van een diertje te redden uit het asiel. Tegelijkertijd vind ik die konijntjes ook ontzettend sneu, alles wat pluizig en schattig is maar moet lijden gaat mij aan het hart.
      Maar die koe en kip? Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik precies weet hoe dat stukje vlees wat ik voorgeschoteld kreeg er ooit uitzag toen het nog een levend dier was. Misschien ben ik nou eenmaal met die kennis opgevoed, misschien komt het doordat ik opgegroeid ben op de Veluwe en altijd (pluim)vee heb zien rondlopen in de omgeving.
      Mijn vader vond mij ook niet te jong om te weten dat veel kalfjes niet kunnen staan van de bloedarmoede, varkens met geweld de vrachtwagen in gejaagd worden en dat het vangen van kippen voor de slacht ook niet bepaald zachtzinnig gaat.
      Het is voor mij altijd onderdeel geweest van het leven, zo ging het nou eenmaal. Ja ik sta wel stil bij het feit dat het allemaal producten zijn van ooit levende dieren, maar het houd mij niet tegen.
      Maar als het huisdieren zijn of überhaupt schattige beestjes die pijn moeten lijden dan breekt mijn hartje.

      Dus eigenlijk kan ik niet anders dan mijzelf hypocriet noemen, egoïstisch zelf. Maar tegelijkertijd ben ik van mening dat ieder mens op deze aarde in min of meerdere mate ook hypocriet en egoïstisch is. Deze woorden hebben een ontzettend negatieve lading, begrijpelijk wel, maar ik denk ook dat eigenschappen als deze de mens tot de succesvolle soort heeft gemaakt die wij nu zijn. Stel je maar eens voor hoe ver een puur altruïstisch iemand gekomen zou zijn? Er is namelijk altijd iets of iemand die jouw schuilplaats, eten, drinken en handige gebruiksvoorwerpen beter kan gebruiken dan jij. Maar als je alles altijd maar afstaat (juist ook aan andere soorten), dan reduceer je je eigen overlevingskansen toch wel aanzienlijk. En dat laatste is overduidelijk niet hetgeen waar onze verre voorouders voor gekozen hebben, anders zaten wij hier niet.

      Maar begrijp mij niet verkeerd, dit is niet mijn excuus. Ik zie het wel als een natuurlijk iets voor de mens, de mensheid is toch wel opportunistisch te noemen en we zijn er nog verdomd goed in geworden ook. Maar toch blijf ik het ontzettend oneerlijk vinden voor al het leven en de natuur die daaronder moet lijden. Maar zolang wij hier allemaal zijn, kunnen we niet meer dan een nieuwe balans vinden waar wij vrolijk kunnen voortbestaan en ons geweten proberen te sussen door fel tegen het pijnigen van lieve konijntjes te zijn.
      Prijzenswaardig vind ik het, al die mensen die veel verder gaan dan dat en op veel zaken inleveren ten behoeve van de flora en fauna om ons heen. Tuurlijk hebben ook zij zo hun grenzen, maar aangezien we nooit alle neuzen dezelfde kant op zullen krijgen (tenminste niet zolang ik leef gok ik) kunnen ze ook niet veel meer dan hun eigen keuzes maken richting een voor hun betere wereld. En die zijn voor iedereen anders, van mij hoef je dat niet per se te respecteren maar als je je er erg over druk maakt heb je er vaak toch alleen maar jezelf mee.

      Zo juf, dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?

      (Niemand hier hoeft zich trouwens aangesproken te voelen, dit zijn gewoon mijn gedachtekronkels die ik weer eens schaamteloos vereeuwig.)

   • yvonne
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Dat lukt gewoon niet (DUH). Tegenwoordig zijn er zoveel producten op de markt waar dierlijk materiaal in verwerkt zit dt het gewoon onmogelijk is om van alles afstand te doen. Het gaat erom dat er een verschil is tussen dierenleed en het pijnloos slachten van dieren. Het onnodig laten lijden van dieren is iets anders dan een koe snel slachten en het pijnloos laten gebeuren. Het is juist een goed punt dat mensen er bewust van worden

    • Serena
     Auteur
     28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

     Ik vind dat mensen net zo goed mogen stilstaan bij het feit dat ze een diertje opeten alleen maar omdat wij de smaak zo lekker vinden. Ik zeg niet dat iedereen dan maar bont/leer/angora/Uggs en vlees/vis moet afzweren, maar je mag er best wel even bij stil staan dat dat OOK een leven is. En omdat het pijnloos geslacht is, maakt dat het dan ineens wel ok? Is dat niet gewoon een excuus voor ons vleeseters (ik ben namelijk geen vegetariër) om het een beetje goed te praten? Volgens mij wel. Ik ben me daarvan bewust.

     Overigens is het WEL gewoon mogelijk om geen leer/bont/Uggs/angora/vlees/vis te dragen en te eten, want ik heb verkering met iemand die daar gewoon niet aan meedoet en zo ken ik er nog wel een stel. Het is maar net waar jij de grens trekt van wat je wel en niet vind kunnen, maar waar een wil is, is een weg.

     Ik vind het prima dat ik dode konijntjes op mijn FB timeline voorbij zie komen, maar ik had gewoon gewild dat mensen bij alle dierenlevens stilstaan die worden opgeofferd omdat wij er leuk uit willen zien of lekker willen eten. En niet alleen die konijntjes omdat ze er zo cute uitzien. Ik probeer je niet aan te vallen trouwens, ik hoop gewoon dat je me wat beter begrijpt na deze comment.

     • Lisa
      28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

      Ben ik helemaal met je eens Serena! Gelukkig stopt H&M nu met de productie van kleding met angorawol! 😀 Nu de rest nog..

      Maar Yvonne, niemand zegt dat je volledig afstand moet doen van álle producten met dierlijk materiaal. Wat Serena zegt; je legt zelf de grens. En het onnodig laten lijden van dieren is inderdaad iets anders dan een koe snel slachten en het pijnloos laten gebeuren, maar jammergenoeg klinkt dit laatste (snel en pijnloos), veel mooier dan het in werkelijkheid is. Met de mentaliteit ‘alleen maar diervriendelijke producten in de schappen lukt toch niet’, zullen we er inderdaad niet komen 😉

     • yvonne
      1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

      Dat bedoelde ik ook, het is een goed iets dat mensen bewust worden van wat ze eten of dragen.
      Maar ik vind niet dat pijnloos slachten als excuus gebruikt wordt om het een beetje goed te praten (althans ik gebruik het niet als excuus, als jij dat wel doet dan heb ik daar geen problemen mee). De dieren worden juist pijnloos geslacht om het lijden te verminderen en dus vind ik dat het wel OK is om dat vlees te eten, maar als excuus gebruiken doe ik het niet.

      @Lisa
      Het ding is, als je geen dierenleed wilt supporten kun je ook beter niets meer van leer kopen en stoppen met het eten van vlees en vis. (Citaat).

      Die indruk kreeg ik dus wel dat iemand zei dat je beter volledig afstand van kunt doen van producten met dierlijk materiaal. Maarja, dat kan ook aan mij hebben gelegen….

      Ik wilde duidelijk maken dat er een middenweg is, je kunt leer en vlees blijven eten/dragen maar besef dan wel dat het ooit een leven is geweest en wat de herkomst is. Wees bewust van dierenleed en probeer het zoveel mogelijk te vermijden door verantwoorde producten te kiezen.
      En daarbij, dat is mijn mentaliteit niet, ik snap niet waar je dat vandaan haalt…

      Ik probeer niet aanvallend over te komen, maar ik hoop dat jullie mijn standpunt ook snappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *