Superlooks make-up workshop

Vorige week zijn Angel en ik naar de Superlooks Concept Store gegaan in Diemen, net buiten Amsterdam. We waren door eigenaresse Dorina van der Graaff uitgenodigd voor een Superlooks Workshop. Er zijn verschillende workshops waarvan ‘Generations’ geschikt is voor alle leeftijden en deze is dan ook het meest populair.

superlooks storeWe werden ontvangen in de lounge met koffie, thee, koekjes, chipjes en meer lekkere dingen. Hierna werden we door de make up artists naar de visagieruimtes geroepen en kon het feest beginnen! De workshop zou zo’n 2,5 uur in beslag nemen. De lounge zat propvol dames; jonge meiden maar ook moeders en iets oudere dames, een mix van vriendinnenclubjes en familiegroepen. Je kon zien dat iedereen er erg veel zin in had!

superlooks makeup workshop_02De visagieruimte is heel helder en licht. Strak ingericht met zwart en wit en de felle TL buizen verlichten de ruimte zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Misschien niet het allergezelligste licht, maar zelf maak ik me altijd het liefst op bij goed daglicht, zodat ik zeker weten niet te veel aanbreng en goed kan zien of ik mooi aan het blenden ben etc. Voor een visagieruimte is dit licht dus ideaal!

De ruimte bestaat uit spiegelwanden met daarvoor tafels waar al onze benodigheden op stonden uitgestald. We zaten op hoge barkrukken. Was je lekker bezig dan keerde je je gezicht naar de spiegel, wilde je luisteren naar de make up artist dan moest je je stoel even draaien naar het midden van de ruimte.

superlooks makeup workshop_01In het midden van de ruimte stond ook een prachtige display met de Superlooks make-up. Voor ons stond eigenlijk alles wat we nodig hadden, maar ook hieruit konden we kleuren pakken als we een beetje wilde afwisselen of iets anders wilden uitproberen.

superlooks makeup workshop_04 Onze make up artist Arianne begon met het uitleggen van hoe we ons gezicht moesten reinigen en vervolgens weer moesten ‘opbouwen’ met skincare en primers.

superlooks makeup workshop_05 Vervolgens moesten we zelf aan de slag met de basis make-up. Dus concealer, foundation, bronzer, blush, wenkbrauwen en een minimale eyelook, bestaande uit neutrale kleurtjes en mascara.

superlooks makeup workshop_07 Na de pauze was het tijd voor het échte werk! Oftewel, de night look! Angel werd als model naar voren geroepen en de rest van de groep en ik gingen er in een kringetje omheen zitten. Arianne deed aan één kant voor hoe je een prachtige, donkere avondlook bij jezelf kon maken. Gewoon, over de daglook heen.

superlooks makeup workshop_06 superlooks makeup workshop_09 superlooks makeup workshop_08 Dit zal bij velen van ons herkenbaar zijn, zulke ‘swatch’handen, haha!

superlooks makeup workshop_10 superlooks makeup workshop_11 superlooks makeup workshop_12 superlooks makeup workshop_13 superlooks makeup workshop_14Arianne werkt via de spiegel, maar op zo’n manier dat de groep goed kon zien wat ze aan het doen was. Nadat Arianne één kant af had draaide ze Angel om en konden we het eindresultaat bewonderen. Iedereen stond natuurlijk te popelen om dit op zichzelf uit te proberen!

superlooks makeup workshop_15 Ik vond het leuk dat Arianne niet de geijkte zwarte, grijze of donkerbruine smokey eye heeft gemaakt, maar juist heeft gewerkt met kleuren als donkerblauw en goudgroen. Angel heeft zelf nooit zulke kleuren op haar ogen, maar was blij verrast met het resultaat! Het stond ook inderdaad prachtig bij haar lichtbruine ogen.

superlooks makeup workshop_16 Nu Arianne de helft had voorgedaan, moest Angel de andere helft zelf afmaken. Op deze manier kan dus ook het model goed oefenen.

superlooks makeup workshop_17 Na afloop van de workshop mocht iedereen een gratis oogschaduw en een oogpotloodje uitzoeken en kon er gesnuffeld worden in de displays om nog meer make-up in te slaan. Je kunt Superlooks gewoon in de webshop kopen, maar tijdens de workshop krijg je 5% korting en zijn er veel leuke aanbiedingen en acties. De prijzen zijn niet duurder dan €20 per item.

superlooks makeup workshop_18Superlooks is natuurlijk een nieuw merk en ik kende het niet, dus ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten. De foundation is heel erg mooi en dekkend, de blushes, bronzers, oogschaduwen en highlighters zijn goed gepigmenteerd, de oogschaduwen vind ik zelfs erg intens gepigmenteerd. Waar ik vooral enthousiast over was is het product ‘Eyebrow Corrector’. Dit deed mij precies denken aan Make Up For Ever Aqua Brow, maar dan voor de prijs van €18,95 (en dus een stuk makkelijker verkrijgbaar, gewoon in Nederland!). Dit product ga ik binnenkort reviewen op de site!

superlooks makeup workshop_19superlooks makeup workshop_20 Angel, Superlooks eigenaresse Dorina van der Graaff en ik. Er was veel vraag naar mijn jasje, die is van C&A. Ik denk niet dat het jasje nu nog in de winkels hangt, want deze is van de collectie van een half jaar terug. Ook over het kapsel van Angel waren jullie enthousiast! Angel gebruikt hier kookrollers voor en hoe ze dit megagrote glamoureuze kapsel bewerkstelligt kun je terugkijken in deze video.

Conclusie

De Generations workshop is leuk omdat het lekker algemeen is en voor elke leeftijd geschikt. Je kunt hier dus heen met een groepje vriendinnen, maar je kunt ook je moeder, tante en zelfs oma op sleeptouw nemen. Het is heel basic; je leert reinigen, het aanleggen van de basis (concealer, foundation), definitie aanbrengen door middel van bronzer, blush en highlighter en daarna ga je een stapje verder met de wenkbrauwen en een hele eenvoudige everyday look. Voor mij natuurlijk niet zo spannend, ik ken alles al, maar voor de andere meiden uit de groep ging er een hele wereld open. Je zag dat iedereen enthousiast aan de slag ging, vragen stelde aan Arianne, trucjes leerden die ze nog niet kenden, en erg tevreden waren met het eindresultaat. Sommige meiden waren er nog niet zo handig in, zag ik, maar je kan ook niet verwachten dat je na één workshop alle kneepjes van het vak onder de knie hebt. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat ze er op deze manier mee in aanraking komen, weten wat de producten zijn en doen en hoe je het moet gebruiken, zodat ze lekker enthousiast worden en er thuis verder mee aan de slag gaan!

Bij Superlooks leer je echt de grondbeginselen, de absolute basics. Voor mij, Angel en vast ook voor velen van jullie zal zo’n Superlooks workshop niet veel toevoegen aan de kennis die je al hebt. Ik denk dat de meeste Beautylabbers door middel van mijn blog en jullie interesse in beauty al wel weten hoe bepaalde technieken gaan. Desondanks is het wél leuk om er met een groepje vriendinnen heen te gaan waarvan je weet dat er een paar niet zo handig zijn met make-up. Gewoon gezellig een beetje tutten! Of gewoon als vrijgezellenfeestje, en daarna op stap in Amsterdam. Of neem je moeder mee, die er niets vanaf weet, maar die wel graag iets nieuws wil leren!

Hieronder heb ik nog een video gevonden op YouTube die een beter sfeerimpressie geeft van de ruimte en de workshop:


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Meer informatie over de Superlooks workshop lees je hier. De workshops worden ook regelmatig geveild via VakantieVeilingen.nl voor een paar euro (tip!). Op deze manier heb je heel voordelig een leuk uitje!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

103 Reacties

 1. Di
  31 december 2017 / zondag, 31 december 2017

  Het lijkt op een reclame item van Superlooks. Zelf heb zo’n workshop gedaan. Ik heb het gevoel gekregen dat de bedoeling is om zsm en ivm geld te verdienen. Veel mensen en weinig persoonlijke aandacht. Voor een volle prijs sowieso nooit waard. Geen aanrader.

 2. Gerda Gelens
  18 november 2017 / zaterdag, 18 november 2017

  Net terug van een gezellige en leuke workshop natural basic. Deze werd gegeven door Corina en het was een hele grote groep, maar ze had tijd voor ons allemaal.
  Veel geleerd en fout gedaan, maar oefening baart kunst.
  Dit is een heel leuk cadeau om te geven of te krijgen……dus…voor de komende feestdagen heel leuk idee.
  Gerda uit Sliedrecht

 3. Liselot
  7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

  Voor nog geen 10 euro voor 2 personen via vakantieveilingen de workshop gedaan in de vestiging in Rotterdam terwijl het normaal 70/80 euro per persoon zou moeten kosten. Dat heb ik persoonlijk voor een make up workshop niet over. Hiervoor is vakantieveilingen zo leuk he! Maar nu over de workshop. We kwamen binnen en we werden goed ontvangen. Er werd gewezen waar de koffie/thee en koekjes stonden en we mochten zo veel pakken als we zelf wilden. Vervolgens gingen we naar de ruimte waar we de workshop kregen. Wij waren geloof ik met een groep van 10 man met maar 1 visagiste die ons uitleg kwam geven. Ze kon wel echt heel goed uitleggen dat was wel fijn. Verder was er inderdaad door de grote groep wat minder individuele aandacht. Maar goed, wij hadden het toch maar voor 10 euro dus dan maakt dat niet veel uit. Vragen werden wel goed beantwoord en ze kon je heel goed helpen wanneer het net niet helemaal mooi was of wanneer het net niet helemaal klopte. Dat was heel fijn. Verder was de make up ook echt zo fijn. De reinigingsmiddelen gebruik ik niet omdat mijn huidige gewoon goed bevallen. Wel vind ik de foundation geweldig. Hij is zo dun dat die heel mooi dun op de huid aangebracht kan worden waardoor je echt een natuurlijke look krijgt en je geen dikke laag op je gezicht ziet zitten. Ik gebruik de producten nog steeds! Al met al moet ik over de workshop zeggen dat ik hem erg leuk en leerzaam vond. Maar voor 70/80 euro zou ik het niet doen, aangezien de groep redelijk groot is. Maar hij is zeker aan te raden als je toevallig weer een actie tegen komt!!

 4. Monique Ammerlaan
  23 november 2015 / maandag, 23 november 2015

  Vanaf 14 december 2015 gaan jullie ook visagieworkshops geven in Rotterdam, waar precies? groet, Monique

  • Serena
   Auteur
   23 november 2015 / maandag, 23 november 2015

   hi Monique,
   wij zijn niet van Superlooks, als je informatie wilt zou je Superlooks even moeten contacteren! Succes!

 5. Miranda vd Bunt
  12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

  Ik heb na afloop een bestelling geplaatst en 2 items dat (€ 40 !)zouden de volgende dag worden verstuurd, waren niet op voorraad. 2 x gebeld en mail gestuurd. Nu nog steeds geen reactie !!! wel jammer want de workshop was leuk.

 6. Maaike
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ben er laatst ook geweest. We begonnen 3 (!) kwartier later dan gereserveerd, omdat het vriendinnetje van een meisje er nog niet was. Alles moest erg snel van de visagisten en ze waren niet echt bepaald vriendelijk. Ik heb blauwe ogen en moest (!) bruine oogschaduw op. Ik houd helemaal niet van bruin en goudtinten, toch kreeg ik geen andere kleur. Toen mijn wenkbrauwen, de kleur die ik kreeg sloeg oranje uit, toen ik vroeg om een andere kleur kreeg ik extreem donkerbruin en een ‘zoek het maar uit dan’. Ik heb uit eindelijk alles eraf gehaald en ben naar huis gegaan, heb mij nog nooit ergens zo niet op mijn plek gevoeld..

 7. Inge
  11 maart 2014 / dinsdag, 11 maart 2014

  Wat leuk om te lezen! ik heb deze workshop vorig jaar ook rond deze tijd gedaan. Vond de groep wel wat groot waardoor niet iedereen persoonlijke aandacht kon krijgen.
  Toch was het een leuke workshop!

  Ik ben zelf het meest te spreken over het concealer pallette, ik heb ook vrijwel altijd donkere kringen onder mijn ogen, ongeacht hoe ik slaap. Met dit palette verdwijnt het niet helemaal, maar verdoezelt toch zeker wel voor 75% de donkerheid. echt een topper!
  Ook de oogschaduws zijn prachtig.

 8. 8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

  Angel ziet er inderdaad mooi uit!

 9. Vivianh
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Jammer dat die workshops pas vanaf 16 jaar zijn.

 10. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Volgens mij was een vriendin van mij ook bij deze workshop! :) klinkt alsof het heel geslaagd was!

 11. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  leuk tshirt cara delevingne had er ook zo eentje :)

 12. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ziet er superleuk uit! Wat is angel toch een pracht vrouw. Leuk jasje heb je aan trouwens!

 13. Syl
  5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Ik heb dit wel eens op de veiling voorbij zien komen, maar nog nooit gedaan.
  Ik ben wel erg benieuwd naar de rose/koraal concealer! Want dat is namelijk de enige kleur die werkt bij mijn donkere kringen, zonder ‘grauw’ te ogen.
  (Ik heb mijn hele leven al donkere kringen, ongeacht slaap/gezondheid)
  Dus een review van die gekleurde concealers zou ik wel tof vinden!

 14. 5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Leuk, hier ben ik in augustus bij geweest! Ik herken ook de vrouw die Angel heeft opgemaakt haha, zij was er toen ook (:

 15. Kirsty
  5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Ten eerste, wauw Angel..je bent echt een super mooie vrouw..

  Ik ben vorig jaar ook naar deze workshop geweest. Ik vond het erg leuk om het een keer mee te maken maar na afloop had ik wel ontstoken ogen..(dit heb ik nooit) heel vaag.. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik de kwasten ook niet geweldig vond, geen zachte professionele kwasten maar prikkelig..Voor de rest wel een leuke dag gehad, en ervaring rijer!

 16. 5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Ziet er heel erg leuk uit!
  Leuke foto’s ook :)

  Liefs,
  Karlien

 17. Raisa
  5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Hy Serena, leuk artikel! Heb dit vorig jaar ook gedaan, cadeau van een vriendin van mij. Erg leuk om te doen, en inderdaad heel mooie producten. Vooral dat product voor je wenkbrauwen inderdaad, en de oogschaduws zijn prachtig. Ook al had ik al veel gelezen en filmpjes gezien etc. toch leer je weer leuke dingen.

 18. ann
  5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  wow super leuk,
  Angel is superrrr mooi met en zonder make-up :)

 19. Kirsten
  5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Ik heb dit samen met mijn moeder gedaan. Echt super leuk! Was nog eens heel betaalbaar ook door een actie op vakantieveilingen!

  • Kirsten
   5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

   Ohja, de eyebrow corrector heb ik ook gekocht, in twee kleuren. Echt top product!

 20. 5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Wat leuk, lijkt me erg gezellig en interessant om zo’n workshop te volgen :)

 21. 5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  ik zou liever een wat diepgaandere cursus volgen maar dit is natuurlijk wel heel leuk om met vriendinnen te doen!:P

 22. 5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Even helemaal off-topic, maar ik vind je jasje zo leuk serena! :D

 23. 5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Dit ga ik ool nog doen, voor mn verjaardag gehad alleen nog niets mee gedaan. Het lijkt me wel erg leuk dus ik moet de afspraak maar snel eens gaan maken!

 24. Rose
  5 maart 2014 / woensdag, 5 maart 2014

  Ik ben hier afgelopen zomer ook geweest voor een workshop, maar was niet zo enthousiast als jij. Ik vond de groep te groot, waardoor er weinig ruimte was voor de spiegels en er vrij weinig ruimte was om vragen te stellen. De kwasten waren ook te smerig voor woorden. Aan het einde van de workshop snapte ik ook hoe dat kwam. Er werd verwacht dat de hele groep met 1 kwastenreinigingsspray even in drie minuten alle kwasten schoon ging maken.

 25. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Heel erg leuk om te zien!! ook wat het verschil is tussen Angel haar ogen! wow. en de kleuren staan haar idd heel erg mooi!! maar ik moet zeggen ik vind haar ook echt een prachtige meid!

 26. Dafne
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Aah die ogen van Angel! Echt mooi dat lijntje eronder, zelf durf ik dat niet snel..
  Misschien toch maar een keer uitproberen

 27. Kyliana
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Die eyebrow corrector is fantastisch! Ben sinds ik hem tijdens zo’n avond had gebruikt gelijk om! Sowieso een top merk.

 28. Liba
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Angel staat er prachtig op

 29. Susan
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wauw wat zien jij en Angel er allebei mooi uit zeg!!
  Prachtige foto ook van Angel als ze zichzelf opmaakt op de vierde foto :) Ziet er uit als n leuke worshop!

 30. Bianca
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Deze workshop heb ik ook gedaan samen met een vriendin. Leuke en gezellige middag! De camouflage palette is een aanrader.

 31. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Leuk! Lijkt me erg leuk om een keer zo’n workshop te doen.
  En de make-up is echt prachtig bij Angel!

 32. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Leuke workshop! Die avondlook is heel mooi!

 33. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Ziet er uit als een hele leuke workshop!

 34. Laura
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  WAT?! een vervanger voor de aquabrow?!
  review. morgen. nu!

 35. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wat leuk zo’n workshop. Wat heeft Angel toch mooie ogen.

 36. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wauw wat leuk om bij te zijn en zo wat tips op te kunnen pakken. Dat is zeker een leuk uitje met een vriendin, ze kan wel een oppepper gebruiken de laatste tijd, dus ik ga zeker even neuzen.

 37. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wauw mooie look van angel!

 38. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wat een eye candy al die make-up!

  En wat een mooie ogen heeft die mevrouw die Angel aan het opmaken is, wauw!

  Angel en jij zijn echt knappe dames

 39. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wat een eye candy al die make-up!

  En wat een mooie ogen heeft die mevrouw die Angel aan het opmaken is, wauw!

  Angel en jij zijn echt knappe dames

 40. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Heel leuk artikel! Ook echt mooie foto’s! Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe of wat. En wat een haar dat van Angel, wauw! Lijkt me ook een leuke workshop waarvan je super veel leert :)

 41. 4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Wat een leuke foto’s! En een mooie look bij Angel.
  Ik zelf ken het merk ook niet.
  En de workshop klinkt erg goed en leerzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *