Maybelline SuperStay Better Skin foundation

Sinds gisteren word ik gefeatured in de Maybelline SuperStay Beter Skin foundation advertenties die worden verspreid in de glossy’s Grazia, Cosmopolitan, Flair, Glamour, Marie Claire, Elle, Beau Monde, Viva en Linda. Misschien heb je me al gespot? Ik zit half verscholen onder de gratis sample, haha!

Maybelline heeft mij zo’n 2 maanden geleden de SuperStay Better Skin foundation opgestuurd zodat ik het product als eerste van Nederland kon testen en er mijn mening over kon geven. Ik ben heel tevreden en positief over deze foundation dus natuurlijk wil ik deze foundation graag uitgebreider voor jullie reviewen.

1888630_753597984664727_575634542_nYes, I love it! En vandaag vertel ik je waarom.

maybelline superstay better skin foundation06De nieuwe Maybelline SuperStay Better Skin foundations is de eerste foundation die niet alleen dekt, maar de huidkwaliteit zichtbaar verbetert door de toevoeging van de volgende ingredienten;

ACTYL C – Het actieve Vitamine C-derivaat Actyl C is door zijn gestabiliseerde vorm zeer effectief.  Actyl C bestrijdt vrije radicalen in de huid en werkt versterkend en ontgiftend. De formule zorgt voor een stralend effect op de doffe teint en geeft de vermoeide huid een echte oppepper.

Ik durf niet te zeggen hoeveel vitamine C er in deze foundation zit, maar bij een concentratie van meer dan 3% vermindert het hyperpigmentatie. Ook zorgt het ervoor dat wondjes, littekens en ontstekingen sneller genezen, gaat het de effecten van huidveroudering tegen (zoals slechte celvernieuwing en een langzame collageen- en elastine productie) en is het essentieel voor de vorming van collageen. Kortom, de toevoeging van Actyl C zorgt op den duur zeker voor een positieve invloed op de huidconditie. Lees hier meer over vitamine C in skincare.

PRO-VITAMINE B5 – In combinatie met glycerine hydrateert, verzacht en kalmeert Pro-Vitamine B5 de door stress getergde huid, waardoor deze in
goede conditie blijft.

Pro-vitamine B5 heeft vooral vochtvasthoudende eigenschappen waardoor de huid er gezond maar vooral veerkrachtig, glad en jeugdig uit zal zien. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en het herstel van celweefsel waardoor de huid er over het algeheel een stuk beter en gezonder uit zal zien.

Als laatste heeft de foundation een SPF van 20 die de huid beschermt tegen schadelijke UV stralen.

maybelline superstay better skin foundation07In een flacon zit 30ml foundation. De flacon is van glas en ziet er mooi, maar ook degelijk uit.

maybelline superstay better skin foundation08Elke flacon bevat een handig en hygiënisch pompflaconnetje.

maybelline superstay better skin foundation10Dit is de hoeveelheid die er na één keer pompen uitkomt. Dit is voldoende voor een lichte dekking over het gehele gezicht. Wil je meer en betere dekking, dan kun je deze opbouwen door er een tweede laagje overheen aan te brengen. Zelf gebruik ik 2 pompjes. De foundation is lekker romig en verdeelt gemakkelijk en streeploos over het gezicht.

In totaal zijn er 6 kleuren waarvan Ivory, Cameo en Nude de lichtste kleuren zijn:

ivory cameo nudeCameo is de lichtste kleur en bevat een roze ondertoon. Ivory lijkt iets donkerder met een gele tot neutrale ondertoon. Nude is iets lichter dan Ivory en heeft dezelfde gele tot neutrale ondertoon.

sand fawn sun beigeSand is iets warmer van kleur en heeft een gele ondertoon. Fawn is geschikt voor de getinte huid en bevat een neutraal tot oranje ondertoon. Sun Beige is de donkerste kleur en heeft een vrij oranje ondertoon.

Hieronder de 6 kleuren naast elkaar:

maybelline superstay better skin foundation14Omdat ik een zelfbruiner had gebruikt en dus iets donkerder was dan normaal, koos ik niet voor de kleur Sand (dat zou normaal gesproken mijn kleur zijn), maar voor de kleur Fawn. Ik was bang dat de ondertoon te oranje zou zijn, maar dat viel gelukkig mee!

Hieronder zien jullie aan de linkerkant niets en aan de rechterkant het resultaat van één pompje foundation in de kleur Fawn:

maybelline superstay better skin foundation02Zoals je ziet is de dekking helemaal geweldig! Alles is egaal, donkere pigmentvlekken en acnélittekens en zelfs de iets donkere kringen onder mijn ogen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Het oogt niet alleen egaler, maar ook frisser, stralender en gezonder.

Hieronder draag ik links niets en rechts een laag (2 pompjes) SuperStay Better Skin foundation:

before afterZoals jullie weten is mijn getinte en onzuivere Indohuidje niet in een geweldige conditie. Sowieso heb ik kleurverschil (rondom mijn mond is het donkerder en mijn wangen zijn weer lichter dan mijn voorhoofd) waardoor ik zo’n 3 tinten bruin in mijn gezicht heb. Dan komen daar ook nog pigmentvlekken, acnélittekens en onzuiverheden bij. Kortom, ik heb echt een foundation nodig die erg goed dekt.

Hoewel de foundation luchtig over mijn huid verdeelt en het totaal niet als een masker aanvoelt, is de dekking zeer goed. In één klap is mijn huid egaal en stralend zonder het dicht te hoeven plamuren. Concealer is overbodig. Bovendien zorgen té dekkende foundations er vaak voor dat het geheel er een beetje doods en eigenlijk net te egaal uit ziet, maar deze SuperStay Better Skin foundation zorgt juist voor een stralende, heldere gloed!

maybelline superstay better skin foundation04maybelline superstay better skin foundation05Van heel dichtbij kun je wel zien dat ik foundation draag. Niet heel goed, maar omdat de textuur iets poederig lijkt te worden eenmaal op mijn gezicht, zie je dit subtiel terug in de donshaartjes (maar echt alleen van héél dichtbij). Deze poederige textuur is waarschijnlijk ook de oorzaak dat de foundation niet vlekt of afgeeft en dus de gehele dag prima op zijn plaats blijft zitten.

Dan heb ik ook een huid die snel glimt, dus het liefst zoek ik een matterende foundation of in elk geval een foundation die niet al na een uur gaat glimmen als een biljartbal. Hier ben ik dus vooral erg blij mee: deze foundation matteert. Niet supermat waardoor het dus niet zo levendig oogt, maar mat genoeg om niet te shinen binnen een korte periode. De hele dag ben ik glimvrij, maar heb ik wel een mooie glow. Ideaal!

maybelline superstay better skin foundation06Pluspunten;

 • handige pompflacon.
 • bevat huidverbeterende ingrediënten – vermindert roodheid en onzuiverheden.
 • SPF20.
 • hydrateert de huid – accentueert juist geen droge plekjes.
 • supergoede dekking – concealer is niet eens meer nodig.
 • geen masker-effect.
 • matterend – houdt mijn gezicht de hele dag glimvrij.
 • niet comedogeen.
 • Geeft niet af.
 • Zuinig in gebruik.
 • Maakt de huid niet grauw, maar zorgt juist voor een frisse glow.

Minpunten

 • bevat iets van poeder waardoor donshaartjes subtiel worden geaccentueerd.
 • 6 kleuren is wellicht iets te beperkt – dit mag best worden uitgebreid!
 • de lichtste kleur is niet heel licht en de donkerste kleur is niet heel donker – deze kleuren zijn dus niet voor iedereen geschikt.

maybelline superstay better skin foundation08Al met al ben ik dik tevreden over deze foundation, het enige minpuntje is dat ik 6 kleuren veel te weinig vind. Ik hoop dat er in de toekomst meer kleuren bij komen, zeker omdat deze foundation wat mij betreft echt een blijvertje is en er vast veel mensen fan van zullen zijn! Omdat ik nu al wat langer aan het testen ben durf ik ook te zeggen dan mijn huidconditie inderdaad is verbeterd. Sowieso is het voldoende gehydrateerd en heb ik dus geen velletjes en andere droge plekjes. Maar ook mijn onzuiverheden en roodheid lijken te verminderen. Over de hyperpigmentatie durf ik nog geen uitspraak te doen aangezien ik ook in de weer ben geweest met whitening producten. Maar alle kleine beetjes helpen, natuurlijk!

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Hopelijk vind je een sampletje van deze foundation in één van de glossy’s waarin de advertentie staat (Grazia, Cosmopolitan, Flair, Glamour, Marie Claire, Elle, Beau Monde, Viva en Linda) en kun je het zelf gaan testen.

Bevalt de foundation? De Maybelline SuperStay Better Skin foundation is reeds te koop bij de meeste drogisterijen en kost €14,99 (30ml).

Wat vinden jullie van het resultaat? Zou deze foundation iets voor jou zijn?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

127 Reacties

 1. Kim
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Hoi,
  Ik werk in een witte blouse en heb vaak last van vlekker op de rand. Geeft deze erg af of heb je een andere tip. Ik heb ook een erg oneffen huis en met een bbcream kom ik niet ver genoeg.

 2. Dorien
  12 november 2016 / zaterdag, 12 november 2016

  Waar kan ik de kleur vinden op de potjes..bv sand Ik zie t nergens staan.Vind t ook n super foundation

 3. Cindy
  20 november 2015 / vrijdag, 20 november 2015

  Ik had een vraagje welke foundation vind je het beste en gebruik je zelf? Liefs cindy

 4. Eliza
  6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Hee, hoelang heb je ongeveer met de foundation gedaan?

 5. jade
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Heel erg jammer van de kleuren, heb zelf 010 ivory gekocht en is veel te oranje op mijn gezicht, had ik deze revieuw maar gelezen dan had ik 020 of 030 gekocht. Zelf vind ik het erg krom dat de kleuren niet op volgorde van huidskleur staat, erg jammer deze miskoop..

 6. Joëlle
  19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  het lijkt met echt een geweldigen foundation! want je zij ook dat het goed was voor je huid enzo. dus ik ga het morgen na school meteen halen bij de kruitvat (zag in folder dat nu voor €12,00 was)
  ik ben erg benieuwd en denk dat ik er ook héél blij mee zal zijn! 🙂

 7. Lynn
  19 maart 2014 / woensdag, 19 maart 2014

  Is ie olie-vrij? Of is dat niet nodig omdat hij al goede stoffen bevat voor je huid? En zou dit kunnen voor droge huid of kan ik dan beter een andere kiezen? Ik gebruik zelf nu Fit Me- van Maybelline maar die is niet goed voor mij:( Iemand tips? (: x

 8. Anneke
  10 maart 2014 / maandag, 10 maart 2014

  heej Serena
  Ik vroeg me af wat je me zou aanraden ik ben opzoek naar een goedkope foundation of bb cream. Ik heb niet heel veel eisen.
  Ik heb een blanke huid.
  x

 9. 10 maart 2014 / maandag, 10 maart 2014

  Wat een fijne foundation lijkt me dit, die ga ik zeker proberen!

 10. Anne
  8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

  Ik heb m eergisteren gekocht bij de etos, door jouw positieve review. Ik ben er erg blij mee! Door dat ik een verkeerde anticonceptie heb gebruikt, heb ik nou heel veel last van puistjes en kan dus wel een goede foundation gebruik, al helemaal als hij huidverbeterend is.
  Ik vind het wel grappig dat ik echt blank ben, maar toch ook sand moet pakken. Ik heb wel echt een gele ondertoon en ben in de zomer makkelijk veel bruiner dan jij nu. Maar mijn winterhuid is dus dezelfde kleur als van jou. Vind ik leuk ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *