Snellere ochtendroutine

Een tijdje geleden ben ik naar een time management coach geweest omdat ik merkte dat ik mijn tijd niet efficiënt indeelde. Ik heb dat nooit gekund, plannen, maar ik moet toch wat gestructureerder aan de slag gaan wil ik jullie, mijn klanten en natuurlijk mezelf tevreden houden. Ik baal er namelijk van als ik moet haasten om op tijd op een afspraak te komen of om en deadline te halen!

Mijn coach stelde voor om van alles wat ik doe bij te houden hoe lang ik erover doe om zo aan het einde van de dag te kijken wat nou het meeste tijd in beslag neemt. Wat blijkt, mijn ochtendroutine is de valkuil! Niet alleen snooze ik te lang en sta ik te lang onder de douche, ook treuzel ik te veel terwijl ik mijn haren in model breng, mezelf opmaak en mijn lichaam insmeer. Ik doe alles op mijn dooie akkertje en ik moet er gewoon wat vaart in zetten.

Ik ben sindsdien op zoek gegaan naar allerlei manieren om mijn ochtendroutine te versnellen. Alle kleine beetjes helpen! Tegenwoordig snooze ik niet meer, maar sta ik meteen op. Ook zet ik een timer zodat ik niet langer dan 5 minuten onder de douche sta. Dit scheelt al een half uur. Natuurlijk blijf ik doorzoeken naar allerlei andere maniertjes om mijn routine te verkorten.

Benieuwd naar mijn laatste ontdekking om mijn ochtendroutine te versnellen?

Bekijk het in onderstaande video:


Als je de video niet kunt bekijken, klik hier.

Normaal gesproken gebruik ik eigenlijk geen bodyproducten, maar nu in de winter merk ik dat mijn huid het eigenlijk wel nodig heeft (vooral mijn benen) en begin ik toch te smeren. Ik heb dan al snel de neiging om lekker langzaam te smeren en te masseren en dan droom ik half weg. Met Vaseline Spray & Go win ik toch al snel een paar minuten. Niet alleen het aanbrengen is sneller, ook het insmeren gaat heel rap omdat het megasnel intrekt. Ideaal!

Hoe lang doe jij over je ochtendroutine? Verslaan jullie mijn tijd van 10 – 11 minuten? En hebben jullie nog tips voor mij om het te versnellen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

94 Reacties

 1. Liza
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Super snel, maar als je een grotere kwat gebruikt bij de poeder gaar het misschien iets sneller (ik heb de vaseline spray ook 🙂

 2. Annika
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Als ik ‘s ochtends naar school ga, sta ik om 7:00 uur op en om 7:45 fiets ik weg. Maar daar zit ook ontbijten enzo bij. Qua make-up ben ik lekker snel klaar, want dat heb ik meestal helemaal niet op 🙂

 3. Sharmila
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Ik ga je zeker niet verslaan meid. Ik doe er gewoon anderhalf uur over. Inclusief douchen, dat dan wel hahaha.

  Maar ik smeer mijn buik en borsten ook altijd lekker mee hoor. Dan primer, foundation, concealer in laten trekken en omkleden. Afpoederen, ogen, wenkbrauwen, blush, mascara en lippen. Ondertussen ligt mijn stijltang op te warmen. Haar uit de vlechten halen; Tina turner/vogelverschrikker look. Serum in mijn haar, en stijlen, of krullen. Ligt aan mijn bui.

  En dan naar mijn werk, waar ik in mijn operatie pak, hoofdcapje en mondcapje sta te assisteren bij een operatie. Hahahahahha klinkt misschien achterlijk mijn routine met mijn werk. Maar ja vind het gewoon fijn voelen.

 4. 22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Knap! Ik zou tien minuten niet halen :p

 5. 22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Dit ga ik nier verslaan. Gebruik voor mijn huid vettige producten. Met opmaken ben ik wel snel. Gebruik niet heel veel en moet zeggen sinds ik wimper extensions heb is make up minder nodig 🙂

 6. 22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  als het moet kan ik binnen een kwartier klaar zijn maar op ene gewone schooldag doe ik een kleine drie kwartier over mijn ochtendroutine.

 7. karlien
  22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  lieve serena ,
  ik ben twaalf en doe niet veel make-up op want heb een egale huid dus hoef veel producten niet op te doen dus ben vrij snel klaar en ik douche maar een paar minuten in de ochtend was mijn haar s’avonds . mijn kleding doe ik snel aan dus doe het minder dan tien minuten.

 8. Nanoe
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik doe het altijd in de vorm van een liedje. Ik zet een liedje op (mijne duren 5:45) en in die tijd poets ik mijn tanden, kleed me aan en doe mijn haar enz. dan heb ik het volgende liedje om te eten enz. bij het einde moet ik de deur uit zijn en dan heb ik 2 liedjes om naar college te fietsen. 🙂 werkt altijd en je hebt zo een constante reminder

 9. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik douche altijd ‘s avonds, omdat ik krullen heb en mijn haar droog wordt als ik het ‘s ochtends nog moet föhnen. Ik doe mijn haar ook altijd ‘s avonds al en slaap dan met een knot in. `s Ochtends doe ik er dan nog een beetje mousse in en dan zit het gelijk prima! 😀
  Make-up doe ik ongeveer 5 minuten over. Kleding leg ik ook ‘s avonds al klaar, hoef ik daar ook niet meer over na te denken. Dus denk wel dat ik het binnen 10 minuten zou redden als ik niet ook zo zou treuzelen haha. Doe liever de meeste dingen al ‘s avonds, omdat ik totaaaaal geen ochtendmens ben en het liefst zo lang mogelijk in bed blijf liggen 😛

 10. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ooh, dit moet ik echt proberen! Ik ben in de ochtend ook altijd veel te lang bezig. Voordat ik naar school ga heb ik zeker een uur nodig om alles te doen (wel met ontbijten erbij dan), anders kom ik gewoon te laat.. Op vrije dagen ben ik ‘s ochtends meestal nog slomer en doe ik meestal tot 12 uur eigenlijk niet zo veel. Daar moet ik echt verandering in gaan brengen. Ik kan mijn tijd ‘s ochtends veel nuttiger besteden!

 11. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Dat is al behoorlijk snel! Dat doe ik je niet na! Bij mij helpt in ieder geval kleren klaarleggen, anders ben ik daar veel te lang mee bezig 😉

 12. Iva
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Leuke advertorial! Ik smeer ook elke dag bodylotion, maar ben huiverig voor spray-flacons en mijn badkamervloer…

 13. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Wat een leuke uitdaging! Ik douche altijd ‘s avonds dus dat scheelt ‘s ochtends weer. 😉

 14. kitty
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Je kunt volgens mij gewoon het effectiefst niet elke ochtend douchen. Dit zorgt voor dubbele besparing, want de douche droogt uit, en dan hoef je je ook niet helemaal in te smeren elke ochtend. Gewoon even opfrissen met een washandje, dat scheelt al heel wat tijd! Is ook beter voor je huid, zeker in de winter, want die droogt daardoor minder snel uit.

  Douche bijvoorbeeld 3x in de week uitgebreid na het sporten aan het einde van de dag (als je sport natuurlijk), dan heb je veel meer tijd en ben je lekker relaxed. En zo ben je ook niet snel vies.

 15. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Wat leuk !! Je moet echt vaker zo’n ochtendroutine doen . Maar wat ik niet snap is die spray moet je dat ook niet de achter kant doen van je benen en armen . Toen je zonder dat spray heb gedaan heb je over je hele benen gebruikt en ook dus je achter kant van je benen kun je me dit uitleggen misschien ?
  Oh en trouwens waar koop je die handige spray eigenlijk ?

 16. Joséphine
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik moet voor mijn werk altijd super vroeg opstaan. Kwart over 6 om precies te zijn. Douchen/haren wassen en bodylotion doe ik de avond ervoor.
  Voordat ik half7 op de fiets stap, reinig ik mn gezicht, doe dagcrème op, doe ik mn haar, kleed me aan, pak ik mn tas in en geef ik mn katje te eten.
  Als ik dan in de trein zit, doe ik in 5-8 minuten mijn make-up.
  Dat ik snel ben is me duidelijk, maar hoe ik het doe? Geen idee 😉

 17. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Vooral dat snoozen is zooo herkenbaar!

 18. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik vind mijzelf best snel in de ochtend maar ik neem liever wel een beetje de tijd omdat ik echt tijd nodig heb mentaal op te starten anders blijf ik chagrijnig.

 19. Melissa
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Pfff ik redt het nooit in 10min. Ik denk dat ik wel 30min nodig heb om er een beetje fatsoenlijk uit te zien haha. Plus als ik me zo gehaast moet klaar maken word ik stront chagrijnig (a) ik moet rustig wakker worden hihi.

  Verder ben ik erg fan van je blog. Ik reageer eigenlijks nooit maar wou het je wel even laten weten 🙂

 20. Bianca
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik ben dol op de vaseline spray vooral aloë vera. Jammer genoeg, had ik er laatst een, waarbij de spuitmond vrij snel verstopt was, waardoor ik een driekwart volle bus heb moeten weggooien.

 21. Rachelle
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Er moet echt dringend een regelgevend kader voor (sluik)reclame worden opgesteld voor de nieuwe media. Serena, weest asjeblieft transparant naar je kijkers toe en geef aan dat dit een advertorial is…

  • Serena
   Auteur
   21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

   Het staat aangegeven als advertorial, iets wat ik altijd doe als het om een betaalde post gaat. Kijk maar eens goed naar het plaatje op de hoofdpagina.

   Tevens is het vanaf januari verplicht om ook aan te geven als producten zijn gesponsord, dus vanaf dat moment kun je extra onderin een disclaimer verwachten.

   • 23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

    Hoi Serena, waar geef jij altijd aan dat iets een advertorial is? Ik heb er al bij een aantal artikelen om gezocht waarbij ik veronderstelde dat het om een advertorial ging, maar kon het dan niet vinden, zo ook bij dit artikel en filmpje niet. Ik was daarom al in de veronderstelling dat jij dit helemaal niet aangeeft (en begon je site daarom al wat minder betrouwbaar te vinden) maar aan deze reactie van je te zien kijk ik er overheen.

    • Serena
     Auteur
     23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

     hi Irene, als je naar de homepagina gaat zie je altijd een plaatje staan. Op dat plaatje staat ‘advertorial’. Kijk maar!

 22. Joanne
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik vind dat je dit super leuk hebt gedaan voor een advertorial, maar ik was wel enigszins teleurgesteld dat die bodylotion de enige ‘tip’ was. Ik douche in de avond en smeer me dan ook in, dus dit gaat voor mij niet op helaas. Maarrr ik vind het idee van deze video wel super leuk, dus misschien is het een idee om er nog een uitgebreidere video van te maken met tips op alle gebieden (huidverzorging, kleding, haar, make-up) om je routine te versnellen voor als je erge haast hebt? Dat zou erg handig zijn!

  • Serena
   Auteur
   21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

   Ga ik zeker doen Joanne! Leuk idee inderdaad 🙂

   • Joanne
    21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

    Jeej kan niet wachten! Thanks!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *