Smart ideas!

Om de week meteen te starten vol inspiratie leek het me leuk om een aantal goede ideeën met jullie te delen. Soms kom ik iets briljants tegen online waarvan ik denk ‘GENIAAL!’ en ‘Hoe bedenken ze het toch!’. Vaak zijn het van die simpele en eenvoudige oplossingen, maar ja, je moet er maar op komen!

Ik word er helemaal blij en vrolijk van en ik krijg dan echt een inspiratieboost. Ik zal het je mooier vertellen, als ik een goed idee zie in de ochtend dan barst ik die dag van de goede ideeën voor Beautylab. Het stimuleert mijn geest op de één of andere manier. Ik weet zeker dat het voor jullie ook zo werkt, want jullie zijn altijd zo lekker enthousiast over mijn DIY tutorials! Dus, om de maandagochtend goed te starten, hier enkele goede ideeën:

Kitty Tower
Ik heb al een tijdje een kattenklimpaal, maar ik heb er nooit bij stilgestaan om het onding in mijn vensterbank te plaatsen. Katten houden van klauteren en het is natuurlijk hartstikke spannend als de klimpaal ineens een metertje hoger staat. Als ze eenmaal op het hoogste punt zijn gekomen hebben ze een goed overzicht over de huiskamer. En niet alleen de huiskamer! Ik woon op 4-hoog en nu hebben Clarence en Coco ook eindelijk een veel beter uitzicht wanneer ze uit het raam kijken.

Normaal gesproken kwamen ze niet zo vaak in de vensterbank, maar nu de kattenklimpaal er staat liggen ze er dagelijks op te loungen terwijl ze naar buiten aan het turen zijn. Daar gebeurt veel meer en dat is veel interessanter en leuker voor ze! Dus mocht je ook een kattenklimpaal hebben, probeer hem eens in je vensterbank te zetten en kijk hoe jouw kat/poes erop reageert. De credits voor dit idee gaan trouwens niet naar mezelf 😉Lamp Placing
Zoals jullie in mijn ‘Huiskamer Tour’ filmpje konden zien waren mijn kabels één grote wirwar van draden die voor mijn tv in de knoop lagen. Gelukkig heeft mijn vriend dit goed opgelost. Ik weet niet precies hoe, maar alles is mooi weggewerkt. En omdat hij toch bezig was, plaatste hij het lampje die voor de tv stond nu achter de tv, wat een heel gaaf effect geeft. Alsof je een soort Philips Ambilight hebt. Maar dan goedkoper. Ik heb hier nu een gewoon lampje in zitten, maar je kunt er natuurlijk ook een blauwe, rode, paarse of groene lamp indraaien. Het weerkaatst mooi op de muur achter mijn tv en het ziet er heel sfeervol uit. Op deze manier heb je toch wat licht, zonder dat je in een felle lamp zit te koekeloeren. Een kleine verandering, met een groots effect 🙂


Ik heb nu planten achter mijn bank staan, en mijn moeder heeft een spotje in de plantenpot geplaatst en die omhoog, richting de plant, gericht. Ook dat geeft een cool effect! Alsof je in Center Parcs bent. Of op vakantie (discozwemmen, anyone?). De schaduwen van de plant weerkaatsen mooi op de muur. Wederom een simpel idee, maar het staat heel stoer en sfeervol!


Frisdank Lipje als ophanghulpje
Het idee lijkt me duidelijk. Briljant!


Gevonden via Pinterest via ApartmentTherapy.com.

Duopot voor watjes en wattenstaafjes
Dit idee heb ik ook via Pinterest gevonden, maar de exacte bron heb ik helaas niet kunnen herleiden. Het idee is het volgende; neem een grote pot, vul het met wattenbolletjes (of schijfjes) en zoek een beker die er precies invalt. Vul de beker met wattenstaafjes. Het staat niet alleen mooi, het is ook meteen erg handig (alles bij elkaar) en je kunt het zo maken met spullen die je al in huis hebt. Geniaal!


Make-up Labels
We weten allemaal dat make-up niet eeuwenlang houdbaar is (nee, zelfs geen lipstick zou je eigenlijk 10 jaar  moeten bewaren, zelfs niet uit jeugdsentiment!). Er bestaan regeltjes die zeggen dat je foundation na een jaar moet weggooien en dat je mascara na 2 maanden de deur uit moet doen, en dergelijke. Alhoewel ik het daar niet geheel mee eens ben (het zijn richtlijnen, net zoals op etenswaren, en dat is vaak ook nog prima te eten terwijl de houdbaarheidsdatum is verstreken), is het alsnog altijd wel een slim idee om bij te houden wanneer je iets nu precies gekocht hebt.

Dus, het labelen van make-up is een pretty smart idea! Mocht je bezig zijn met een grote opruimbeurt en je twijfels hebben bij een bepaald product, dan hoef je dus niet puur op je reukorgaan af te gaan om te bepalen of iets nog houdbaar is of niet. Label make-up zodra je het gaat gebruiken, door simpelweg de maand + jaartal op een stickertje te schrijven en dit op het bijbehorende product te plakken. Gebruik watervaste labels en een watervaste stift, just in case!


Gevonden via Pinterest via RealSimple.com.

Zo, dat waren 5 eenvoudige ideeen waar jullie hopelijk de nodige inspiratie van krijgen om de rest van de dag (en week) goed en vrolijk te starten!

Heb je zelf een briljant idee, hoe simpel ook, deel hem alsjeblieft bij de comments. Ik ben benieuwd! And remember: sharing is caring! 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

101 Reacties

 1. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Clarence en Coco zijn echt zo mooi! Wij hebben thuis 6 katten (waarvan ook 3 Britse kortharen), bij ons liggen ze echt overal: op de kast, in de zetel, in de gootsteen, bovenop de vaatwasser, in de douche, … Grappig om te zien ^^

 2. Eva
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuke ideeen

 3. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Echt briljant inderdaad! Wie denkt hier nou aan! Die krabpaal zou ik alleen eng vinden, bang dat hij er vanaf dondert als ze een beetje wild aan het doen zijn. 😛 De onze valt vaak al bijna om terwijl hij op de grond staat, haha.

 4. Sarina
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Dat van kattentoren is wel normaal. Het is bewezen dat het in de vensterbank zetten of juist naast de bank zetten het beste is. Dit om te voorkomen dat de kat aan bank gaat krabben of in de gordijnen gaat hangen :). Meeste mensen zouden er daarom 1 bij de bank en 1 bij de vensterbank of er een in de vensterbank moeten hebben. Al is nog altijd het aantal katte +1 de regel (ik geloof hier niet zo in)

 5. Sara
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ooo ik ben echt verliefd op jouw katten!

 6. Cari
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Dat make-up labelen deed ik al. De rest vind ik leuk gevonden!

 7. rosemarijn
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Slim!

 8. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Hoi Serena, ik ga op kamers wonen over 2 weken en ik zoek een leuk behang. Waar heb jij dat gave leather-like behang gekocht? Vind het zó vet.

 9. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Super handig met een lipje!

  Liefs, Mariette

 10. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handige ideeën!
  Make up labelen had ik al eens bedacht om te gaan doen, maar het is er nooit van gekomen. Misschien toch nadat doen binnenkort..

 11. Monika
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  ooh wat leuk en handig allemaal zeg!:D

 12. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  ha dat make-up labelen is erg handig!

 13. knoopje
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ik had nog een vraagje: waar heb jij die staande spiegel voor op tafel vandaan? Ik zoek zoiets al een tijdje maar kan het niet vinden…

 14. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Die laatste tip is echt heel handig, zelf nooit over nagedacht. Ga ik ook met vloeibare cosmetica toepassen =)

 15. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Deze ideeën zijn inderdaad heel erg simpel. Maar op de een of andere manier alsnog heel erg moeilijk om op te komen!:P

 16. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  allemaal hele simpele ideeën maar ooh zo geweldig 🙂 bedankt voor dit super artikel! Ik ga zeker te weten een paar dingen uitproberen. En i love your cat’s <3 wat een schatjes ^^

 17. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Zo, ziet er goed uit Serena en wat ziet het er netjes uit bij de tv. Daar heeft hij een hele klus aan gehad denk ik.
  Zijn Coco en Clarence helemaal happy nu met hun nieuwe plek in het raam? Ik zal eens kijken of ik ze kan zien liggen van buitenaf.

 18. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handig! Geweldig dat mensen dit soort dingen kunnen bedenken (jij hoort daar ook bij!). Ik ben altijd erg inspiratie-loos.

 19. roos...
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  super handig!
  Ik ga de pot met wattenschijfjes en staafjes en de labels zeker toepassen.

 20. Debby
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Wat een leuke ideeën! Dat labelen moet ik ook maar eens gaan doen, al weet ik zeker dat ik veel make up veel te lang gebruik. Wij hebben onze kabels in de plinten weggewerkt, ook handig 😉

 21. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Superleuk dit! De lamp achter de TV ga ik eens uitproberen! 🙂

 22. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ik ben echt een “hondenmens”, maar ik moet altijd zo lachen om al die poezen en katers die vanaf daken en schuurtjes naar beneden kijken, alsof ze de baas van de buurt zijn, en alles onder controle hebben, hahaha! Ziet er erg grappig uit, die beesten op de vensterbank 😉

 23. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  die van de wattenschijfjes is geniaaal!!! En helaas gebruiken mijn katten nooit de kattenklimpaal en sowieso hebben wij ramen tot aan de grond dus geen vensterbank. Wel heel gaaf dat jouw katten wel van jouw dingen gebruik maken.

 24. Rianne
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handig allemaal! Toch vond ik het lekkere-mannen artikel van een paar weken terug ook wel een fijne manier om de week te beginnen. Misschien voor herhaling vatbaar? 🙂

 25. Rhonda
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Echt die vensterbank van je is om jaloers op te worden! Ik zat ook al een hele tijd te bedenken waar ik een extra krabpaal voor mijn katten moest doen. Nou heb ik in mijn vensterbank daar niet echt de ruimte voor maar ik ga toch eens even beter kijken of het toch wel kan.

 26. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuk die pot met watjes en wattenstaafjes! 🙂 Veel leuker dan een zak met watten of een doosje. Ook de labels voor make-up zijn erg handig!

 27. Rachel
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ik heb een goede tip voor als je de originele bron van een afbeelding niet weet: http://www.tineye.com/
  Hij vind lang niet alle afbeeldingen, maar het is het proberen waard!

 28. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuke ideetjes hoor, mijn kat Tabby is de enige die niet begrijpt dat ze haar poot aan een krabpaal moet hangen begrijpt ze echt niet hahah. Maar daarentegen de bank wel zucht ..

  • Milady87
   20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

   Mijn katje begrijpt dat ook niet, haha! Overal wordt aan gekrabt, behalve aan de krabpaal!

 29. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Dat met die lampen is echt een leuk idee! Vooral bij de planten, dat staat inderdaad echt heel sfeervol, leuk! 😀

 30. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handige tips weer! ;D

 31. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuk, ik vind vooral de ideeën voor in huis erg handig! Oh, en dat labelen van make-up is natuurlijk ook wel een goed idee.

 32. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handige tips, wij hebben Philips ambilight, heerlijk bij films! De tip van een spotje in een plantenpot is geweldig, het ziet er heel sfeervol uit. 🙂

 33. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Die make-up labels vind ik echt handig! Verder zitten er ook een aantal hele goede tips bij!

 34. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Erg handige tips allemaal! Denk dat ik ook maar eens ga beginnen met mijn make-up te labelen, en dan vooral mascara!

 35. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ontzettend handig allemaal, en wat leuk om de kattenpaal weer eens ergens anders neer te zetten!

 36. Illegalnails
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Super handige ideeën

 37. cher
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  leuk!! vooral de ideeen met de lampen.
  die van het lipje als ophanghulpje snap ik eerlijk gezegd niet.
  makeup labelen is slim als je veel hebt, ik heb van alles 1 en gebruik het elke dag bijna, dus ik ga er van uit dat ik het opmaak voor het bedorven is.
  mascaras gooi ik weg als ik er een kriebeloog van krijg!

 38. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  De lamp achter de tv en bij de plant ziet er mooi uit, maar de wattenstaafjes vangen zo stofjes die je erna in je oor brengt en met de krabpaal zou ik veel te bang zijn dat hij inclusief kat van de vensterbank af zou donderen…

 39. Janna
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Die katten krabpaal is inderdaad een goed idee. En wat houdbaarheids datum van make-up betreft…zolang het eruit ziet en voelt zoals je het gekocht hebt kan het nog prima.

  Die houdbaarheidsdatum is ook iets van de laatste jaren. Ik heb nog een lipstick van 20 jaar geleden waar het helemaal niet opstaat…van 10 jaar geleden ook niet..

  Als je alles goed bewaard kun je het na jaren nog prima gebruiken. Ik gebruik nog wel eens oogschaduw die ik ruim 10 jaar terug heb gekocht. Heb er niks aan over gehouden.

  Ik zou alleen geen mascara’s en eyeliners na jaren nog gebruiken. Kan vaak ook niet dan is het vaak ook wel compleet uitgedroogd 😉

 40. Norma
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuk artikel

 41. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Woh! HANDIG :D! Thanks for sharing Serena! Echt leuke, gemakkelijke frutseltjes om je everyday-life net dat beetje extra glamour (en gemak!) te geven!

 42. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuke ideeen, vooral die lampen ideeen vinde ik erg handig!

 43. Nienke
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Wat ik ook via pinterest heb gezien is als je heel veel kabels bij elkaar hebt in een verlengblok bijvoorbeeld om dan op zo’n broodclipje (een vierkante) te schrijven waarvan deze is. Bijvoorbeeld televisie, lamp, dvd speler etc en dat clipje dan om het snoer te doen, dan weet je altijd waarvan het snoer is. De site lovemaegan.com heeft ook leuke diy! Wel wat moeilijker (vind ik) maar hele leuke diy op haar, kleding en sieraden gebied.

  • Annika
   20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

   Ja! die blog is echt heel leuk! het is het echt waard om even in het diy-archief te kijken!

   dat heb ik ook altijd! zo gauw ik 1x inspiratie krijg, komt de rest ook meteen!

 44. Pien
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  oehh.. dat behang! waar heb je dat gekocht en hoe heet het? ilike!

  • Merel
   28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

   Dat is de bank! 🙂

   • GoldenKeyOfLife
    17 april 2013 / woensdag, 17 april 2013

    Niet waar, ze bedoelt het “doorgestikte” behang… 😉 xxx…..GKOL

 45. Milady87
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Oehoeeeh! Wat een ideeën! Ik ga mijn make-up ook labelen. Super goed idee. Erg simpel, maar ik was er niet opgekomen 😉
  Het lampje achter je tv vind ik ook erg mooi!

 46. Laura
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Die make up labels zijn smart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *