Smart ideas!

Om de week meteen te starten vol inspiratie leek het me leuk om een aantal goede ideeën met jullie te delen. Soms kom ik iets briljants tegen online waarvan ik denk ‘GENIAAL!’ en ‘Hoe bedenken ze het toch!’. Vaak zijn het van die simpele en eenvoudige oplossingen, maar ja, je moet er maar op komen!

Ik word er helemaal blij en vrolijk van en ik krijg dan echt een inspiratieboost. Ik zal het je mooier vertellen, als ik een goed idee zie in de ochtend dan barst ik die dag van de goede ideeën voor Beautylab. Het stimuleert mijn geest op de één of andere manier. Ik weet zeker dat het voor jullie ook zo werkt, want jullie zijn altijd zo lekker enthousiast over mijn DIY tutorials! Dus, om de maandagochtend goed te starten, hier enkele goede ideeën:

Kitty Tower
Ik heb al een tijdje een kattenklimpaal, maar ik heb er nooit bij stilgestaan om het onding in mijn vensterbank te plaatsen. Katten houden van klauteren en het is natuurlijk hartstikke spannend als de klimpaal ineens een metertje hoger staat. Als ze eenmaal op het hoogste punt zijn gekomen hebben ze een goed overzicht over de huiskamer. En niet alleen de huiskamer! Ik woon op 4-hoog en nu hebben Clarence en Coco ook eindelijk een veel beter uitzicht wanneer ze uit het raam kijken.

Normaal gesproken kwamen ze niet zo vaak in de vensterbank, maar nu de kattenklimpaal er staat liggen ze er dagelijks op te loungen terwijl ze naar buiten aan het turen zijn. Daar gebeurt veel meer en dat is veel interessanter en leuker voor ze! Dus mocht je ook een kattenklimpaal hebben, probeer hem eens in je vensterbank te zetten en kijk hoe jouw kat/poes erop reageert. De credits voor dit idee gaan trouwens niet naar mezelf 😉Lamp Placing
Zoals jullie in mijn ‘Huiskamer Tour’ filmpje konden zien waren mijn kabels één grote wirwar van draden die voor mijn tv in de knoop lagen. Gelukkig heeft mijn vriend dit goed opgelost. Ik weet niet precies hoe, maar alles is mooi weggewerkt. En omdat hij toch bezig was, plaatste hij het lampje die voor de tv stond nu achter de tv, wat een heel gaaf effect geeft. Alsof je een soort Philips Ambilight hebt. Maar dan goedkoper. Ik heb hier nu een gewoon lampje in zitten, maar je kunt er natuurlijk ook een blauwe, rode, paarse of groene lamp indraaien. Het weerkaatst mooi op de muur achter mijn tv en het ziet er heel sfeervol uit. Op deze manier heb je toch wat licht, zonder dat je in een felle lamp zit te koekeloeren. Een kleine verandering, met een groots effect 🙂


Ik heb nu planten achter mijn bank staan, en mijn moeder heeft een spotje in de plantenpot geplaatst en die omhoog, richting de plant, gericht. Ook dat geeft een cool effect! Alsof je in Center Parcs bent. Of op vakantie (discozwemmen, anyone?). De schaduwen van de plant weerkaatsen mooi op de muur. Wederom een simpel idee, maar het staat heel stoer en sfeervol!


Frisdank Lipje als ophanghulpje
Het idee lijkt me duidelijk. Briljant!


Gevonden via Pinterest via ApartmentTherapy.com.

Duopot voor watjes en wattenstaafjes
Dit idee heb ik ook via Pinterest gevonden, maar de exacte bron heb ik helaas niet kunnen herleiden. Het idee is het volgende; neem een grote pot, vul het met wattenbolletjes (of schijfjes) en zoek een beker die er precies invalt. Vul de beker met wattenstaafjes. Het staat niet alleen mooi, het is ook meteen erg handig (alles bij elkaar) en je kunt het zo maken met spullen die je al in huis hebt. Geniaal!


Make-up Labels
We weten allemaal dat make-up niet eeuwenlang houdbaar is (nee, zelfs geen lipstick zou je eigenlijk 10 jaar  moeten bewaren, zelfs niet uit jeugdsentiment!). Er bestaan regeltjes die zeggen dat je foundation na een jaar moet weggooien en dat je mascara na 2 maanden de deur uit moet doen, en dergelijke. Alhoewel ik het daar niet geheel mee eens ben (het zijn richtlijnen, net zoals op etenswaren, en dat is vaak ook nog prima te eten terwijl de houdbaarheidsdatum is verstreken), is het alsnog altijd wel een slim idee om bij te houden wanneer je iets nu precies gekocht hebt.

Dus, het labelen van make-up is een pretty smart idea! Mocht je bezig zijn met een grote opruimbeurt en je twijfels hebben bij een bepaald product, dan hoef je dus niet puur op je reukorgaan af te gaan om te bepalen of iets nog houdbaar is of niet. Label make-up zodra je het gaat gebruiken, door simpelweg de maand + jaartal op een stickertje te schrijven en dit op het bijbehorende product te plakken. Gebruik watervaste labels en een watervaste stift, just in case!


Gevonden via Pinterest via RealSimple.com.

Zo, dat waren 5 eenvoudige ideeen waar jullie hopelijk de nodige inspiratie van krijgen om de rest van de dag (en week) goed en vrolijk te starten!

Heb je zelf een briljant idee, hoe simpel ook, deel hem alsjeblieft bij de comments. Ik ben benieuwd! And remember: sharing is caring! 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

101 Reacties

 1. 5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  Dat zijn echt slimme tips! Vooral dat lampje achter de tv ziet er erg leuk uit.

 2. 28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Wat een handige tips! Leuk 🙂

 3. 24 februari 2012 / vrijdag, 24 februari 2012

  Leuke dingen, ik kijk altijd naar ikea hacks moet je maar eens googlen en als je op youtube “ikea hack jewelry system” zoekt vind je mijn eigen 1 euro creatie 😉

  Xx Astrid

 4. 23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

  Handige tips! Die lamp achter de TV vind ik heel sfeervol staan! Helaas kan dat bij mij niet.

 5. joy
  22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

  Hoi Serena!
  ik zou me ook wel aan willen melden voor “Beautylab op bezoek bij”
  Ik heb in de afgelopen jaren een aardige collectie tatoeages verzameld ( 1 volledige sleeve, 1 bijna af, mn borst, rug en zij ) en zou het leuk vinden om de vooroordelen over tattoo’s weg te nemen. Vooral het ” wat als je spijt krijgt” gedeelte of ( deze vind ik nog erger ) “wat als je straks 80 bent en in het bejaardehuis zit”
  Ik vind tattoo’s ook een vorm van beauty en vooral kunst. Zou graag willen laten zien dat het niet alleen maar ordinair is.

  Groetjes Joy

 6. Renske
  21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Goede ideeen:) Dat make-up labelen is alleen niets voor mij. Ik doe het gewoon op geur en substantie.
  Die ideeen van de krabpaal, met het plaatsen van licht op strategische plekken en dat haakje vind ik wel geniaal.

 7. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Wauww, haha, er zitten hele leuke tussen 🙂

 8. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Goede tips 😀

 9. Quincy
  21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Leuk dit artikel! Bij mijn vader hebben we ook zo’n lampjessnoer achter de televisie (:
  Zeker voor herhaling vatbaar!

 10. Diana
  21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Die broodzak clipjes (die vierkante) kun je onder een teenslipper doen als dat teendingetje steeds uit het gaatje floept.

 11. Anouk
  21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Super leuke tips ;). Vooral die van het lampje achter je tv en een spotje in je kamerplant! Je hebt een leuke manier van schrijven 🙂

 12. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Wat een goed idee, zo kunnen ze lekker naar buiten kijken. 🙂 Ik vind het echt twee poppetjes, wil ze echt kapen. Zo cuteeee!

 13. Harriet
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Goeie ideen, ik label mijn make up al jaren en het werkt echt. Is een echte aanrader

 14. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Dat lampje achter de TV is slim. Kijkt volgens mij ook een stuk rustiger.

 15. Genevieve
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handig! 🙂

 16. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Super handige ideeen en heel leuk!

 17. Carmen
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Die frisdranklipjes zijn leuk! En koetsjie koetsjie koetttttttsjie elke keer als ik je katten zie, wil ik ze echt een weekje van je lenen ofzo haha!! Zo liefff. Ik hou normaal helemaal niet van katten, maar die van jou zijn zooo lief!

 18. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Handiiiiig! Ik vind je katten trouwens echt zo lief en leuk en schattig !

 19. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Wat een slimme ideeën allemaal! 😀

 20. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  AMAZING IDEAS, LOV THEM ALL ! <3

  GREETINGS FROM POLAND ,

  XOXO

  ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT.COM
  ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT.COM

 21. Jessica
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Frisdranklipje en duopot, superhandig! Ga ik zeker gebruiken. En echt zoiets van, my god, waarom ben ik daar zelf nooit opgekomen?!

 22. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Alles ziet er handig maar vooral ook erg leuk uit. 🙂

 23. Roos
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  wat handig! Vroeger labelde ik mijn make-up ook, maar ik heb nu iets anders bedacht:
  ik heb een notitie gekocht (cute, bij de hema 😉 en daar schrijf ik per maand op wanneer het ‘over datum’ is. Dan weet ik dus van iedere maand welke producten dan (ongeveer) op ‘moeten’!
  x

 24. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ooh dit zijn echt hele leuke, simpele ideeën! Het enige idee wat ik zo snel terugvind in mijn kamer is dat ik een Ben&Jerry bak als pennenbakje gebruik haha, dat vind ik er heel leuk uit zien! Al krijg ik er wel honger van :p

 25. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Superleuke ideeën! Heb zelf niet echt.. alleen (heeeel simpel) ik kocht eerst altijd make-up remover doekjes in bakjes, en daar bewaar ik nu mijn lipglosses in 😛

 26. Beatrijs
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Nu heb ik bijna een uur op pinterest gekeken! oeps!

 27. Mirjam
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Dat Centerparcs effect inderdaad! Heel gaaf 🙂
  Heb je wel eens op ikeahackers.net gekeken? Daar zie ik vaak ook geniale dingen voorbij komen!

 28. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Er zitten inderdaad enkele leuke ideetjes tussen! Handig om te gebruiken! 😀

 29. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  wat een goede ideetjes! vooral de wattenschijfjes toren is erg slim!

 30. Chiara
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Woo, hele slimme en leuke ideetjes!

 31. Lois
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Super handig!
  Thanks!
  xxxxx

 32. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Hele leuke ideeen! Onze krabpaal staat ook bij het raam, dat heeft idd het meeste succes, want vooral de zwarte kat kijkt enorm graag naar vogeltjes, hihi. Het idee van de lichten is ook heel mooi, zeker in zo’n plant!

 33. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Och het labelen van je make-up is echt een goed idee, op dat soort dingen kom ik dus nooit -_-

 34. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Leuke ideeën, ik vind sowieso dat je een fijne schrijfstijl hebt.

 35. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  jammer dat ik geen vensterbank heb, anders had ik die met de krabpaal zeker uitgeprobeerd!

 36. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Oja make-up labels! Ik was ooit van plan om al mijn make-up te labelen, maar was het daarna alweer vergeten. Toch maar even aan beginnen 🙂

  Bedankt voor de tips!

 37. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Wat een leuke ideeën! Helaas is mijn vensterbank niet zo breed voor een katten klimpaal..

 38. Ilham
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Hey 🙂

  Heeft iemand enig idee hoe je foundation/concealer lichter maakt (zonder de witte mac-variant te kopen) 🙂

  • Lotte
   20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

   Mengen met ietwat dagcreme, maar dan is de dekking ook minder.

   • Ilham
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ja, maar het is eigenlijk een foundation die ik als concealer gebruik (de estee lauder maximum cover) en dan is het nog te donker. Toch bedankt voor het antwoord 🙂

 39. Noortje
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ben ik nou de enige die het opvalt dat er “mijn vriend” staat? Sereen, heb je een vriend? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *