Dylon Dye Battle | Slaapkamer upgrade

Goedemorgen! Vandaag even een creatieve blogpost, want Dylon heeft me een tijdje geleden uitgedaagd om lekker aan de slag te gaan met hun textielverf. Ze hebben talloze kleuren met leuke namen zoals Flamingo Pink, Goldfish Orange en Bahama Blue. Ze hebben verf voor in de wasmachine, maar ook verf om handwasjes mee te doen. In de wasmachine verf je alles één egale kleur, maar via een handwasje kun je nog nét even iets creatiever zijn en bijvoorbeeld een Tie Dye motief creëren, of een mooi ombre effect.

Ik kwam vrijwel meteen op het idee om mijn beddengoed een goede make-over te geven. Ik kocht het ooit als wit beddengoed, maar in de loop der tijd is het nogal verkleurd en vergeeld door uh, ja. Zweet. Dat zag er dus niet meer zo fris uit. Ik had zin om alles een lekker fel, zomers kleurtje te geven dus ik ben aan de slag gegaan met China Blue (een zachte, hemelsblauwe kleur) voor mijn hoeslaken en met Bahama Blue (een knallende turkoois kleur) voor mijn kussenslopen en dekbedovertrek. Voor mijn sprei gebruikte ik het knallend roze Flamingo Pink waarmee ik meteen een mooi kleurverlopend effect heb gecreëerd.

Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Dat bekijk je in de video hieronder. Aan het einde van de video vertel ik jullie meteen wat meer over de Dylon Dye Battle, een wedstrijd waarmee je héle mooie prijzen kunt winnen zoals een polaroid camera of een vakantie voucher t.w.v. maar liefst €1000,-. Wow!

Hieronder zal ik nog even kort uitleggen wat ik precies heb gedaan;

Dylon voor in de wasmachine

dylon textielverf tutorial_ - 3Dit is zo makkelijk, een kind kan de was doen, letterlijk en figuurlijk! Wat je moet doen is de inhoud van het pakje legen in je wasmachine. Doe dit altijd met handschoenen aan, om er zeker van te zijn dat de verfstof niet op je huid terecht komt. Maak het te wassen textiel nat (beddengoed, kleding, kussenslopen, gordijnen, wat je wilt) door het bijvoorbeeld even onder de douche of in je badkuip te spoelen en leg alles in de wasmachine. Zet de wasmachine aan op 40 graden en was zoals gebruikelijk. Spoel alles hierna goed na door het nogmaals te wassen, maar nu met wasmiddel. En klaar ben je! Hierna de wasmachine even goed schoonmaken met chloor en hij is weer klaar voor gebruik.

Het is ZO makkelijk en zo leuk om te doen. In plaats van nieuwe spullen kopen kun je je huiskamer of slaapkamer net zo gemakkelijk een andere look geven door enkele items van een ander kleurtje te voorzien. Of kleding van een paar zomers terug geef je weer even een upgrade waardoor je het weer gaat dragen. Op deze manier hergebruik je je oude spullen en daar kan ik alleen maar een voorstander van zijn!

Dylon als handwas

dylon textielverf tutorial_ - 4Wil je iets bijzonders doen met je textiel, dan is de handwas de beste oplossing. Hiermee kun je bijvoorbeeld de Tie Dye techniek toepassen, of een mooi ombre effect creëren. Dit laatste wilde ik doen met mijn sprei. Hij was voorheen gewoon saai wit, maar nu ziet hij er super stylish uit en heeft het een prachtig kleurverloop van zachtroze naar flamingo roze.

Hoe heb ik dit gedaan? Volg allereerst de instructies op de verpakking om de verfstof goed en met de juiste verhouding zout op te lossen. Maak je sprei nat, vouw hem in een smalle strook en dip de helft in de textielverf. Laat de sprei nu over de rand hangen, naar beneden, zodat de verf door middel van zwaartekracht een beetje naar beneden wordt gezogen. Dit is je overgang. Na een half uurtje dipte ik de rest van de sprei kort in de verfstof zodat het slechts een vleugje kleur zou krijgen. Op deze manier werd de andere helft van de sprei zachtroze van kleur. Dat was het! Goed naspoelen met water, flink uitknijpen en vervolgens goed laten drogen. Op deze manier creëer je een prachtig ombre kleurverloop.

dylon textielverf tutorial_ - 1Zijn jullie enthousiast geworden? Dan daag ik jullie uit om mee te doen met de #DylonDyeBattle waarmee je kans maakt op prachtige prijzen;

Dylon Banner– 3e prijs: 10 x Instax mini Fuji polaroid camera’s
– 2e prijs: 5 x goedgevulde Dylon Bucket + fashioncheque t.w.v. €100,-
– 1e prijs: travel voucher t.w.v. €1000,-

Wat moet je doen om kans te maken op deze fantastische prijzen? Koop Dylon textielverf, geef een kledingstuk of ander item een mooie make-over en plaats hiervan een foto op Instagram met de hashtag #DylonDyeBattle. Uit alle inzendingen kiest Dylon de winnende foto’s. Meedoen kan t/m 15 september 2016 dus je hebt nog even de tijd!

dylon textielverf tutorial_ - 2Het is helemaal niet moeilijk om te doen en daarbij is het echt superleuk om iets weer nieuw leven in te blazen met een andere kleur! Ik wens jullie veel succes met meedoen en vooral erg veel plezier met het creëren van iets moois. Ik ben in elk geval superblij met mijn nieuwe bedje! Het fleurt mijn hele slaapkamer op.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. Danielle
  14 augustus 2016 / zondag, 14 augustus 2016

  Vroeg me af of je bijvoorbeeld een grijze deken ook een andere kleur gemaakt kan worden of zwart ? Of kan dit alleen met wit en lichte kleuren ? Lijkt me leuk om eens te proberen !

  • Danielle
   1 september 2016 / donderdag, 1 september 2016

   Grijs is lastig! Je kan beter lichte/witte kleuren gebruiken, niet gebleekt, dan werkt het ook niet goed.. (mijn witte rok is blauw geworden in plaats van zwart omdat ‘ie gebleekt was)

  • naan
   15 oktober 2016 / zaterdag, 15 oktober 2016

   Je kunt grijs ook eerst ontkleuren met de Pre Dye maar een grijze deken kan best met zwart geverfd worden hoor. Maar een grijze deken bijvoorbeeld geel of roze maken gaat niet lukken! En het beste resultaat op 100% katoen.

 2. 14 augustus 2016 / zondag, 14 augustus 2016

  Ziet er echt heel vrolijk en fris uit! Leuk die kleur overloop!

 3. Julie Tina
  13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Leuke diy, ziet er meteen heel stylish uit!

 4. 13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  China Blue en Bahama Blue zijn echt wel leuke kleuren.

 5. 13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Hoe vaak moet je je wasmachine laten draaien om alle kleur er daarna uit te halen? Ik ben altijd bang dat je dat minstens 5x moet doen voordat je pas weer normaal kunt wassen haha.
  Het is namelijk super gaaf geworden!

 6. Patricia
  13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Wat een leuk idee! Blijft de verf niet in je wasmachine achter? Ben altijd zo bang dat als ik daarna een gewone was draai, die dan ook gekleurd eruit komt ?

  • Wendy
   13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

   Ik heb nog nooit last gehad van verfresten, één keer met wasmiddel nawassen is echt genoeg. Hooguit de rubberen rand van de wasmachine even met een doekje schoonmaken.

  • 31 augustus 2016 / woensdag, 31 augustus 2016

   Ik was gewoon een lading zwarte was erna. Vind het zonde om water te verspillen. Nooit last gehad van resten

 7. 13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Ik hou zelf niet van de felle kleuren maar het staat wel erg leuk. Wat grappig dat dit kan. Ik dacht eigelijk alleen dat er zwart en witte verf is maar dit is wel leuk om iets leuks te creëeren. En erg makkelijk zo te zien.

 8. 13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Leuk gedaan! Ik zou er zelf nooit aan denken om mijn lakens in die kleuren te verven.

 9. 13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Wat is dit tof zeg! Vooral de ombre vind ik prachtig 🙂

 10. Denise
  13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Meedoen kan t/m …..(datum) dus je hebt nog even de tijd!

  Datum ontbreekt nog 🙂

  • Justme
   15 augustus 2016 / maandag, 15 augustus 2016

   Die zocht ik ook al ?

 11. Shirley
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Wat ontzettend leuk! Wil je ook nog zeggen dat ik van het aantal blogs dat ik lees jij echt mijn favoriet bent.

 12. Selena
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Hi Serena,

  Erg leuk artikel! Kun je donkere stoffen ook bijvoorbeeld lichtblauw of wat dan ook maken? Of werkt het alleen met witte/ lichte stoffen?

  • Wendy
   13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

   Ik heb de olijfgroene kleur gebruikt en hij is echt prachtig!

 13. Nadine
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Meedoen tot wanneer precies? 😉
  Ik ga het zeker een keer proberen! Heb al eeuwen een zakje olijfgroen in de kast liggen!

  • Wendy
   13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

   Ik heb de olijfgroene kleur gebruikt en hij is echt prachtig!

 14. 12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Ziet er echt heel erg leuk uit1

 15. Diana
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Ik heb wel een paar ideetjes! Hopelijk lukken ze ook. De kleuren zijn prachtig fel! Ik dacht altijd dat er alleen zwart en blauw was haha.

 16. 12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  ik vind het resultaat wel erg mooi, kekke felle tinten 😀

 17. Ier
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Leuk! Maar wel prijzig, toch?
  Je hebt twee pakjes nodig voor een tweepersoonsovertrek (wil je de kleur goed verzadigd hebben), vermeldt de website. Dat is bijna 20 euro + 2 euro waskosten. Daar koop je dan toch een nieuw overtrek voor?

  • Marlies
   12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

   Precies wat ik ook dacht!

  • Danielle
   1 september 2016 / donderdag, 1 september 2016

   Wat dacht je van het verf in het water, lekker chemisch….

 18. Rowan Chanel
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Oh super leuk!! I love colours 😀

 19. 12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Wat leuk gedaan! Ik heb zelf pas een vest een andere keur gegeven en ik ben nog van plan een spijkerbroek een opfrisbeurt te geven met wat verf.

 20. Maartje
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Ik doe dit altijd met spijkerbroeken die lekker zitten, maar waarvan ik de kleur o.i.d. niet leuk vind. Die verf ik dan donkerblauw of zwart. En ook zwarte shirts die wat vaal geworden zijn, maak je zo weer fris! Nog een tip voor na het verven: ga met wat keukenpapier langs de rubberen rand van de wasmachine, daar blijft veel verf hangen!

 21. Ivy
  12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Ha, heel erg leuk en stukken makkelijker dan ik dacht. Wanneer is datum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *