Review | MAC Pro longwear concealer

Vandaag een uitgebreide review van Nena, die me van de week door het dolle heen appte over haar nieuwe concealer. Nena heeft altijd al last gehad van donkere kringen onder haar ogen, dus je begrijpt dat zij altijd op zoek is naar het beste van het beste op concealergebied. En volgens mij heeft zij nu eindelijk haar Holy Grail gevonden!

Door Nena – de MAC Pro Longwear concealer is misschien niet het allernieuwste product in beautyland, maar dat was het voor mij tot een paar weken geleden wél. Wat een geweldige ontdekking! Dit product is hartstikke goed om mijn donkere kringen mee weg te werken. Zó goed zelfs, dat ik Serena een appje stuurde met de vraag of ik dit op Beautylab kon delen! Draag je dagelijks concealer om je donkere kringen de camoufleren of wil je af en toe wat oneffenheden egaliseren? Lees dan zeker even verder.

MAC Cosmetics

De meesten van jullie zijn vast bekend met de make-up producten van MAC. Een merk dat veel door Make Up Artists wordt gebruikt en dat is niet zonder reden. Ik heb door de jaren heen al meerdere MAC producten versleten en dat varieert van hun prachtige make-up kwasten tot cream eyeliners, oogschaduws en mijn oude favoriet de Studio Sculpt Concealer (waar ik in 2012 nog een review over schreef).

10-holy-grails-007Kijk die dekking! Zo lekker creamy. Links Studio Sculpt NW25 en rechts NW20.

Mijn Studio Sculpt concealers zijn (na een paar jaar!) inmiddels tot op de bodem op, dus ik wilde nieuwe gaan inslaan in Utrecht. Bij de MAC counter van parfumerie Douglas vertelde de verkoper mij dat hij deze concealer helemaal niet (meer) in zijn assortiment had! Sterker nog, eigenlijk kende hij de Studio Sculpt concealers helemaal niet, en of ik niet de Studio Finish SPF35 concealers bedoelde?

Studio Finish SPF 35 concealer

Misschien hadden mijn geliefde concealers inmiddels een andere verpakking en een andere naam gekregen, ik had geen idee, dus ik wilde deze nieuwe versie best uitproberen in mijn kleur, namelijk NW25.

Laat ik de MAC kleurcodes allereerst even toelichten.

Not Cold of Not Warm (NC of NW)?
MAC werkt met twee kleurcoderingen NC en NW als het om foundation en concealer gaat. Ze werken met warme en koude tinten. De koude tinten worden aangegeven met NW – not warm (geschikt voor mensen met een roze ondertoon) en de warme tinten worden aangegeven met NC – not cool (geschikt voor mensen met een gele ondertoon).

MAC3Ik heb zelf een warme/gele ondertoon, dus je zou zeggen dat ik een NC ben. Maar omdat ik last heb van blauwpaarse kringen onder mijn ogen ziet het er raar uit als ik daar een concealer met een warme/gele ondertoon overheen smeer. Dat steekt namelijk echt veel te bleek en te geel af. Wanneer ik een concealer gebruik met een koele/roze ondertoon, dus een NW, dan komt de kleur NW25 heel erg dicht in de buurt van mijn huidskleur in het betreffende gebied. Ik gebruik verder namelijk helemaal geen andere concealer of foundation, vanwege mijn sproeten.

Ik vind het zonde om mijn sproeten te verdoezelen onder een laag make-up (ik ben er trots op!). Bovendien ziet het er vaak ook een beetje gek uit, omdat sproetjes er een beetje grauwig uit gaan zien met een laag foundation. En daar houd ik al helemaal niet van!

Goed, de Studio Finish SPF35 concealer in de kleur NW25 dan maar! De verkoper dook in zijn voorraden, maar kwam al snel met lege handen terug. Helaas, NW25 had hij niet op voorraad en het kon wel even duren voordat hij weer geleverd zou worden…

Wat een pech! Ik baalde enorm, want ik had echt een nieuwe concealer nodig! Ik vroeg hem of hij misschien een goed alternatief had. Ik ben heel tevreden over het resultaat van de Studio Sculpt concealers, vooral vanwege de goede dekking en de romige textuur, maar toch zag je het altijd een klein beetje zitten in de lijntjes. Ik stond dus zeker open voor andere opties.

MAC Pro longwear concealer

MAC1De jongen wist precies wat ik bedoelde en presenteerde mij met gepaste trots een vloeibare concealer in dezelfde kleur. De Pro Longwear Concealer. “Vrijwel net zo dekkend, maar deze geeft geen cake-effect!” aldus de verkoper. Aangezien de huid rondom je ogen een stuk dunner is en bij mij ook nog eens erg droog, zie je al snel velletjes. En wanneer ik daar concealer overheen aanbreng, blijf je het toch een beetje zien. Met deze liquid concealer zou dat probleem vele malen minder moeten zijn! Ik was super nieuwsgierig, want bij de Studio Sculpt concealer kon ik scrubben en hydrateren wat ik wilde, maar ondanks de supergoede dekking zag ik de concealer toch altijd zitten. Vooral op droge plekjes.

MAC2Hij bracht wat vloeibare Pro Longwear Concealer aan, ik keek in de spiegel en was direct verkocht! Wat gaf deze concealer een mooi effect en de dekking was werkelijk perfect! We hebben ook van deze variant nog even wat kleuren met elkaar vergeleken, maar de kleur NW25 bleek ook hier de perfecte match.

Nou, doet u mij die maar!

Inmiddels zijn we zo’n 4 weken verder en kan ik jullie vertellen dat de Pro Longwear Concealer mijn absolute favoriet is en zelfs beter blijkt dan mijn oude vertrouwde (niet meer te verkrijgen?) Studio Sculpt Concealer! Tijd voor een review.

De Pro Longwear Concealer volgens MAC;

“Een luchtige vloeibare concealer die een medium tot volledige dekking biedt met een comfortabele, natuurlijk matte finish. Kleurvaste formule die tot 15 uur lang houdt. Helpt het aanzien van donkere kringen onder de ogen en verkleuringen te verdoezelen en te corrigeren. In een doorzichtig glazen flesje met een mat zwart pompje.”

Jullie hebben het net al even kunnen zien, maar hieronder nog even een foto voor de vergelijking:

MAC4
 Zo zien mijn kringen eruit zonder make-up. Zoals je ziet hebben ze een blauwe kleur die naar buiten toe een beetje rood/paars wordt.

MAC collage 3Ik breng een half pompje (dat is even oefenen, maar anders heb je veel te veel) aan op mijn hand en breng de concealer vervolgens met m’n ringvinger van mijn andere hand aan op de donkere kringen. Ik zet stipjes richting mijn oogleden en ik volg de hele donkere lijn onder mijn oog. En zelfs nog iets verder dan dat. Vervolgens klop ik het er een beetje in, zodat het zich mooi verdeelt over mijn huid.

MAC collage 1Links zonder make-up, in het midden met de stipjes concealer en rechts het resultaat. Oké, de walletjes onder m’n ogen blijf je altijd wel zien, maar de donkere kleur is weg! En daar gaat het me om.

MAC collage 2Bovenaan zonder make-up, in het midden met alleen concealer en onderaan met concealer en oogmake-up.

MAC collage 4Bovenaan met MAC Pro Longwear concealer en verder geen make-up. Onderaan met concealer en de rest van mijn make-up.

Ik vind De MAC Pro Longwear concealer echt een hele fijne concealer. Het laat zich erg goed verdelen, hij pakt mooi op mijn huid en verdoezelt eventuele velletjes. De roze ondertoon in de concealer haalt het blauw/paarse kleurtje onder mijn ogen weg en zo valt het nauwelijks op dat ik concealer draag! Bovendien is deze concealer lekker zuinig in gebruik.

MAC7De MAC Pro Longwear Concealer is verkrijgbaar in maar liefst 16 kleuren en kost €18,00 voor 9 ml. De concealers zijn onder andere online verkrijgbaar, maar natuurlijk ook bij de MAC counters in bijvoorbeeld de Bijenkorf of parfumerie Douglas. Klik hier voor een overzicht van de verkooppunten.

Ik ben erg benieuwd naar jullie huidige favoriete concealer, laat het me zeker even weten bij de comments!

Waren jullie al bekend met de Pro Longwear concealers van MAC? Is het iets voor jullie?

Liefs, Nena

Volg:

84 Reacties

 1. lisa
  17 augustus 2016 / woensdag, 17 augustus 2016

  moet er ook nog een poeder over?

 2. 25 januari 2016 / maandag, 25 januari 2016

  Wauw, jij bent echt té mooi om makeup op te doen! Voor mij is de concealer bij deze afgestreept, te weinig dekking voor mij! x Anna

 3. Selma
  18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  Hoi! Ik gebruik hem nu ook al een half jaar ongeveer en vind ‘m perfect! Ik had hiervoor eentje van By Terry en daar was ik ook erg tevreden mee. Maar… Ik vind dat pompje dus echt vet irritant. ELKE keer komt er gewoon te veel uit. Ik zat erover na te denken om alles in een klein potje (met een dekseltje) te stoppen en daaruit elke keer de concealer te halen. Denk je dat dit kan? Of denk je dat dit ‘schadelijk’ is voor de concealer?

 4. 18 oktober 2015 / zondag, 18 oktober 2015

  Super mooi! Ik gebruik de concealer van Miss Sporty waar Serena laatst over schreef, maar die van MAC ga ik zeker nog een keer uitproberen!

 5. 12 oktober 2015 / maandag, 12 oktober 2015

  Wat een mooi effect! Ik hoor er erg goede dingen over en nu snap ik waarom!

 6. Lianne
  12 oktober 2015 / maandag, 12 oktober 2015

  Blijft hij ook inderdaad 15u zitten?

  • Nena
   Auteur
   13 oktober 2015 / dinsdag, 13 oktober 2015

   Ja hij blijft zeer goed zitten!! Zeker een hele dag + avond.

 7. 10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Dit klinkt erg veel belovend, ga zelf nog is even veder op onderzoek uit. Liefs soraya

 8. S1em
  10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Goede review!
  Ik ben pas overgestapt op NARS. Van de zomer in kleur ‘ginger’ en nu, nu ik weer wat lichter ben, in kleur ‘custard’. Beide gelig dus. Terwijl ik van MAC NW20 met NW25 mixte (grappig; ik ben veel donkerder dan jij). Typisch dat de visagisten van NARS me geel verkopen en MAC roze!?

  En omdat er inderdaad teveel uit het pompje komt, kreeg ik van MAC (ze weten het dus) een klein potje mee.

 9. 10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Mooi, ziet er goed uit en fijn! Ik had er nog niet echt van gehoord.

 10. Chey
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wauww! Helaas geen MAC counter in mijn omgeving.. maar geen idee welke kleur ik moet hebben als ik het zou bestellen, lastig!

 11. assiepoester
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ik gebruik deze al jaaaaaren en wil nooit meer een andere concealer. Prijs valt mee en het gaat best wel lang mee. Ideaal!

 12. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ik gebruikte de Pro Longwear concealer vooral twee jaar geleden erg veel. Ik vind m nog steeds erg fijn, alleen het feit dat ik altijd teveel pomp en dat die zo snel ‘set’ is voor mij de reden om m niet meer elke dag te gebruiken. Ook ging die zo snel op ?.

  Maar ik ben blij dat jij je holy grail hebt gevonden. Ik gebruik trouwens de kleur NC20 , omdat ik het juist prachtig vind als het heel geel onder de ogen is. ?

 13. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ik heb deze concealer ook en vind het fijn.

 14. Tasja
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Nena is zoals altijd prachtig!
  Over het algemeen is het handiger om een vloeibaar product te gebruiken voor wallen en crème producten voor puistjes. (en niet andersom)

 15. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  High Five voor het niet bedekken van sproetjes met foundation! Ik heb iets subtielere sproetjes, maar net als jou draag ik ook geen foundation, omdat ik er juist zo trots op ben 🙂

 16. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Wauw, wat een mooi verschil en nog heel natuurlijk! Die laatste foto is echt prachtig, wat een beauty!

 17. Sanne
  8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Mooi!!
  Ik gebruik de Loreal Paris Lumi Magique concealer in combinatie met een Hema foundation (gemengd met Hema dagcreme, omdat ik hem anders wat stroef vind. 🙂

 18. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Wat ben je mooi Nena.
  Vage verkoper trouwens, Studio Sculpt bestaat nog gewoon, ik heb net een potje gehaald omdat ik dat creamy voor puistjes gebruik, terwijl de Pro Longwear juist perfect voor onder de ogen is.

 19. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Wauw, dat ziet er goed uit! Ik heb zelf ook last van donkere kringen onder mijn ogen. N.a.v. deze review ben ik heel benieuwd naar deze concealer. Mocht ik weer bij een MAC in de buurt komen dan ga ik zeker bij deze concealer kijken.

 20. Jeanine
  8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Wow, dat ziet er idd goed uit :). Ik heb precies dezelfde huidskleur (en sproetjes) als jij, dus dat is handig aanschaffen zo. Thanx voor de tip Nena.

 21. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Wat een fijn review! Ik ben nog steeds opzoek naar de perfecte concealer..

 22. Shanice
  8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Hii allemaal!

  Ik gebruik altijd de Maybelline Fit Me Concealer (kleur 20) en nu is die helaas uit het assortiment! Ik ben op zoek naar een nieuwe concealer ongeveer rond die prijs klasse, iemand tips?

  • Joràn
   8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

   Maybelline SuperStay 24HRS concealer!

   • Shanice
    11 oktober 2015 / zondag, 11 oktober 2015

    Dankjewel, ga ik proberen!

 23. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Ik ben hier al een hele tijd benieuwd naar en wil hem ook graag proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *