(Re)view by Nena: my holy grails!

Wat beautyproducten betreft kom ik niets te kort. Als ik iets echt graag wil hebben dan leg ik daar met liefde wat geld voor apart. Als Serena iets ontvangt en ze denkt  “Dat is echt iets voor Neen!” (Ze kent me inmiddels erg goed na ruim 11 jaar!) dan wil ik het graag voor haar uitproberen. En daarbij heb ik sinds vorige maand een abonnement op de Glossybox. Op deze manier heb ik al behoorlijk wat (nieuwe) beautyproducten leren kennen.

Sommige producten blijven helaas (na een paar keer uitproberen) in de kast staan. Ook doe ik weleens impuls aankopen. Helaas blijven ook deze producten (soms zelfs ongebruikt) in de kast staan… Erg zonde!

Gelukkig heb ik in de loop der jaren ook mijn absolute favorieten ontdekt! Deze producten heb ik niet alleen opgemaakt, maar in de meeste gevallen zelfs al een paar keer opnieuw aangeschaft. In dit artikel wil ik dan ook mijn absolute beautytoppers met jullie delen.

Mijn top 10 Holy Grails:

1. M.A.C – Studio Sculpt Concealers

Deze concealers hebben jullie vast al eens voorbij zien komen. Ze zijn al jaren mijn favoriet! Ze dekken echt erg goed en hebben een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Ik heb de kleuren NW20 (voor in de winter) en NW25 (voor in de zomer). Op de foto hieronder zie je waar en hoe ik het aanbreng.

Tijdens een event heb ik me door een Visagist laten vertellen dat ik concealer het beste op bovenstaande manier kan aanbrengen. Niet als een streep onder m'n oog, of het 'hele donkere gebied' inkleuren, maar gewoon 4 stipjes aanbrengen (met een kwastje) op de 'lijn' van mijn wallen/ kringen. Vervolgens verdeel je het deppend met je vinger over het gebied. Op deze manier krijg je het meest natuurlijke resulaat.

De Studio Sculpt concealers kosten €16.00/ 5,5 gram per stuk. Ik heb ze al eens vaker in een review genoemd, bijvoorbeeld hier.

2. Too faced eyeshadow primer

Ik heb al meerdere eyeshadow primers gebruikt, maar ik vind dit toch wel de beste. Shadow Insurance van Too Faced bevat geen shimmers en doet zijn werk goed. Mijn oogschaduw wordt veel intenser en blijft gedurende een werkdag goed zitten.

Voordat ik mijn eyeliner (met oogschaduw) aanbreng, breng ik eerst van Shadow Insurance aan op onderstaande manier.

Shadow Insurance van Too Faced kost €18,00 voor 11 gram.

3. The Body Shop – 4-Step Smokey Eyes kit

Serena heeft hier al eens een review over geschreven en toen dacht ik al dat dit weleens 'mijn kleuren' zouden kunnen zijn. Gelukkig is dit het geval en sindsdien behoort dit palette tot mijn daily stash.

Wanneer ik mijn ooglid heb voorzien van Too Faced Shadow Insurance, gebruik ik de donkerste kleur (Nr.1) als eyeliner. Dit is iets wat ik in ieder geval bijna elke dag draag. De overige kleuren gebruik ik ook zo af en toe, wanneer ik er een gehele look mee wil maken.

Het palette is goed gepigmenteerd en alle 4 de kleuren passen echt perfect bij elkaar.

The Body Shop – 4-Step Smokey Eyes kit kost €27,00 voor 4 x 2 gram.

4. Max Factor – Mascara

Deze mascara behoort ook al een hele tijd tot een van mijn favorieten. Ik kan me niet eens meer herinneren hoe veel ik er heb gekocht 😉 Ik koop ook altijd een voorraadje.

Het is een fijne mascara die mijn wimpers goed separeert. Je doet vrij lang met de mascara. Ik kan hem ongeveer een maand gebruiken en dan draag ik het elke dag. Hieronder zie je een collage waarbij ik de mascara nog niet heb aangebracht (links) en waarbij ik hem wel heb aangebracht (rechts).

Zoals je kunt zien, draag ik ook wel eens alleen mascara aan de bovenkant. Ik vind dit net zo mooi staan en het is net wat sneller 's ochtends. Ook vind ik het frisser staan, want zo houd je de onderkant van je ogen neutraal en helder. Doen jullie dat ook wel eens?

De Xperience mascara van Max Factor kost €16,99 voor 7,2 gram. Hij is vaak in de aanbieding 1+1 gratis of 2e halve prijs. Met deze acties koop ik er dan ook direct een paar! (Ik heb gehoord dat deze mascara er binnenkort uitgaat, maar dat weet ik niet zeker! Ik hoop het niet…)

5. Lush – Big Shampoo

Tsja, hier heb ik al een keer een heel artikel aan gewijd, dus ik houd het kort. Hij kan natuurlijk niet ontbreken in mijn top 10 holy grails: De Big Shampoo van Lush!

Deze shampoo maakt mijn haar luchtig en geeft het lekker veel volume! Je hebt maar weinig shampoo nodig en de geur vind ik echt ontzettend lekker!

Dit is mijn haar nadat ik het gewassen heb met Big:

Heerlijk zacht, luchtig en veel volume!

Big shampoo kost €16,95 voor 330 gram.

6. Schwarzkopf – Got2b Chaotic modelling Fibre Gum

Dit middeltje voor in mijn haar gebruik ik ook al een hele tijd! Het is echt al mijn zoveelste potje en ik zorg er voor dat ik het altijd in huis heb! Vroeger kocht ik een andere variant bij de kapper. Ook van Schwarzkopf, maar dan van de lijn Osis. Deze kost zo'n €16,00 en veranderde ineens van geur. Echt veel minder lekker.

In de drogist ging ik op zoek naar een alternatief en vond deze! Het is echt precies hetzelfde spul :), maar dan veel goedkoper en blauw.

Deze Fibre Gum maakt mijn haar wat stugger. Ik heb echt heel glad en vrij steil haar, waardoor het al snel sluik langs mijn gezicht valt. Als ik mijn haar heb gewassen met de Big Shampoo van Lush, dan valt het al wel met meer volume en een stuk luchtiger. Maar als ik er dan vervolgens een beetje Fibre Gum in 'kneed', dan zit het zoals op onderstaande rechter foto:

Het is niet persé mooier (want ik vind het ook wel goed zitten wanneer er niets in zit), maar het is gewoon weer eens wat anders!

Schwarzkopf got2b Chaotic modelling Fibre Gum kost €6,69 voor 100 ml.

7. Bella Bamba – Blush

Dan nu een van mijn favoriete blushes! Ik heb zo mijn voorkeuren, maar dit is toch echt mijn nr. 1! Bella Bamba, van Benefit.

Bron

Eerst moest ik een beetje wennen aan deze blush, want hij bevat vrij veel shimmers en is erg gepigmenteerd (dan heb je er maar heel weinig van nodig!). Toch stoort mij dat niet, aangezien ik de rest van mijn make-up vaak vrij neutraal heb. Ik gebruik een matte bronzer, wat lipgloss, eyeliner en mascara and that's it! De blush geeft dan net dat beetje extra! Ook is de blush geparfumeerd, hij ruikt lekker fruitig. Bella Bamba zit in een wat simpele verpakking, maar dit heeft zo zijn redenen. Wanneer je de blush laat vallen, dan valt hij bijvoorbeeld niet uit elkaar.

Hieronder zie je Bella Bamba op mijn wangen. Links met flits, in het midden bij zonlicht en rechts in een avondzonnetje!

Het lijkt dus een hele felle blush met veel shimmers, maar zo op mijn wangen vind ik het reuze meevallen. Ik draag hem ook niet heel zwaar, want dat vind ik dan weer niet mooi, maar op deze manier vind ik hem erg mooi!

Bella Bamba Blush van Benefit kost €32,oo voor 8.0 gram.

8. Dior – J'adore

Ik heb 2 favoriete parfums, die een gedeelde nummer 1 positie innemen. Ik denk dat iedereen dit parfum wel kent: J'adore, van Dior.

Legendarische luxe

J'adore van Dior werd in 1999 geïntroduceerd. Het is een moderne, betoverende geur die sinds zijn creatie ongelofelijk populair is geworden.

Een op en top vrouwelijke geur op basis van amaranthout, muskus, mandarijn, orchideeën en viooltjes.”

Het is een heerlijk vrouwelijk parfum dat al jaren in mijn kast te vinden is. Ook dit is al mijn zoveelste fles, wanneer hij op is koop ik hem direct opnieuw.

J'adore, van Dior kost €80,00 – €100,00 voor 100ml eau de toilette.

9. DKNY – Be Delicious

Het andere parfum is Be Delicious van DKNY. Ik denk dat ook dit parfum bij iedereen wel bekend is.

“DKNY is een geur voor moderne stadsmensen. DKNY spreekt mensen aan, die jong van hart zijn en de energie en het ritme van de stad nodig hebben om te leven. DKNY werd voor al degenen gecreëerd, die elk kostbaar moment met volle teugen genieten en de intensiteit van het leven ten volle genieten.”

Be Delicious van DKNY kost €70,00 – €90,00 voor 100ml eau de parfum.

10. L'oréal – Youth Code: Dagcrème, nachtcrème en oogcrème.

Dit is mijn favoriete verzoringslijn! Youth Code van L'oréal.

v.l.n.r.: Serum, dagcrème, nachtcrème en oogcrème

Mensen kijken me toch altijd raar aan als ik zeg dat ik anti-aging producten gebruik. Ik ben van mening dat je daar niet vroeg genoeg (vanaf 25 jaar of soms zelfs 21 jaar) mee kunt beginnen. Ik geloof niet in middeltjes die je rimpels doen verminderen (hooguit camoufleren of opvullen), maar ik geloof er wel in dat je met de juiste verzorging rimpels voor een groot deel kunt voorkomen. Het zijn tenslotte 'droogte lijntjes'. Ik gebruik (op het serum na) al deze producten elke dag, al jaren lang!

Vaak zijn de producten in de aanbieding (1+1 gratis zelfs) en die wacht ik dan even af. Zodra de actie er is, sla ik weer een voorraad in! Scheelt me ruim €40,00 op bovenstaande producten! De crèmes zijn echt heerlijk romig (vooral de nachtcrème) en alles ruikt lekker! Bovenstaande foto heb ik deze week genomen, de producten zijn dan ook nu in de actie bij de Etos!

Youth Code producten van L'oréal kosten tussen de €20,00 en €25,00 per product.

Nou, dit waren ze! Mijn holy grails! Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik echt mijn best moeten doen met het selecteren van de producten, want ik kwam gaandeweg nog wel meer producten tegen…

Zijn jullie al bekend met bovenstaande producten? Zit er toevallig van jullie ook een 'Holy Grail' tussen? Wat zijn jullie Holy Grails eigenlijk?

Liefs, Nena

dit is mijn Twitter!

jfdghjhthit45

Volg:

116 Reacties

 1. Tessa
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Hooii Nenaa,,
  Je hebt ook een van die Youth Code producten bij de Action,, die is 4 euro.
  Ik weet niet watvoor want ik liep er blind langs maar de verpakking herken ik.
  Miss moet je eens gaan kijkenn,,,
  XX

 2. 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

  die MAC concealer wil ik ooit ook nog eens aan mijn stash toevoegen, maar de prijs staat me zo tegen!

 3. 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

  Wauw wat een lang artikel, heel fijn! Letterlijk allé producten, lijken me zo fijn!

 4. 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

  Echt heel erg leuk om dit soort artikelen te lezen!

 5. Eline
  10 juni 2012 / zondag, 10 juni 2012

  Wow, die wimpers! Jaloeeeers! Ik heb ook een hele goede mascara-aanrader namelijk: Telescopic Carbon Black van L’Óréal Paris! Krijg je ook zulke mooie wimpers van.

 6. lieve
  10 juni 2012 / zondag, 10 juni 2012

  WOOOOOOOWWWW ! Jou wimpers! Supermooi! Had ik maar zulke wimpers 🙁

 7. Inge
  9 juni 2012 / zaterdag, 9 juni 2012

  HOI Heb je je site veranderd? Want bij mij is die nu zwart en wit en staat er in een roze cirkel bvenaan Go, beauty!

  ?

 8. Dorien
  9 juni 2012 / zaterdag, 9 juni 2012

  Nena, jij bent toch oh zo mooi! Mooi gebruind, schattige sproetjes en geweldige haren. En je hebt een hele lieve uitstraling.
  Ik wil nu toch eens graag Big Shampoo uitproberen, en Bella Bamba klinkt ook goed 🙂

 9. 8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Ohjee, heb jij stiekem een foto gemaakt in de Etos, stout! 😉
  Wat gebruik je trouwens veel Shadow insurrance, ik gebruik de helft voor beide ogen, werkt ook hoor 😀

 10. Wendy
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Leuk artikel! Die mascara lijkt me echt heel fijn, maar krul jij jouw wimpers dan niet? En ik vind jouw haar echt heel mooi c:

 11. Astrid
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Oke, die mascara, shampoo en de haar fiber ga ik asap halen, aangezien ik hetzelfde haar en dezelfde wimpers heb als jij. Leuk artikel en je bent echt een heel knappe meid!

 12. 8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Erg intressant artikel, leuk om te lezen!

 13. Melanie
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Wat een leuke post, dank je wel Nena! Ik ben heel benieuwd naar de concealer en de fibre paste. Dat zouden weleens producten kunnen zijn waar ik gelukkig van word!

  Mijn holy grails zijn….
  – Dermaroller
  – Reinigingsmelk en tonic van Biocura
  – Anti-age serum van Biocura
  – Volume Million Lashes mascara van L’oreal
  – Loose Mineral Powder van Rituals
  – Lipsticks van Estee Lauder in de kleur Secret. Kiss en Rose Tea
  – Taupe Fauve oogschaduw van Chanel

  Als ik nu ook nog de perfecte foundation kon vinden.. 😉

 14. mirella
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Op het plaatje van die youth code producten, als je dan helemaal links kijkt, ze verkopen dezelfde in de action voor maar 4,49 ofzo 🙂

  • Nena
   8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

   Ik MOET echt naar de Action!!!

 15. 8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Leuk artikel Nena!

 16. 8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Wat een leuke post! Ik ben altijd benieuwt naar de favorieten van anderen :)! Ik zelf gebruik ook anti-age sinds midden 20 en ik moet zeggen dat het me wel goed helpt. Mooie en zachte egale stralende huid =)!(mijn huid heeft normaal veel te verduren omdat ik veel buiten werk het hele jaar)

 17. margot
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Als je heel veel van Dior J’adore houdt (eerlijk gezegd ook mijn favoriete…) dan moet je even de Gardenia flowers van TBS proberen (ik heb de bodysplash, echt fantastisch !).
  Leuk artikel !

 18. Petra
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wauw! dat palletje van DBS is echt geweldig, maar voor 27 euro toch echt wat te duur. Dan koop ik misschien de volgende keer dat ik geld te veel heb het oh zo geweldige naked palette.. (hoo ik wil die al zo lang he, en die kleuren zijn ook echt precies MIJN kleuren haha)

  verder snap ik de rest van je holy grails ook! En trouwens.. sindsdien ik bij mn mams het youth code anti-aging serum heb geprobeerd ben ik heeelemaal verkocht.Omdat ik mezelf niks voor anti-aging vond maar youth code geweldig vind heb ik Youth Code Luminizer (serum + dagcreme) gekocht, welke heel vergelijkbaar zijn en ook super fijn! ik ben echt heel verbaasd dat er op bijna geen beautyblogs reviews over te vinden zijn, want deze producten doen mijn huid zooo veel goed. Ik heb heel vaak een puistjes uitbraak na dagcreme, maar na deze totaal niet. En het werkt ook als primer, mn makeup blijft er zoveel beter door zitten.
  echt leuk dus om jullie holy grails te lezen, kan niet wachten tot die van Serena online komt!

 19. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Zucht, wat heb jij toch mooie ogen en mooie wimpers! Ik vind de verpakkingen van Too Faced producten altijd zo mooi..

 20. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Leuk artikel! En je gebruikt inderdaad fijne producten ;D

 21. laureen
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  meid*

 22. laureen
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  De concealer is echt niet nodig hoor! Zonder vind ik veel mooier en je ziet het ook goed zitten (door je sproeten die dan ineens half wegvallen).

  Je bent een mooie zie ik bij de big hair foto´s dus ik zou de concealer toch nog maar eens overwegen 😉

 23. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wat maakt die shampoo je haar mooi zeg! Nu ben ik wel benieuwd 🙂

 24. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wat een super leuk artikel! Mooie producten allemaal 🙂

 25. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wow, je haar na die bis shampoo, wat een schitterend resultaat. Leuk artikel dank je wel.

 26. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  De mascara van Maxfactor ga ik denk ik ook maar halen, ik hoor er zo veel goede dingen over. Ik doe ook vaak alleen boven, ik vind het zelf ook frisser en natuurlijker staan.

  Liefs

 27. Diana
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ooh ik was normaal alleen je wenkbrauwen of nagels ofzo gewend om te zien, maar je hebt ook echt een mooi gezicht en KEI mooi haar!
  Supermooi!

 28. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Allemaal super producten,leuk om te lezen 🙂 x

 29. Carlijn
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Je wenkbrauwen zijn echt super mooi nu !

 30. Selena
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Prachtig je haar!!! Gebruik je na de lush shampoo nog een conditioner? Zo ja welke? Mijn haar wordt altijd een beetje droog van de shampoo.
  En wat ik me ook afvraag is of je de got2b chaotic door je hele haar en ook bij je haaraanzet gebruikt?

 31. bibi
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Leuk om te lezen!

  Ten eerste ik zie dat je die fiber creme gebruikt voor volume in je haar. Ik gebruik altijd die van andrelon, grijze tube met groene dop. Is volumecreme en voor kort of halflang haar, maar werkt ook super op lang haar! Zelfde textuur als dat spul wat in je artikel staat maar dan voor veel goedkoper!

  Ik zal mijn aanraders delen 😉

  -dagcreme van de biocura (blauw potje) Ik heb een droge en beetje gevoelige huid maar omg dit is de beste dagcreme ooit, voor maar een paar euro

  -neusstrips van de action. Werken super, ook weer een euro ofzo voor een doosje

  -volume mascara van etos eigen merk.

  -volume blow dry lotion (in sprayvorm) van John Frieda. Ook de thickening shampoo is fijn.

 32. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Haha, deze holy grails lijkt helemaal op mijne :’D

 33. Annika
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  het body shop palette lijkt me erg mooi! alleen ik heb nog nooit zo veel geld aan make-up uitgegeven, dus ik moet er nog maar eens goed over nadenken… 😉

 34. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  De mascara is ook een favoriet van mij 🙂 Hoop idd niet dat die weg gaat 🙁 En anders heb ik nog andere mascara’s van Max Factor 🙂 die zijn ook heel goed!

 35. Marieke
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wat leuk! Ik heb vandaag in de Etos de produkten nog bekeken vanwege de actie. Toch niet gekocht maar nu ik het bij jou zo lees als holy grail ga ik mischien morgen even terug.
  Ik vraag mij af:
  – Is er voor jou nog verschil tussen de twee (de luminizer en niet luminizer).
  -Zit er SPF in?
  -Zit er veel parfum in?
  En hoezo gebruik je het serum niet? Die ziet er ook leuk uit?
  Hmm…boel vragen maar ben erg benieuwd, vooral omdat ik er vandaag zo naar keek in de winkel.

  Thanks!

 36. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Leuk artikel! 😀

 37. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ik doe altijd alleen mascara op mijn bovenste wimpers, de onderste verf ik. mijn onderwimpers zijn heel lang en gebogen en met mascara erop ben ik binnen no-time een panda.

 38. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  De Schwarzkopf fibre gum ga ik van het weekend maar eens halen. Dat beloofd veel goeds voor mijn haar 🙂

 39. Genevieve
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Jouw wimpers zijn super met die mascara!

 40. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  wauw je hebt zulke mooie, lange wimpers!

 41. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Leuk, dat geurtje van DKNY heeft mijn moeder ook! Ik hou ervan als ze die op heeft! Echt supere goede reviews kan ik hier vinden! Top blog!

  xx

 42. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Too faced eyeshadow primer is inderdaad erg fijn. De blush van Benefit wil ik ook altijd nog graag kopen ;D

 43. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  oeh ik ga die concealers van MAC eens proberen denk ik.

 44. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  De mascara lijkt me erg fijn.

 45. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ik hou ook echt van de BIG Shampoo! Ik ben heel benieuwd naar die gum van Got2B, ga ik zeker uit proberen!

 46. Jaimy
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ik vind jou zo’n mooie vrouw Nena, vooral met die schattige sproetjes 😀

 47. Eva
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Nena, als je zegt ”niets was minder waar” dan zeg je eigenlijk ”alles was méér waar” dus dat het heel erg níet waar is dat dat jouw kleuren zijn (over dat pallette van the Body Shop)

  Verder een ontzettend uitgebreid artikel, hou ik van!

  • Nena
   7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

   Hoi Eva, Haha je bent de 2e die er iets van zegt, dus ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb vanmorgen de discussie ook even bij mijn collega’s neergelegd en we kwamen er op een gegeven moment niet meer uit! Als je zegt: “Van dit alles, was niets minder waar.” Dan lees ik dat er niet iets minder waar is dan dat ik zeg (dus dat dit palette mijn kleuren zouden kunnen zijn is waar). Goed beetje lastig uit te leggen, maar ik ben er nog steeds niet echt uit. Als je het invoert in Google lees je ook verschillende reacties. Ik ga het in ieder geval wel even aanpassen…

 48. Layla
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ik ben 27 en heb een paar keer anti aging crèmes geprobeerd, maar ik krijg er puistjes van! Mijn droogte lijntjes blijven prima onder controle met een crème voor de normale huid 🙂

 49. larissa
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ooh die parfums zijn ook mijn favorieten ! Heel leuk artikel!