(Re)view by Nena: Sally Hansen – 8x Diamond strength!

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een aantal nieuwe nagellakjes van Sally Hansen. Zijn jullie al bekend met het merk Sally Hansen? Ik was het om heel eerlijk te zijn nog niet… Ik had alleen ooit eens gehoord dat ze een erg goede base- en topcoat hebben en dat ze ‘prettig lakken’.

Dat Sally Hansen in Nederland misschien wat onbekender is blijkt ook niet zo heel gek te zijn, want het merk is ook nog niet zo lang in Nederland verkrijgbaar. Sally Hansen kwam 3 jaar geleden voor het eerst in Nederland en is bovendien niet overal te koop. Dit in tegenstelling tot in Amerika. Daar hoef je maar een drogist in te lopen en de kans is groot dat ze er een groot assortiment aan Sally Hansen verkopen. Voordat ik jullie meer vertel over de mooie nieuwe nagellak collectie: Diamond Strength – No Chip Nail Color, geef ik een korte introductie van Sally Hansen.

“Al ruim 50 jaar verricht Sally Hansen baanbrekend en toonaangevend werk in Amerika; de bakermat van de manicure. De successtory van Sally Hansen begon in 1958, toen de eerste nagelverharder op de markt werd gebracht: Hard as Nails is de legendarische nagelbehandeling die nu nog steeds toonaangevend en het best verkochte product op dit gebied is. Sally Hansen is de baanbreker op het gebied van innovatieve nagelverzorging, trends en hoogwaardige producten van salonkwaliteit. Dankzij deze kwaliteiten en haar sterke positie in Amerika brengt Sally Hansen nu haar nagelproducten wereldwijd op de markt.”

Het Sally Hansen 3-stappenplan
Het maakt niet uit wat voor type nagels je hebt. Met behulp van het 3-stappenplan wijst Sally Hansen vrouwen de weg naar salonperfecte nagels zonder de deur uit te gaan:

Bron

Vorm, een perfecte manicure begint met prachtig gevormde nagels. Een essentieel deel van de voorbereiding voor een elegante, professionele manicure en pedicure. Ga voor een vorm die goed bij jouw vingers en handen past.

Bron

Verzorging, prachtige kleuren gaan langer mee op gezonde nagels. Verzorg je nagelriemen, behandel je nagels met versterkende en eventueel groeistimulerende producten en gebruik voor een goede finish de basis- en topcoatings. Het beste kun je je nagels elke week (een beetje) verzorgen.

Bron

Kleur, kies een voor jou geschikte kleur en maak je eigen stijlstatement. Ik vind het altijd leuk om mijn nagellak op mijn kleding af te stemmen.

Tot slot nog een stukje techniek:
“Hoe bereik je dat salonperfecte resultaat? Verwijder eerst het teveel aan nagellak door het kwastje langs de rand van het flesje af te vegen. Houd het kwastje in het midden vast, niet aan de bovenkant. Zo heb je een betere grip en meer controle. Begin met een streep in het midden en breng de nagellak vervolgens aan de zijkant aan. Maak het af met een dun streepje op de nageltop.”

Zo, en dan nu de review!

Diamond strength – No Chip Nail Color


Sinds kort is de nieuwe veelbelovende lijn Diamond Strength verkrijgbaar in Nederland. Het assortiment bestaat uit 24 luxe kleuren verpakt in een mooie flacon.  De flacon doet zelfs een beetje denken aan een diamant, doordat hij is voorzien van facetten. Maar, wat maakt deze nagellak nou zo bijzonder? Het verschil zit hem in de samenstelling. Er zouden heuse diamantpoeder deeltjes in verwerkt zitten, waardoor het je nagels extra sterk maakt en zo splijten, scheuren en breken helpt te voorkomen! Ook zouden de lakjes erg snel drogen en extra shiny zijn vanwege deze licht reflecterende diamant deeltjes… Dat klinkt veelbelovend.

Ik ben in het bezit van deze 8 kleurtjes:

Van links naar rechts; Platinum, Bride to be, Sweetie Pie, Lavender Marquis, Something New, Diamonds and Rubies, Nude Shimmer en Black Diamonds.

Hieronder volgen de bijbehorende swatches. Ik heb steeds een foto met daglicht aan de linkerkant geplaatst en een foto zonder flits (en binnen) aan de rechterkant.

Platinum (130) is een heel transparant lakje met een parelmoer glans. Hij is dus niet erg dekkend, maar dat verwacht ik ook niet van zo’n sheer lakje. Op bovenstaande foto heb ik hem 2x aangebracht en vooral de roze gloed overheerst. Mooi, maar erg subtiel.

Bride to be (170) is ook vrij transparant, maar wanneer ik hem 2x aanbreng (zoals op de foto) wordt hij toch wel dekkend zilver.  Na 3x dekt hij volledig.

Sweetie Pie (230) is een mooi fris kleurtje die helaas erg slecht dekt. Wat zonde van deze nagellak! Ik heb hem op de foto 3x aangebracht en dan nog schijnt het witte randje van mijn nagels er lichtjes doorheen (op de foto moet je goed kijken, maar in het echt zie je dat beter). Verder is het wel echt een lief roze kleurtje, de naam is goed gekozen!

Lavender Marquis (270) is een sheer lila/roze lakje. In het flesje lijkt hij vrij dekkend, maar hij is toch vrij transparant. Op de foto heb ik hem maar liefs 3x aangebracht om dit goed te laten zien. Hij is ook al mooi na 2 laagjes, maar dan is hij wat subtieler.

Something New (340) is een fris fel kleurtje die ik niet in 1 kleur kan omschrijven. Hij is in elk licht anders. Soms wat oranje, dan weer roze of rood. Helaas dekt ook dit lakje wat minder goed. Op de foto heb ik hem zelfs 3 x aangebracht en nog schijnt ie iets door.

Diamonds and Rubies (360) is werkelijk prachtig! Veruit mijn favoriet van deze collectie. Een mooie frisse rode kleur met erg veel pigment. Hij dekt zelfs al bijna in 1x! Ik heb hem voor de foto even 2x aangebracht, want dan is hij op zijn mooist.

Nude Shimmer (420) is een zachte onopvallende kleur met een mooie glans. Hij dekt niet volledig (ik heb hem 2x aangebracht) en lakt vrij streperig door de parelmoerfinish, maar dat is een welbekend ‘probleem’ bij parelmoeren finishes. Ik houd hier persoonlijk niet zo van, maar het kleurtje vind ik dan wel weer erg mooi.

Black Diamonds (480) is een stoere transparante nagellak die na meerdere laagjes verrassend dekkend is. Doordat hij voorzien is van fijne shimmers oogt hij toch iets minder hard dan ik dacht. Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over deze kleur. Normaal is dit niets voor mij, maar ik zal hem stiekem toch vaker gaan dragen 😉

Al met al valt de dekking bij sommige kleuren wat tegen, maar er zitten zeker een paar pareltjes tussen! Ze lakken erg fijn en hebben allemaal een prettig breed kwastje. Waar ik erg positief over ben is de structuur. De lakjes zijn vrij dun, waardoor het extra fijn lakt en goed verdeelt over m’n nagels. Het lijkt erop dat de lak niet keihard opdroogt, maar juist een beetje zacht blijft. Daardoor chipt hij inderdaad niet en blijft de kleur langer mooi op mijn nagels zitten.

De Diamond Strength collectie is o.a. verkrijgbaar bij parfumerie Ici Paris XL en de luxe DA drogisterijen. De lakjes kosten €9,95 per stuk en een flesje bevat 13,3 ml. Op zich een redelijke prijs voor salonkwaliteit nagellak en al helemaal als je je realiseert dat er vrij veel in een flesje zit. Andere collecties van Sally Hansen zijn  verkrijgbaar bij geselecteerde Kruidvat filialen.

Waren jullie al bekend met de nagellakjes van Sally Hansen? En wat vinden jullie van deze collectie?

Liefs, Nena

Volg mij op Twitter en op Instagram (@nenaburger)

 

Volg:

63 Reacties

 1. Ingrid
  25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

  Waar was der nagellak van sally hansen diamond strenght te koop?
  Ik zoek nude shimmer

  • Serena
   25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

   Online of via sommige Ici Paris XL of Kruidvat filialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *