Sally Hansen – Magnetic nail color

Toen ik laatst bij Serena was zag ik iets waar ik erg benieuwd naar was. Namelijk, magnetische nagellak! Ik had het al wel eens bij iemand gezien, maar ik dacht: “Dat kan toch nooit wat zijn!?” Bovendien leek het me veel te veel gedoe. Totdat er dus ineens 8 mooi gekleurde flesjes naar me stonden te glinsteren… Ik nam ze allemaal mee zodat ik ze voor jullie kon reviewen en wie weet, misschien word ik toch nog enthousiast?

Zoals jullie in mijn eerdere review konden lezen was ik niet heel enthousiast over de kwaliteit van de  Sally Hansen lakjes. Ik vreesde een matige dekking, maar wie weet zou het bij deze magnetische lakjes anders uitpakken… Ze zien er in elk geval erg mooi uit!

De magnetische nagellak bevat kleine stukjes ijzer waardoor je met behulp van de bijgeleverde magneet een leuk patroontje kunt creëren. Deze magneet zit in de dop. Je kunt de ‘bovenste’ dop van het flesje halen en deze naast de nagellak neerzetten wanneer je je nagels lakt. Houd de dop in ieder geval in de buurt, want je hebt hem nodig zolang je nagels nog nat zijn!

Op de achterkant van elk flesje zit een etiket met daarop o.a. de ingrediënten en de gebruiksaanwijzing in het Engels. Waar het op neerkomt is dat je als volgt te werk gaat:

 1. Breng een dun laagje nagellak aan op al je nagels en laat dit eventjes drogen.
 2. Vervolgens beginnen we met de eerste vinger. Breng een dikke tweede laag nagellak aan en pak de magneet erbij.
 3. Houdt deze magneet tenminste 10 seconden lang boven de pas gelakte nagel. Let op, de magneet mag de nagellak niet raken! Gelukkig bevat de dop een ‘steuntje’ die dit voorkomt.
 4. Na 10 seconden kan je de magneet weghalen en zie je dat er een patroon is ontstaan!
 5. Laat het goed drogen en breng nog even een laagje topcoat aan, zodat het langer mooi blijft zitten en je bent klaar!
Het is echt belangrijk dat je een topcoat (en het liefst ook een basecoat) gebruikt, want ik heb inmiddels ervaren dat je mooie creatie anders niet lang blijft zitten. Na zo’n 2 dagen kreeg ik al beschadigingen en dat is natuurlijk erg zonde van je werk. Houd er ook rekening mee dat de nagellak een iets langere droogtijd nodig heeft omdat je de tweede laag vrij dik moet aanbrengen. Ook als ze al aardig droog lijken is de lak nog niet voldoende uitgehard.
Ik heb alle 8 de kleuren uit de Magnetic Nail Color lijn om jullie te laten zien. De potjes zijn genummerd van 901 t/m 908:
901 Golden Conduct – Een goudbruine nagellak met fijne glitters. Links heb ik de nagellak slechts 1 keer aangebracht en je ziet dat hij al aardig dekt. Op de rechter foto heb ik op mijn wijsvinger en middelvinger een tweede laag aangebracht en daarna de magneet gebruikt voor het patroon. Op mijn ringvinger en pink heb ik alleen een tweede laag aangebracht. Zoals je kunt zien trekt de magneet de lichtere, glimmende deeltjes naar zich toe. De strepen worden daardoor lichter en de rest van de lak donkerder. Het is erg gemakkelijk om te doen en lukt eigenlijk zelfs in één keer!

902 Polar Purple – Dit is een beetje een lila-achtige kleur paars die donkerpaars wordt wanneer je de magneet gebruikt. Het effect komt bij deze kleur nog beter uit! Deze lak heeft wel een parelmoer glans, maar verder geen extra glitters. Links heb ik de nagellak wederom 1 keer aangebracht.

903 Silver Elements – Deze zilveren nagellak heeft extra glitters en is zo licht dat hij erg grijs lijkt. Wanneer je de magneet hebt gebruikt zie je dat hij ineens heel erg donker wordt met hele lichte strepen. Een vrij groot contrast dus, maar wel erg gaaf! Ik vind het persoonlijk net iets te opvallend (zilver, glitters EN een contrasterend patroon), maar leuk voor een feestje.

904 Kinetic Copper – Dit is een vrij lichte koper kleur die een beetje naar het oranje neigt. Ook deze nagellak bevat glitters en dekt al vrij aardig na een keer lakken. Wanneer je de magneet hebt gebruikt krijg je lichte strepen en de rest van de lak wordt erg donker. Bijna roodbruin, maar het staat wel. Ook dit lakje heeft extra glitters.

905 Red-y Response – Deze kleur vind ik wat lastig te omschrijven. Het is geen roze, geen paars en geen ‘plum-achtig’ kleurtje. In het flesje lijkt hij vrij paars, maar op je nagels (zeker na 1 keer lakken) is het meer roze. Deze nagellak bevat geen extra glitters, maar wel weer een parelmoer glans. Hier moet je overigens wel van houden, want je lakt snel streperig. Wanneer je de magneet gebruikt zie je daar echter niks van. Alle glanzende deeltjes vormen het patroon en de rest van de lak wordt donkerpaars.

906 Ionic Indigo – Dit is echt een knalblauw lakje zonder extra glitters. Indigo is eigenlijk wel een goede omschrijving van de kleur. Hij dekt erg goed. Zoals je kunt zien wordt de nagellak erg donker met lichtblauwe strepen wanneer je de magneet gebruikt.

907 Electric Emerald – De kleur van deze nagellak is vrij licht wanneer je hem zonder magneet gebruikt. Hij bevat subtiele glitters en dekt vrij goed na 1 keer. Het is een beetje een mosgroene kleur die donkergroen wordt wanneer je de magneet gebruikt.

908 Graphite Gravity – Deze nagellak is bijna zwart, maar wanneer je de magneet niet gebruikt is hij toch vrij grijs. Er zitten extra glitters in wat hem ook wat lichter maakt. Het effect van de magneet is bij deze kleur wel echt het grootst! De strepen worden erg licht en de rest van de lak wordt echt zwart. Van deze vind ik het leuk om al mijn nagels in twee laagjes te lakken en het patroon alleen op mijn ringvinger aan te brengen. Dat maakt het toch net wat specialer en is goed te zien.

Ik ben heel erg tevreden over deze Magnetic Nail Colors van Sally Hansen! Ze dekken erg goed, zelfs na één laagje al. De nagellakken zijn qua kleur en shimmers ook al erg mooi zonder dat je de magneet gebruikt. Maar het is natuurlijk de bedoeling en extra speciaal (en leuk!) om het patroontje te maken 😉 Je kunt er alle kanten mee op! Je hoeft het patroon natuurlijk niet zo te gebruiken zoals wordt voorgesteld. Je kan de magneet ook schuin of horizontaal houden… Ik zou zeggen: “Leef je uit!!!”

Deze Magnetic Nail Color van Sally Hansen is vanaf verkrijgbaar bij ICI Paris XL en luxe drogisterijen. De lakjes kosten €11,99 per stuk en bevatten ongeveer 9 ml nagellak.

Wat vinden jullie van deze lakjes van Sally Hansen? En waren jullie al bekend met magnetische nagellak? Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en welke kleuren jullie het mooiste vinden.

Tot volgende week!

Nena

 

Volg:

89 Reacties

 1. Melody
  7 februari 2013 / donderdag, 7 februari 2013

  Me tante kwam met deze nagelak en ik was meteen verliefd. Vind het supermooi. Ik mis alleen echt een rood kleurtje, maar dat is omdat ik dat een mooie kleur nagelak. Maar het idee is verder super en de kleurtjes die er al zijn zijn ook supermooi!

 2. Marieke
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  de groene is echt mooi ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 3. Demi
  14 december 2012 / vrijdag, 14 december 2012

  het lukt niet!

 4. 4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Dit bestaat al een tijdje. Ik heb al heel lang terug van één of ander onbekend merk onwijs mooie kleuren gekocht met in de magneet een ster patroon! Die kan je vast ook op deze nagellak gebruiken! Ziet er onwijs mooi uit!

 5. Sanne
  2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  Mooie lakjes! Ik heb die van de essence LE maar die zijn nu zoooo dikkig..

 6. 2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  wel mooi, maar vind het niet super.. zonder die magneet vind ik ze wel erg mooi

 7. Pauline
  2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  Vind het echt super mooi! Jammer genoeg vind ik glitter lakjes bij mezelf niet mooi ondat ik korte nagels heb 🙁

 8. Anne
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Wow!

 9. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Zoals meerdere meiden ken ook ik de lakjes van de action. Ik vind de kleuren 904 & 905 erg gaaf !

  Leuk artikel 🙂

 10. Tineke
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik ben gek op speciale nagellakjes. Ik heb zelf een aantal magnetic lakjes. Ik zag nu van Ciate de caviar en velvet look. Ziet er geweldig uit op foto, maar weet iemand of het er ook zo geweldig uitziet als je het zelf doet? Misschien ook een leuke voor Serena en co om eens te testen..? 😉

 11. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Wow wat zien die er mooi uit! Vooral de finish ervan maakt het perfect. Een budget tip tussendoor : Action heeft ook magnetische lakjes in een matzwart pakje! Prijs is rond de €1,29 Misschien ook leuk voor een review?

 12. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik vind het effect erg leuk , alleen de finish van de lakjes vind ik iets minder.
  Persoonlijk hou ik liever van creamy lakjes xoxo

 13. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Wow die donkerroze is mijn favoriet! 😀 ook een mooi effect (: x

 14. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik was er al bekend mee, ik heb red-y response al een paar maanden in mijn bezit

 15. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Dat steuntje vind ik handig bedacht! Bij magnetische lak kom ik vaak met de magneet tegen mijn nagel aan.

 16. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik heb er ook een aantal en vind ze echt geweldig! 🙂

 17. Annika
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  die paarse is mooi! ik was nooit zo enthousiast over die magnetische lakjes, want ik maak liever zelf een figuurtje 🙂

 18. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Superleuk effect! Ik vind de groene & paarse het mooist 🙂

 19. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik had ooit eens een magneetlakje van een onbekend merk gebruikt en dat werkte niet goed. Maar dit ziet er super uit! Voor het “steuntje” lijkt mij erg handig!
  906 Ionic Indigo is mijn favoriete kleur.

 20. Jonneke
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  dit zijn niet echt mijn kleuren maar wel een leuk effect dat magneetje

 21. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik vind het effect niet zo bijzonder, alleen die van Indigo is wel mooi. Maar voor de rest vind ik dit niet echt een leuke trend… De nagellak zonder de bewerking met de magneet vind ik wél heel mooi! Echt een miljoen shimmertjes 😀

 22. Genevieve
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  903 en 906 vind ik erg gaaf!
  Zelf heb ik nooit echt behoefte gehad aan magnestische nagellak maar het ziet er wel leuk uit !

 23. renoeka
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Jammer dat je alleen een boogje ziet ipv zo een golfje wat je op de dop ziet. Hangt natuurlijk af van de grootte van je nagels.

 24. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  echt heel mooi zeg!

 25. Charita
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  WAUW ! echt SUPER mooi ! ik vind de groene de blauwe en de paarse toch wel het mooist ! 😀 xx

 26. S.
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Het is wel zo’n 96 euro aan nagellak..

 27. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Heel tof! Ik heb er zelf ook eentje in mijn bezit om te testen 🙂

 28. Ester
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Hele mooie lakjes! Ik zou ze allemaal wel willen hebben, alleen de prijs is niet bepaald budgetproof haha.

  Ik kende magnetische lakjes al wel! 🙂
  Veel gezien op tutorials via Youtube, en ik geloof dat ze ook veel goedkoper verkrijgbaar zijn!
  Of ze dan ook zo goed zijn & net zo mooi uitpakken als deze lakjes, dat weet ik niet.

 29. nikki
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  die van O.P.I zijn echt veel mooier, dit patroontje is ook bij iedere kleur het zelfde een beetje saai

 30. Steffie
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Volledig eerlijk, nogal veel werk voor uiteindelijk geen waw resultaat. Ik zou ze dus (eerlijk gezegd) nooit kopen 🙂

 31. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Wat leuk is dit en het klinkt heel eenvoudig om te doen 🙂 Ik vind 901 Golden Conduct echt een prachtig kleurtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *