De werking van nagelverharders

Het ging zo goed met mijn nagels! Ze waren lekker lang en sterk en toen ineens *pats*. Auw! Pinknagel dubbelgeklapt en tot op het vlees (ieeeeh) ingescheurd. Nou, dan maar alles eraf, dacht ik. Nu begin ik dus weer helemaal opnieuw, met korte nageltjes. Gelukkig groeien nagels gewoon, dus ik schat over twee maanden weer mooie lange nagels te hebben, maar tot die tijd moet ik er dus goed voor zorgen zodat ze niet weer omklappen, dubbelvouwen of afbreken.

Ik hoorde veel goeds over de nagelverharders van Herôme dus schafte ik er meteen ééntje aan. Er zijn 3 soorten nagelverharders; sensitive, sterk en extra sterk. Nou, laat ik het maar meteen goed doen, dacht ik, dus kocht ik extra sterk (die in het rode doosje) voor €12,50. Later kwam ik erachter dat Herôme me alledrie de varianten weken geleden al had opgestuurd *facepalm*

Herôme Nagelverharder Extra Sterk belooft lange, harde nagels binnen 14 dagen. Het stimuleert de nagelgroei en voorkomt inscheuren van zeer slappe nagels. De gebruiksaanwijzing is als volgt: de eerste dag één laagje aanbrengen, de volgende dag een tweede laagje. De derde dag beide laagjes verwijderen. Deze handelingen gedurende 2 weken herhalen.

Ik ben begin deze week begonnen, dus ik merk er nog niet zo heel veel van, maar tot op heden inderdaad nog geen last van scheuren of splijten. Wat ik me wel afvroeg was het volgende: Wat zit er precies in een nagelverharder wat de nagels hard en sterk maakt? Ik wilde er het fijne van weten, dus ik ging op onderzoek uit.

De ingrediëntenlijst van de Herôme Nagelverharder Extra Sterk is als volgt; Butyl Acetate, Nitrocellulose, Ethyl Acetate, Heptane, Isopropyl Alcohol, Acetyl Tributyl Citrate, Adipic Acid/Isophthalic Acid/Neopentyl Glycol/Trimethylpropane Copolymer, Formaldehyde, Tosylamide/Epoxy Resin, Stearalkonium Hectorite, CI 77891, Drometrizole, Styrene/Acrylates Copolymer, Camphor, Oxidized Polythylene.

Zo. Dat is een flinke waslijst met allerlei ingewikkelde ingrediënten! Hieronder heb ik elk ingredient op een rijtje gezet met daarachter hun functie voor dit specifieke product:

 • Butyl Acetate – oplosmiddel
 • Nitrocellulose – legt een laagje over de nagels en draagt bij aan de duurzaamheid, sterkte en oplosbaarheid van de lak
 • Ethyl Acetate – oplosmiddel
 • Heptane – oplosmiddel
 • Isopropyl Alcohol – oplosmiddel, verminderd tevens stroperigheid en schuimvorming
 • Acetyl Tributyl Citrate – vormt een laagje over de nagels
 • Adipic Acid/Isophthalic Acid/Neopentyl Glycol/Trimethylpropane Copolymer – vormt een laagje
 • Formaldehyde – maakt keratine-kruisverbindingen (keratine is het eiwit waaruit je nagels bestaan) waardoor je nagels sterker en harder worden
 • Tosylamide/Epoxy Resin – ondersteunt de andere ingrediënten die laagjes vormen door het laagje hard en stootvast te maken
 • Stearalkonium Hectorite – verminderd uitzakking van niet-vloeibare deeltjes naar de bodem
 • CI 77891 – een titanium dioxide, geeft een witte/milky kleur aan de nagelverharder
 • Drometrizole – zorgt voor een langere houdbaarheid van de lak
 • Styrene/Acrylates Copolymer – vormt een laagje
 • Camphor – ruikt heel sterk fris een minty en is waarschijnlijk toegevoegd om de onaantrekkelijke nagellakgeur te maskeren
 • Oxidized Polythylene – kan van alles zijn, het heeft meerdere functies waaronder verminderen van stroperigheid en oplosmiddel

Als ik de ingredienten zo bekijk dan denk ik dat voornamelijk formaldehyde verantwoordelijk is voor het sterker en harder maken van de nagels. Laten we dus formaldehyde even onder loep nemen. Ik ken formaldehyde vooral als gasvorm in water, formaline genaamd, beter bekend als ‘sterk water’. Hierin werden dode padden (en meer lugubere zaken) bewaard in ons biologielokaal op de middelbare school.

Formaldehyde is nogal een omstreden ingredient omdat het in grotere concentraties niet veilig is voor onze gezondheid. Echter worden cosmeticaproducten met een concentratie van 0,074% formaldehyde of minder goedgekeurd en veilig bevonden (bron). Herôme geeft hun concentratie niet prijs, maar aangezien dit vertrouwde bedrijf al meer dan 30 jaar bestaat en ze vast en zeker worden gecontroleerd neem ik aan dat het wat de concentratie betreft wel snor zit.

Maar hoe zorgt formaldehyde voor sterkere nagels? Onze nagels zijn net als onze haren opgebouwd uit een eiwit genaamd keratine. Keratine bestaat uit lange aminozuurketens en wanneer deze ketens kruisverbindingen met elkaar aangaan ontstaat er een stevig nageloppervlak. Hoe harder je nagels, hoe meer van deze kruisverbindingen je nagels bevatten. Zelf heb ik hele flexibele en zachte nagels, dus eigenlijk bevatten mijn nagels te weinig van deze keratine kruisverbindingen. Wanneer ik een nagelverharder met formaldehyde gebruik wordt het keratine in mijn nagels gestimuleerd om kruisverbindingen aan te gaan, resulterend in sterkere nagels.

Maar, helaas heeft formaldehyde ook een aantal nadelen. Zo kan het je nagels gelig maken en bij langdurig en overmatig gebruik zelfs zwakker en breekbaarder dan voorheen. Wanneer er namelijk te veel keratine kruisverbindingen in je nagels aanwezig zijn verliezen je nagels flexibiliteit waardoor ze juist sneller zullen splijten en breken. Het is dus altijd verstandig om je aan de gebruiksaanwijzing te houden. Herôme raad inderdaad aan om de nagelverharder op te bouwen, te verwijderen en dan weer opnieuw te beginnen en dit gedurende twee weken lang. Wees dus niet eigenwijs door er dikke lagen op te smeren, door het niet te verwijderen of door het er langer dan twee weken op te laten zitten, want dit zal op de lange termijn alleen maar averechts werken!

Een nagelverharder met formaldehyde zal in mijn geval – mits ik me aan de gebruiksaanwijzing hou – goed werken omdat mijn nagels van nature heel slap en flexibel zijn. Zijn je nagels niet slap, maar splijten en breken ze wel snel af, dan denk ik niet dat jouw nagels baat hebben bij deze nagelverharder. Eerlijk gezegd denk ik dat een verharder met formaldehyde het alleen nog maar brozer zal maken. Wat je nagels in dat geval vooral nodig hebben is hydratatie, dus goed je nagelriemen en nageloppervlak invetten en gebruik zo min mogelijk nagellakremover.

Op de vraag ‘Wat zit er precies in een nagelverharder wat de nagels hard en sterk maakt?’ heb ik nu in elk geval antwoord: formaldehyde. Waarom deze van Herôme zo goed aangeschreven staat heeft waarschijnlijk alles met de concentratie formaldehyde te maken. Aangezien deze ‘extra sterk’ is vermoed ik het maximaal toegestane percentage van 0,074% (of in elk geval iets wat daar dichtbij zit).

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om meer te weten te komen over nagelverharders en hun werking. Mochten er andere beautyproducten zijn waarvan je je altijd al iets hebt afgevraagd, let me know, dan zoek ik het voor je uit!

Until next time,
Serena Verbon

P.S. excuses voor de mindere kwaliteit foto’s in dit artikel. Bij gebrek aan daglicht (en een fotocube) kon het even niet anders, helaas!

 

Volg:

161 Reacties

 1. Beau
  28 mei 2021 / vrijdag, 28 mei 2021

  Zon 10 jaar later…
  De nagelverharder van Herome (in het begin gewoon 1 versie) was P E R F E C T !
  Ik heb met dat spul nagels van zon’n cm of anderhalf gekweekt destijds, en binnen no-time;
  het is dan ook het nu verboden bestanddeel “formaldehyde” wat daar verantwoordelijk voor was, want deze (incl. de rode “extra sterk” variant) werken voor geen meter meer sinds dat er niet meer in is!
  “Formaldehyde” (zgn “balsem vloeistof”, waarmee men een lichaam preserveert na de dood indien die wens bestaat), is dus de grote voorziener die je nagels preserveert en beschermd tegen aftakeling.
  Net als dat het stofje waarmee je wimpers echt groeiden als een tierelier, en dat voor nog geen tientje (Kruidvat), precies hetzelfde verhaal: Mag nier meer (omdat het een receptplichtig bestanddeel bevat), en nu werken zga geen van alle meer, wellicht die over de 100 eurie kosten, maar welke gek gaat daat proberen en betalen > dan maar plakken.

  Die hysterische EU regeltjes komen me met containerladingen mn neus uit, mn nagels krijg ik niet meer hard en bladderloos (laat staan langer groeien dan een millimeter of 2 a 3, en dan beginnen ze weer; ik moet ze afknippen/vijlen tot aan het vlees om te voorkomen dat die flubbertjes inscheuren; ik slik zo;n beetje alle supplementen die ook maar enigzins iets met nagels en haren te maken hebben: Lange neus!
  Ik ben echt wanhopig op zoek naar een ervaren success op nagelverharders, IEMAND???

  • 23 juni 2021 / woensdag, 23 juni 2021

   Vijlen met een glasvijl, gewoon van de Hema… Dat scheelt splijten van nagels. Mijn nagels zagen er na 1 x vijlen al anders uit en niet meer scherp. Wel belangrijk dat je niet heen-en-weer vijlt, maar 1 kant op… Aanrader!!

 2. Iris
  17 juli 2017 / maandag, 17 juli 2017

  Goed artikel! Ik mis wel de bronvermelding. Verder: keep up the good work.

 3. Mieke
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  veel dank! heb net een flesje Nail hardener van Douglas aangeschaft en weet nu dat ik er beter niet mee aan de slag kan gaan

 4. Agneta
  21 maart 2017 / dinsdag, 21 maart 2017

  Hallo,

  Ik gebruik ook deze variant van Herome, maar snap een ding niet aan de gebruiksaanwijzing. De eerste dag lak je een laagje, de tweede dag lak je er nog een laagje overheen en de derde dag haal je het eraf. Wacht je dan tot de vierde dag om het opnieuw te lakken of doe je dat na het verwijderen weer? Bedankt voor het antwoord!

  Groetjes Agneta

  • 23 maart 2020 / maandag, 23 maart 2020

   hoe verwijder je de verharder dan

 5. Marga
  30 oktober 2016 / zondag, 30 oktober 2016

  Al een paar jaar geleden 3x een allergische reactie ( netelroos) van de nagelverharder van Herome gehad. Opgezette lippen en keel, heel naar. maar het duurder vrij lang voordat ik er achter kwam dat het van de nagelverharder kwam omdat de huisarts in eerste instantie denkt aan een voedselallergie.

 6. Joke
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Een grote UI in het midden uithollen, daar een kwartier je nagels in vast zetten, en klaar in Kees, geen nagelverharder nodig.

 7. Marlies Yzermans
  20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Ik heb twee weken Herôme Nail Hardener Extra Strong gebruikt en nu laat de nagel aan de voorkant las van de nagelplaat. De witte rand aan de voorkant wordt breder. Stopt dit nu ik ook gestopt ben met de verharder?

  • Nanet pol
   4 oktober 2018 / donderdag, 4 oktober 2018

   Ik heb ook heriome nagelverharder gebruikt. Heb alles eraf gehaald. Mijn nagels zijn dood, ben ermee naar de huisarts geweest. Oppassen dus met dat spul.

 8. Rona Ummels
  17 augustus 2016 / woensdag, 17 augustus 2016

  Ik ben een nagelbijter geweest.Sinds 18 jaar na een vinger tussen de deur ben ik per direkt gestopt met nagelsbijten.Van mijn vader kreeg ik herome nagelverharder rood.Wat een super middel.Ik heb prachtige nagels.Maar je moet wel helemaal stoppen met bijten en niet stiekem de randjes aan de zij kant eraf bijten want dan scheuren je nagels op die plekjes in je vlees.Dus ik bijt niks meer en heb lange sterke en schone nagels.Herome bedankt..

  • Wouters
   29 juli 2018 / zondag, 29 juli 2018

   Ik ben ook jaren nagelbijtster geweest en nu niet danzij de herome, drf niet goed te stoppen omdat drang naar nagelbijten er nog is, heb nochtans nu mooie nagels , na veertig jaar, écht waar
   Ik beet werkelijk heeeel kort af, ook het nagelbedrijf
   Ben zo fier nu op mijn nagels, alleen telkens allergie, lichte jeuk

 9. Wen
  25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  Hoe moet je het weghalen na die twee dagen? Sorry, waarschijnlijk is dit een hele domme vraag.

  • Vera
   28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

   Met nagellak remover(;

 10. Patty
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Hallo.

  Met mijn 23ste had ik nep nagels(funest voor je eigen nagels).
  Om dit te herstellen..gebruik ik elke week 1 laag alessandro nail spa uit duitsland. Daarvoor kleur naar wens…(meer niet nodig) ook de olie voor nagel riemen… Is op bloemen basis..heb al jaren super sterke nagels weer. De nagelverharder is wel duur…maar het is het wel waard.

  Mvg patty.

 11. Myriam
  5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Hoi,
  Interessant artikel. Conclusie: op alle blogs lees ik dat ik nagelverharder moet gebruiken omdat mijn nagels constant afbrokkelen, scheuren, splijten (is nog maar enkele weken zo terwijl ik niet zo veel mijn nagels lak en geen nagellakremover met aceton gebruik.)
  U laat me verstaan dat ik dit beter niet doe, want dat dit misschien het averechts effect zou kunnen hebben.
  Wat ik wel een tijdje geleden enkele weken gedaan heb: mijn nagels gelakt met een product van het kruidvat in 3 stappen: eerst een baselaag, daarna de nagellak en daarbovenop een toplaag. Vermoedelijk is dit de boosdoener.
  Wat ik nu zeer graag wil weten is wat ik dan wel kan doen om mijn nagels weer gezond te krijgen, zonder nagelverharder te gebruiken.
  Alvast bedankt.

  • Patty
   13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

   Hoi.

   Had zeer zwakke nagels door acriel neppers..etc.
   Kocht in oostenrijk(ook hier te koop). Alessandro nail spa..biothem. en olie nagel riemen.
   En ze zijn weer al 21jaar sterk.
   Ik gebruik het elke week ook als basecoat. En dan kleur naar wens.

   Stel ik zou stoppen met nagelverharder.
   Mis ik het. Want het is op bloemen basis. Je handen ruiken dagen lang naar bloemen.

   Veel succes.
   Mvg patty

 12. Mariette
  15 februari 2016 / maandag, 15 februari 2016

  Als je herome 2weken hebt gebruikt, hoeveel tijd moet er tussen de volgende herhaling zitten?

  • 20 februari 2016 / zaterdag, 20 februari 2016

   Je mag een nagelverharder normaal gesproken maar maximaal 2 keer per jaar gebruiken. Bij te veel gebruik kunnen de nagels juist weer uitdrogen!

  • Elles
   14 augustus 2019 / woensdag, 14 augustus 2019

   Je mag het product niet vaker dan 2 keer per jaar gebruiken

 13. melissa
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Heeft iemand ervaring met de verharder van Koh met bamboe, of die van Yves Rocher? Beide beweren vrij van formaldehyde te zijn. Zijn dat goede nagelverharders?

  • 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

   Hi Maika,
   Ik werk zelf bij Koh Cosmetics. De nagelverharder met bamboo bevat geen formaldehyde. Dit is dus geschikt voor mensen met slappe nagels die erg broos zijn. Door gebrek aan formaldehyde zal nagel niet uitdrogen en zal je ook geen droge nagelriemen krijgen, wat dus wel kan bij het te lang gebruiken van een hardener met formaldehyde. Ik raad deze dus altijd aan bij klanten met bijvoorbeeld droge nagels of droge nagelriemen. Ik heb hier tot nu toe alleen maar goede reacties over gehad en uit eigen ervaring weet ik dat het de nagels sterker maakt vanwege de keratine en dus ook nagelgroei stimuleert.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

   • 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

    * Sorry, ik bedoel natuurlijk Melissa!

    • Melissa
     15 maart 2016 / dinsdag, 15 maart 2016

     Dank anjali!

     Een paar weekjes later, en nu heb ik een andere vraag: Ik gebruik nu sinds een week of drie de calcium nail whitener van Koh. Dat was een aanrader van de Douglas verkoopster omdat ik al zeker vijf maanden met verschillende nagelverharders bezig was, en dit zou wel bescherming bieden maar niet zo heftig werken als een nagelverharder. De nagelkleur met de whitener wordt echt prachtig, maar ik heb nu wel opeens last van chippende nagels. Dat had ik niet toen ik verharder gebruikte..
     Toen ik stopte met de verharders heb ik eerst een week geen nagellak gebruikt, en in die week heb ik zeker twee keer per dag olie of crème op mijn nagels gesmeerd. Olie en crème deed ik daarvoor ook vrijwel dagelijks of om de dag toen ik nagelverharder gebruikte. Kan het zijn dat daar mijn nagels week van zijn geworden en dat daar het chippen door is ontstaan? Of is dit juist uitdroging door de nagelverharders? Ik kom er niet zo goed uit. En ik weet ook even niet wat ik er nu het beste tegen kan doen behalve mijn nagels kort vijlen..

     Mijn probleempje neemt niet weg dat ik de calcium whitener van koh echt super super mooi vind! Ik blijf hem gebruiken, en zou hem ook aanraden Maar wellicht hebben mijn nagels tussendoor iets anders nodig als ik ze langer wil laten groeien..

     Als je advies hebt dan hoor ik het graag.

     Groetjes!
     Melissa

 14. Maika
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  kun je over de nagelverharder ook nog een laag gewoone gekleurde nagellak doen?

  • melissa
   13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

   jup, geen probleem 🙂 doe ik ook altijd

 15. Kadriye
  28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Ik gebruik op dit moment nagelverharser van hema, krijg ik ook dezelfde effect over 2 weken?

  • Kapoor
   29 november 2015 / zondag, 29 november 2015

   Ik heb 2 weken geleden ook die van hema gehaald, ik zal je zeggen, ik ben er echt niet blij mee! ik heb net die van herome besteld omdat die van hema dus helemaal geen nut had. een vriendin van mij heeft ook herome en is daar heel blij mee. die van hema heb ik nu ook weg gedaan, het is meer als topcoat voor mij.

   Xo

 16. Tineke
  6 juli 2015 / maandag, 6 juli 2015

  Echt een interessant verhaal.
  Ik heb de extra strong nail hardener. Heb het 2 dagen achtereen gebruikt en gelijk al effect. Na ca 3 weken niets gebruiken weer 2 dagen achtereen gebruikt. Mijn nagels zijn super geworden, ik had zeer broze en splijtende nagels, gewoon lelijk, maar nu prachtige sterke nagels. Ik heb het ook geen 2 weken achterelkaar hoeven te gebruiken en ga nu af en toe 2 dagen het erop doen.

 17. Kajal
  3 mei 2015 / zondag, 3 mei 2015

  Wat fijn ik heb Zelf ook een verharder van herôme

 18. clinckaertchris
  21 maart 2015 / zaterdag, 21 maart 2015

  der zit hier inderdaad formaldehyde in, afhalen dus maar met wat verder?????????,help

 19. clinckaertchris
  21 maart 2015 / zaterdag, 21 maart 2015

  Hoi, ik deel even graag mijn mening, ik heb jaren gelnagels laten plaatsen, laatste tijd gingen ze er sneller en sneller af, nu door omstandigheden ze er zelf afgeprutst. Dit gevoel is niet te houden, gevoel dat je geen nagels meer hebt, maar week, weefsel daie scheurt,,op zoek naar oplossing, bij apotheek vitry nail care, ik hou mij aan wat op verpakking staat, op propere nagels aanbrengen, om 2 dagen, maar nagels groeien met lak erop kan ik weer iets doen maar als ik het product eraf haal en weer op staan nagels gelijk in brand, wil van gelnagels af maar hoe????????????lukt niet zonder enig laagje maar dit product bijt in of weet ik veel, iemand raad of advies, heel erg welkom hoor…………….

 20. tegengeluid
  10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Ja ik zou zeggen koop een verharder maar dan zónder de formaldehyde!! dit is namelijk giftig en hoe weinig er ook in zit, het zit op je nagels!
  het trekt naar binnen, zit je wel eens in je neus, een vinger in je mond?
  Niet doen zou ik zeggen, probeer dit stofje altijd te vermijden,
  er zijn producten zat zónder formaldehyde…
  Dit is mijn mening en die deel ik graag met jullie. ;D

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde

 21. Bente
  12 september 2014 / vrijdag, 12 september 2014

  Ik gebruik het sinds vandaag ik bijt al jaren.
  Ik denk dit zal wel helpen tegen nagelbijten omdat je nagels harder worden en dan wordt het moeilijker om te bijten, maar nu hoor ik dat je nagels geel kunnen worden en gaan afbreken nou als dat zo is dan stop ik er meteen weer mee!!!!!

  P.s ik ben 14 jaar als u dat zou willen weten

 22. Candy leeuwis
  22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Ben blij met dit antwoord! Ik hield me aan de regels maar na het lezen van dit bericht snap ik ook waarom dat belangrijk is!
  Prima research!

 23. Tineke
  20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  Hallo,

  ik heb de Trind producten aangeschaft en het ging prima…totdat mijn nagels geler werden. Met citroen aan de gang en ik zag in de loop van de tijd wel een breder stukje “balba”, dat is het witte gedeelte van de nagel (opgezocht op internet). Vandaag zag ik met het verwijderen van de nagel repair dat het heel erg was…mn nagel zat los. Ook twee andere nagels waren aangetast. Ik schrok me rot en belde naar de huisarts.. die heeft me gerustgesteld en ik kan van de week een bezoekje brengen. Ben zelf als een dwaas op zoek gegaan op internet en stuitte op Formaldehyde en dat dit je nagels kan doen loslaten. Er stond in de beschrijving niet dat een kuur genoeg was en dat je het na twee weken wekelijks kon blijven gebruiken. Ik was er erg tevreden over, stop nu wel per direct met de repair. Uitkijken dus met de nagelverharder, lees het flesje en zodra er Formaldehyde op staat uitkijken!

  • Tineke
   12 juli 2014 / zaterdag, 12 juli 2014

   Ben ondertussen naar de huisarts geweest, komt door de nail repair waar Formaldehyde in zit. Contact gezocht met Trind, er staat een waarschuwing (eerst testen op 1 nagel) maar helaas niet in de folder van het gehele setje (dat had ik). Dit wordt aangepast en ik krijg een cadeau-setje ter compensatie Afwikkeling klacht keurig netjes. De Trind producten blijf ik gebruiken m.u.v. de nail repair. Altijd testen dus om te kijken of je er niet overgevoelig voor bent.

 24. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  goede informatie, was op zoek naar een velig product voor mensen die behandeld zijn met cytostatica. Dermatologen verschillen nogal van mening wel of niet nagelverharder gebruiken bij aangetaste nagels door cytostatica.

 25. EllaNola
  1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

  Oh fijn dat ik dit lees. Ik begreep niet waarom je het er om de 2 dagen af moest halen en dan weer opnieuw moest aanbrengen. Maar het is dus echt nodig om er af te halen! Ook ga ik het zeker niet langer dan 2 weken gebruiken!

 26. haumann
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik heb nagelverharder gebruikt en heb nu lelijke nagels
  Ook pijnlijke vinger toppen ,nagels veel wit en rood .merk herome
  Wat kan ik doen voor herstel.wil nooit meer verharder gebruiken

 27. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  toevalig ik gebruik die ook en die werken echt goed.
  niet tegeloven.

 28. noname
  26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Weetje wat ik zo super leuk vind aan je site? Er zit scheikunde in. En dat maakt het zo professioneel. Ik hoop dat je meer van zoke artikelen maakt want dit is echt het leukste en leerzaamste aan je site!
  I LOVE YOUUUU!!!!

 29. 20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  Hmm, ik gebruik de nagelverharder van Essence, werkt op zich ook wel prima, maar deze lijken ook wel echt het proberen waard. 🙂

 30. Emmalee
  6 november 2012 / dinsdag, 6 november 2012

  Op mijn nagelverharder staat ook dat ik ‘m maar 2 weken moet gebruiken, en zo’n 2 of 3 x per jaar.

 31. Kers
  5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  Ik had het ook gekocht, maar ik ben zo iemand die het vergeet eraf te halen. Dus mn nagels op andere manieren verzorgen waardoor ze sterker worden.

 32. Nicole
  4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Wat een interessant artikel! Ik vind het altijd heel leuk als je zo goed research doet! Heb ik toch nog iets aan mijn scheikundelessen op shool. 😉

 33. Noa
  4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Die van Herome is redelijk goed 😀

 34. Aleid
  4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Ik ben nu ook de Herôme nagelverharder extra sterk aan het gebruiken. Ben nu anderhalve week bezig. Wat ik alleen niet zo goed begrijp is of ik op de derde dag, als je de twee laagjes eraf gaalt, meteen weer een nieuwe laag op moet doen. Ik doe dat nu wel of moet je ze juist een dagje met rust laten dan?

  • 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

   Echt he ik zit met het zelfde volgens mij weer gewoon op het zelfde tijdstip begiinnen met de 1e laag volgens mij is het gewoon verfrissen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *