Aziatische Sheet Masks

Na mijn teleurstellende ervaring met de 'Sheet Masks' van de Action (lees hier mijn review) kreeg ik gelukkig veel leuke comments die mij de webshop bbcreamshop.eu als tip gaven. Nu kende ik de webshop al wel, maar ik dacht dat deze Nederlandse webshop zich puur richtte op BB creams. Niets is minder waar, want ze hebben een heel arsenaal aan Aziatische sheet masks in hun assortiment. Drie hoeraatjes voor mij!

In Singapore maakte ik voor het eerst echt kennis met de sheet masks en ik raakte er aan verslingerd. Het is zo simpel: zakje open scheuren, masker op je bakkes leggen en klaar is kees! Omdat ze zo nattig zijn blijven ze goed plakken zodat je gerust rond kunt lopen en allerlei dingetjes kunt gaan doen. Na een half uurtje haal je het masker eraf, de achtergebleven vloeistof/gel laat je nog even zitten en in de huid trekken en je bent klaar. Niets geen gedoe met opsmeren en er weer af boenen. Geen vieze vingers en dito wasbakken. En omdat ze per stuk verpakt zijn in een plat zakje kun je ze ook gemakkelijk meenemen op reis. I-de-aal, ik zeg het je!

Bbcreamshop heeft niet zo veel verschillende merken, maar wel veel soorten. Ze verkopen alleen de merken Misscha en Vanedo Beauty Friends, maar zo heeft Misscha de keuze uit 10 soorten en Beauty Friends de keuze uit 20 soorten. Elk masker bevat weer andere ingrediënten, is geschikt voor een bepaald soort huidtype of heeft een ander soort doel. Mijn bestelling kwam vorige week binnen en zoals je kunt zien ben ik een beetje enthousiast geweest. Ik heb nu een overload aan sheet masks! Zo kan ik weer eventjes vooruit 🙂

Ik heb van beide merken nu een aantal maskers getest en ik kan jullie vast vertellen dat ik enthousiast ben. Niet van dat droge gedoe zoals die doekjes van Action, maar goede, natte sheet masks die normaal op je gezicht blijven kleven. Ze zijn goed doordrenkt in het serum, zoals het ook hoort bij sheet masks!

De sheet masks zijn per stuk verpakt. Wanneer je een zakje openscheurt zit het masker er opgevouwen in en moet je het nog voorzichtig uitklappen. Vervolgens leg je dat op je gereinigde gezicht.

Ik zie eruit als iemand die zo uit een horror-movie gewandeld kan zijn, maar hee, alles voor een mooi huidje zeg ik altijd maar. Het masker blijft goed op mijn gezicht kleven en is zelfs na een half uur nog niet droog geworden. Ik verwijder het masker, maak er een propje van en ga er nog even mee langs mijn gezicht. Het 'serum' wat achterblijft laat ik gewoon op mijn gezicht zitten zodat het nog in mijn huid kan trekken. Na een sheet mask is mijn huid lekker zacht en gemoisturized en ziet het er weer lekker fris uit. Echt alsof het een oppeppertje heeft gehad! En dat zonder al te veel hassle.

Hieronder zie je – als je goed kijkt – nog wat serum op mijn gezicht zitten:

Omdat niet alle sheet masks hetzelfde zijn heb ik beide maskers naast elkaar gelegd ter vergelijking (Vanedo is Vanedo Beauty Friends, trouwens):

Zoals je ziet is die van Misscha iets breder en laat dit masker iets meer ruimte over rondom de ogen en mond. Ook is het masker van Misscha iets dunner en bevat het wat meer inkepingen. Toch maakte het voor mij niet veel uit. Ik snap dat de maskers nooit exact op je gezicht passen, en beide maskers pasten prima: niet te klein en niet te groot. Ondanks de verschillende diktes blijven beide maskers prima op mijn gezicht zitten gedurende de wachtperiode, dus ook daar merkte ik weinig verschil. Ze zijn wat vorm, dikte en nattigheid betreft allebei even goed, ik heb geen specifieke voorkeur. De maskers van Misscha blijven denk ik nét iets beter zitten en passen ook nét iets beter om mijn gezicht, maar het verschil is bijna nihil.

De sheet masks van Beauty Friends zijn echter €1,25 per stuk en die van Misscha kosten €1,95 – dus als ik zou kiezen dan zou ik voortaan voor de meest voordelige gaan en dat zijn die van Beauty Friends. Ook heeft Beauty Friends meer keuze dan Misscha.

Tevens zijn sheet masks een uitstekend middel om kleine kinderen en bange katjes te laten schrikken! 😉

Deze Aziatische sheet masks zijn te koop in de Nederlandse webshop BBcreamshop. Naast sheet masks verkopen ze ook ontzettend veel Aziatische BB creams en make-up, dus deze shop is sowieso de moeite waard om even te checken. Snelle levering en vriendelijke verkopers, echt een aanradertje voor als je deze shop nog niet kende!

Wat is jullie ervaring met deze Aziatische sheet masks of sheet masks in het algemeen? Zijn jullie ook fan?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

100 Reacties

 1. Sandra
  29 mei 2013 / woensdag, 29 mei 2013

  Ik heb er laatst een paar via marktplaats besteld! heel fijne producten. Had ze gevonden via face sheet 🙂

 2. 13 augustus 2012 / maandag, 13 augustus 2012

  Hahahah die foto van jou met je kat! Geniaal!

  Ik denk zomaar dat ik ook een bestelling ga plaatsen binnenkort…. 🙂

 3. 12 augustus 2012 / zondag, 12 augustus 2012

  Mag ik vragen wat voor ras dat is?! Ben erg nieuwsgierig want hij/zij is prachtig!

  JD

 4. Tynke
  11 augustus 2012 / zaterdag, 11 augustus 2012

  jij hebt echt een te schattige kat!

 5. natascha
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  leuk artikel !
  & wat een schattige kat 🙂

  x

 6. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  die laatste foto, geweldig 😛

 7. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Je huid ziet er inderdaad ontzettend goed uit! Je katten zijn echt prachtig:)
  X

 8. Femke
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Je kunt een hele doos op eBay kopen! Zestien stuks voor 10 dollar en 45 cent.
  Ik heb nog mega veel maskers liggen, waaronder sheet maskers van Essence en Montagne Jeunesse, dus ik mag het niet kopen van mezelf.
  Ga het toch nog eens een kans geven, want geen gehannes met afspoelen en vieze wasbak e.d. klinkt aantrekkelijk.
  Mijn favoriet in tijden van erge onzuiverheden en roodheid blijft toch het Queen Helen Mint Julep masker. Vond het daarom ook leuk om jouw eigen variatie te zien een paar dagen terug.

 9. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  lijken me fijne maskertjes!

 10. Naomi
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Aww wat een dik katje ;o

 11. Liesbeth
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Zoals de meeste reacties, die laatste foto is echt geweldig, haha! Ik heb 2 van die maskers liggen, bij bestelling gekregen van bbcreams, snel uitproberen dus. Hoop alleen niet dat ik mijn man dan ook zo laat schrikken ;-P

 12. E.
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Die kop van die kat weer! Fantastisch!

 13. Laura
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  wahahaha ik ben echt zo dom he ! ik lees de hele tijd aziatisch scheet mask, ik dacht echt van wtf ! maar toen las ik het goed hahahah 😛

 14. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Probeer sheet masks van ‘my beauty diary’, ook een aziatisch merk. Zijn goedkoper en ook super goed! Ze hebben heel veeel soorten! Volgens mij verzendt hun eigen site ook naar europa (google it?) anders is het ook te verkrijgen via sasa.com

 15. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Ik heb nog nooit zo’n masker geprobeerd, maar ben er echt benieuwd naar! Denk dat ik er ook wel een paar ga bestellen.. Die foto met je kat is zooooo grappig haha

 16. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Oooh…ik wil ze hebben en mijn salaris is nu al bijna op 🙁 must resist the temptation…

 17. Faye
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  om eerlijk te zijn heb ik nooit een langdurig effect gemerkt van sheet masks, nu heb ik het over de goede, lekker natte dunne maskers. Niet die droge rommel van de action. Het ruikt lekker, voelt ook wel fijn en erna is mijn huid gehydrateerd. Maar een zelfgemaakt masker van yogurt of havermout doet veel meer. Puistjes verdwijnen en mijn huid wordt egaler en gladder, na 1 keer gebruik, voor soms wel een maand lang tot ik weer denk ‘hé laat ik weer eens een maskertje maken’. Sheet masks moet je elke week minstens gebruiken en ook van de verschillende soorten heb ik geen bijzondere verschillen in werking ontdekt. Ik denk dat het fijn is op reis, in het vliegtuig of voor een avond jezelf verwennen, maar als een treament, een kuur, zou ik het niet gebruiken. Gewoon niet effectief genoeg.

 18. Genevieve
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik ben toch meer voor ‘smeer’-maskers
  Dat voelt voor mij alsof het ‘werkt’
  haha

 19. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Oooh poesje ziet er bang uit 🙂

 20. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Zooo schattig die laatste foto!!

 21. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  O leuke post! Ik vind maskers heel interessant & leuk; heb nog nooit ‘n sheetmask geprobeerd, dus tijd om dat eens te doen! Je ziet er wel eng uit zo, echt horror hihi!
  Liefs, Anke

 22. Charlotte
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Hou toch meer van smeermaskertjes 😀 en je kat is zoo schattig wil hem hebben !!

 23. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Oh wat gek. Ik heb die dingen liggen, krijg ze van mijn leverancier als ik bb-creme bestel. Nog nooit gebruikt eigenlijk dus ben wel benieuwd 🙂

 24. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Die laaste foto is echt super leuk! Leuk artikel trouwens!

 25. Maaike
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik weet niet hoor… ik vertrouw jelly spul nooit helemaal (maar dat komt vooral door mijn dramatische huid).

  Lieve foto met je katje trouwens, n’awwww.

 26. michelle
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  ik ben nog opzoek naar een dierproefvrije sheetmask merk.
  zoalng ik die nog niet gevonden heb, heb ik er nog geen ervaring mee.
  maar het lijkt me wel heel lekker.

 27. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik ben fan. Ik heb er net een aantal bij sasa.com besteld. Maar ik weet nu waar ik de volgende keer gewoon in nederland kan bestellen. Ook de bb cream van Misscha, want die heb ik nu via ebay besteld

 28. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ziet er heel goed uit! XX

 29. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Die laatste foto s zo schattig!

 30. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Aziatische maskers lijken me heel effectief werken en deze zien er ook fijn uit, makkelijke sheet en licht. De laatste foto, jah die moest er echt bij =]

 31. hannah
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  die kat is zoooo droog he, ze kijken altijd te stoned haha, maar ik wil wel wat maskers 🙂

 32. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Het lijkt me echt een leuk product om een keer te proberen! Ik heb het zelf namelijk nog nooit gebruikt, alleen die van de Action dan 😉
  Om de laatste foto moest ik echt lachen trouwens, haha! Echt lief <3

 33. Zwaan
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ahh lijkt mij ook zo ideaal! Ik doe bijna nooit een maskertje op, omdat ik het zo’n gedoe vind met vieze vingers/handen en het eraf wassen naderhands.
  Ik ben enthousiast! Misschien doe ik wel een bestellinkje 😉

 34. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Wat een leuke foto’s.

 35. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik ben een sheet mask junkie, dus ehh ja, ik heb er nogal wat geprobeerd 😛 Die van My Scheming zijn veruit de beste (te koop bij Sasa.com) 🙂

  • Serena
   Auteur
   9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

   Om eerlijk te zijn vond ik dat ook! Ik kwam er gister pas achter dat het merk ‘My Scheming’ heet. Ik heb ze besteld via een Aziatische Nederlander via mybeautydiary.nl – misschien ook een tip voor jou? Ze zijn 2 euro per stuk. My Scheming is net iets fijner omdat die gel nog net wat dikker is. Heb er meteen 10 besteld.

   • 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

    Oh nice! Bedankt voor de tip! 🙂 Welke My Scheming maskers heb je besteld? Ik vind zelf vooral het Milk Extract Brightening Mask erg fijn 🙂

    • Serena
     Auteur
     9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

     Ik heb deze besteld: Green Tea & Barley Whitening, Herbal Anti-Acne, L-Ascorbic Acid Whitening, Sakura Whitening, Skin Clarifying Astringent. En dan van ieder twee maar meteen 🙂 Die met Milk waar jij het over hebt heeft ze volgens mij niet. Ze heeft wel Aardbei/Melk en die is ook brightening, misschien is dat dezelfde?

     • Femke
      10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

      Ladies, ook die heb je op eBay… 5 stuks voor 8 dollar, inclusief verzendkosten.

     • 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

      Ooooh die L-Ascorbic Acid Whitening is heel fijn. En die Sakura Whitening rook heel lekker, maar daar zag ik achteraf niet zo’n verschil bij als met die L- Ascorbic 🙂

      @Femke Oh ja! Had ik even niet aan gedacht xD Alpha Beauty Store verkoopt ze, toch? Die eBay store is idd een aanrader! 😀