DIY: Munt Maskertje

Het Mint Julep Mask van Queen Helene is één van de meest gehypte gezichtsmaskers. Op talloze beautyblogs wordt dit masker de hemel in geprezen en het grappige is dat dit masker niet eens daadwerkelijke munt bevat. Zelfs geen pepermuntolie. Alleen groene kleurstof en een fragrance met de geur van pepermunt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het geen goed masker is (ik heb het zelf geprobeerd en het was een prima masker, niet heel speciaal naar mijn mening) maar zo zie je maar weer hoe sneaky de marketing soms kan zijn.

Vandaag wil ik een gezichtsmasker maken waar wél echte pepermunt in zit. In de achtertuin van mijn ouders groeit verse pepermunt en hier heb ik een aantal takjes van meegenomen. Niet alleen ruikt het lekker en fris, pepermunt kan ook voordelen hebben voor de gemengde tot vette huid. Het sap van pepermuntblad heeft een kalmerende en verkoelende werking op de huid. Het bevat salicylzuur, een ingredient met een zuiverende en ontstekingsremmende werking. Daarnaast heeft het een astringente werking, wat inhoudt dat het de poriën verkleind en zorgt dat er minder olie in de huid wordt aangemaakt. Ideaal voor mensen met een gemengde tot vette huid, met eventuele puistjes.

Ingrediënten voor het Munt Maskertje:

 • 20 muntblaadjes
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel citroensap
 • 2 eetlepels rolled oats

Alle ingrediënten zijn te koop in de supermarkt. Doe alles in een blender/keukenmachine/staafmixer/Magic Bullet en meng tot een glad papje. Breng het masker aan op een gereinigd gezicht, laat het 20 minuten zitten en spoel vervolgens af met lauwwarm water. Gebruik dit masker 2 – 3 keer per week om je huid te zuiveren en minder shiny te maken.

De rolled oats zijn in eerste instantie bedoeld om het masker dikte te geven, maar daarnaast zijn ze ook moisturizing en zeer geschikt voor een gevoelige, jeukende huid. Rolled oats absorberen overtollige huidvetten en maken je gezicht mat, hierdoor hebben ze ook een reinigend effect. Honing is all kinds of goodlees hier een apart artikel wat ik schreef over honing. Honing is o.a. moisturizing en bacteriedodend. Yoghurt bevat alpha-hydroxy-acids die de laag tussen je dode huidcellen als ware oplossen en zodoende je huid exfoliëren.

Citroenen bevatten citroenzuur en AHA (alpha-hydroxy-acids) die de huid exfolieren en ontdoen van dode huidcellen. Citroenen hebben dus een reinigende werking. Ze schijnen zelfs effectief mee-eters te verwijderen omdat het citroenzuur de olien en vetten oplossen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van mee-eters in de huid. Citroensap heeft net als de tomaat een adstringente werking. Het maakt je gezicht minder shiny en trekt je porien samen, waardoor je een mooiere, egalere huid krijgt. Puistjes worden uitgedroogd. Citroen heeft een milde blekende werking. Ideaal als je gezicht acne littekens bevat, de citroen maakt je huid egaler.

Ik ben dit keer vergeten een voor- en nafoto te maken, maar wat ik vooral merkte was dat mijn roodheid iets was verminderd (rondom puistjes/ontstekingen) en dat ik die dag en de dag erna minder last had van shininess! Het masker voelt verfrissend aan (en nóg verfrissender als je het eerst even in de koelkast bewaard) op mijn gezicht. Tegen het einde kreeg ik wel wat irritatie (dat is bekend bij pepermunt), maar na afspoelen was het niet rood of gevoelig. Ik moet dit masker vaker proberen om er écht een conclusie aan vast te binden, maar technisch/theoretisch gezien zorgt de samenstelling van dit Munt Maskertje voor een minder vette, glanzende huid en helpt het puistjes en mee-eters voorkomen. Dit masker is dus het meest geschikt voor mensen met een gemengde tot vette huid en eventuele puistjes. Gebruik dit masker 2-3 keer per week, aanvullend op je normale skincare routine, om glans en onzuiverheden te verminderen.

Enne, met de muntblaadjes die je nog over hebt kun je een heerlijk verfrissend kopje muntthee zetten natuurlijk! Of een koel drankje met munt, komkommer en citroen (klik hier voor het recept).

Happy DIY’ing!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

87 Reacties

 1. Layla
  23 augustus 2015 / zondag, 23 augustus 2015

  Ik heb een gemengde huid tot vette huid, in mijn T-zone heb ik weleens last van vette huid (shiny voorhoofd), roodheid en puistjes. Ook heb ik last van mee-eters op mijn neus, en mijn wangen zijn droog. Zou ik deze masker dan 2-3 per week met banaan kunnen gebruiken? Ik had ergens gelezen dat banaan ook goede eigenschappen had om vette huid te voorkomen enz.

  • Serena
   Auteur
   23 augustus 2015 / zondag, 23 augustus 2015

   hi Layla, dat zou je kunnen doen, maar je kan het masker natuurlijk ook zonder banaan maken en het alleen op je Tzone aanbrengen!

   liefs, Serena

 2. 3 april 2015 / vrijdag, 3 april 2015

  hallo je hebt super mooi haar en dat munt maskertje heb ik gelijk uit geprobeerd het het is echt super leuk dankjewel was super relaxend thx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 3. me
  10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Je hebt zulk prachtig haar! Op andere foto’s van jou is het duidelijker te zien. Je zusjes trouwens ook, waarschijnlijk is het erfelijk. Wauwie!

 4. 1 mei 2013 / woensdag, 1 mei 2013

  nagels niet zo mooi als voorbeeld
  het lukt me niet om een foto erbij te zetten

 5. Fleur
  19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

  Kan je, als je er veel van maakt, het langer bewaren? Dat je het in een potje doet ofzo?

  • Fleur
   19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

   Laatmaar, er zit yoghurt in dus ik denk het niet…

 6. Shana
  5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  Ziet er leuk en fris uit, ga ik zeker eens proberen!

 7. 16 september 2012 / zondag, 16 september 2012

  Hi Serena! Ik weet niet of je dit nog leest, maar ik heb een vraagje ! Hoe lang is dit masker houdbaar? Ik ben van plan een aantal DIY dingetjes kado te geven, maar dan moet ik wel even doorgeven hoelang ze goed blijven.. Ik hoop dat je dit leest en beantwoordt, want ik zou er veel aan hebben! 🙂

 8. Jessica
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Leuk! Lijkt me heerlijk dit masker!

 9. Avala
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Superleuke website & masker ga ik proberen x

 10. Emma
  13 augustus 2012 / maandag, 13 augustus 2012

  Wat een super artikel weer! Ik ga dit zeker zelf een keer uitproberen heb een vettige/gemengde huid en denk dat dit echt wel kan helpen!
  Ik gebruik zelf vaak poedermaskers van de Etos, die moet je met een eetlepel gekookt water mengen en opbrengen, mijn huid lijkt dan echt ‘schoner’ en met minder mee-eters, miss een idee om een keer te reviewen? (a)

  Thanks voor dit artikel!

 11. Marina
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Hoi Serena,
  Ik ga het masker zeker eens proberen.
  In je artikel zeg je echter dat salicylzuur je poriën verkleint, maar je hebt een tijdje terug een artikel geschreven waarin je zegt dat je poriën zich niet kunnen verwijden of vernauwen. Klopt het wel?

  • Marijke
   9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

   Dit vroeg ik mij ook af!

 12. Khaoula
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Hoi Serena,

  Leuke DIY, maar ik woon in België en weet niet of hier rolled outs te koop zijn + vandaag ben ik gewoon heel de dag thuis. Ik beschik dus over alle ingrediënten behalve die rolled out, is er een ander manier om het een beetje dikte te geven?
  liefs,
  Khaoula

 13. ineke
  8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  leuke diy !

 14. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Ik kan de frisheid op de huid al bijna voelen terwijl ik dit lees 😛 Lijkt mij een erg lekker masker! En dat drankje~~ Hmm… ziet er erg verfrissend uit <3

 15. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Dit is wel iets voor mij, ga ik eens proberen!

 16. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Hmmm, dat lijkt mij een strak plan voor de luie zaterdag!

 17. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Oeh, klinkt als een fijn en fris masker. Ga ik zeker een keertje proberen met de munt blaadjes uit de tuin ^^

 18. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Klinkt lekker! Lijkt me een ‘gezellig’ zomer maskertje!

 19. JoycevdB
  8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Toffe DIY. Ik ga ‘m vanavond maken, want toevallig heb ik alle ingrediënten in huis!

 20. Marijke
  8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Hey Serena!

  Je hebt eens in een artikel uitgelegd dat er niet zoiets bestaat als het verkleinen van porien (de huid zwelt een beetje op, waardoor het lijkt alsof de porien fijner worden), Hoe kan het dan dat dit masker wel deze werking zou hebben? Of heb ik het artikel over porien verkeerd begrepen?

  Voor de rest lijkt het me een heerlijk masker! 🙂

  Groetjes!

 21. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Ben een beetje huiverig :P. Mint Julep doet namelijk gewoon pijn bij mij…

 22. myrte
  8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Heel leuk en makkelijk te maken! Ik kan me nu vergissen, maar ik heb dit al eens gemaakt met het recept van beautylab alleen dan met komkommer erbij.. dat masker werkte overigens wel goed (:

 23. Joanne
  8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Ik heb ‘m gemaakt – hoewel, net iets anders. Ik had geen munt plantje staan, dus gebruikte gedroogde munt – en geen oated pellts, maar heb er “gepofte” cornflakes ingeknald, hahah. Toen was het heel slap, en heb er wat maizena bij gedaan. But I can ensure – het was een heerlijk maskertje, mijn huid ziet er nu echt goed uit :). Met dit weer krijg ik heel snel een vette huid, maar nu is mijn huid toch matte, maar wel gevoed – perfect!

 24. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Klinkt als het perfecte masker voor mijn huid! Leuk om een keer zelf te testen dus! 🙂 Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *