(Re)view by Nena: deodorant die wél werkt

In deze nieuwe rubriek '(Re)view by Nena' zal Nena haar kijk (view) op bepaalde zaken geven of een product reviewen.

Nena en ik kennen elkaar van onze opleiding Life Sciences & Chemistry aan Hogeschool Utrecht, waar we beiden kozen voor de richting Moleculaire Biologie. We kwamen bij elkaar in de klas en het toeval mocht zijn dat we allebei ook nog eens uit Houten kwamen. Daarvoor hadden we op verschillende middelbare scholen gezeten en kenden we elkaar eigenlijk niet. We werden al snel vriendinnen en ook na ons afstuderen bleven we contact houden.

Inmiddels kennen we elkaar al zo'n 10 jaar en zijn we zoals dat heet: besties! Nena is een van de beste analisten die ik ken en heeft daarbij een minstens net zo grote passie voor beauty als ik. Ze stuurt me heel vaak leuke ideeën voor Beautylab en denkt eigenlijk altijd met me mee. Ze is creatief, kritisch, heel nieuwsgierig en een echte doorzetter: Nena geeft nooit op. Zo is ze een tijdje geleden gestart met een zoektocht naar een deodorant die wél werkt, waar ze hieronder verslag van doet.

Ik ben al jaren op zoek naar die ene perfecte deodorant. Sommige mensen transpireren wat meer dan anderen. En bij de een ruikt het sterker dan bij de ander. Ik transpireer zelf niet overmatig, maar ik heb wel last van de welbekende ‘zweetplekken’ wanneer ik een strak shirtje draag. Ook zweet ik al snel onder mijn oksels in de sportschool. Sommige mensen zijn zelfs na een intensieve workout van 30 minuten nog niet bezweet! Ik daarentegen zweet al binnen 10 minuutjes..

Niet alleen het krijgen van zweetplekken is vervelend, minstens zo erg is de geur. Wanneer de geur al eenmaal in een shirtje zit, krijg je het er eigenlijk niet meer uit. Misschien kennen jullie dat wel: Je hebt net een berg kleding gewassen en wilt gaan strijken. Het ene shirtje gaat fris gewassen en strak de kast in en het andere shirtje begint ineens weer naar ‘zweet’ te ruiken, wanneer je met de strijkbout onder de oksels strijkt!

Een simpele verklaring hiervoor is dat de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken niet verdwenen zijn na een wasbeurt en dus nog aanwezig zijn in het betreffende kledingstuk. Ik heb nog geen goede oplossing gevonden om dit probleem te bestrijden (misschien hebben jullie goede tips?). Ik heb weleens gehoord of gelezen dat je een dopje azijn bij de was moet doen. Dit neutraliseert en zou de muffe geur uit shirtjes moeten halen. Ik heb dit zelf nooit geprobeerd. Mijn methode is wat drastischer: Ik gooi het betreffende kledingstuk gewoon weg…

In mijn zoektocht naar de perfecte deodorant heb ik al het e.e.a. geprobeerd. Zo heb ik een tijdje de lotion van Odorex Extra Dry gebruikt:

“Odorex Extra Dry Lotion onderdrukt op een verantwoorde manier overmatige transpiratie en voorkomt transpiratiegeur. De verbeterde formule is nu nog effectiever en milder voor de huid. Bovendien is Odorex Extra Dry Lotion alcoholvrij en parfumvrij. Je brengt de Lotion ’s avonds voor het slapen gaan met een watje op je oksel aan, en je hoeft het maar 2-3 keer per week te gebruiken. Het is niet nodig naast Odorex Extra Dry nog een reguliere deodorant te gebruiken, maar dit kan uiteraard wel als je dat prettig vindt. 

Odorex Extra Dry Lotion is verkrijgbaar bij de drogist en in sommige supermarkten. De adviesprijs van Odorex Extra Dry Lotion is slechts € 3,99 .”

Dit middel is te verkrijgen bij elke drogist. Het is redelijk effectief, maar ik vind het geen prettig middel. Het voelt bij mij erg agressief en veroorzaakt vlekken in kleding. Daarbij heb ik een gevoelige huid en kreeg ik altijd last van irritatie.

Ik zette mijn zoektocht voort en stuitte op het volgende product: Rexona Maximum Protecion women 48 hours:

“Biedt 2x meer bescherming tegen overmatige transpiratie, 48 uur gegarandeerde bescherming, bevat hydraterende ingrediënten en een gepatenteerde geurbestrijdende technologie.” Deze deodorant claimt zelfs te blijven werken nadat je onder de douche geweest bent…”

Ook deze deodorant is bij elke drogisterij te verkrijgen. Hij kost €6,99 voor 45 ml. Het fijne van deze deodorant is dat hij zacht is en lekker fris ruikt. Geen overweldigende parfum geur zoals bijvoorbeeld bij een deodorant van FA bijvoorbeeld wel het geval is. Dat vind ik een pluspunt! De manier van aanbrengen is even wennen, maar uiteindelijk wel fijn. Je moet aan de onderkant aan een wieltje draaien, waardoor de crème geleidelijk naar boven wordt geduwd. Deze crème smeer je dan weer onder je oksels.

Een nadeel van deze deodorant is dat hij witte strepen acht

erlaat, maar daar is nog wel wat aan te doen. Bij zwarte/donkere kleding gewoon extra voorzichtig zijn. Als ik eerlijk ben is het resultaat boven mijn verwachtingen! Hij werkt langer dan een gemiddelde deodorant. En de soms wat penetrante geur van zweet lijkt minder tot gewoonweg verdwenen. Ik heb deze deodorant een paar maanden gebruikt, want hij is ‘goed genoeg’. Ik denk dat hij voor iemand die niet erg veel last heeft van zweetvlekken en/of nare geurtjes zelfs perfect is! Helaas had ik af en toe toch nog last van vlekken of geuren, zodat ik mijn zoektocht moest voorzetten.

Ik heb veel artikelen op internet gelezen en bezocht verschillende blogs op zoek naar tips. Van deze tips maakte ik een top 3 en met onderstaand lijstje ging ik naar de winkels:

• Clinique antiperspirant-deodorant Roll-On €16,95 (75 ml)
• syNeo 5 Anti-transpirant €19,95 (30 ml)
• Lancôme Bocage deodorant €21,95 (30 ml)

Er waren erg veel tips, maar deze spraken mij het meeste aan. Ook beloofden de reviews door andere gebruikers veel goeds! Ik besloot bij nr. 1 te beginnen en om deze voor een maand te proberen. Wanneer deze helaas niet zou werken zou ik het volgende product van mijn lijstje aanschaffen etc. etc. Dit alles in de hoop om EINDELIJK eens een deodorant te ontdekken die mij wel beschermd tegen zweetplekken en zweetgeur!

Clinique staat erom bekend dat het geschikt is voor een gevoelige huid. Aangezien mijn huid gevoelig is, sprak mij dit direct al aan. Misschien is €16,95 vrij kostbaar voor een deodorant, maar wanneer een product het bedrag ook waard is, maakt dat voor mij veel goed. Toevallig was er op de gehele lijn van Clinique 20% korting (ik kocht hem bij de parfumerie Pour Vous in Houten), waardoor ik €13,56 betaalde voor deze deodorant. Er zit vrij veel in, namelijk 75 ml, dus je doet hier wel echt heel lang mee. In verhouding is het maar iets duurder dan de Rexona deodorant en stukken goedkoper dan de deo van syNeo 5 en Lancome. Ik besloot hem de volgende dag direct te testen!

Je kunt een deodorant het beste gebruiken op een gereinigde huid. De mogelijk al aanwezige bacteriën worden op deze manier al verwijderd. Daarnaast is het meestal niet prettig om een deodorant aan te brengen, vlak na het ontharen van de oksels. Aan de andere kant blijven de betreffende bacteriën juist beter plakken aan deze haartjes, wat je natuurlijk niet wilt! Gelukkig is deze deodorant zo zacht, dat ik zelfs na het ontharen geen irritatie heb wanneer ik de heb deodorant aangebracht.

Een groot voordeel en voor mij het bewijs dat deze deodorant geschikt is voor een gevoelige (oksel)huid! Verder vind ik het ook fijn dat de deodorant geurloos is. Althans hij ruikt in het begin een beetje naar een waterige reinigingsgel, maar deze geur verdwijnt al snel.

Dan komt nu de test: Beschermt deze deodorant mij gedurende de dag?! Ook al is deze nog zo intensief, ga ik op de fiets naar mijn werk (Houten – Utrecht), draag ik strakke kleding, bevind ik mij ’s avonds in de sportschool, draag ik mijn favoriete synthetische shirtje….?!

Het antwoord is een volmondig: JA! Deze deodorant doet wat hij beloofd! Eindelijk! Zelfs in mijn meest zweetgevoelige kledingstuk is die nare penetrante geur verdwenen! Na het sporten ‘stink’ ik niet! (Serena kan dit bevestigen ) Ik heb nog wel af en toe een zweetplek, maar hey: Kurkdroge oksels na het sporten is ook niet gezond!

Serena heeft tijdens ons weekendje Antwerpen ook een testje gedaan met de deodorant van Clinique. Onder haar ene oksel smeerde ze ‘s ochtends haar eigen deodorant en onder haar andere oksel de Clinique antiperspirant deodorant. Ook Serena merkte dat deze deodorant goed zijn werk doet! Aan het einde van de dag was de oksel, waarbij ze haar eigen deodorant had gebruikt, een beetje zweterig en de oksel waarbij ze Clinique had gebruikt rook nog schoon en fris!

Ik weet dat sommige bezoekers het waarderen als de ingrediënten eventjes worden vermeld, dus bij deze:

Ik gebruik hem nu elke dag en kan hem iedereen aanraden. Ik denk wel dat het per persoon kan verschillen of een product werkt of niet, daarom ben ik ook benieuwd naar wat jullie ervaringen zijn met deze deodorant? Of misschien gebruiken jullie een ander geschikt wondermiddel ? Let me know in de comments!

Liefs,
Nena

Volg Nena op twitter: www.twitter.com/nenaburger

zp8497586rq

Volg:

137 Reacties

 1. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  En dan de omatip tegen zweten & nare geurtjes… een citroen op je oksel deppen. 🙂 Werkt uitstekend. 🙂

 2. Troelala
  31 december 2012 / maandag, 31 december 2012

  de Vogue deo’s vind ik de beste

 3. mine
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  ik zweet ook heel erg. m,n zus is schoonheid specalist. ze zij als je botox laat spuiten onder je oksels ruik je verloopig geen zweet meer. je gaat welzweten maar je ruikt het alleen niet.. ik gaat laten doen.

 4. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Klinkt allemaal superfijn, wil ze best eens proberen! Ik zweer nog steeds bij Double Effect van Nivea, niet perse omdat m’n oksels langer stoppelvrij blijven (dat werkt echt niet) maar gewoon omdat hij fijn ruikt en de hele dag werkt!