Pin-up Eyelook

Afgelopen zaterdag postte ik een YouTube filmpje van een pin-up kapsel tutorial, en bij de comments zag ik staan dat jullie mijn bijbehorende pin-up make-up zo mooi vonden. Vandaag is het Makeup Monday dus besloot ik een Pin-up Eyelook tutorial voor jullie te maken! Dit is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk of apart, maar het geheel (de eyeliner, de rode lipstick, het kapsel) is natuurlijk heel pin-upperig. Als je deze ooglook zou dragen met je gebruikelijke kapsel en nude lips bijvoorbeeld is het een prima everyday look!

pin-up eyelook02

Begin met gereinigde oogleden en voorzie deze van wimperrand tot wenkbrauw van een dun laagje eyeshadow primer. Ik gebruik die van Urban Decay.

pin-up eyelook03

Neem een zwart en romig oogpotlood en ‘tightline’ je ogen. Dit wil zeggen voorzie de bovenste waterlijn van een zwart oogpotlood en ga vervolgens met het potlood tussen je wimpertjes in kleuren. Dit zorgt ervoor dat je wimpers optisch voller lijken.

pin-up eyelook01

Zo dus.

pin-up eyelook04

Vervolgens gebruik ik de Catrice Made to Stay longlasting eyeshadow in 040 – goud.

pin-up eyelook05

Dit is een romige oogschaduw die ik met mijn vingertoppen aanbreng tot net iets over de arcadeboog.

pin-up eyelook06

Ik pak nu een goudbruine of bronze kleur voor in de arcadeboog. Hier neem ik ‘Smog’ uit het Naked palette van Urban Decay.

pin-up eyelook07

Ik breng Smog aan met een fluffy blending brush en veeg het lichtjes heen en weer in de arcadeboog. Het geeft net dat beetje schaduw en kleurverschil wat deze subtiele look nodig heeft.

pin-up eyelook09

Deze stap is optioneel. Zelf vind ik het altijd wel mooi om een matte highlighter aan te brengen op mijn wenkbrauwbot. Door een matte kleur – hier gebruik ik Kinky uit het Urban Decay Smoked palette – te gebruiken leg je niet de nadruk op de highlight, maar zorgt het toch voor een liftend effect.

pin-up eyelook08

Zo zien de oogschaduwen eruit na blenden.

pin-up eyelook10

Met een eyeliner (vloeibaar, gel, potlood) trek je nu eerst een winged lijntje.

pin-up eyeliner

Om de lijn een echte pin-up schwung te geven is het belangrijk om de lijn aan te passen. Trek de lijn verder door, maar niet te ver omhoog. Het moet een beetje een afgevlakte winged lijn worden, zoals ik hierboven laat zien. Nadat ik de lijn verder heb doorgetrokken trek ik een lijn vanaf het uiterste puntje naar zo’n 2/3 van mijn oog toe. Dit geeft een hele sexy oogopslag.

pin-up eyelook14

Voor wat meer drama in je look kun je wimperstukjes toevoegen. Dit is optioneel! Ik kies voor vrij dramatische wimperstukjes die ik alleen aan het uiteinde aanbreng.

pin-up eyelook16

Hierna nog een flinke lik mascara, en klaar is mijn pin-up eyelook!

pin-up full face

Met rode lipstick (hier draag ik MAC RiRi Woo), een peachy blush en donkere bijgetekende wenkbrauwen maak je de pin-up look compleet. Oh, en vergeet het pin-up kapsel natuurlijk niet!

Deze ooglook is echt klaar in een handomdraai! De romige oogschaduwen van Catrice werken makkelijk en snel, na het aanbrengen alleen nog wat oogschaduw blenden in de arcadeboog, eyeliner, mascara en klaar is je look! Wil je lekker opvallen dan staat een rode (of knallend roze) lipstick er prachtig bij, maar deze ooglook combineert ook zeker erg mooi met nude en koraalkleurige lippen.

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

73 Reacties

 1. Sanne
  12 juni 2013 / woensdag, 12 juni 2013

  Mooie look!!

 2. steffie
  28 mei 2013 / dinsdag, 28 mei 2013

  Prachtige look. simpel en sexy. Welja, ‘simpel’, tot ik het zelf probeer haha :p

 3. Simone
  28 mei 2013 / dinsdag, 28 mei 2013

  Very nice :)

 4. Kim
  28 mei 2013 / dinsdag, 28 mei 2013

  Prachtige look! En wat kun je een mooi eyeliner lijntje trekken zeg! Jaloers. :-)

 5. Helene
  28 mei 2013 / dinsdag, 28 mei 2013

  Ik zou het leuk vinden om nog een keer een pin-up look te zien! Met make up en haar! Als inspiratie voor bijvoorbeeld een themafeestje..

 6. 28 mei 2013 / dinsdag, 28 mei 2013

  Heel mooi! Die retro stijl staat je echt goed.

 7. Nabila
  28 mei 2013 / dinsdag, 28 mei 2013

  Rode lipstick is prachtig

 8. 27 mei 2013 / maandag, 27 mei 2013

  Wauw. Ik ben verliefd op de wing, vind deze look ook echt super mooi! :D

 9. Teuntje
  27 mei 2013 / maandag, 27 mei 2013

  Hele mooie look!

 10. Kirsten
  27 mei 2013 / maandag, 27 mei 2013

  Mooi! Een vraagje. Jij gebruikt tot bare minerals foundation? Welke kleur gebruik je, waar koop je het (ik kan het nergens in Nederland vinden) en blijft het de hele dag goed zitten? Wat een vragen he :). Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *