Philosophy Be Your Best BB Cream

De hoop op de perfecte BB cream heb ik een beetje opgegeven. Ja, die van Bobbi Brown was erg mooi, maar alsnog net iets te vol voor mijn vette huid. Jammer, want de kleur en de dekking waren perfect. Een tijdje terug alweer was ik op een persevent van Philosophy in Antwerpen waar de woordvoerster me op het hart drukte om hun BB cream eens een kans te geven. “Nah, ik weet het niet hoor” zei ik. “Tot nu toe zijn ze allemaal te vol voor mijn vette huid, waardoor ik na 2 uur al begin te shinen als een spiegel”.

“Trust me” zei ze. “Die van ons bevat juist ingrediënten die fijn zijn voor een vette huid. Sterker nog, als je een droge huid hebt adviseren we er extra een dagcreme onder. Bij een vette huid kun je de BB cream gewoon aanbrengen na het reinigen”. Goed, omdat ik de beroerdste niet ben knikte ik ja en had ik met mijn hand op mijn hart moeten zweren dat ik de BB cream van Philosophy een kans zou geven. En man, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb!

Allereerst de noodzakelijke informatie betreft de Philosophy BB cream. Deze BB cream zit in een tube met een pompje (handig en hygienisch) van 30 ml. De BB cream is verkrijgbaar in twee kleuren: 01 – light en 02 – medium. Dit product is getest op Aziatische huidjes, wat in mijn geval natuurlijk perfect is.

Nu ben ik van Indische komaf waardoor 01 – light net iets te licht voor me is, maar 02 – medium daarentegen is een goede match. Deze kleur is niet te licht, niet te donker, het maakt me niet grauw/grijs (terwijl de meeste Aziatische BB cream-merken dit wel doen juist) en het is ook niet te geel. Het geeft me warmte, zonder te roze, te bleek of te grijs te zijn voor mijn huid.

De textuur is vol en romig. Uh-oh, dacht ik. Dagcrèmes met eenzelfde textuur zijn voor mijn vette huid al snel te voedend waardoor ik ga glanzen, dus ik zag het eerlijk gezegd een beetje somber in. Door de dikkere textuur is deze BB cream echter wel goed dekkend, en dat vind ik dan weer een plus.

Hieronder kun je de kleur wat beter zien op mijn getinte huid. Deze BB cream is eigenlijk nog best donker. Net iets donkerder dan mijn hand. De ondertoon is niet te roze, maar ook niet heel geel. Hier kan je goed zien dat de kleur warmte geeft waardoor je huid er fris uit zal komen te zien, in plaats van grauw.

Als we kijken naar de ingrediënten zien we in principe niet veel bijzonders:

Het bevat vooral veel water, siliconen (verstopt de huid niet en verdeeld de BB cream soepel over je huid) en hydraterende ingrediënten zoals diverse vettende alcoholen, glycerine en sheabutter. Verder bevat dit product een SPF van 30.

BB cream staat voor ‘Blemish Balm’ maar ik zie niets in deze lijst staan die mijn onzuiverheden kan helpen genezen, dus ook Philosophy lift stiekem lekker mee op de BB cream trend. Wat doet de Philosophy BB cream dan wel? Ten eerste beschermt het je huid tegen UV met een SPF van 30. Verder belooft het de huid de gehele dag te hydrateren. Het maakt de huid egaal en stralend.

Zoals je hierboven kunt lezen is de Be Your Best BB cream voor elk soort huid te gebruiken. Heb je een normale, gecombineerde of vette huid dan kun je de BB cream aanbrengen na het reinigen, maar heb je een droge huid dan raden ze aan om er nog een dagcreme onder te dragen.

Voor mij dus lekker makkelijk: reinigen, BB creme smeren en klaar is kees! En zo hoort het ook met BB creams vind ik, want als ik eerst een dagcreme en een primer moet smeren en naderhand nog moet afpoederen dan koos ik wel gewoon een foundation. BB creams zijn multitaskende producten dus die moeten lekker snel werken.

Hieronder draag ik links niets op mijn gezicht, in het midden draag ik de BB cream op mijn linker gezichtshelft (rechts op de foto) en rechts draag ik een laagje BB cream over mijn gehele gezicht. De dekking is geweldig en vele malen beter dan de meeste BB creams die ik tot nu toe heb geprobeerd.

Zoals je ziet is mijn huid opgebouwd uit lichte en donkere delen. Dit heeft iedereen wel een beetje, maar bij getinte huidjes is het contrast vaak wat sterker. Dit betekent dat ik ervoor kan kiezen om mijn gezicht egaal te maken met de lichtere of de donkere delen. Omdat mijn nek niet heel bleek is kies ik vaak voor een teint wat die wat donkerder is dan mijn wangen, maar dezelfde kleur heeft als de huid rondom mijn mond.

De BB cream van Philosophy voelt ten eerste lekker aan op mijn gezicht. De romige textuur laat zich goed en egaal verdelen en dekt zeer goed. Na aanbrengen is mijn huid egaal en stralend. Zelfs concealer is nu overbodig! De kleur van de BB cream is donkerder dan ik normaal gebruik voor foundations, maar gek genoeg is het niet té donker, het masker-effect blijft uit. Voor mijn gezicht heb ik overigens aan één pompje al genoeg, dus je zou kunnen zeggen dat deze BB cream vrij zuinig is in gebruik.

Be Your Best werkt echter wel met een gebruiksaanwijzing wat aanbrengen betreft. Dit is een product wat van nature ‘rult’. Ik heb wel eens eerder producten gehad die dit doen, zoals de dagcreme van Vichy Normaderm of de Flash Balm van Clarins. Met rullen bedoel ik dat het product opdroogt en rolletjes vormt op je gezicht. Dit is onprettig, maar voorkom je simpelweg door snel te werken. Dus breng de BB cream snel aan en ga daarna vooral niet nog 2 minuten over je gezicht lopen wrijven. Gewoon niet meer aankomen en de rest van je make-up aanbrengen, en dan is er niets aan de hand.

Wat het glimmen betreft, dat gebeurt wel, maar pas na 4 – 5 uur, en dan niet eens zo heel erg. Hooguit wat meer glans rondom mijn neus en op mijn kin, maar niet zo heftig dat mensen hun lippenstift willen bijwerken in mijn voorhoofd. Gebruik ik er een matterende dagcreme onder (Hope in a Jar oil-free) dan blijf ik zelfs 6 – 7 uur glimvrij. Al met al is deze BB cream dus zelfs voor mijn huid geschikt. Heb je een normale of gecombineerde huid dan denk ik dat je zelfs helemaal geen last hebt van glim.

Wat de kleur betreft had het niet donkerder moeten zijn. Heb je mijn kleur huid of zelfs nog een paar tinten donkerder, dan is 02 – medium waarschijnlijk ook voor jou een goede match. Ben je lichter van huid dan zou je eens naar 01 – light kunnen gaan kijken. Ben je echt heel erg blank, dan is zelfs 01 – light te donker voor jou, ben ik bang.

De kleuren, de mooie glowy finish, de erg goede dekking, SPF30, de hydraterende werking en de handige en hygienische verpakking zijn allerlei pluspunten van deze BB cream. Een nadeel is dat het product rult wanneer je niet snel genoeg werkt (maar als je opschiet is er niets aan de hand).

De Philosophy Be Your Best BB Cream kost €27,41 en is te koop bij geselecteerde Ici Paris XL filialen in Nederland en België, of je koopt het in de bijbehorende webshop.

Hebben jullie deze BB cream al eens geprobeerd, en zo ja, wat vind je er van? Wat is tot nu toe jouw favoriete BB cream?

P.s. Binnenkort test Nena de BB creams van Rimmel die vanaf volgende week te koop zullen zijn.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

77 Reacties

 1. jolanda
  6 juli 2015 / maandag, 6 juli 2015

  Hallo,

  Ik ben ook helemaal weg van dit product!!!
  Maar het is nu niet meer te krijgen !!
  Ben zo aan t zoeken geweest op Internet.
  Heb jij nog een optie??

  Vr gr Jolanda.

 2. Kim
  4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Ben je er nog steeds zo tevreden over?
  Ik zit te overwegen om meerdere spulletjes uit de Philosophy lijn aan te schaffen en alsook de BB Cream, omdat het misschien een goede optie is om wat vaker mijn foundation te laten staan. Ik heb de indruk dat elke dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds mijn gezicht bedekken met een laag foundation ook niet veel goeds doet voor mijn gezicht 🙂

 3. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Ik heb mijn perfecte BB cream gevonden denk ik. Het is de BB cream van Missha: M Perfect Cover. Het lijkt in eerste instantie alsof hij grijzig is, maar snel na het aanbrengen lijkt hij perfect te blenden met mijn huid. Ik heb een hele blanke huid met een rode ondertoon en ik heb de meest lichte kleur, die is voor mij heel goed. Hij dekt echt goed, en ik ben hier eigenlijk meer tevreden over dan de foundation die ik nog niet zo lang geleden kocht: Chanel Perfection Lumière, die je heel goed op mijn huid/gezichtshaartjes ziet zitten. Heb je deze van Missha al eens geprobeerd Serena?

  • 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

   Hij blijkt nu in een nog lichtere kleur te zijn dan ik al had. Dus extreem bleke huidjes kunnen hier ook hun voordeel mee doen.

 4. 30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Mooi, eigenlijk vind ik dit zelfs mooier dan foundation (de kleur)

 5. Ester
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Ik ga mij niet wagen aan BB-creams haha.
  Ik heb er zoveel over gehoord, en meer slechte dingen dan goede..
  Dus nee, ik houd het lekker op mijn Revlon PhotoFinish foundation creme.
  Deze is voor mij precies goed, zonder poespas.
  En eventueel draag ik er ook een dagcreme onder.

  Wel een goede review!
  Je bent echt een Beauty Icon, ik houd ervan om iedere dag een paar keer op je site te kijken, en dan weer de meest interessante dingen te lezen!
  Je weet overal altijd zo gigantisch veel van af, en dus lees ik het graag zodat ik minder miskopen heb, en juist meer goeie koopjes!!
  Echt geweldig, ik ben blij dat je ooit een blog begonnen bent. 😉

 6. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Nog niet geprobeerd maar zal helaas te donker zijn, zoals je zegt 🙁 Erborian is nog altijd m’n favoriet!

 7. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Hij is zeker mooi maar ik vind hem wel behoorlijk aan de prijs

 8. Fenna
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Met veel verwachting had ik enige tijd geleden de BB cream 01 van Philosopy gekocht en helaas zal ik deze cream niet meer kopen. Zelf heb ik een gecombineerde/vette huid en als ik deze cream op heb word mijn huid nog sneller en veel vetter dan normaal. Er blijft dan ook zo’n vieze vette laag op je huid achter. Helaas……

 9. Joanne
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Ziet er goed uit! Fijne uitgebreide review.
  Klein dingetje, ik vond een spelfout: ‘verstopt de huid niet en verdeeld’–> verdeelt ook met een t (tegenwoordige tijd). Ik bedoel het niet als kritiek, maar probeer je gewoon te helpen. 🙂
  Ik weet dat jij er wel tegen kan, maar sommige mensen bij de comments niet haha.

 10. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Wat een fijne review, ben alleen bang dat 01 ook te donker voor mij is. Ben namelijk heel erg licht van mezelf waardoor ik altijd problemen heb met foundations en BB creams.

 11. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  lijkt me een superfijne bb cream! ik zoek er ook nog eentje, dus misschien dat ik deze ook ga kopen 😀

 12. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, eerlijk gezegd heb ik de moed een beetje opgegeven wat betreft BB creams…Of ze hebben geen goede dekking, of ze zijn te vet voor mijn huidtype, of ze zijn te donker.. haha!

 13. Sarina
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Oeee klikt er goed maar ik ben erg geel(ben half thais, kwart indo en de rest nederlands) dus ben bang dat hij te roze is hmmm

 14. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Hier ben ik echt super benieuwd naar! Ik heb ook een baggervette huid en heb nog nooit een BB cream gevonden die mijn huid niet laat glimmen. Kortom; ik heb een reden om naar Ici Paris XL te rennen 🙂

 15. Wies
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Ben benieuwd naar de review van Nena, hoop dat hij snel online komt:)

 16. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Ik heb niet zoveel met bbcreams, maar dit lijkt me wel een goeie! Jammer van het rullen, niet iedereen heeft er een handigheidje in om een product snel en egaal aan te brengen in een korte tijd. Ik ben benieuwd naar de review van Nena van de Rimmel bbcreams, aangezien deze door een andere blogster heel goed schijnen te zijn!

 17. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  ik vind deze van philosophy ook 1 van de betere bb creams. Dekking en hoe het eruit ziet op mn huid vind ik erg mooi. Net als wat jij schrijft krijg ik geen grauwe kleur ,niet te roze en ook niet te geel, maar ik ben wel licht bij mn hals en decollote, dus hij is wel iets te donker voor mij. In de zomer zal het wel perfect zijn. Ik gebruik het nu ook wel af en toe.

 18. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Deze wil wel eens proberen, thanks^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *