Frontcover – Colour to go

Goedemorgen! Wat vliegt de tijd toch altijd met de feestdagen! Ben je de afgelopen dagen druk bezig geweest met de voorbereidingen, lekkere gerechten bedenken (en maken), een mooie outfit scoren en cadeautjes voor je familie… En voor je het weet is het alweer voorbij! Ik hoop dat jullie fijne dagen hebben gehad en misschien wel wat mooie beauty producten rijker zijn!? Nog eventjes en we kunnen ons weer opmaken voor Oud & Nieuw!

Mocht je jezelf misschien toch nog een beetje extra willen verwennen, dan heb ik een tip voor je! Misschien hebben jullie deze mooie make-up set al zien liggen in de schappen van de Sephora? Het merk Frontcover komt deze maand namelijk met een super handige en uitgebreide make-up set van maar liefst 30 producten!

Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik van de kwaliteit moest verwachten, want ik kende het merk Frontcover nog niet. Ik vind het altijd leuk om op het gebied van Beauty iets nieuws te ontdekken, dus ik besloot om deze set eens uitgebreid voor jullie uit te proberen!

Inhoud:

 • 20 prachtige metalic oogschaduws
 • 1 oogschaduw basis
 • 1 eyeliner vloeistof (hiermee kan je van elke kleur oogschaduw een eyeliner maken!)
 • 1 sprakle powder
 • 1 double end mascara
 • 1 oogpotlood
 • 3 oogschaduw brushes
 • 1 oogschaduw ‘click in click out’ compact kit
 • 1 puntenslijper

Naast de producten is de verpakking voorzien van allerlei handige tips, zodat je in een handomdraai zelf de prachtigste looks kunt creëren. Op de verpakking staan 7 mini tutorials beschreven voor de volgende looks:

 • Velvets
 • Peaches
 • Centre of the Earth
 • Pearls of Colours
 • The New Black Flick
 • Lime Eye
 • Shock and Ore

Op de achterkant staan de eerste 3 looks beschreven, zodat je kunt zien welke kleuren zijn gebruikt voor welke look.

Zo ziet de set Colour to Go eruit wanneer je de doos openmaakt, met in de binnenkant de overige looks:

En dit is de het handige kitje:

Het Click in Click out – systeem voor 4 losse oogschaduws en een brush. Je kunt de oogschaduw er gemakkelijk uit klikken door hem vanuit de onderkant omhoog te duwen. Zo kan je jouw favoriete combinaties maken en handig meenemen of aan je ‘daily stash’ toevoegen.

Alle kleuren zijn voorzien van een naam, waardoor je ze makkelijker kunt onthouden. Alle horizontale rijen (combinaties van 4 kleuren) zijn ook weer voorzien van een naam. Dit zijn de combinaties: Peaches, Cenre of the earth, Pearls of colour, Velvets en Shock and Ore. (Deze combinaties zijn voor de bijbehorende looks gebruikt.) Het zijn 20 prachtige shimmery baked powder eyeshadows. Voor een nog intensere look kan je ze ook nat aanbrengen.

De swatches:

Dit zijn de swatches van Shock and Ore. De eerste rij is bij daglicht gemaakt en de tweede rij met flits.

Swatches van de combinatie Peaches.

Swatches van Centre of the Earth.

Swatches van Pearls of colour.

Swatches van Velvets.

Ik ben echt aangenaam verrast door het pigment! Echt alle kleuren zijn erg mooi van kwaliteit. Als je deze kleuren ‘nat’ zou aanbrengen dan zijn ze nóg intenser. De finish is bij elke oogschaduw hetzelfde, namelijk shimmery/metallic. Frontcover heeft mooie kleurencombinaties gemaakt. Wanneer je nog niet zo’n held bent met oogschaduw is dit erg handig omdat je dan weet welke kleuren mooi bij elkaar combineren. Het geeft leuke inspiratie, maar ook voor de gevorderden met oogschaduw is dit palette leuk, omdat je eindeloos kunt combineren en experimenteren.

In het Click in Click out systeem zit een brush met 2 uiteinden, maar de set bevat ook 2 losse brushes. Het zijn geen supergoede kwasten (a la MAC kwaliteit), maar het kan ermee door. Alle kwasten zijn vervaardigd van dierlijke haren.

Het oogpotlood is lekker intens en de achterkant is voorzien van een spons applicator waarmee je eventuele harde lijnen kunt uitvagen. Dat werkt erg goed! Verder zit er een vrij basic mascara in met 2 verschillende borsteltjes om goed bij alle wimperhaartjes te komen. Deze heb ik nog niet getest.

Er zit een mooi potje met Sparkle powder in de set dat je als highlighter onder je wenkbrauw of op je jukbeenderen kunt gebruiken, maar ook als shimmery accent in je ooglook. Sparkle powder is een erg fijne losse poeder dat zich mooi laat verdlen over de huid. Het geeft een subtiel glansje!

De volgende producten uit deze Colour to go kit zal ik niet zo heel snel gebruiken: Een oogschaduwbasis in stick-vorm met een glans (dat vind ik een nadeel), een potje met transparante vloeistof om de oogschaduws als eyeliner mee aan te kunnen brengen (dit zal je wel steeds schoon moeten maken, als je meerdere kleuren gebruikt) en een puntenslijper (ik heb er al genoeg, maar op zich wel handig).

Ten slotte nog even wat swatches:

Zoals ik al zei, het oogpotlood is prima en lekker intens! De oogschaduwbasis is mij te glanzend (ik vind het eerder een highlighter). Ik zal deze nog testen om te kijken of het nog steeds glanst wanneer je er oogschaduw over aanbrengt en of de oogschaduw niet zal creasen.

Tot zo ver deze review! Ik ga eens lekker experimenteren met deze kit en dan kom ik binnenkort terug met een artikel met uitgebreidere reviews van de individuele producten en natuurlijk diverse mooie eyelooks ter inspiratie!

Toen ik deze set in handen kreeg kon ik echter niet wachten om er looks mee te maken, dus hieronder vast een aantal looks die ik tot nu toe heb gecreëerd:

Frontcover is te koop bij alle Sephora filialen. Naast deze Colour to go set zijn er nog veel meer mooie sets verkrijgbaar. Deze set kost zo rond de €35 en is wel meteen een van de duurdere sets. Ik heb ook sets van rond de €15 en €25 gezien (kijk voor meer info eens op www.frontcovercosmetics.com). Ik vind dat je behoorlijk waar krijgt voor je geld gezien de inhoud (20 baked shadows, kwasten, oogpotlood, etc.) en de goede kwaliteit van de oogschaduwen.

Verder heb ik nog een leuk nieuwtje: vanaf begin 2013 zal ik vaker artikelen voor Beautylab gaan schrijven! Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik, want ik beleef er zelf altijd veel plezier aan. Ik wil jullie bedanken voor alle lieve reacties die jullie tot nu toe hebben achter gelaten op mijn artikelen en hopelijk komen er nog veel meer bij, want jullie comments motiveren mij! 🙂

Wat vinden jullie tot nu toe van deze Frontcover – Colour to go set? Valt niet tegen dacht ik zo!

Liefs,
Nena

 

Volg:

91 Reacties

 1. Emma
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Super leuk dat je vaker een artikel hier gaat schrijven, ik vind je reviews ook altijd erg leuk! En wat een tof palette, heb deze vakantie ook bij de Sephora een palette gehaald maar dan van Sephora eigen merk, was ook echt de moeite waard!
  Super mooi looks ook!

 2. Ester
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Ik heb hem ook al gezien bij Mascha & WAUWIE, ik wil hem ook hebben!
  Hij lijkt me zo onwijs handig, en leuk, en mooi, en .. gewoon super!

 3. Monica
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Leuk dat je vaker gaat schrijven!

 4. Veerle
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  ik vind het heel mooi en ik heb heel vaak op het punt gestaan om hem te kopen maar ik durf niet goed omdat het een best grote set is en ik bang ben dat ik de helft niet ga gebruiken en dat zou zonde zijn van mijn geld. misschien dat ik hem ga kopen als het die actie van 3 producten voor 10 euro is bij de sephora. ik vind de swatches wel erg mooi trouwens.

 5. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Die set ziet er heel mooi uit! En het pigment van de oogschaduws ziet er ook goed uit!

 6. FangFang
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Alle frontcover nu met 50% korting bij Sephora Den Haag, hoogstwaarschijnlijk ook bij de andere filialen.

 7. Merve
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  leuke artikel
  ik heb de frontcover ook alleen ben ik zeker niet blij met de oogpotlood.
  Hij brak af en toen ik het ging slijpen zat er verder geen punt in. Nu komt het potloodje halverwege mijn pink en heb ik nogsteeds geen kohl ingezien. Hoe weird is dat ?

  • Serena
   28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

   Wow, productiefout denk ik! Ik zou terug zijn gegaan naar de Sephora..

 8. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Ik kende het merk al van mijn vriendin en wauw die baked eyeshadow vind ik zo mooi!

 9. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Leuk dat je vaker gaat schrijven.

 10. Genevieve
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Goeie pigment!

 11. Sam
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  leuk dta je gaat sxhrijven voor beautylab!!

 12. Steffie
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Hele mooie set, maar ik gebruik bijna nooit oogschaduw. Ik weet dus niet goed of ik mezelf kan opbrengen het te gebruiken en het niet gewoon in de kast te laten liggen 🙂

 13. Marieke
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  hebbe hebbe hebbe ♥ ♥ ♥ ♥
  echt super leuk dat je vaker gaat schrijven.
  kan niet wachten 😉
  xx Marieke

 14. brinadepina
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Er zit geen enkele matte oogschaduw bij, jammer. Ik ben heel benieuwd naar de samenstelling van de eyelinervloeistof.

 15. Annelise
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Wauw, mooie looks heb je gemaakt! Ik vind het wel een mooi pallet, je krijgt zeker waar voor je geld 🙂 En super leuk dat je vaker voor beautylab gaat schrijven, ik vind je artikelen altijd heel leuk!!

 16. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Wat mooie oogschaduws ! 😀 x

 17. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Ik heb zelf een ander palette van frontcover gekocht dit jaar voor 20 euro en was echt onder de indruk van de kwaliteit. Toen ik swatchte dacht ik dat dat palette minstens 40/50 euro was! Zo mooi en luxe straalt het uit. Heb er laatst een feeën look mee gemaakt, was zo leuk om te doen hihi

 18. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Oew erg mooi! Had m al zien staan.. Hij is wel erg leuk! 🙂

 19. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Leuk deze! Ik heb hem ook al bij Mascha gezien van beautygloss.nl. Leuk cadeau =)

 20. Sanne
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Wat mooi! Ik zou hem graag willen hebben. Kun je deze kopen met douglas bonnen voor een Sephora in de Douglas?

  • Nena
   Auteur
   28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

   Dat zou ik echt niet weten. Misschien even het filiaal bellen voordat je gaat?

 21. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Mooi! Toffe kleurtjes 🙂

 22. Annette
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Super uitgebreide review, leuk om te lezen en mooie looks heb je gemaakt.

 23. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Wat een héééééérlijk uitgebreide review. Dit mag je zeker vaker doen 🙂

 24. Denise
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Ahh wat een leuke set! Ik vind de kleuren heel divers en mooi. Leuk dat je drie verschillende looks hebt gemaakt qua kleuren! Vooral de laatste vind ik erg mooi! Ik vind jouw artikelen altijd leuk om te lezen, dus alleen maar leuk dat je vaker gaat schrijven. Ik dacht trouwens in het begin dat Serena dit had geschreven totdat ik de ooglook zag haha

 25. chell
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Jeej! heel leuk dat je meer artikelen gaat schrijven, Beautylab wordt zo echt een E-magazine met de twee stagiaires erbij.
  Ik vind de box helemaal het einde, alleen jammer dat ze voor de ‘cover’ een oerlelijke (ouderwetse!) make-up look hebben gebruikt.

 26. Amanda
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Mooie set, Je kan er mooie en verschillende looks mee maken en pigment is ook goed zo te zien.

 27. Juliette
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  fijn zo’n uitgebreide review

 28. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  nice! moest wel even lachen om ”Nog eventjes en we kunnen ons weer opmaken voor Oud & Nieuw!” ook echt letterlijk! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *