Bobbi Brown BB Cream

Eindelijk heb ik een goede BB cream match gevonden! Sinds ik in Singapore ben aangekomen was ik op zoek naar een Aziatische BB cream die mij kon bekoren, maar tot op heden zonder succes. Zoals ik al eerder heb aangegeven zijn de meeste BB creams voor mijn getinte huid te licht. Daarbij hebben ze ook vaak een rozige ondertoon en een soort grijzige waas.

In de ION Mall liep ik voorbij de Bobbi Brown counter en toen herinnerde ik me dat Bobbi Brown ook een BB cream heeft uitgebracht.

In eerste instantie is deze BB cream speciaal ontwikkeld voor de Aziatische markt, maar ik heb gelezen dat het nu sinds een 2 weken ook bij Nordstrom in de US verkrijgbaar is. In Azië is de BB cream echter al een paar jaar op de markt. De beschikbare kleuren zijn;

 • extra light
 • light
 • fair
 • medium
 • medium to dark

De kleuren medium en medium to dark zijn niet overal in Azie verkrijgbaar. Hier in Singapore was medium de donkerste kleur en medium to dark is volgens mij alleen ontwikkeld voor de US. In de meeste Aziatische landen zijn slechts de 3 lichtste kleuren beschikbaar, dus ik ben blij dat ik hier de kleur medium kon scoren, aangezien dit voor mijn huid de beste match is!

Een grote plus is de gele ondertoon van deze BB cream, zodat het mijn teint geen grijzige of rozige waas geeft. Verder is de formule moisturizing en bevat het een lichte oil-control. De dekking is beter dan alle andere 'Westerse' BB creams die ik heb geprobeerd (L'Oréal, Garnier, Clinique, Collistar, Dior, MAC en Origins) en ik merk ook dat mijn vette huid hier blij van wordt. De meeste BB creams glanzen namelijk al na een uur van mijn gezicht af, maar deze BB cream van Bobbi doet dit niet. Ik ben er erg tevreden over!

Volgens Bobbi Brown doet hun BB cream nog veel meer;

 • Lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een heldere, glowy skin.
 • Hydraterende ingrediënten zorgen voor een huid die er gezond en gevoed uitziet.
 • Scutellaria Extract verminderd donkere pigmentatie en vlekjes en helpt bij het verkrijgen van een egale teint.
 • Argireline, een natuurlijke peptide, geeft de natuurlijke collageenproductie een boost zodat fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn. Daarbij voorkomt het toekomstige tekenen van ouderdom. 
 • Caffeine en Sucrose helpen roodheid (huidirritatie, ontstekingen) voorkomen.
 • Sodium Hyaluronate houdt vocht in de huid vast (een sterk hydraterend ingredient).
 • Vitamine E and Rice Bran Extract beschermen de huid tegen vrije radicalen.
 • SPF 35 PA+++ beschermd de huid tegen UVA/UVB straling.

Hieronder de ingrediëntenlijst voor de geïnteresseerden:

Hoewel er ook veel zogenaamde “BB creams” op de markt zijn die meeliften op de populariteit van de BB creams door zichzelf zo te noemen, maar het in feite niet zijn, denk ik dat de BB cream van Bobbi Brown zichzelf wel echt met recht een BB cream mag noemen. BB staat namelijk voor Blemish Balm en is niet te vergelijken met een getinte dagcreme, omdat het veel meer voor de huid doet: het verzorgt, herstelt, beschermd én bedekt. Het is een anti-age dagcreme + zonnebrandcreme + foundation in één en heeft daarbij nog extra eigenschappen zoals het laten stralen van de huid en het herstellen van onzuiverheden.

Hieronder links op de foto mijn huid zonder enige make-up (en nét wakker, vandaar mijn sleepy face), in het midden met één laagje Bobbi Brown BB cream in medium en rechts heb ik er even snel een dun laagje minerale foundation overheen gepoederd en draag ik blush, lipstick en mascara:

Kun je het je voorstellen dat het me slechts 5 minuten heeft gekost om van de foto links naar geheel rechts te gaan?

Een paar dagen geleden heb ik de Make Up For Ever blue primer gereviewed en in combinatie met mijn nieuwe Bare Minerals foundation gaf dit ook een erg mooi resultaat, maar voordat het zo ver is heb ik maar liefst 3 stappen achter de rug: moisturizer + primer + foundation. Ik wilde daarom ook erg graag een BB cream voor op de dagen dat ik 's ochtends weinig tijd heb, want dan is het gewoon een kwestie van BB cream aanbrengen en klaar! Ieder heeft zo zijn eigen redenen om een BB cream te gebruiken en voor mij is dat vooral de snelheid.

Hieronder mijn Instagram foto waar ik de BB cream draag (met Sierra filter) :

Ik bedenk me ineens dat ik nog helemaal niets heb verteld over de structuur! De BB cream van Bobbi Brown voelt aan als een volle dagcreme en verdeelt gemakkelijk over mijn gezicht, zonder stroefheid. Je hebt niet veel nodig en ik gebruik denk ik net zo veel product als bij een foundation. Het dekt medium tot goed (erg donkere plekjes blijven zichtbaar) en maakt mijn huid in één klap egaal en glowy. De hele donkere plekjes kun je aanstippen met concealer, of er nog een extra laagje BB cream overheen deppen voor een nog egalere look. De finish is naturel en blijft gedurende de dag prima zitten, zonder te strepen of te vlekken. Mijn huid voelt zacht aan, blijft de gehele dag gehydrateerd en gaat pas aan het einde van de dag glanzen rondom mijn neus en op mijn bovenlip.

Heb je een erg vette huid dan is het wellicht aan te raden om er matterend poeder overheen aan te brengen. Heb je een droge huid dan denk ik dat deze formule ook zeer geschikt voor je is, ondanks de oil-control eigenschappen in deze BB cream. Voor mij is de kleur medium geschikt, maar ik heb dan ook een getinte huid. Ben je blanker dan ik dan zijn er nog 3 andere kleuren waaruit je kunt kiezen, ben je donkerder dan zou de kleur medium to dark wat voor je kunnen zijn.

Gezien de BB cream sinds 2 weken verkrijgbaar is in de US en dus niet meer alleen in Azië, heb ik goede hoop dat het binnenkort ook richting de Benelux zal komen. Misschien dit najaar al? Hopelijk kan ik het Bobbi Brown zelf gaan vragen wanneer ik de Pretty Powerful contest win! Ik heb er trouwens nog steeds niets over gehoord, maar zodra ik meer weet laat ik het jullie natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Voor een tube van 40 ml betaalde ik SGD59, dat is omgerekend €35. Dat is duurder dan de gemiddelde prijs van BB creams, maar van alles wat ik heb geprobeerd en gezien komt deze toch echt als beste uit de test, dus ik heb het er wel voor over. Bovendien moet je niet vergeten dat een BB cream een alles-in-1 product is, vaak ben je ongeveer hetzelfde bedrag kwijt voor een dagcreme + foundation.

Wat vinden jullie van BB creams? Hebben jullie je match al gevonden?

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

62 Reacties

 1. 30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Haha, ik lees nu pas deze review! Maar dat is maar goed ook. Ik wilde die BB Cream van Clinique gaan kopen, maar dat doe ik maar niet. Ik ga deze kopen zodra ik in Adam of Rdam ben. Ik ben een groot fan van de Bobbi Brown producten sinds ik een make-up workshop volgde van hun een paar jaar geleden. Goede producten zijn meestal wat prijziger, maar dan heb je ook wat zeg ik altijd maar hihi :) Fijne review!

 2. Liesbeth
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Ik ben al een tijdje op zoek naar de ideale bb cream voor mezelf, Missha komt tot nu toe het meest in de buurt, maar ook nog niet helemaal de kleur en die grijze waas, hoewel dat na een paar minuten ook wel weer weggtrekt. Ik ben wel benieuwd naar deze, hoewel, ik heb een roze ondertoon heb…
  Mijn vriendin heeft een gele ondertoon en is helemaal weg van die van Estee. En over dr. Brandt schijnen ook goede verhalen te zijn.
  Maar ik vroeg me af waarom je denkt dat het toch wel een echte bbcream is en geen veredelde foundation, omdat ze zeggen de huid ook te herstellen, dat zeggen die andere merken toch ook? Zit er geen whitening in de crème? Volgens de bb creamshop moet dat er juist wel inzitten om de gezichtskleur te neutraliseren en verbeteren en de huid te genezen.
  Ik zou nu eindelijk wel eens willen weten welke merken échte bb creams hebben en welke niet! Weet jij het antwoord of kun je geen onderzoekje plegen??? :)

 3. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wow dat klinkt echt heel fijn, je huid is echt mooi!

 4. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  wauuuw wel erg duur…

 5. Simone
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wat fijn dat je een Goede match gevonden hebt in die BBC! :D

  Ik gebruik in de winter de BBC van skin79 de oranje verpakking die staat heel mooi maar voor de zomer is die te licht… Nu gebruik ik die van granier en die werkt voor mij prima nu..

 6. 2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  Wauw dat ziet er echt goed uit! Is de verzorging ook wel echt geschikt voor een vette huid? Als in; is de crème niet te vol?
  In oktober ben ik in Amerika dus ga denk ik eens op jacht naar deze, hij zal daar vast iets goedkoper zijn :)

 7. 2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  Oeh, deze staat je geweldig zeg!
  Fijn dat je hem eindelijk hebt gevonden :D
  En ik vind de prijs ook nog wel meevallen eigenlijk voor Bobbi Brown!

 8. 2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  Wat goed dat je toch een geschikte voor jouw huid gevonden hebt! Ziet er inderdaad goed uit!

 9. 2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  klinkt erg goed, jammer van de prijs ;)