Oproep: deel jouw droom

Hoewel slapen vooral als iets noodzakelijks gezien wordt, is het een veel interessanter gebeuren dan simpelweg een paar uur met je ogen dicht liggen. Onder het Beautylabteam is slapen, en dan vooral onze dromen, een populair gespreksonderwerp. Het leek ons leuk om onze dromen met jullie te delen en natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie avonturen uit Dromenland. Later willen we hierop terugkomen door een droom-expert in te schakelen die ons meer kan vertellen over onze dromen en hun betekenis.

cute puppy kitten sleepingHieronder willen we graag onze (recente) dromen met jullie delen;

Yolanda
Ik was bij mijn moeder thuis toen opeens de tafel begon te trillen. Daarna zag ik dat ook een vaas aan het bewegen was en daardoor kreeg ik door dat er iets niet klopte. Ik kreeg een ingeving om in de deurpost te gaan staan, want zo zou ik dan kunnen voelen of er een aardbeving was of niet. Doordat ik deur opendeed, kon ik in de verte een vliegende flat zien. Dat was een ruimteschip dat de oorzaak van de aardbeving was. De flat wilde gaan landen en op dat moment schoot er door mijn hoofd: ‘schuilen of vluchten?’

Serena
Ik ben op een futuristische plek om naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal op de afdeling aangekomen zie ik dat het verlaten is. Ik loop naar een bedje toe en zie daar vier baby’s, het zijn twee tweelingen die een jaar leeftijdsverschil hebben. Het blijkt dat dit mijn baby’s zijn, waarvan ik eerder van bevallen ben. Alleen was mij na de bevalling verteld dat ze overleden waren en nu zijn ze dus achtergelaten. Ik ben helemaal blij met mijn levende kinderen en verwijder de infusen waar de baby’s nog aan vast zitten. Natuurlijk wil ik mijn kinderen meenemen en ik besluit ze te verstoppen in grote surprise-eieren en vervolgens pak ik ze in als cadeautjes. Ik neem de kinderen mee naar beneden en loop het ziekenhuis uit. Buiten wil ik mijn vriend verrassen met dit blije nieuws, maar wanneer ik aan mijn verhaal begin, wordt het ziekenhuis opeens aangevallen door vuurballen.

Eline
Vaak droom ik over hele specifieke dingen. Bijvoorbeeld dat de nagel van mijn rechter wijsvinger gescheurd is, over een onbekende vrouw die een halfdode eend in de achterbak zet en over een meisje dat ik de weg wijs naar het vegetarische eten. Daarnaast heb ik een aantal terugkerende dromen. Zo droom ik regelmatig dat ik wegren, meestal van bekenden die zonder slechte bedoeling achter me aanzitten. Stiekem vind ik wel leuk en spannend om van ze weg te rennen en het lukt ook altijd. Misschien een beetje rare droom, is dat ik opzoek ben naar een wc. Als ik er dan één vind, realiseer ik me dat er geen deuren inzitten of dat alle wanden doorzichtig zijn. Het probleem is niet dat ik naar de wc moet, maar dat ik gewoon geen goede kan vinden. Wat ik vaak droom als ik moe ben, is dat ik op de raarste plekken ga slapen. Meestal op een ongepast tijdstip en op een plaats waar ik die dag lang ben geweest. Bijvoorbeeld midden in een klaslokaal terwijl ik een tentamen zou moeten maken.

We zijn erg benieuwd naar jullie interessante en aparte dromen. Droom je bijvoorbeeld weleens over Beautylab of heb je misschien onlangs een opvallende droom gehad? Deel het in de comments en dan zullen we de volgende keer dieper op de betekenis van je droom ingaan.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

177 Reacties

 1. Laura
  26 oktober 2013 / zaterdag, 26 oktober 2013

  Ik heb deze droom nu al drie nachten achter elkaar en het is telkens dezelfde.
  Ik zit in een donkere ruimte of kamer, ik weet het niet precies omdat ik niks zie. Ik sta op en probeer me om te draaien, maar dat lukt niet. Dan probeer ik vooruit te lopen, maar dat lukt ook niet. Als laatste probeer ik me te bewegen, maar dat lukt niet.
  Opeens zie ik vanuit mijn ooghoeken een licht achter me verschijnen en zie ik een gedaante van een man. Dan zegt de man plotseling mijn naam en zegt dat ik me moet omdraaien. Ik vertel hem dat dat niet lukt. Dan zie ik hem bewegen en opeens staat hij voor me. Terwijl hij omgeven is door licht, draagt hij zwarte kleding, ook heeft hij blond schouder-lang haar, maar zijn gezicht kan ik niet zien.
  Dan reikt hij zijn hand naar me uit en zegt weer mijn naam. Ik staar een paar seconden naar zijn hand en dan weer naar zijn gezicht en dan lacht hij zachtjes. Hij vertelt me dat ik zijn hand moet pakken en dat probeer ik, maar net wanneer ik bijna zijn hand vast hebt, begint hij te verdwijnen, hij schreeuwt, het klinkt bijna wanhopig, mijn naam en dan wordt ik wakker.

  Ik heb deze droom nu al drie nachten achter elkaar en om eerlijk te zijn ben ik bang. De derde nacht kon alleen zijn ogen en voorhoofd niet zien, de rest wel.

  Wat betekent dit?

 2. marieke
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ik weet heel vaak mijn dromen nog, net zoaps vanacht. Ik droomde dat ik op het huwelijk van mijn ex en zijn vriendin was. Ik vond dit verschrikkelijk en moest huilen, ik werd ook echt met een naar gevoel wakker. Ik zou erg graag willen weten wat dit betekend

 3. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Ik droomde door jullie dat ik in Dubai zat hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *