Office Pranks

Voor jezelf werken is in alle opzichten fantastisch. Maar wat ik het aller- aller- allermeest mis aan het werken op kantoor zijn jawel… office pranks. Voordat ik fulltime met The Beauty Bakery aan de slag ging, heb ik 10 jaar gewerkt als p.a. (personal assistant) van directeuren in de televisiewereld. Een waanzinnige tijd en meestel rende ik de benen onder mijn lijf vandaan. Voornamelijk omdat ik mijn handen vol had aan mijn core business; pranken. Ik was een ontzettende etterbak op kantoor. We gaan even terug naar mijn hoogtijdagen.

De gelukkigste momenten uit mijn leven, verstopt in een plant, keukenkastje of tussen twee stoffige kasten met het uitzicht op:

  • De collega die voor de zoveelste keer een -niet te verwijderen- grote tros aambeien/een paar levensgrote hangtetters/een drol/whatever op zijn desktop heeft staan. Door mij. Close up en in volle glorie. Puur genot.
  • De collega die zijn vastgelijmde muis niet van het bureau krijgt.
  • De accountmanager die de rest van de dag zijn externe afspraken met een gifgroen oor moet houden omdat iemand (ik) de binnenkant van zijn telefoon in een inktkussen heeft gedrukt.
  • De collega die ’s ochtends vroeg, met een vers kopje koffie in de hand, de radio aanzet en vervolgens dwars door de geluidsbarrière wordt geblazen omdat iemand vlak daarvoor de volumeknop maximaal open heeft gezet. That’s right.. me.

Heel flauw. Collega kwaad. Angel blij. I can’t help it. Ik ben een klein kind dat houdt van poep- en plasgrappen. En van pranks. Waarom ik nooit op staande voet ben ontslagen, is mij nog steeds een groot raadsel. Ook vreemd dat ik nooit ben teruggepakt. Wellicht omdat ze wisten dat ‘The Prank Terminator’ in het kwadraat zou terugslaan.

Hier houd ik een Office Prank Brainstorm sessie. Met mezelf.

Don’t touch my killers
Eén keer heeft iemand een slappe poging gedaan. Als praktisch ingestelde p.a. had ik altijd 3 paar schoenen op kantoor staan. Platte voor het loopwerk. Hoge voor het parade-werk. En killer heels voor de onverwachte diners na werktijd. Op een dag waren mijn splinternieuwe killers weg. ‘Ah, finally. Een collega die het aandurft. Eens even kijken hoe we dit strategisch gaan aanpakken. Gna gna…’ Na een week had de dader zich nog niet gemeld en ik gaf geen kick. Zijn geduld raakte kennelijk op want daar was ‘ie. ‘Goh, ik zie je nooit meer op je killers lopen’. You idiot. Jij was het dus. Maar hem simpelweg mijn schoenen terug vragen, was te makkelijk. You’re going down, scumbag.

– Mail naar het hele bedrijf –

Beste allemaal,

Omdat er de afgelopen week een aantal spullen zijn verdwenen, heeft de afdeling HR vanmorgen besloten de huidige schoonmaakploeg te ontslaan. Omdat de nieuwe ploeg maandag pas begint, zullen zij de rest van de week nog afmaken dus ik wil jullie namens HR adviseren waardevolle objecten mee te nemen naar huis of aan het eind van de dag op te bergen in een afsluitbare kast.

Groet,
Angel

En ja hoor. Een half uur later stond mijn HR-collega zich aan mijn bureau een liesbreuk te lachen. De dader had zich met het schaamrood op de kaken bij haar gemeld. Mét de schoenen. Amateur. Bam. 10-0 voor Angel. Anyone else?

Al dat pranken is best vermoeiend, daarom adviseer ik van tijd tot tijd een office dutje.

‘Sorry dat ik u stoor’
Rond de kerst kreeg de directie talloze relatiegeschenken, meestal a shit load of crap. Bijvoorbeeld. Een grote schep met daarop een geschilderde sneeuwman. Verpakt in folie met een achterlijk grote strik erom heen. Waardeloos. Niemand wilde hem hebben en dus hij stond tot de zomer op mijn kantoor. Op een bloedhete zomerdag zat ik verdoofd voor me uit te staren toen een stagiair zich voor zijn eerste dag meldde bij de HR dame, waar ik mijn kantoor mee deelde. Dankzij het doodsaaie introductiepraatje en het eindeloze geritsel met formulieren, zat ik bijna te slapen. Toen ik toevallig de schep in mijn vizier kreeg, sprong ik op uit mijn stoel en liep resoluut met de baggerschep op de stagiair af.

‘Welkom bij het bedrijf! We willen je veel succes en vooral een leerzame periode toewensen. Elke nieuwe werknemer krijgt van ons dit mooie welkomstgeschenk. De schep staat symbool voor –HANDJES UIT DE MOUWEN- Alsjeblieft!’.

Onzeker keek de stagiair naar de schep. Vervolgens naar mijn collega die heftig ja zat te knikken en uiteindelijk naar mij. ‘Nou, bedankt.’ ‘Graag gedaan. Onze algemeen directeur beschildert deze scheppen zelf met de hand en maakt voor iedere nieuwe werknemer een persoonlijke schildering op basis van zijn of haar horoscoop. Jij krijgt een sneeuwpop. Zou fijn zijn als je hem even persoonlijk bedankt. Hij zit hiernaast in bespreking maar hier mag je hem wel voor storen. Ga je gang’.

Picture this:
De algemeen directeur van een televisiezender (snelle man, snelle auto, snelle wereld) zit midden in een directievergadering. Er wordt op de deur geklopt en daar verschijnt een jongen die hij nog nooit van zijn leven heeft gezien. ‘Sorry dat ik u stoor maar ik wil u graag bedanken voor de welkomsschep. Mooie schildering heeft u erop gemaakt.’ Het verbijsterde hoofd van mijn baas; Priceless.

‘Uhm. Goedemorgen. Onze printer is stuk’.
Op een dag werd ik gebeld door een nieuwe collega. Een rooky, net van school. Ondanks mijn killer heels, rood gelakte nagels en kokerrokken had hij blijkbaar de indruk dat ik van de technische dienst was want hij belde om te melden dat de printer op de Marketingafdeling stuk was. Terwijl ik een mail zat te typen, begon ik zonder na te denken: ‘Goed dat je het zegt. Zou je dat zo snel mogelijk bij de directeur willen melden? Hij wil hier altijd persoonlijk van op de hoogte worden gebracht door de degene die het probleem constateert. Bedrijfspolicy’. Het beeld van Rooky met kapotte toner in de hand in het kantoor van de directeur die wederom in bespreking zat met een belangrijke partij. Ik ben die dag ziek naar huis gegaan van het lachen.

Ik weet het. Hiervoor zal ik branden in de hel. Nu wil ik er wel graag bij zeggen dat ik geen pestkop ben. Meer de ontgroener. Ahum. Ik was met iedereen dikke vrienden en de bedrijfscultuur moet zich er wel voor lenen. Anders kan dit uiteraard niet.

Lieve allemaal, ik verveel me! Wie wil een dag collegaatje komen spelen om mijn koffiebekers lek te prikken? Mijn computer te saboteren? Of om mijn killers te stelen?

Wil jij ook wat leven in de brouwerij/op de werkvloer creëren? Here you go honey. Laat je inspireren!

Stoomcursus speed -pranking
Iemands kantoor of auto volplakken met post-its is natuurlijk helemaal te gek. Maar hier ben je dan ook even mee bezig. Dus voor de mensen die ook nog andere dingen te doen hebben, bijvoorbeeld werken, hieronder wat ouderwetse minimum effort pranks.

1. Het beeldscherm omkeren
De afbeelding op het bureaublad staat in één klap ondersteboven.
How to: Druk CTRL + ALT + pijltje naar beneden

2. Verlamd bureaublad
Niets doet het meer. Je collega klikt op icoontjes die niet werken.
How to: Maak een foto via ‘printscreen’. Stel die foto in als achtergrond van het bureaublad en vink vervolgens het vakje ‘Icoontjes op het bureaublad weergeven’ uit (dat vind je door met je rechtermuisknop op het bureaublad te klikken).

3. Muis voor linkshandigen. De rechtermuisknop wordt de linkermuisknop (en omgekeerd)
How to: Ga via configuratiescherm naar de eigenschappen van de muis en vink het vakje ‘linkshandig’ aan.

4. Spookmuis
How to: Sluit de muis van jouw collega stiekem op de pc van een andere collega aan.

5. Dode muis
How to: Bevestig een beetje plakband onder de muis van je collega (werkt alleen als het een optische muis is).

6. Zet de snelheid van de muis op supersnel of heel traag
How to: Ga via configuratiescherm naar de eigenschappen van de muis en verschuif onder het tabblad ‘cursoropties’ het balkje met de snelheid.

7. Toverplas
How to: Een toner-cassette in de stortbak van de wc leggen.

8. Bubbelpoep
How-to: Een flinke dosis afwasmiddel in de stortbak van de wc doen. De eerst volgende die doorspoelt…

9. Plafondpoep
How to: De pot bedekken met folie.

10. En nummer 10 lieve mensen, mogen jullie invullen. Wat is jouw ultieme prank? Mag op je werk, op school, thuis… bring it on!

Liefs,
Angel

 

Volg:

204 Reacties

 1. Sofie
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Mijn man is schilder en daar is het de gewoonte stagiairs altijd erop uit te sturen voor de ‘plintladder’. De laatste was echter slimmer dan al de vorige, die ging op zijn gemak een koffie drinken om dan na twee uur terug te komen met de boodschap ‘Ik vind hem niet’. Voor al diegene die niet helemaal mee zijn: een plintladder bestaat niet daar plinten tegen de vloer bevestigd worden ;-)

 2. Sepideh
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  hahaha dit is echt leuk om te lezen!

 3. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  haha super vet. op de middelbare school haalde ik ook nog wel eens ongein uit, maar niet zulke dingen haha. wat ik deed was bovenaan de trap staan op de bovenste etage en wachten tot de bel gaat. op het moment dat het hele trappengat vol leerlingen en leraren stond begon ik vrolijk glittertjes rond te strooien. die blijven lekker overal hangen :p
  ook heb ik wel eens met een vriendin verkleed als bob de bouwer, bob de bouwer koekjes uit staan delen op school. gewoon omdat het kon. Bob de bouwer liedjes zingen en klaar is kees. voor zolang het duurde dan ;p al snel werden we de school uitgezet.

 4. Lilian
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Wat een geweldige acties! Hier houden we het meestal klein door bureaubladachtergrondjes/toetsenborden te veranderen.

  1x hebben collega’s midden in ze zomer een Kever cabrio tot het dak gevuld met bolletjes piepschuim. Erg grappig!

  Verder een stagiaire die enveloppen dicht moest likken (nouja, dat zeiden wij, zelf vouwen we alleen), hij had het over aardbeiensmaak/vanille. We hebben hem bij onze papierleverancier proef-enveloppen op laten halen. Een rode envelop was aardbei en geel was banaan. Als hij aangaf wat hij het liefst wilde dan zouden we die smaak op onze enveloppen krijgen.

  En natuurlijk de standaardgrapjes: iemand om rasterpuntjes laten vragen, een plintenladder, enz.

 5. Anne
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Wat leuk geschreven! Kan me hier helemaal in inleven, geweldig!

 6. Mendy
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hoe word je p.a.? Ik kan dat serieus (vacatures)nergens vinden!

 7. Stella
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Haha ik ga tuk joh! Angel, je bent geniaal :)

 8. Siem
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hahaha ooooh echt ik heb buikpijn van het lachen!! Ik zie het helemaal voor me!

  Toen ik stage liep als kok en ik helemaal onder aan moest beginnen heb ik de tweede dag de hele dag door het hele bedrijf, heel groot hotel met meerdere keukens en horeca gelegenheden, gelopen en werd ik van hot naar her gestuurd om te vragen naar een potje groene paprika poeder… Naïef als ik ben en met mijn goed bedoelde werkhouding was er van overtuigd dat ik het hoe dan ook zou vinden… Nu jaren later doe ik natuurlijk net zo hard mee als we weer “een nieuwe” hebben!!

 9. JoycevdB
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Tjezus Angel, wil je dit nóóit meer doen??? Ik heb tranen met tuiten zitten lachen en heb ook nog in mijn legging gezeken. Mijn hemel, wat een artikel!!!
  LOVE THIS!

  Mijn ultieme prank is: mmm..ik weet het eigenlijk niet. Zoek eigenlijk nog een leuke om mijn leerlingen mee te pakken (groep 7, dus niet tè).
  Vond wel dit plaatje, die ik écht masterlijk vind:
  http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3djYgHBKa8dGoTVdwtYpBfNtsFnxSdpu7ltgI-rvti4iOG7hZk7m1yF9ZaA

 10. Sanne
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  HAHAHAHA. Dit ga ik doen met 1 april.

 11. duss
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Ik heb een keer met een vriendin een jongen teruggepakt door heel het dorp ‘s nachts vol te hangen met geplastificeerde datingaffiches met al zijn contactgegevens XD met alle belachelijke info van dien… waaahahaa.. volgende dag is hij met zijn broer heel het dorp doorgecrossed om alles te verwijderen en dat is niet gelukt pahaha…

 12. duss
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Het kan dan toch niet anders dat Angel fan moet zijn van the office?? ;-) zoooo’n grote inspiratiebron :P

 13. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  hahah Angel, hoe krijg je dit zo geschreven haa? Het is hilarisch! Ik zie het helemaal voor me hoe die pranks verlopen. Mijn beste pranks liggen toch in de schrik-categorie.. Wachten achter een deur totdat je favoriete collega erdoor komt. haha boe!

 14. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Haha dit is zo leuk om te lezen, heb alleen maar met een glimlach op mijn gezicht gezeten;)

 15. Meike♥
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  dat ctr+alt+pijltje naar beneden werkt niet bij mij :( maar wel geweldig artikel

 16. Steffi
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  hahaha, ik heb me echt kapotgelachen! Kom gerust een weekje bij ons in Leuven op kantoor zitten, we would loooooove you :D

 17. Sintha
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Ik heb wel eens iemand naar meneer C Hond laten bellen en dan het nummer van Zeehondencreche Pieterburen erbij.. :)

 18. Annika
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  hahaha wat een goede allemaal! ik heb een keertje in de proefwerkweek (na het laatste proefwerk) een briefje rond laten gaan met daarop: “wat doen die voetstappen op het plafond?” het was echt heel grappig om telkens iemand naar het plafond te zien kijken! en dan heel hard uitlachen, maar de volgende kijkt gewoon weer! :D

 19. Snoepje
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hahah! En wat flik je serena dan ?!

 20. Puck
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hilarisch, ik ga dit echt op school doen!!

 21. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hahahah lach me dood, geweldig!

 22. Laura
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hihi! Ik heb een keer vakantiewerk gedaan in een verpleeghuis. Kennelijk was één van de keukenhulpen nogal gecharmeerd van mij.. Dit werd me vrij duidelijk toen ik naar buiten werd geroepen door de systeembeheerder die niet meer bij kwam van het lachen! Daar stond ‘ie dan: De keukenhulp wanhopig naast zijn auto die helemaal was omwikkeld met huishoudfolie waarop loeigroot met mayo en ketchup was geschreven: ♥ Laura. Ik was blij dat ik op mijn fietsje kon stappen en naar huis kon rijden na nog even: “Succes he!” geroepen te hebben.

 23. Snies
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hilarisch!!. Ik piste bijna in mijn broek van het lachen! Vooral het schep met sneeuwpop verhaal is priceless!!

 24. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Haha.. superleuk! Normaal haat ik grappen, vaak gaan ze te ver, maar deze zijn wel heel erg goed en toepasbaar!

 25. Roos
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  heerlijk, Angel!

 26. Anna
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  HAHA ANGEL ik heb echt gehuild van het lachen je bent geweldig! made my day x

 27. samira
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  whaha ik ga zeker hiervan iets uitproberen, HAHA

 28. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Whahaha ik heb me echt kapot zitten lachen hier xD

 29. Julia
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Fantastisch! Lang geleden dat ik nog zo goed gelachen heb :)

 30. Kers
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Die gemene pranks vind ik niet leuk, waar iemand echt voor lul wordt gezet (ik zie dat gewoon als pesten), maar zoals post its plakken en muisgrappen is dan wel grappig.

 31. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Dat verlamd beeldscherm heb ik zo vaak op mijn vorige werkplek gedaan.. hahaha! Word tijd dat ik het weer eens ga uitvoeren hahah.

 32. Anouk
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Hahaha super..
  Toen ik nog in de supermarkt werkte moest ik altijd met een aantal goede vrienden een koopavond draaien en we waren dan alleen maar met jongeren. (er was dan een soort van ondermanager die ook kon sluiten)
  Net voor sluit kwam er toen een monteur om de weegschaal bij de groenten te maken. Daarna gingen we sluiten en opruimen terwijl de monteur er nog was. Een collega ging door de omroepmicrofoon kreunen en doen alsof hij seks had op het kantoortje (door die geluiden na te doen). Hij wist alleen niet dat de weegschaalmonteur nog binnen was…
  Dus eerst hebben we gelachen om het hoofd van de monteur die niet wist dat het een grap was, daarna hebben we nog veel harder gelachen om het hoofd van onze collega toen we vertelden dat de monteur nog binnen was.. Nog nooit zo’n leuke avond gehad terwijl ik moest werken.

 33. Vera
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  De schep en de toner.. Je kon me opdweilen, geweldig! :D
  Mijn prank, code van de kluis anders instellen, zodat m’n collega dacht dat hij hem kapot had gemaakt… Muhahaha!

 34. Monique
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Sorry dat ik dit artikel even misbruik maar ik weet niet hoe ik het anders moet vragen. Is de uitslag van de Note actie al bekend? Want ik heb net vol enthousiasme een enorm bericht verstuurd maar volgens mij was het een winactie van gisteren. Balen, Balen, Balen. XD

 35. Roos
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Haha, als je bij ons in het ziekenhuis (op de spoedeisende hulp) weggaat als collega, word je op je laatst dag op een “plank” vastgebonden (de plank waar verkeersslachtoffers op worden gestabiliseerd). Je wordt gewoon overmeesterd door 6 verpleegkundigen, dus verzetten is zinloos!!
  Vervolgens wordt je onder de brandkraan gezet. En met een beetje pech zit er actief kool in de douchekop (waardoor je met compleet zwarte bagger wordt overgoten). Is echt supergrappig!!
  Je wéét gewoon dat je te grazen wordt genomen… dus je bent de hele dag op je hoede… er is geen ontsnappen aan!!

 36. Christianne
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Oh, wat hou ik van je geweldige stukjes!

 37. Cynthia
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Oke super om te lezen dit, nog meer inspiratie toevallig ?

 38. bente♥
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  jij schrijft zo leuk angel! echt super grappig artikel
  Xx

 39. Nynkeh
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Geweldig! Bij ons op het werk gebeurt dit ook regelmatig. Daar heb ik uiteraard nooit wat mee te maken… ;-)
  Een van de pranks die ik heb uitgehaald was in Sinterklaastijd (komt er weer aan, doe er je voordeel mee!)
  Kantoor van een collega Vol.Le.Dig overhoop gehaald, pepernoten gestrooid en een briefje erbij ‘Groetjes van de rommelpiet’
  He was not amused… Maar ik wel!!

 40. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Ohhhh wat erg dit hahaha!

 41. Laura
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Als het op school bij de lift weer eens veel te druk is, rennen we de trap op/af en drukken we op iedere verdieping op het liftknopje. Zo flauw, maar zo grappig :’)

 42. Malou
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Wat een heeeerlijk artikel!!

 43. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  super leuk artikel !

 44. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Angel, ik heb luidop zitten lachen met jouw pranks! Echt, serieuze ballen moet jij hebben hoor, dat je het aandurft om dit soort grappen uit te halen! De pranks in de voorbeelden lijken me echter een stuk minder ‘erg’ en bijgevolg zal ik wel eens eentje uittesten… Als de situatie zich daartoe leent tenminste.

 45. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Hahaha geweldig Angel! Wat was jij een boefje vroeger! Ik zou het zo niet durven hoor maar respect voor die geweldige acties ;). Snap dat je het mist haha

 46. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  hahahahahah wat een geweldig artikel

 47. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Ik heb zojuist hardop gelachen! Wat een geweldig artikel.

 48. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  hahahaa oh my god.. GE-NI-AAL!!
  Angel.. ik wil jou in dienst.. gewoon voor leuke e-mails om vrolijk van te worden, zo met jou humor erin. I LOVE IT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *