NYX Soft Matte Lip Creams review

GOEDEMORGEN! Spuit 11 hier. Hoe ik in al die jaren NOG NOOIT een NYX Soft Matte Lip Cream heb geprobeerd is mij ook een raadsel, maar het is nu eenmaal zo. Ik ben altijd al benieuwd geweest naar deze matte lipproducten en vandaag review ik 6 pretty kleurtjes!

NYX soft matte lip creams_ - 3De verpakking is rechttoe rechtaan. Niet per se heel chique en fancy, maar ook niet heel cheap ogend. Gewoon normaal. De zwarte matte doppen vind ik wel erg mooi en de kleur van de huls is zo ongeveer de kleur van de soft matte lip cream. In een verpakking zit 8 ml product waardoor de hulsjes niet supergroot en lang zijn en dus perfect meegenomen kunnen worden in je broekzak of binnenritsje van je tas.

NYX soft matte lip cream swatchesEr zijn talloze kleuren verkrijgbaar (in Nederland zijn er 16 kleuren beschikbaar en in Amerika zijn er maar liefst 34 kleuren beschikbaar, WHY OH WHY!!?) waarvan ik de kleuren Athens, Abu Dhabi, Buenos Aires, Ibiza, Morocco en Amsterdam heb gekregen om te reviewen. Ik vind het leuk dat de kleuren zijn vernoemd naar bekende steden, eilanden en landen en dat de kleuren hier ook goed bij passen.

NYX soft matte lip cream review_ - 4Het eerste dat me opvalt is de textuur. Die is inderdaad soft, matte en creamy. De pigmentatie verschilt een beetje per kleur. Zo als swatch ziet het er goed uit, maar als ik het aanbreng op mijn lippen moet ik bij sommige kleuren (Athens en Buenos Aires) twee of zelfs drie keer over mijn lippen heen voor een egaal, dekkend resultaat.

Het tweede dat me opvalt is dat het ONWIJS LANG duurt voordat alles is opgedroogd. Aan de ene kant een pluspunt want zo hoef je niet supersnel te werken en houdt het je lippen nog wat langer zacht en gehydrateerd, aan de andere kant super irritant want tijdens het drogen geeft het nog ontzettend af op glazen en voedsel (je kunt dus niet al 1 minuut na aanbrengen gaan eten of drinken) en als je je lippen beweegt dan plakken ze nog een beetje aan elkaar en wordt het resultaat niet mooi egaal. Dus bereid je voor op 5 à 7 minuten (misschien wel 10 minuten) mondje dicht houden na aanbrengen. Persoonlijk vind ik dat echt té lang. Maar goed, daarna zit het er wel mooi op en blijft het ook mooi en lang zitten (ondanks dat ze nog wel een beetje blijven afgeven). Wel erg fijn: deze formule is niet uitdrogend voor de lippen.

Athens
NYX soft matte lip creams_ - 4NYX soft matte lip cream review_ - 2 NYX soft matte lip cream review_ - 1Athens dekt niet meteen, dus je hebt 2 of 3 dunne laagjes nodig voor een egaal resultaat. Athens is een lieflijke, frisse en zomerse koraalroze tint. Niet te licht voor mijn huid, gelukkig. En de ondertoon is ook mooi warm en past dus mooi bij mijn evenals warme, gele ondertoon. Ik vind hem supermooi staan en het geeft mijn gezicht echt een verhelderende touch!

Buenos Aires
NYX soft matte lip creams_ - 5 NYX soft matte lip cream review_ - 8 NYX soft matte lip cream review_ - 7Buenos Aires lijkt op Athens, maar is nog iets oranje-koraalachtiger en ook een tikje lichter. De kleur is voor mijn getinte huid wel vrij licht, maar ik denk dat het nét kan. Ook deze kleur dekt niet meteen goed en egaal en er zijn dus meerdere laagjes nodig, laten we zeggen 2, voor een dekkend resultaat. Ik vind ook deze kleur lekker fris, zomers en verhelderend. Echt zo’n kleurtje waar je ook wat mooier bruin door lijkt!

Ibiza
NYX soft matte lip creams_ - 6 NYX soft matte lip cream review_ - 10 NYX soft matte lip cream review_ - 9Ibiza dekt wel goed en egaal met één laagje en deze kleur vind ik ook al zo mooi! Het is een fruitig roze kleurtje met een ondertoon die niet per se warm is maar ook niet per se koel. De kleur doet me denken aan fruitige framboosjes. Echt een mooi, flatterend en zoet roze kleurtje. Staat mooi fris en zomers, en laat je gezicht stralen!

Abu Dhabi
NYX soft matte lip cream review_ - 6 NYX soft matte lip cream review_ - 5Abu Dhabi dekt na 2 dunnere laagjes, en deze kleur is het beste te omschrijven als een zachte, beige nude tint met een warme ondertoon. Deze nude heeft een vleugje bruin, maar omdat hij ook ergens nog iets roze heeft is hij wel fris om te zien op de lippen. Sommige nudes zijn heel bruinig (naar mijn mening té bruinig) waardoor hij totaal niet fris staat, en ik houd juist wel van kleuren die mooi zacht en fris staan. Abu Dhabi is echt zo’n kleurtje die voor meiden zoals ik, met een getinte huid, de perfecte neutrale nude is. Niet te koel en te roze, maar echt perfect nude-beige met een warme toon.

Morocco
NYX soft matte lip creams_ - 7 NYX soft matte lip cream review_ - 12 NYX soft matte lip cream review_ - 11Wow, deze is mooi he? Morocco dekt goed met één laagje en is het beste te omschrijven als een wat fellere, bijna neon rode kleur met een oranje ondertoon. Dit is echt een knaller! De warme ondertoon staat mooi bij mijn getinte huid en het is echt zo’n lekker zomers en fruitig kleurtje. Het maakt mijn gezicht meteen heel sprekend en stralend! Love this!

Amsterdam
NYX soft matte lip creams_ - 8NYX soft matte lip cream review_ - 14 NYX soft matte lip cream review_ - 13Maar, Morocco was niet mijn favoriet, dat is namelijk deze kleur: Amsterdam. Leuk ook dat dit mijn favoriete kleur is, aangezien ik Nederlands ben, maar ik zweer het jullie dat ik me niet heb laten bevooroordelen door de namen van deze lip creams! Amsterdam is een rode kleur die iets donkerder is met een vleugje roze, waardoor de ondertoon wat koeler en frisser is. Het maakt mijn gezicht, net zoals Morocco, meteen een stuk sprekender en stralender en het staat gewoon erg mooi en fris. Deze kleur maakt me gewoon knapper, haha! Misschien raar om te zeggen, maar ik vind dat nu eenmaal. Sommige kleuren doen niets met me, maar deze kleur doet alles met me. I LOVE IT!

NYX soft matte lip cream full faceMijn favorieten zijn Athens (lekker zomers en perfect voor wanneer je een mooi zongebruind huidje hebt), Abu Dhabi (voor als ik echt een goede neutrale lip wil hebben) en Amsterdam (my kind of colour!). Maar ik moet zeggen dat de andere kleuren me eigenlijk ook wel erg goed staan, alleen deze 3 kleuren zijn echt favoriet en zal ik sneller vaker dragen. Vooral Amsterdam!

NYX soft matte lip creams_ - 1Tja, ik ben niet 100% overtuigd van de NYX soft matte lip creams. Ik vind ze prima, maar niet AMAZING, en al helemaal niet de beste matte lipproducten die ik ooit heb geprobeerd. Ze brengen vooral niet zo fijn aan (zoals ik al aangaf, de ene kleur dekt wel meteen, maar de andere heeft meerdere laagjes nodig) en ze drogen erg langzaam op (veel te langzaam als je het mij vraagt). Maar goed, eenmaal op de lippen en eenmaal opgedroogd blijven ze wél superlang en goed zitten. Ik zou zeggen dat ze het zo’n 5 uur volhouden, mits je geen hele vette dingen eet. Verder voelen ze prettig aan op de lippen en zitten ze in handige, compacte hulsjes verpakt. En ook niet onbelangrijk, ze kosten €7,50 (in Amerika zijn ze trouwens goedkoper, namelijk $6) en dat is een prima prijsje voor dit soort producten!

NYX is in Nederland te bestellen via parfumerie Douglas. NYX soft matte lip cream kost €7,50 (8 ml).

Welke kleur vinden jullie het mooiste staan bij mij? En welke kleuren spreken jullie het meeste aan voor jezelf?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

  1. O
    8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

    Ik snap wat je bedoelt met dat opdrogen- persoonlijk los ik dat op door even een zakdoek op en tussen mijn lippen te deppen, zo gefixt!

    Morocco is mijn favoriet maar Stockholm is ook echt heel erg mooi! Ik ben fan van deze lipsticks, ze houden zoooo lang en..die geur!!

  2. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Kijk ook zeker eens naar de kleur Transylvania, een super-super donker paarse kleur.. Helemaal weg van!!!

  3. Syl
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik vind Ibiza een prachtige kleur, echt zo’n Syl-kleurtje.
    Maar de droogsnelheid zoals jij hem beschrijft, word ik bij voorbaat al moe van.
    Ik denk dat ik een luxe probleem heb

  4. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Wat een prachtige kleuren! Ze staan je allemaal super! Jij kan ook veel hebben!:-)

  5. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ze staan je wel erg mooi, fijne en eerlijke review!

  6. Laetitia
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ze staan je allemaal prachtig Serena! Ik ben zelf getint en heb san paulo, een prachtige kleur. Vind ze van goede kwaliteit en de lip butters zijn ook aangenaam. Tip: op asos verkopen ze ze ook, onlangs was er 20% korting op alles dus heb wat ingeslagen en verwacht mijn pakketje elk moment :)

  7. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ze staan je prachtig! Ik ben toch wel benieuwd geworden. Vind vooral Ibiza en Amsterdam mooi.

  8. Julie Tina
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Liquid lipsticks hebben me nog altijd niet helemaal overtuigd, ook al vind ik ze op foto’s meestal erg mooi staan! Ik vind het vaak te veel gedoe met aanbrengen en bijwerken waardoor ik eerder naar gewone lipsticks grijp.
    Die laatste 3 kleuren vind ik je wel echt prachtig staan; voor die prijs wil ik ze eigenlijk nog wel een kans geven haha

  9. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik heb het toevallig van het weekend geprobeerd, ook pas voor het eerst. Alleen ik had er een lippotlood onder aangebracht en daarna één laagje op mijn lippen gesmeerd. Het duurde wel even voordat het droog was, maar gelukkig geen 7 minuten. Zoveel geduld heb ik niet hihi. Amsterdam is inderdaad onwijs mooi!

  10. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Vooral Ibiza en Amsterdam vind ik erg mooi! Ik heb zelf tot nu toe alleen de kleur Milan en daar ben ik ook wel erg tevreden over. Bij mij droogt het ook niet zo langzaam, ik houd de tijd niet precies bij maar ik hoef niet lang te wachten.

  11. Cherrelle
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik ben nu op vakantie in Sint Maarten daar hebben ze ook vrij veel kleuren. Ik heb een kleur zonder naam gekocht (slmc 19) een mooie pink/nude. Ik ga er nog wel een paar kopen denk ik. Hier kosten ze $7.95

    Ibiza vind ik een mooie kleur bij jou.

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      hi Cherelle, slmc 19 is Prague!

  12. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    De tweede nude en die oranje vind ik echt schitterend! die staan ook heel goed bij jou, prachtige producten!

  13. Purnima
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Hii,

    Thnx voor de tip!! De soft Matt in budapest is al in mijn bezit, geweldige kleur blijft de hele dag zitten. Ik ben nu in NY ik ga er zeker nog meer scoren. Thnx!!

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      Ahhh jaloers, want daar heb je dus veel meer kleuren! Happy shopping :)

  14. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Wat een mooie lipkleuren zeg. Je maakt er altijd zulke mooie foto’s van! Ik vind Ibiza jou denk ik het mooist staan :-)

  15. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Oeh Ibiza vind ik wel een erg leuk kleurtje!

  16. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Leuke kleurtjes! Ik ben wel fan van Buenos Aires en Ibiza. Alleen jammer van de lange droogtijd… Hier heb ik typisch geen geduld voor.

  17. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Wat een mooie kleuren maar de lange droogtijd is wel een minpunt inderdaad.

  18. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Staan je leuk! Heb er ook nog nooit een geprobeerd, misschien toch maar eens eentje kopen! Fijne review.

  19. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Hele mooie kleurtjes, maar ik denk dat ik dan toch liever splurge en de Kylie Jenner Lip Kits aanschaf!

  20. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Voor de prijs zijn ze zeker het proberen waard. Sommige staan je namelijk echt zooo mooi! Wel vind ik het erg jammer dat je zo lang moet wachten. Daar heb ik het geduld niet voor haha.

  21. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ibiza en Amsterdam staan je super :-)
    Dat drogen duurt me te lang.

  22. Kimberley
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik ben helemaal fan van L.A. splash cosmetics matte liquid lipstick’s. Drogen snel en zitten dan muurvast. Echt een aanrader en misschien ook wel leuk om te reviewen :D

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      hi Kimberley,
      dank voor de tip, ik ga er naar op zoek!

      • Syl
        7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

        psssst… Phantom van LA Splash is echt een geweldige kleur. I love it!

  23. xAmber
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik heb Ibiza, bij is de kleur wel een stuk minder fel. Ik vind m erg fijn, maar inderdaad duurt het opdrogen best wel lang

  24. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Wauw! Ibiza en Amsterdam zijn mijn favorieten! Wel jammer dat het zo lang duurt voor ze goed droog zijn. Ik ben er wel benieuwd naar, misschien ga ik er zelf ook nog 1 proberen.

  25. Marlous
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Wauw! IBiza is prachtig!

  26. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik vind eigenlijk alle drie de lichte kleuren super mooi! :)

  27. Heleen
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    ik vind Amsterdam het mooiste bij je staan!
    mijn favoriet van deze 6 is Ibiza

  28. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    wat een fijn review zeg. toch zal ik deze producten in de winkel laten liggen als ik het zo lees. liefs soraya

  29. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    ik heb ibiza en kopenhagen, een mooie zomer en winter kleur. erg tevreden over de producten, maar ze geven inderdaad wel erg af nog. klein min puntje dus. ik snap nog steeds niet waarom ze niet meer kleuren/producten van NYX verkopen bij douglas, ze hebben zoveel mooie en goede producten…
    ik heb trouwens ook een first impressions video gemaakt over jouw nagellak en palletje van essence :)
    https://www.youtube.com/watch?v=zwS-mPZvQpI

    xxx

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      hi Laurette,
      wat leuk, ik ga de video meteen even kijken!
      En als het goed is komt er langzaam aan steeds meer NYX naar Nederland,
      dus hopelijk binnenkort ook alle kleuren bij de Douglas! Ik ga duimen :)

  30. Fleur
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Fijne review! Ik heb Stockholm, Istanbul, Ibiza en Madrid in Amerika gekocht. Ze zijn erg gaaf, maar bij alle matte lipproducten, gaat het al snel schilferen op mijn onderlip. Het blijft dus behelpen ;)

  31. Manon
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Leuk! Ik heb Ibiza en Amsterdam en Amsterdam is ook mijn favoriet!

  32. Gigi
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik ben nog steeds superfan van de hema matt lipsticks, die de hele dag (én nacht ;D) blijven zitten voor een superlief prijsje. Vooral kleur 08, bruinrood! Die drogen ook lekker snel op maar net langzaam genoeg om het mooi op je lippen te krijgen.

  33. Jolien
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik heb hier ook 1 kleurtje van. Ze zijn niet echt te vergelijken met de super matte liquid lipsticks die je nu zoveel ziet. De formule is anders en dat vind ik er juist zo fijn aan. Ze korrelen niet en geven niet dat droge gevoel. Zeker een aanrader voor mensen die niet houden van dat typische liquid lipstick gevoel, maar wel houden van een mat kleurtje!

  34. Veronique
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Hier ook een fan, juist omdat ze mijn lippen niet uitdrogen. Heb zelf Ibiza en nog 4 andere kleuren (Milan, Stockholm, Antwerp en San Paulo) die allemaal heel goed dekken. Denk dat het meer de echte nude kleuren zijn die niet echt lijken te dekken bij je. Ik heb zelf ook niet zo’n last van het lange opdrogen, even 10 seconden de lippen van elkaar en ik ben good to go.

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      Oh ja? Als ik even snel de lippen op elkaar doe dan kan ik dus een nieuwe laag aanbrengen! Maar ook dat zal per kleur verschillen!

  35. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Mooie kleurtjes! Ik vind ze je allemaal wel echt heel mooi staan, maar Amsterdam is echt stunning! Jammer dat ze niet snel opdrogen, want dat is wel heel lastig.

  36. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ibiza vind ik echt prachtig. Sinds ik gisteren voor het eerst de NYC Liquid lip stain heb geprobeerd, ben ik dol op vloeibare lipsticks, maar deze lijken met toch niet helemaal af.
    xx

  37. Archana
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik vind ze super fijn! Heb er zelf 3 addis ababa, san paulo en manila. Zeker ff checken Serena. Past goed bij een getinte huid en het zijn knal kleurtjes. Ben zelf niet zo van de nude tinten

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      Ik ga deze kleuren zeker checken Archana, dank voor de tips! Altijd handig zo die tips van getinte meisjes onder elkaar he? :)

      • Archana
        14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

        Moet wel zeggen dat Manila echt een gave kleur is maar niet echt egaal dekt :( zit nu voor stage in Kuala Lumpur, veel kleurtjes beschikbaar maar lang niet alle. Haha ja dat mis ik altijd nog wel getinte dames die bloggen zijn er helaas weinig in NL. En ben dan vaak opzoek naar bloggers vanaf een jaartje of 25. Omdat ik zelf ook in die categorie thuishoor haha.. oke dat was zwaar off topic

  38. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik weet niet waarom maar ik vind de eerste 3 nude kleurtjes net niet mooi bij jou :-( Ik heb je echt al veel mooiere nudies zien dragen! Mijn voorkeur voor jou gaat uit naar Ibiza en Amsterdam ^^ Moet zeggen dat ik overall nu niet meer veel zin heb om een lippie te testen… Vind je review terecht!

  39. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik vind Ibiza echt super mooi! Wat een gave kleur. Ik had deze al op mijn lijstje staan, ik vind de kleuren er mooi uit zien. Mooie foto’s heb je ook gemaakt, heel duidelijk! Prima prijsje ook, alleen jammer dat het zo lang duurt voor ze drogen

  40. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Amsterdam vind ik het tofste kleurtje. Hey Nederland hahah ^^

  41. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik vind de nyx soft matte lipcreams zó fijn! Je moet ze inderdaad wel af en toe bijwerken, en lang wachten tot ze droog zijn, maar veel liquid lipsticks zijn zo uitdrogend op de lippen en dat heb ik bij deze helemaal niet. En wat staan de kleuren je trouwens mooi zeg!

  42. Carina
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ben ik nou gek of zie ik maar 5 verpakkingen en wel 6 swatches?
    Op zich voor de prijs prima maar geen overtuigende kwaliteit dus.. jammer! Zal er wel even naar kijken binnenkort, wie weet of ik niet toch een heel leuk kleurtje vind!

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      Ja eentje zat nog in m’n tas en was ik vergeten op de “groepsfoto” te zetten ?

  43. Sanne
    7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    De kleuren zien er aangebracht echt super uit, maar ik zou geen zin hebben om te wachten tot ze droog zijn haha. Ja misschien alleen s’ ochtends als je toch nog naar je werk/school moet.

  44. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

    Ik vind deze juist heel fijn omdat ze niet uitdrogend zijn. Amsterdam vind ik heel mooi staan bij jou! Ik heb Ibiza en Morroco ook maar nu wil ik Amsterdam ook wel hebben, haha!!

    • Serena
      Auteur
      7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

      Oh die zou jou ook prachtig staan Eva! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *