Nisim F.A.S.T.-kuur

I love my hair! Zoals jullie weten ben ik dol op mijn lange, bruine lokken en ik verzorg ze dan ook erg goed. Elke wasbeurt krijgen ze een conditioner en ik gooi er regelmatig een voedend haarmasker of een speciale haarolie in. Een bezoeker wees me op de F.A.S.T. haarproducten van Nisim, producten die een snellere haargroei beloven. It sounds to good to be true, dus testte ik deze producten een maand lang voor jullie uit. Het resultaat en mijn ervaringen lees je na de klik.

F.A.S.T. staat voor Fortified Amino Scalp Therapy. De kuur bestaat uit een shampoo en een conditioner waarmee je je haren elke dag moet wassen voor een snellere haargroei. Nisim claimt dat de haren bij sommige personen tot wel 45% sneller zijn gaan groeien door hun producten. Mij was altijd verteld dat haargroei per persoon verschilt en dat het niet te beïnvloeden is met producten van buitenaf. Ik stond daarom nogal sceptisch tegenover deze F.A.S.T.-kuur.
Wat Nisim zelf zegt over hun F.A.S.T. kuur;

De F.A.S.T-kuur van Nisim heeft een natuurlijke samenstelling welke 100% veilig in gebruik is. Het is een 
gepatenteerde en effectieve mix van versterkte, essentiële vitaminen en aminozuren die het haarzakje van alle benodigde voedingsstoffen voorziet, welke specifiek nodig zijn om de haargroei te optimaliseren en zodoende te versnellen. Het regelmatig gecombineerde gebruik van beide op elkaar afgestemde formules geeft het haar en de hoofdhuid als het ware een intensieve ‘boost’ aan stimulerende, voedende, verzorgende en opbouwende werkstoffen, welke nodig zijn om het haar blijvend te stimuleren en sneller te laten groeien. De meeste gebruikers van de F.A.S.T-kuur van Nisim bereiken zichtbare resultaten binnen slechts 3 tot 4 weken! De werkzame ingrediënten hebben circa twee weken nodig om zich in de hoofdhuid op te bouwen, waarna de krachtige, haargroeistimulerende eigenschappen van de Nisim F.A.S.T-kuur snel zichtbaar zullen worden.

In het artikel ‘Favorieten van Juni’ gaf ik aan dat de Nisim F.A.S.T. kuur favoriet was bij mij, maar dat ik de producten nog niet lang genoeg getest had om een oordeel te kunnen geven over de haargroeistimulerende werking. Ik ben inmiddels een maand verder (het zou een paar dagen langer kunnen zijn) en ik kan dat oordeel nu wel vellen. 
Ik heb mijn haren de eerste 2 weken elke dag gewassen met de shampoo gevolgd door de conditioner. Na deze 2 weken waste ik mijn haren minder, maar wel minimaal 5 keer per week. Soms verving ik de conditioner voor het nieuwe haarmasker (niet op foto). Ik heb me in elk geval aan de ‘regels en richtlijnen’ gehouden die Nisim vermeldt op hun website voor het beste resultaat.
You know what they say, beelden zeggen meer dan woorden:
links is voor de Nisim F.A.S.T.-kuur en rechts is na

In de foto hierboven heb ik witte lijnen getrokken zodat jullie het verschil in haarlengte duidelijker kunnen zien. Ik heb mezelf doodgestaard op deze vergelijkingsfoto en de foto’s zelfs over elkaar heen gelegd, dus ik weet bijna zeker dat de verhoudingen goed zijn zo en dat ze niet misleidend kunnen zijn. Ik draag hier wel verschillende BH’s, dus probeer niet op het BH-bandje te letten.
Zoals je ziet zijn mijn haren in een maand tijd inderdaad langer geworden, maar om heel eerlijk te zijn vind ik het niet spectaculair veel langer. Bij de meeste mensen groeit hun haar ietsje meer dan 1 cm per maand, en ik denk dat mijn haren niet veel langer dan dat zijn gegroeid, gezien de foto.

Wat wel opvalt is de structuur van mijn haar. Het ziet er op de foto rechts stukken glanzender, gladder, vele malen gezonder en zachter uit vergeleken met de foto links. En dat is ook waarom ik de Nisim F.A.S.T. producten als favorieten van juni heb gekozen, het doet echt wonderen voor mijn droge haar. De producten van Nisim zijn eerlijk een van de beste haarproducten die ik tot nu toe heb gebruikt. Ondanks het feit dat Nisim mijn haren niet perse sneller laat groeien zou ik de producten zeker opnieuw kopen, vooral het haarmasker is erg fijn.
De prijzen en producten vind je in de Nisim webshop. De producten zijn niet low-budget en komen wat prijs betreft eerder in de buurt van salonproducten. Voor €32,50 heb je een grote fles shampoo en conditioner (360 ml per fles) waar je zeker zo’n 3 maanden mee doet. Als je het zo bekijkt vind ik de prijs nog best betaalbaar. De F.A.S.T. shampoo en conditioner hebben een aangename, niet al te overheersende geur die je haren laat ruiken alsof ‘je net van de kapper komt’.

Wat de haargroeistimulatie betreft, ik heb reviews gelezen van mensen die Nisim F.A.S.T. hebben gebruikt met succesvolle resultaten, dus misschien ligt het ook wel gewoon aan mij. Persoonlijk denk ik niet dat het mogelijk is om vitaminen en aminozuren van buitenaf in je haarzakjes door te laten dringen, maar hier zal ik me nog eens goed over buigen voor een volgend artikel. Anyways, mijn haartjes zijn dol op Nisim F.A.S.T. en ik kan jullie deze producten dan ook van harte aanbevelen. Mocht je haar er bij jou wel sneller door groeien dan is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen! Meer informatie lees je op de Nisim F.A.S.T. website.
Hoe staan jullie tegenover haargroeistimulerende producten, geloven jullie hier in? En denken jullie dat de haargroei van binnenuit gestimuleerd kan worden?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

9 Reacties

 1. 16 november 2020 / maandag, 16 november 2020

  Helemaal eens met deze review! Heb dit product getest en kwam tot dezelfde resultaten, ook een snellere haargroei.

 2. Charlotte Stepman
  31 december 2014 / woensdag, 31 december 2014

  Ik ben deze producten ook beginnen gebruiken na het lezen van je Blog, en ik ben zo blij dat ik dit heb leren kennen.. Ik heb een foto van het verschil na slechts 2 maanden, echt om achterover van te vallen. Iedereen zegt het dat mijn haar zoveel gegroeid is. Normaal moet ik echt een jaar sparen om 2cm langere haren te hebben. En ze zijn niet alleen gegroeid, mijn haar is sinds deze shampoo zoveel gezonder, zachter en het glanst zo mooi. Ik had voor deze producten heel moeilijk haar, heel pluizig haar, velen denken dat ik een mulatje ben, maar nee. En daardoor leek mijn haar ook ‘ongezond’ en droog. Maar dit is niet meer het geval 🙂 Ik gebruik wel altijd na het wassen van mijn haar een olie van L’oréal ELSEVE (Huile extraordinary oil), een echte aanrader ook!! 😉
  Ik zou zeggen, ik plaats een foto van mijn haar, maar ik weet niet hoe ik dit kan doen….
  Xxx Charlotte

 3. yesmin
  29 juni 2014 / zondag, 29 juni 2014

  hoi Serena, ik ben heel benieuwd of je na deze review nog opvallend snellere haargroei of verbetering van je haar- kwaliteit heb ondervonden?

  bedankt en groetjes Yesmin

 4. rosa
  17 juni 2014 / dinsdag, 17 juni 2014

  ik heb deze shampoo ook geprobeerd maarb die deed niets voor de haargroei. manentail hielp wel!!

 5. kim
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  ik heb ook de fast kuur gekocht, en ik ben nu een maand bezig, het is bij mij duidelijk wel gegroeit ik ben voordat ik er mee begon nog naar de kapper geweest, en heb ik mijn haar geblondeerd nu na een maandje heb ik al duidelijk iets meer dan 2 cm uitgroei, ik ga de kuur nu verder afmaken, en ben benieuwd,
  Wanneer de kuur op is ga ik pas weer naar de kapper, en ga ik mijn uitgroei opmeten, ik vind het een goed product, je haar voelt indd beter aan’
  ik ben de fast kuur begonnen omdat ik erg benieuwd was en indd ervaringen had gelezen erover’ maar het toch zelf even wou testen’
  het is het geld zeker waard vind ik!!

  Groetjes Kim

 6. robin
  27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

  hej bedankt voor je reviuw maar ik had een vraagje , waar heb je deze shampoo gekocht en wat is de prijs? en kan je het ook bij een drogist bv kruidvat of een andere drogist kopen ?

  grxx

 7. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Haai,
  ik was toevallig naar een plaatje van de F.A.S.T shampoo aan het zoeken en kwam op jou blog.
  Ik lees vaker je blog. maar was dit artikel nog niet tegengekomen. Ik ben erg benieuwd jou bevindingen over de shampoo..
  En als je het niet erg vind, wil ik ook je leuke plaatje gebruiken voor op mijn eigen blogje..

  Super leuke blog heb je.
  Groetjes Kayleigh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *