Nieuwe hotspots in Utrecht!

Vandaag is het 7 april dus de kans is groot dat jij tijdens het winkelen onder de voet wordt gelopen door jonge shopaholics die met een Glamour lopen te wapperen! That’s right, vandaag is het Nationale Glamour Dag, de dag waarop je 20% korting krijgt bij heel veel winkelketens wanneer je de Glamour bij de kassa laat zien.

Om de drukte voor te zijn ben ik lekker gisteren de stad in geweest, samen met Nena. Van kleins af aan kom ik al in Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Houten, maar Utrecht is zo’n beetje mijn tweede thuis. Als er iets in Utrecht gebeurt, of als er een nieuwe store opent, dan ben ik er altijd helemaal enthousiast over (toen de Starbucks opende op Utrecht CS stond ik vooraan in de rij, haha!).

Sinds een aantal weken is Utrecht een aantal winkels rijker! Zo hebben we een Monki vestiging aan de Steenweg, een Mango aan de Gracht (veel beter en leuker dan de store in store in de V&D), is er onlangs een Frozz en Paperself geopend op het Centraal Station Γ©n opent er ZEER binnenkort een LUSH vestiging. Yeah, eindelijk. Utrecht wordt alsmaar leuker πŸ™‚


Utrecht is sowieso een hele gezellige stad. Bij lekker weer duikt half Utrecht massaal het park of het terras op, en met de mooie grachtjes is dat puur genieten.Laten we beginnen met de Mango! Heel simpel, die zit meteen naast de Zara. Beide winkelketens vind ik helemaal super, dus dat is lekker convenient. Mango en Zara gaan altijd goed met de trends mee en de prijzen zijn erg betaalbaar. Verderop is de H&M te vinden.Als je vanaf de Oudegracht het straatje Bakkerstraat of Hekelsteeg inslaat, en je loopt van de gracht af, kom je op de Steenweg. En de Steenweg is een gave kledingwinkel rijker, genaamd Monki. Monki is echt heel leuk! Je moet misschien even wennen als je de winkel binnenstapt, het ziet er namelijk heel vrolijk en kleurrijk uit (ik dacht: wat is dit voor kermis?), maar na een paar keer knipperen met je ogen zal je zien dat er leuke kleding in de rekken hangt.


Over het algemeen vrij basic, maar toch trendy, voornamelijk bedoeld voor een jong publiek. De prijzen zijn goed; ik kocht een t-shirtje (MINT!!) voor €12.
Voor deze mooie stretchy jeans wil ik nog eens terugkomen om te passen als het rustiger is!


Zijn jullie al bekend met Frozen Yoghurt? In Amerika is het een big hit en niet meer weg te denken, maar hier in Nederland is het vrij nieuw. In Amsterdam zijn een aantal Frozz (= frozen yoghurt tent) filialen te vinden, maar nu is er sinds afgelopen woensdag ook eentje te vinden op Utrecht Centraal, namelijk in het straatje waar De Tuinen, Etos, Kruidvat en de AH te vinden zijn (Godebaldkwartier).

Hmmm, frozen yoghurt binnen handbereik! Dat gaat mijn nieuwe verslaving worden ben ik bang…

πŸ™‚

Verder is er een 2 weken geleden een leuk winkeltje op Utrecht Centraal geopend genaamd Paperchase, met de allerleukste kantoorartikelen en meer!Naast schriftjes, pennen, potloden, notitieblokken, kaarten, agenda’s, cadeaupapier, cadeautasjes, stickers en fotoalbums verkopen ze nog veel meer kantoor/schoolgerelateerde artikelen en in de allerleukste designs. Je vind er superleuke cadeautjes!

Oh, en nu is het aftellen tot de 27e april, want dan opent er eindelijk (na jaren wachten en smeken) een LUSH in Utrecht! Jippie! Daar ben ik serieus heel erg blij mee! Ik word gewoon zo vrolijk van de Lush en je vind er leuke cadeautjes. En nu zal ik er ook vaker wat kopen (en reviewen), dus everybody wins.

De LUSH zal openen aan de Steenweg, dus ook waar de Monki zit.


Zo, en dat waren alle nieuwe hotspots van Utrecht! Utrecht is een hele leuke stad, met gezellige terrasjes en leuke shops. Echt een leuke stad voor een ‘dagje uit’ met een vriendin bijvoorbeeld. Aan de Oudegracht zijn veel restaurantjes te vinden en als je cultureel wilt doen, dan moet je echt even de Dom beklimmen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt is adembenemend mooi.

Utereg, me stadje daar gebeurt van allerhand
`t bruis an alle kant, in `t hartje van `t land
de Sterrenwijk, `t Houtplein en `t lange Rozendaal
Utereg, `t mooist van allemaal!

In welke stad voel jij je thuis? Waar kom jij al van kinds af aan en kun je iedereen aanraden als leuke stad, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

165 Reacties

 1. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

  Joure is ook zo mooi
  niet groot maar wel heerlijk shoppen
  in de midstraat

 2. 9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Hehe, eindelijk een Mango en een Lush! Werd tijd, dat word morgen shoppen uit school. πŸ™‚

 3. Demi
  27 april 2012 / vrijdag, 27 april 2012

  :O Paperchase, die winkel is echt het einde! daar moet ik heen, idd, utrecht word alsmaar leuker!

 4. elise
  23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Zat ik mij in het restaurant boven de V&D dus uitgebreid en hardop af te vragen wat voor winkel daar nou zou komen, is Lush! Nou heb ik geen smoesjes meer om NIET naar die winkel te gaan, kijk er zo enorm naar uit!

 5. cheyenne
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  I LOVE UTRECHT

  utrcht mn stadjie kom er al vanaf dat ik nog in de kinderwagen lag ahahha je kan er gewelig winkelen!!!!

  ik ben echt blij met die nieuwe hotspots

  xxx

 6. Anne
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Aaaaaah eindelijk een Lush in mijn staddie πŸ˜€ Kan ik 20 lege potjes inleveren voor gratis maskers xD

  (woon in Houten, maar geboren en getogen in Utrecht!)

 7. Lieke
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik ga over een paar weekjes een weekendje met mijn vriend naar Utrecht, dus dit komt echt goed uit! Ik ken alleen de weg helemaal niet dus ben bang dat we gaan verdwalen hihi!

  Bedankt Serena! ik kijk bijna dagelijks op je site en zit er soms uren op rond te speuren maar bedenk me nu dat dit pas de eerste keer is dat ik iets schrijf hihi!

 8. Roosje
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Woooeeee utrecht is mn stadjee! <3 woon vlakbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *