Nieuw | Dove Derma Spa review

Mijn haren verzorg ik intens met haarmaskers, mijn gezicht verwen ik met de meest luxe crèmes, maar mijn lichaam, die sla ik eigenlijk een beetje over. Ik vind het gewoon geen leuk klusje, dat smeren. En dat terwijl het juist zo belangrijk is om op deze manier wat ‘me-time’ in te lassen. Want als je goed voor je lichaam zorgt, dan voel je je ook gewoon veel beter én gelukkiger.

dove dermaspa - 1Nu moet ik zeggen dat smeren ineens een veel leuker klusje is geworden dankzij Dove DermaSpa. Het verzorgen van je lichaam is ineens niet meer tijdrovend en stom, maar pure verwennerij om naar uit te kijken! Een heerlijke start van de dag en tegelijkertijd een perfecte afsluiter.

dove dermaspa - 4De producten ruiken heerlijk en de rijke, luxe textuur trekt snel in je huid. Daarnaast bevat DermaSpa de zogeheten Cell-Moisturisers technologie, een door Unilever gepatenteerde technologie die ook gebruikt wordt in gezichtsverzorgingsproducten. De Cell-Moisturisers zijn actieve, hydraterende ingrediënten die van nature aanwezig zijn in zaadoliën. Ze reguleren de vochtbalans van de huid, waardoor de natuurlijke barrière wordt versterkt en beschermd.

Omdat iedere vrouwenhuid anders is, biedt Dove lichaamsverzorging voor verschillende huidtypes en verwenbehoeftes: Goodness³, Uplifted+, Youthful Vitality en Summer Revived.

Goodness³

goodness3 - 1Deze productlijn bevat Omega oliën. Dat zijn oliën die rijk zijn aan omega vetzuren. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat er aan de Goodness³ lijn arachidonzuur (Arachidonic Acid) is toegevoegd. En niet weinig, aangezien het nog in het bovenste 1/3 gedeelte van de ingrediëntenlijst voorkomt. Arachidonzuur is een pure omega-6 vetzuur. Verderop in de ingrediëntenlijst kom ik ook nog duindoorn olie (Hippophae Rhamnoides oil) tegen, een olie rijk aan onverzadigde omega-9-, omega-7-, omega-6- en omega-3-vetzuren.

Omega vetzuren vormen de belangrijkste componenten van celmembranen in de huid. Omdat ons lichaam niet zelf omega vetzuren kan aanmaken, moeten we ze binnenkrijgen via ons voedsel of via een skincare product zoals deze. Omega vetzuren zorgen voor een minder droge huid door te voeden, hydratatietekorten aan te vullen en de oliebalans van de huid te herstellen. Hierdoor wordt de textuur van de huid verfijnd en verzacht en zal het op den duur gaan glanzen van gezondheid.

De geur van deze lijn is zacht, exotisch en een klein beetje zoetig. Het bevat geurnoten van zachte vanille, sappige kokosnoot en weelderige musk. Heel luxe en verleidelijk! Wisten jullie dat de geuren van de Dove DermaSpa lijnen zijn gecreëerd door Anne Gottlieb? Zij is een wereldberoemde parfumeur die voor onder andere Dior, Marc Jacobs en Calvin Klein parfums heeft ontwikkeld.

De Goodness³ lijn bestaat uit 4 producten; Body Lotion, Body Cream, Silky Body Oil en Handverzorging. Deze lijn is geschikt voor de droge huid.

Body Lotiongoodness3 - 4goodness3 - 5Trekt razendsnel in, verdeelt gemakkelijk over de huid en laat een zijdezachte, gezonde huid achter die de hele dag goed gehydrateerd blijft.


Body Cream
goodness3 - 3 goodness3 - 2De body cream wordt door de huid super snel geabsorbeerd en laat zich gemakkelijk uitsmeren.

Qua textuur is de Cream iets voller dan de Body Lotion, maar voelt niet heel dik en lobbig aan, dat vind ik persoonlijk wel prettig. Opvallend is dat de Body Cream geen Arachidonzuur bevat, maar wel koolzaad olie (Brassica Campestris Seed Oil), ook rijk aan omega vetzuren.

Silky Body Oil
goodness3 - 7 goodness3 - 6Deze olie heeft een prachtig gouden shimmertje, maar daar zie je niet veel van na het uitsmeren. Wel laat het een prachtige, gezonde glans achter. Deze olie is wat dikker, maar trekt wel lekker snel in. Toch lijkt het alsof het nog een piepklein laagje olie achterlaat op de huid. Als je een erg droge huid hebt, is dit erg fijn. Ook dit product bevat overigens geen Arachidonzuur maar wel de Duindoorn olie.

Handverzorginggoodness3 - 9goodness3 - 8Een fijne, snel intrekkende handcrème die de handen lekker zacht en soepel maakt en de gehele dag door hydrateert.

Uplifted+

uplifted+ - 1De Uplifted+ range zorgt voor diepe hydratatie, voeding, herstel van elasticiteit en stevigheid van de huid. En het is geschikt voor alle huidtypes. De geur van deze lijn is ook al zo geweldig, heel zacht en waterig fris. De geurnoten bestaan uit waterlelies en komkommer, verfrissende groene viooltjes, gecombineerd met sensueel sandalhout, Indonesische patchouli en zoete musk. Het is een vrij fruitige en poederige zoete geur, die langzaamaan verandert in een zachtere en verleidelijke geur.

De Uplifted+ lijn bestaat uit 3 producten; Body Lotion, Silky Body Oil en Massaging Body roll-on. Die laatste bevat een innovatieve roller-ball die de stevigheid en elasticiteit van de huid extra verbetert door het tegelijkertijd een zachte massage te geven.

Body Lotionuplifted+ - 6 uplifted+ - 5Lekkere, luchtige textuur die snel intrekt en de huid superzacht en soepel maakt, en de hele dag door hydrateert.

Satin smooth body oiluplifted+ - 4 uplifted+ - 3 Deze olie is echt heel vloeibaar, bijna zoals water, dus giet hem rustig in je handpalmen voor je hem opsmeert. Deze olie is gemaakt met druivenpit olie en dat is een zogeheten ‘droge’ olie, eentje die niet plakkering of vettig aan voelt. Een heerlijke, luchtige olie die een mooie, zachte en gehydrateerde huid achterlaat zonder vettig laagje. Erg fijn voor mensen met een niet al te droge huid, en die toch graag een huidolie willen gebruiken.

Massaging body roll-on
uplifted+ - 2 uplifted+ - 7 uplifted+ - 8Dit product is bedoeld voor ‘target areas’ zoals de buik, billen, bovenbenen en heupen. Het werkt heel simpel, draai de knop om (het onderste gedeelte met de bolletjes), knijp goed in de tube en beweeg het met ronddraaiende bewegingen over de huid heen. Uit de tube komt een gel die meteen in de huid wordt gemasseerd. Door de masserende bolletjes geef je je huid een oppepper door de doorbloeding te stimuleren. Het voelt lekker koel aan en trekt snel in de huid. De huid is na afloop mooi en zacht en voelt fris aan, love it!

Youthful Vitality

youthful vitality - 1 De Dove Pro Age lijn is verbeterd met de Cell-Moisturiser Technologie en in een nieuw jasje gestoken: het heet nu Youthful Vitality. Naast de aangepaste formules, heeft Youthful Vitality ook een nieuwe geur die zorgt voor een meer luxe ervaring.

De geur is zacht en fruitig fris en bestaat uit de geurnoten van framboos- en mandarijn gecombineerd met rozen, geranium, anjers, de zachte nootachtige geur van macadamia en de verleidelijke, warme geuren van vanille en sandelhout.

De formule van Youthful Vitality brengt veerkracht terug in de ouder wordende huid door de vernieuwing van het huidoppervlak te versnellen en de matheid weg te halen, zodat er een stevige, glanzende en gezonde huid zal ontstaan.

Youthful Vitality is alleen verkrijgbaar als Body Cream.

Body Creamyouthful vitality - 2 youthful vitality - 3 youthful vitality - 4Deze Body Cream is anders dan wat ik van de meeste body creams gewend ben, deze is namelijk wat dunner en luchtiger van textuur. Hij is wel lekker romig en trekt snel in de huid. Het houdt de huid goed gehydrateerd en na gebruik voelt mijn huid zacht en soepel aan.

Summer Revived

summer revived - 1Liefhebbers van de Dove Tanning lijn kunnen hun hart ophalen met de Summer Revived lijn, want dit is namelijk de ‘new & improved’ versie. De formule is verbeterd met de Cell-Moisturiser Technologie, maar heeft verder zijn oorspronkelijke geur behouden. Summer Revived ruikt lekker zomers, fruitig zoet en een vleugje fris.

In principe zijn dit hele milde zelfbruiners, maar zo mild dat het bruiningsproces heel geleidelijk gaat en je niet bang hoeft te zijn voor vlekken of strepen. Ik heb de oudere versie jaren geleden een keer ‘ per ongeluk’ gebruikt (ik dacht dat het normale body lotion was) en ik bleef me maar verbazen dat mijn bruine kleurtje op mijn benen niet verdween na de zomervakantie, tot ik erachter kwam dat ik onbewust een zelfbruiner aan het gebruiken was, lol! Het resultaat is erg mooi en heel natuurlijk. Zelfs ik had niet door dat mijn bruine kleurtje gewoon uit een tube kwam.

summer revived - 2Er zijn twee varianten; eentje voor de lichte tot medium huid en eentje voor de medium tot donkere huid. Naast je huid voorzien van een prachtig, natuurlijk sunkissed kleurtje verzorgt het je huid ook nog eens intens met hydraterende ingrediënten.

summer revived - 4 summer revived - 3De Summer Revived body lotions zijn wat dikker van textuur, maar smeren heerlijk uit en trekken snel in. Het maakt de huid lekker gehydrateerd, soepel en zacht. De meeste zelfbruiners hebben een beetje een typisch en apart geurtje, maar deze Dove Summer Revived producten hebben dat gelukkig niet!

dove dermaspa - 3Het kost slechts een paar minuutjes per dag, maar jezelf masseren met bodyproducten is in feite een heerlijk momentje voor jezelf. Ik kan jullie echt aanraden om iets meer tijd in te plannen voor bodyverzorging. Ik doe het zelf nu een weekje en ik merk echt dat ik lekkerder in mijn vel zit en dat ik me zekerder voel over mijn lichaam. Op mijn benen gebruik ik Summer Revived, op mijn buik, heupen en billen gebruik ik de Massaging Body Roll-on uit de Uplifted+ lijn en uit dezelfde lijn de Satin smooth body oil, omdat die zo razend snel intrekt. Heerlijk!

Probeer bijvoorbeeld eens, net als ik, met volle teugen te genieten van dit moment. Neem de geuren in je op, geniet van het gevoel van de producten op je huid en het contact met jezelf. Ik breng bodyproducten altijd met een licht masserende beweging aan en dit maakt me superontspannen. In de ochtend word ik er heerlijk mee wakker en kan ik er écht tegenaan en in de avond (ik douche alleen ‘s avonds als ik mijn haren wil wassen) is het extra ontspannend en slaap ik als een roosje.

dove dermaspa - 2Mijn eerste indruk van de nieuwe Dove DermaSpa productlijnen is heel positief. In eerste instantie dacht ik, wat een interessantdoenerij met die dermatologische verzorging, Cell-Moisturisers Technologie en omega-olie, maar nadat ik de producten heb geprobeerd ben ik er zeker over te spreken. Ze doen wat ze beloven: ze hydrateren mijn huid en dragen bij aan een heerlijk spa gevoel en een verwenmomentje voor mezelf! De geuren zijn geweldig lekker, de producten trekken snel in en ze laten mijn huid superzacht, soepel en gezond achter, zonder vettig laagje. En de producten zijn ook nog eens zuinig in gebruik.

De nieuwe Dove DermaSpa producten liggen reeds in de drogist. Prijzen variëren van €4,39 – 9,99 per product (adviesprijs). Klik hier voor meer informatie.

Heb jij de Dove DermaSpa producten al ontdekt, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

*deze post is geschreven in samenwerking met Unilever

Volg:

44 Reacties

 1. Birgit
  21 september 2019 / zaterdag, 21 september 2019

  Dat het een fijne zelfbruiner is ben ik het helemaal mee eens, maar die geur! ? Op het moment dat ik hem opsmeer voor het slapen gaat het nog, maar de volgende ochtend stinkt gewoon de hele slaapkamer zo sterk naar echt de meest vieze zelfbruiner geur. En krijg die lucht er dan zelfs na het douchen niet 100% af waardoor ik de halve dag misselijk van m’n eigen geur rondloop. Ben om die reden overgestapt op een andere die bijna niet ruikt (en net zo fijn is)!

 2. Angelien
  27 mei 2019 / maandag, 27 mei 2019

  Ik heb een vraagje is de dove derma spa summer ook waterproof want dat staat nergens op ik merk als ik ga douche dat de mijn bruin kleurtje er weer vanaf gaat vind dan wel heel erg jammer of hebben jullie een tip hou ik mijn bruin kleurtje kan houdenn

  • Birgit
   21 september 2019 / zaterdag, 21 september 2019

   Je moet het echt uren in laten trekken voordat je een keer gaat douchen. Anders douche je het er weer af. Je kunt het denk ik het beste opsmeren voor je gaat slapen en sochtends douchen (als het goed is vlekt die dan niet)

 3. y.Cornelius
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  eachte Dove.Ik gebruik al jaren dove nu krijg ik een monter van dove derma spa cashmere comfort bodylotion ,voor een zeer droge huid .zit er bijna niets ik daar kan ik niets mee.zakje gaan niet goed open en dan ook nog bijna niets er in.bij voor baart dank.

 4. Jacoba
  15 mei 2016 / zondag, 15 mei 2016

  Ik gebruik de Dove youthful vitality bodyccream en die bevalt me prima. Niet vet,laat een mooie glans achter. En die geur… :-)))

 5. Mia
  16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

  Hoe voorkom ik dat ik bruine handen krijg van het insmeren met de zelfbruiner van Dove ?

  • Serena
   Auteur
   16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

   Je handen erna goed wassen met zeep!

 6. Loes ter Beek
  12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

  De lotion trekt bij mij niet in en blijft als een film op de huid liggen die je er op de duur kunt afwrijven in witte rolletjes. Zal tovh niet de bedoeling zijn…

 7. DJ
  28 oktober 2015 / woensdag, 28 oktober 2015

  Ik gebruik Dove summer revived nu al een paar dagen en je krijgt er echt een mooie kleur van. Gebruik deze ook zonder problemen op mn gezicht. Enige nadeel is dat de lekkere geur van de bodylotion na een paar uur verdwijnt en de zelfbruinergeur naar bovenkomt..

  • Stephanie
   5 november 2015 / donderdag, 5 november 2015

   Ik heb zojuist DoveSpa summer revived gekocht. Nu staat nergens beschreven hoelang het duurt voordat het kleurtje verschijnt! En mag je het gezicht ook hiermee doen? Zo nee, eindig je dan in de hals met smeren?

   • Serena
    Auteur
    5 november 2015 / donderdag, 5 november 2015

    Ik zou het alleen bij je lichaam houden (de creme lijkt me vrij vet voor je gezicht) en het gaat zo geleidelijk dat je het niet zo goed merkt, maar na een wek tot 2 weken zou je verschil moeten zien (is mijn ervaring).

 8. Melanie
  8 september 2015 / dinsdag, 8 september 2015

  Misschien een hele domme vraag, maar waarom is dit allemaal niet in NL verkrijgbaar…?

 9. 24 augustus 2015 / maandag, 24 augustus 2015

  Ik vind de lichaamsverzorgingsproducten van Dove altijd wel fijn. Deze nieuwe producten ken ik nog niet. Ben wel benieuwd naar de massage body roll on.

 10. 23 augustus 2015 / zondag, 23 augustus 2015

  Lijken me hele fijne producten.

 11. Linda
  22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Wat een fijne review en wat lijken dit fijne producten. Zoals je ze omschrijft, wil ik ze allemaal wel proberen ;-). Ik smeer me iedere dag van top tot teen in, zo lekker, en nieuwe producten zijn altijd welkom en de geuren van deze nieuwe Dove producten lijken me echt geweldig. Nu nog even een lijstje maken en dan binnenkort maar eens even winkelen.

 12. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Oeh wat zien de producten er heerlijk uit ! Die oil producten lijken me erg fijn. Ben benieuwd naar de massaging body roll on, lijkt me apart en fijn !

 13. julie
  22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Vroeger was ik zot van de Dove bodylotions en douchegels maar ik heb nu al 2 keer een nare ervaring gehad met een bodylotion. Deze ging schiften en kreeg een vreemde, vieze geur. Dit amper nadat het product een maand open was. Ik heb hiervoor ook een klacht ingediend en had verwacht dat ik ofwel een nieuw product ging krijgen of geld terug maar nee hoor. Sinds deze ervaring koop ik niets meer van Dove. Ik hoop dat de mensen van Dove dit lezen!

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

   hi Julie,
   supervervelend man.. ik zorg wel dat ze het lezen, ik ga jouw berichtje meteen doorsturen.
   Zal ik er ook je e-mailadres bij doen?
   liefs, Serena

 14. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  De producten lijken me echt lekker in gebruik 🙂 Weer en super fijne uitgebreide review, thanks! <3

 15. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Ik ben benieuwd naar deze nieuwe lijn! Ik ben persoonlijk zelf meer van de body creams en butter dus ik zal die eerder aanschaffen dan een body lotion. De tanning lijn klinkt ook erg aantrekkelijk! Binnenkort eens gebruik van maken icm een kortingsactie!

 16. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Door jou foto’s zien de producten er meteen 10x aantrekkelijker uit! De zelfrbuiner wil ik zeker wel eens uitproberen (zoals je zegt, hebben de meeste een aparte geur waar ik absoluut geen fan van ben (waardoor ik ze ook niet graag gebruik eigenlijk))

 17. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Prachtige foto’s en ik vind alle lijnen wel leuk. Vooral Summer Revived wil ik misschien eens proberen. Ik heb het vroeger al een kans gegeven maar toen liep het niet zo goed af, misschien dat het deze keer beter verloopt.
  xx

 18. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Ik las iets heel anders dan derma spa. Hahaha.

  • Manon
   22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

   Ja ik ook!! Hahaha ?

 19. K.
  21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Ingrediënten:…limonene, linalool.

  Helaas geen enkel product dat ik kan gebruiken!

  • Serena
   Auteur
   21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

   Ah, wat jammer.
   Dus je kunt alleen tegen producten zonder parfum of etherische oliën?

   • Sabine
    29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

    Zitten er parabenen in de Derma Spa Summer Revived?

 20. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Lijken me heerlijke producten en wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 21. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Ik smeer mijn lichaam altijd in na het douchen en deze producten lijken mij daar erg fijn voor!

 22. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Mooie lijn! Zal vast heerlijk zijn 😀

 23. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Alle lijnen lijken me wel fijn en je hebt eigenlijk helemaal gelijk..het kost maar een paar minuten per dag om jezelf even te verwennen met zo’n massage :-)!

 24. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Wauw, wat een uitgebreide en fijne review! Ik ben helaas ook schuldig aan mijn lichaam een beetje te verwaarlozen. Mijn benen zijn ook altijd heel droog terwijl ik liters bodylotion heb staan. Ik ga nu snel smeren 🙂

 25. T
  21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Hahahahaha ook ik las Dove Sperma

  • M
   21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

   A dirty mind is a joy forever!

 26. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Haha ik moest eerste even drie keer kijken voordat ik het geloofde: Dove Sperma. Ziet er goed uit! Dove maakt mij altijd blij!

 27. Merel
  21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Ik las dit als: ”Dove Sperma..”
  Vond het even vreemd haha

 28. Suzan
  21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Heerlijk! Nu 1+1 gratis bij de Trekpleister 🙂

 29. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  ik vind dove producten altijd heel fijn, maar dit klinkt allemaal nog fijner, zeker omdat het allemaal voor een specifiek huidtype is gemaakt.
  ben benieuwd en ga zeker wat proberen!
  xx ish

 30. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Ik ga binnekort ook enkele van deze producten uitproberen. Ze zien er heerlijk uit

 31. Manal
  21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  HAHAHAHA omg toen ik de titel zag, las ik “Dove Sperma Review” xD

  • Yolande
   21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

   Ik ook hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *