CHANEL Blue Rhythm Herfstcollectie 2015

De nieuwe herfstcollectie van Chanel ligt al een tijdje in de winkels, dus waarschijnlijk heb je de Blue Rhythm collectie al gespot. Waar de meeste merken warme kleurtjes kiezen voor de herfst, heeft Chanel zich vooral laten inspireren door de kleur blauw. Zacht en elegant in het daglicht, maar duister en explosief in de nacht. Deze collectie bevat veel verschillende tinten blauw, afgewisseld met sprankelend zilver.

chanel COLLECTION BLUE RHYTHM 2 COLLECTION BLUE RHYTHM De bovenstaande campagnebeelden voor de Blue Rhytmn collectie laten zien dat het accent vooral op de ogen wordt gelegd. Opvallend is ook dat de looks haast tot geen blush bevatten. Dat zie je eigenlijk nooit! Smokey en kleurrijk, of een simpel lijntje, de ogen krijgen mooie, blauwe accenten. De ogen vallen extra op doordat de lippen heel neutraal worden gehouden met slechts een doorzichtige gloss. Ik vind de looks echt prachtig! Ik weet dat de meeste mensen blauw al snel ordinair vinden staan, maar deze looks zijn echt heel elegant en chique. Love it!

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 26Van Chanel heb ik een groot deel van de collectie opgestuurd gekregen, die ik hieronder stuk voor stuk voor jullie zal reviewen.

Vibrato

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 30 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 16 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 15Een paar jaar geleden was ik niet te spreken over de nagellak van Chanel, omdat het na 2 dagen al van mijn nagels afdonderde. Ik heb het wel eens nagevraagd, en gelukkig was ik niet de enige die er zo over dacht. Een jaartje geleden ongeveer hebben ze iets veranderd aan de formule, waardoor de kwaliteit van de lak er aanzienlijk op vooruit is gegaan. Met een goede base- en topcoat blijft Chanel nagellak nu zo’n 4 dagen mooi op mijn nagels zitten. Nog steeds geen wereldrecord, maar ik ben blij met de verbeteringen! Hebben jullie ook het verschil in de kwaliteit gemerkt inmiddels?

Vibrato is een schitterende kleur! Helder, knallend blauw. Echt dat felle koningsblauw. In het echt een tikkeltje donkerder dan hier op de foto. De finish is creamy. Chanel heeft nog van die hele smalle kwastjes (terwijl de rest van de merken, platte, afgeronde kwastjes heeft), dus dat lakt iets minder snel, maar hier kan ik alsnog dicht bij de nagelriemen komen. De glans is heel sterk, bijna gelachtig. Ik vind het echt een prachtige kleur. Vibrato blijft hierna in de vaste collectie zitten. Goed nieuws!

Fortissimo

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 29CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 19 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 17 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 18 Fortissimo is ook al zo’n beauty. Nog dieper en nog donkerder blauw dan Vibrato, en dan ook nog eens met een glinsterende metallic finish. In de schaduw is Fortissimo gewoon diep donkerblauw, maar in het licht fonkelen de shimmers je tegemoet. Werkelijk waar prachtig! Heel chique, dit kleurtje. Fortissimo is een limited edition kleur, dus wees er snel bij als je deze aan je collectie wilt toevoegen!

Jazzy Blue

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 38

Deze limited edition ‘mascara’ is bedoeld om je wimpers een spannend en interessant accentje te geven. Jazzy Blue breng je aan na de mascara, bijvoorbeeld aan het uiteinde van je wimpers, of alleen op je onderste wimpers, of allebei. De heldere turkooiskleur met zijn metallic shimmers geeft je ogen een speciale ‘final touch’.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 36Het borsteltje is gemaakt van siliconenhaartjes en brengt de metallic turkoois mascara goed aan, zonder te klonteren. Eerst was ik ‘bang’ dat je de kleur niet goed zou zien op de wimpers, maar er komt voldoende mascara van het borsteltje af waardoor het effect duidelijk te zien is. Het geeft een heel apart effect!

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 4 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 5 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 6 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 7Het effect is leuk, grappig, apart en ‘anders dan anders’, maar of ik deze mascara vaak zou gebruiken? Ik denk het niet. Leuk voor een keertje, maar niet voor dagelijks gebruik. Dit is dus echt een item voor Make Up Artists, Chanel fans & collectors of voor de mensen die echt een keertje iets anders willen proberen. De prijs van deze mascara is €32 dus persoonlijk zou ik dit product aan me voorbij laten gaan.

Illusion d’Ombre in Mysterio

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 39Ik ben dol op creamy eyeshadows, omdat je ze gewoon zo makkelijk met je vingers kunt aanbrengen en blenden, geen kwastje voor nodig! Die zit hier overigens wel bij hoor, maar ik gebruik die nooit. Ik heb al een paar Ilusion d’Ombres thuis en ze zijn echt fantastisch. Ze zijn goed gepigmenteerd, hebben een fijne textuur die niet creased, vlekt of veegt en dus erg goed blijft zitten. En vaak hebben ze ook nog een mooie, shimmery of metallic finish.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 40 Deze kleur heet Mysterio en wordt omschreven als een platinazilveren kleur met een metallic finish. Het is een hele feestelijke, opvallende kleur voor op de ogen, maar kan ook prima ingezet worden als highlightend accentje in combinatie met andere kleuren.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 1 De textuur is lekker zacht en romig en de kleur is heel intens gepigmenteerd. In het echt, en als de zon erop schijnt, is de kleur veel en nog veel mooier. Dan zie je het echt alle kanten op schitteren en glinsteren. Wat dat betreft ben ik echt een ekster, ik ben dol op alles wat glimt!

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 8 Hier zie je Mysterio over het gehele ooglid.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 9 En hier sta ik buiten in de zon, zodat je de shimmertjes iets beter kunt zien. Maar in het echt is het echt nog vele malen mooier!

 

Midnight

 

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 31 In deze collectie zitten ook twee mono eyeshadows, waaronder Midnight. Deze kleur wordt omschreven als een ‘matte black spinkled with silver’ maar persoonlijk zou ik zeggen dat dit gewoon een grijs/zwarte matte oogschaduw is. De kleur is nét geen zwart.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 3 De textuur van deze mono is lekker romig en zacht, en het pigment is lekker intens. Nu zit er in de meeste palettes wel een matte zwart kleur, dus ik zou deze mono alleen kopen als zo’n kleur nog in je collectie ontbreekt. Ik koop alleen mono’s als de kleur echt heel bijzonder is en als ik nog niet zoiets soortgelijks heb in mijn stash. Een bijna-zwarte matte oogschaduw is in mijn ogen niet bijzonder genoeg om als mono aan te schaffen. Of zie ik dat verkeerd?

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 13 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 12 Hier heb ik Midnight aangebracht op mijn ogen, en de Illusion d’Ombre in Mysterio heb ik aangebracht als shimmery accentje bij de traanbuis.

Swing

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 32 Swing is wél zo’n bijzondere kleur die ik zou kopen als mono, want deze kleur ben ik zelf nog niet tegengekomen in palettes. Het is echt zo’n paarsige blauwe kleur: in het ene licht lijkt de kleur paarsblauw en in het andere licht knalblauw.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 33 De finish is lekker shimmery, de ene keer lijken het blauwe shimmers te zijn en de andere keer groen en turkoois. Echt heel bijzonder! Ik heb vroeger een palette gehad van Lancôme met twee kleuren, waarvan één kleur heel erg op deze leek. Ik heb het palette echt helemaal opgemaakt, haha! Het was echt mijn go-to kleur voor partylooks!

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 2 Swing is een diepe, donkerblauwe kleur met heel veel mooie shimmertjes. Het pigment is erg goed en de shimmers zijn mooi te zien, al lijken ze zo op mijn arm minder intens dan in het doosje.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 10 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 11 Hier heb ik een subtiele smokey eye gemaakt met Swing en een piepklein beetje van de llusion d’Ombre in Mysterio onder mijn ogen, voor wat extra shimmer. Zie je hoe mooi deze chique kleur staat bij bruine ogen? Wow! Ze lijken warmer en bruiner dan normaal.

Gloss Volume

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 37 Gloss Volume is een doorzichtige gloss. Jawel, die zagen we ook al bij Rita Ora’s collectie van Rimmel, dus de doorzichtige gloss maakt een ware comeback! Aan deze gloss is ook nog eens roze peper-extract toegevoegd, die zorgt voor een lichte tinteling op de lippen. Omdat het de lippen lichtjes ‘irriteert’ zwellen ze ietsje op, en worden ze rozer en iets groter. De gloss heeft een wat dikkere textuur waardoor hij goed ‘pakt’ op de lippen en naar mijn idee ook vrij goed blijft zitten.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 20 Het geeft een mooie glans aan mijn lippen, maar ik heb niet het idee dat het mijn lippen iets groter doet lijken. Ik heb wel eens vaker ‘lip plumping’ lipglosses geprobeerd en die waren echt een stuk heftiger! Dit voelt weliswaar prettiger aan op de lippen, maar heeft bij mij geen plumping effect. Jammer, want mijn lippen zijn van nature wat bruinig en ik vind het juist mooi als ze wat lichter en rozer zouden zijn!

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 25 De textuur is fijn, de gloss blijft – voor een gloss – redelijk lang zitten, en het is lekker hydraterend voor de lippen. Ik zou zeggen dat je na 3 uur even moet bijwerken. Voor mijn lippen doet het niet veel meer dan een mooie glans geven, dus ik zou er persoonlijk nooit €29 aan uitgeven. Maar, mocht je op zoek zijn naar een doorzichtige gloss dan is dit zeker een aanrader.

Les 4 Ombres in Tissé Smokey

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 34Deze collectie bevat 2 Les 4 Ombre palettes, waaronder eentje met mooie blauwtinten en eentje met zwarte en grijze tinten. Die laatste heb ik, Tissé Smokey. Met dit palette kun je zowel hele subtiele everyday looks maken als extreme feestelijke smokey eyes. Het palette bevat 2 sponsapplicators en een spiegel. Het leuke is dat je deze baked eyeshadows ook ‘nat’ kunt aanbrengen, voor een nog intensere kleurenpalet.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 35 Tissé Smokey bevat een zilverwitte kleur, lichtgrijs, donkergrijs en zwart.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 14Het pigment is erg goed en intens en de finish is een mix tussen satin en matte. Klassieke kleurtjes voor een klassieke smokey eye. Maar werk je met de lichtere kleuren, of breng je ze niet zo intens aan (door heel erg te blenden) dan creëer je er weer een subtiele look mee.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 21 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 23 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 22 CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 24Hier draag ik Tissé Smokey op mijn ogen, alleen wat matte bronzer als blush en de Volume Gloss op mijn lippen. Een elegante en chique look, typisch Chanel. De metallic finishes zijn helemaal on trend dit najaar, en ik vind de combinatie met blauwe accentjes erg mooi.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 27 Wat vind ik van de Blue Rhytmn collection? Ik vind het voor de afwisseling leuk dat Chanel heeft gekozen voor blauw in een herfstcollectie, in plaats van de geijkte bordeaux, bruin- en mosgroene tinten. Ook vind ik het gaaf dat er zowel matte als metallic accenten in deze collectie zitten. Verrassend, elegant, edgy en toch chique.

Wat ik zelf alleen nooit zou kopen, is een metallic turquoise mascara en een doorzichtige lipgloss, en zeker niet voor de bijbehorende Chanelprijzen. Wel ben ik te spreken over de prachtige blauwe nagellakjes, de zilveren cream shadow Mysterio en de blauwe mono kleur Swing. Het palette Tissé Smokey is mooi, maar de kleuren vind ik iets te ‘normaal’. De andere blauwe variant Tissé Jazz vind ik spannender en bijzonderder en hier zou ik dan zelf eerder mijn geld aan uitgeven.

CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 28De prijzen;
Les 4 Ombres eyeshadow – €50
Ombre Essentielle (mono eyeshadow) – €29
Illusion d’Ombre – €31
Mascara Cils Scintillants (jazzy blue) – €32
Gloss Volume – €29
Le Vernis – €23,50

De Blue Rhytmn collectie van Chanel ligt reeds in de winkels. Chanel is te koop bij de meeste parfumerieën zoals Douglas en Ici Paris XL en via De Bijenkorf.

Mocht je je afvragen waar de mooie print vandaag komt met de quote ‘Today is Perfect’, die heb ik gekregen van Paperblooming. Check hier de Paperblooming Etsy shop.

Wat vinden jullie van deze nieuwe herfstcollectie van Chanel, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

50 Reacties

 1. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Wat een prachtige producten, vooral de donkere kleuren in het palet. Mooie look heb je gemaakt en vind de glitters echt super mooi!

 2. 21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Wow wat een mooie producten. Ik vind de nagellakjes heel gaaf en ook de creamy oogschaduw.

 3. Mirjam
  21 augustus 2015 / vrijdag, 21 augustus 2015

  Knetter mooie foto’s!

 4. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Chanel cosmetica ziet er altijd heel mooi en chique uit maar de kwaliteit stelt me altijd teleur. Hopelijk zijn deze eyeshadows beter.

 5. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Mooie collectie, ik vind inderdaad ook die mascarw niet zo en zeker voor dat geld

 6. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik ben zelf niet zo’n fan van blauwe oogmake-up maar dat is persoonlijk 🙂 de blauwe eyeliner in de promotiefoto daarentegen ziet er echt prachtig uit en de nagellakjes ook!

 7. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Die blauwe tinten zijn allemaal zo leuk, maar ik ben toch vooral verliefd op de nagellak. Zo’n mooie en eigenlijk betoverende kleuren. Prachtig gewoon die nagellak. De rest van de collectie is ook mooi, maar vind ik iets minder uniek.
  xx

 8. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wat een prachtige producten, ik hou echt van blauw!

 9. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Mooie collectie! De gekleurde mascara is niks voor mij maar de.oogschaduw ziet er zeker wel.goed uit!

 10. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Mooie collectie! Al vind ik veel producten, zoals de nagellak en de lipgloss, niet heel bijzonder.
  x

 11. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Mooie collectie en prachtige kleuren!

 12. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  De mascara geeft inderdaad een gek & grappig effect. Ideaal als je je moet verkleden zou ik zeggen (carnaval/halloween/…). De oogschaduws zien er tof uit, wil ik er wel zeker eentje van proberen ooit

 13. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wauw. Dat eerste lakje is echt fantastisch!

 14. Diana
  20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Erg prijzig maar als ik het geld ervoor had zou ik het zeker kopen! Behalve inderdaad de gloss, die kun je van Essence voor 2 euro ongeveer ook kopen 🙂

 15. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wat een schitterende collectie. Echt helemaal geweldig. Behalve de Lipgloss en mascara vind ik hem echt helemaal geweldig deze collectie.

 16. Mieke | Mieksmind
  20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik zou inderdaad de lipgloss en mascara nooit kopen. De vibrato lak vind ik prachtig en de oogschaduw ook, goede en mooie pigment! Nice Chanel!

 17. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Prachtige collectie en super leuk artikel!

 18. julie
  20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik vind het altijd heerlijk om reviews te lezen over luxemerken maar zou er zelf nooit de volle pot aan kunnen geven. Enkel in de sale wil ik het wel eens overwegen 🙂
  Producten zien er wel supermooi uit maar kwaliteit is niet beter vind ik.

 19. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wauw, die nagellak vind ik echt heel erg mooi!

 20. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik vind de lakjes en het paletje Tissé Smokey wel heel mooi! De mascara zou ik ook niet snel aanschaffen, dat is toch niet helemaal mijn ding!

 21. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Die nagellakjes zijn wel erg mooi, maar ik zou zelf niks kopen uit deze collectie.

 22. Syl
  20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Die nagellak is echt prachtig, maar ik zou dat kleurtje eerder van een goedkoper merk kopen.

 23. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Pretty, die oogschaduws! Vooral die mono’s, helemaal mijn ding. Zo’n mascara zou ik ook idd niet zo snel kopen…

 24. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Best een mooie collectie. De turquoise mascara zou ik ook niet kopen, net zo min als de kleurloze lipgloss zonder effect 😉 maar verder ziet het er best prima uit!

 25. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Die mono eyeshadows staan zo chic! Echt heel mooi! Wat een mooie foto’s weer 🙂

  • Serena
   Auteur
   20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

   Ah, heb net de link naar je shop erbij gezet! Mochten mensen de mooie print willen bestellen, dan weten ze in elk geval waar en hoe! 🙂

 26. Marlous
  20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Vibrato is helemaal mijn ding! Mooi zeg! De rest.. tja.. leuk.om te hebben maar ik doe er niks mee 🙂 trouwens, dat masker met actieve kool heb ik gisteren gemaakt! Wat een super DIY is dat zeg!

 27. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik vind dit een leuke collectie! Vooral de lakjes vind ik erg mooi.

 28. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Blauw spreekt me echt niet erg aan op het vlak van makeup, maar de nagellakjes zijn best leuk 😀

 29. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik geloof dat ik er geen gewéldig product tussen vind zitten, maar alles is zeker wel mooi!

 30. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Die kleuren nagellak zijn echt prachtig zeg: blauw is toch wel een van mijn favorieten kleuren en als ik ze zo zie wordt het echt een hebbeding voor mij haha 😉 Dank je wel in ieder geval voor deze heerlijke uitgebreide review.

 31. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Leuk dat ze een niet-traditionele herfstkleur gebruiken,maar vind deze collectie voor de Chanelprijzen toch net niet bijzonder genoeg.

 32. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wauw! Ik zou die mascara ook niet snel gebruiken, maar de rest ziet er echt op en top uit! Typisch Chanel! xo

 33. Lola
  20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik ben niet zo van het blauw op m’n ogen, maar het tissé smokey palette vind ik wel erg mooi.
  Ik was trouwens wel een beetje verward door deze zin: “De ogen vallen extra op doordat de lippen heel neutraal worden gehouden met slechte een doorzichtige gloss.” Hoort die ‘slechte’ daar of moet het ‘lichte’ zijn oid?

  • Serena
   Auteur
   20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

   Dat moet zijn ‘slechts’ lol!
   Zal het even aanpassen 🙂

 34. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  De nagellakjes zijn toch echt mijn favoriet! Mooie looks heb je met het oogschaduw gemaakt!

 35. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wel stoer dat Chanel met blauw durft te komen, ik vind het eerlijk gezegd nog steeds niet mijn kleur, behalve die prachtige donkerblauwe lak. Wat een gave kleur! Hij haalt naar mijn gevoel net dat hele koele uit het blauw, precies wat ik niet mooi vind.

 36. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Is het heel erg als ik hier helemaal niet enthousiast van word?

 37. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Zo op het eerste gezicht dat ik ‘nee, blauw is niets voor mij’, maar ik vind er toch wel toffe producten tussen zitten! Vooral Vibrato, die eerste nagellak, vind ik onwijs mooi. En de oogschaduws hebben ook een goede pigmentatie zeg, dat heb ik ook weleens anders gezien bij Chanel! Fijne review!

 38. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Ik vind dit een prachtige collectie, heel mooi! De keuze voor blauw vind ik tof! Vooral lakje Vibrato en de blauwe oogschaduw Swing spreken me enorm aan.

 39. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  De producten zien er weer prachtig uit! Toch zou ik niet zo snel iets van deze collectie kopen vanwege de koele kleuren. Ik als warm huidtype kan dat niet zo goed hebben. Wel vind ik de oogschaduw in Swing mooi, die neigt haast een beetje naar paars en dát is een kleur die ik wel zou dragen :).

 40. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Wat een mooie producten.. De enige die ik niet zou willen is die mascara en de lipgloss..Prima lipgloss alleen vind ik hem wat prijzig en zijn er fijne, neutrale lipglossen die een stuk goedkoper zijn. Fijne review :-)!

 41. 20 augustus 2015 / donderdag, 20 augustus 2015

  Mooie producten, vooral het lakje Vibrato spreekt mij aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *