New week: koffie of thee?

‘Zullen we een keer gezellig een kopje koffie doen?’ wordt er regelmatig aan me gevraagd. Mijn antwoord luidt dan eigenlijk altijd ‘ja, gezellig! Ik drink alleen geen koffie. Maar thee kan natuurlijk ook’. ‘Echt? Drink je geen koffie?!’. Eh nee. Dat doe ik dus niet.

theeliefhebber_10Ik ben een echte theeleut. Een theeliefhebber, eerder. Waar een koffiefanaat helemaal los kan gaan over kopi luwak bonen (een echte koffiedelicatese die zijn smaak en aroma dankt aan het feit dat civetkatten de koffiebessen opeten en vervolgens als gefermenteerde boon weer uitpoepen), kan ik helemaal enthousiast worden van een uit Shanghai geïmporteerde delicate losse groene thee met jasmijnbloemen (bij maanlicht geplukt) en gedroogde exotische fruitsoorten.

Schermafbeelding-2012-09-01-om-10.34.35-PMEn waar een koffielover honderden euro’s uitgeeft aan dure koffiemachines, melkopschuimers, designer koffiekopjes en koffielikeurtjes, geef ik mijn geld liever uit aan Japanse gietijzeren theepotjes, magische theebloemen, grappige thee-eieren en prachtige theemokken.

Ieder zo zijn ding!

the amsterdam coffee festivalIk vind wel dat ik als theeliefhebber een beetje wordt gediscrimineerd ten opzichte van de koffiefanaat, want er is aanzienlijk minder te koop op theegebied dan op koffiegebied. Koffie drinken is de laatste tijd ook echt een soort ‘kunst’ aan het worden, of moet ik het een trend noemen, met al die barrista wedstrijden, koffie festivals en exclusieve ‘hipster’ koffietentjes die als paddestoelen uit de grond schieten. Maar Nederland is dan ook een echt koffieland! Ik denk dat er in landen als China en Japan dan weer meer voor ‘ons’ te krijgen is.

coffee quotesIk klink nu heel negatief over koffie en koffiedrinkers, maar dat is niet zo! Ik vind koffie heerlijk ruiken en weet je, ik benijd koffieliefhebbers eigenlijk een beetje. Ik wil eigenlijk ook gewoon ‘gezellig een lekker bakkie pleur’ kunnen doen. Ik wil ook kunnen zeggen ‘dit is een goede koffie’ en dan ook echt weten waar ik het over heb. Ik wil al die leuke koffie quotes snappen. Kortom, ik wil leren koffie drinken.

Maar waar begin je?

De ene vriendin zegt dat ik meteen hardcore moet beginnen met sterke espresso’s, de andere vriendin zegt dat ik juist rustig aan moet beginnen met latte macchiatto’s of cappuccino’s met veel suiker. Ik weet dat er veel soorten koffie zijn, de een is wat fruitiger en de ander wat kruidiger, het is eigenlijk net zoals bij wijn.

Ik lustte eerst geen rode wijn, maar toen ik begon met een vrij lichte, fruitige rode wijn ben ik de smaak gaan waarderen en langzaam over gegaan naar verschillende soorten rode wijn, ook de wat zwaardere. Dat heb ik echt leren drinken (bedankt Roy en Nena!). Bier was ook iets wat ik niet lekker vond, maar na de introductieweek van mijn studievereniging dronk ik ineens bier als water. Eigenlijk kwam dat omdat we praktisch niets anders te drinken kregen die week, hahaha (bedankt Uranymus!).

drink coffeeMisschien is het dus een combinatie van licht en fruitig beginnen, maar wel puur (dus zonder melk en suiker) en het gewoon volhouden. Gewoon steevast elke ochtend een kopje, net zo lang tot ik de smaak ga waarderen. Ik hoor veel goede verhalen over Nespresso, en ik zag dat de espresso ‘Cosi’ en sterkte heeft van 3 (dus niet héél sterk) met een citrus/fruitige nasmaak. Dat klinkt best OK om mee te starten, toch? Het lijkt me geweldig om zowel van een kopje koffie als thee te kunnen genieten.

Koffieliefhebbers, help me out! Wat kan ik het beste doen om koffie te leren drinken? En welke koffiesoort (of Nespresso cupjes) kunnen jullie me aanraden? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

251 Reacties

 1. Myrthe
  14 mei 2014 / woensdag, 14 mei 2014

  Van de nespresso cupjes zou ik niet sterker gaan dan kracht 5 om mee te beginnen, en genoeg melk erin 😉

 2. Christy
  14 mei 2014 / woensdag, 14 mei 2014

  Je kan van die Nesscafé oplos koffie kopen! Die heb je in de smaken; Hazelnoot, Latté Macciato, Amaretto , Caramel en Vanille. Super lekker !

 3. Jiamin
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Thee drinken word je tanden geeler (geler?) En dat merk ik! Ik heb een beugel, en de blokjes plakken inprecipe aan je tanden vast, als hij eraf is komt er dan niet allemaal witte kleine blokjes?! Afdruk? Ik maak me nu zo erg zorgen om. Mijn tanden worden steeda donkerder en donkerder..

  • Sascha
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat jij suiker in je thee doet.

  • Michelle
   14 mei 2014 / woensdag, 14 mei 2014

   Meestal maakt je orthodontist je tanden nadat hij je beugel eruit haalt weer één kleur hoor! (Beetje gare zin, maar het is laat haha.) Of in ieder geval, zo goed mogelijk. Maar ken niemand die een beugel heeft gehad en daarna een afdruk op hun tanden had staan.

 4. Anne
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Gewoon beginnen, niet over nadenken huppakee

 5. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Cosi is heeerlijk, toen wij nog zo’n espresso apparaat hadden nam ik die altijd en lungo ! Maar m’n pa heeft dat apparaat verkocht want hij vond het maar klein en goedkoop en nu hebben we een hele grote ingewikkelde van DeLonghi maar daar worden altijd bittere bonen in gedaan omdat hij dat lekker vind 🙁

 6. Kim
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Waarom zou je het willen leren drinken? 😛 volgens mij is het niet heel gezond: het droogt je uit, en al die suiker en volvette koffiemelk is niet goed voor de lijn. Ik lust het overigens wel. De moeder van mijn vriend bood me een kopje aan, en ik durfde niet te weigeren. Vanaf toen vond ik het best lekker, zeker in combinatie met een sigaret. Maar daar probeer ik ook weer mee te stoppen, dus nu maar definitief aan de thee 🙂

  • 16 augustus 2016 / dinsdag, 16 augustus 2016

   atuurlijk Fused. Koffie die gezond is en lekker. Want jij weet ook wel dat je elke kop koffie die t te compenseren met een glas water, doordat koffie vocht onttrekt. Beter is het nog om te stoppen met koffie, omdat dit nadelige effecten heeft op de hormoonbalans.
   Gelukkig hebben wij gezonde en lekker koffie, zonder al die narigheid. Sterker nog, met gezondheidsondersteunende effecten.
   1 kopje bevat 150 Anti-oxidanten! Kijk maar op https://myrainoffice.com/document_library/Black-Coffee-Cut-Sheet.pdf
   Even voor de vergelijking, 1 glas versgeperste sinaasappelsap heeft 7!.
   Wil je een paar samples, mail dan even naar rain@bennis.com

 7. Imre
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik Hou ook ontzettend veel van thee, heerlijk met een koppie thee onder een dekentje.. Ik drink wel eens van die ijskoffie van Starbucks, in plastic bekers en in glazen flesjes. Kan je gewoon kopen bij de appie enz, is fris en zo wen je een beetje aan de koffiesmaak! Je hebt verschillende smaken, misschien helpt het 😉

 8. Marijke
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Toen ik klein was kreeg ik al koffie van mn ouders: koffie verkeerd; veel melk & suiker. En vanuit daar steeds minder melk en suiker. Maar ja bedankt pap en mam, ik ben dus een echte koffie addict! Wie wet helpt het voor jou ook. Ik zou niet zwart beginnen is behoorlijk heftig!

 9. anita
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  hoi Serena!
  Ik vind een kopje koffie heerlijk, maar ik drink zoals mijn vrienden zeggen ‘kinderkoffie’ met veel suiker en melk haha.
  Maar zo vind ik het gewoon lekker en zo heb ik het leren drinken,
  Ook ik gruwel bij de gedachten van gewone zwarte koffie, ik drink het voor mijn plezier dus niet zwart. Het is gewoon wennen maar ik heb het altijd al lekker gevonden. Misschien is het gewoon niet jou ding, hopelijk vind je iets wat je lekker vind.
  liefs Anita.

 10. Merel
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Oh en gewoon goede koffiezaakjes trouwens. Op de Uithof(Utrecht) zit Gutenberg en dat is echt ontzettend lekkere koffie :-)(maar dat is wel zo’n uithoek natuurlijk).

 11. Merel
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Haha, ik lust juist geen thee. Koffie vind ik heerlijk daarentegen. Ik zou beginnen met cappuccino’s of latte’s. Verder heb ik een Nespresso-apparaat, net iets luxer dan Senseo(wat ik niet erg lekker vind) en het is minder werk dan een hele pot zetten, dus als alleenwonend studentje is dat wel handig.

 12. Eveline
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik heb een vriendin koffie leren drinken door koekjes in de koffie te dippen.
  Op die manier geraak je gewend aan de smaak. 🙂

 13. Rani
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Haha, grappig om te lezen, bij mij is het helemaal omgekeerd! Ik ben een koffielover die zichzelf onlangs thee heeft leren drinken! Mijn vriendinnen slurpten ‘s avonds voor het slapengaan gezellig van een kopje thee, terwijl ik daar zat met mijn simpel watertje, aangezien koffie geen goed idee is voor het slapengaan. Vroeger kon ik thee niet eens doorslikken, ik smaakte alleen maar stengels en bladeren. Nu slurp ik gezellig mee 😉

  Ik denk dat je koffie het best leert drinken met wat melk erbij. Zonder melk is het echt héél bitter, zelfs veel koffie-addicts lusten het niet zonder melk. Nog een tip, is om er wat kaneel (of chocoladepoeder) bij te doen! Of je kan misschien beginnen met een ‘koffiedrank’. Dus bijvoorbeeld een caramel machiatto bij de Starbucks, die smaakt heel zoet en heeft een zachte koffiesmaak. Good luck!

 14. Marjolijn
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Hoi Serena,

  Ik vond koffie ook altijd smerig! Ik ben begonnen met ijskoffies die vond ik wel erg lekker, vandaar uit ben ik cappuccino’s beginnen te drinken, toen heb ik een illy apparaat aangeschaft waar je espresso’s en melk mee op kan schuimen, maar dat melk opschuimen werkte nooit zo goed, dus toen ben ik maar aan de espresso’s begonnen.
  Nu heb ik een espresso maker van bialetti die je zelf op het fornuis zet en daar komen de heerlijkste aromatische espresso’s uit. De bonen haal ik in Utrecht bij Simon Levelt, waar ze ook heerlijke theetjes hebben.

  gewone koffie vind ik nu niet meer zo lekker, ik ben te veel verwend met goede bonen.

 15. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik ben zelf begonnen met het mixen van koffie met cacaopoeder (Wiener Melange). Zo ga je van chocolademelk naar koffie zeg maar;)
  Hopelijk kun je ooit net zo van koffie genieten als zo velen onder ons. En zo niet: genoeg keuze aan thee lijkt me zo

 16. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik drink al dagelijks koffie sinds mijn 12e ofzo (misschien wat onverantwoord van mijn ouders?) en snap ook niet waar die hele koffiehype vandaag komt. Maar voor mij gaat er inderdaad niets boven een bakje koffie (ik probeer dan ook wanhopig thee te leren appreciëren, maar ik lust het echt niet!)

  Ik zou beginnen met hele slappe koffie (zo heet dat toch hier in België): veel water en weinig koffiepoeder. Let er wel op dat een kop koffie uit een Senseo-apparaat of expressomachine sowieso straffer zal zijn dan wanneer je hem zelf zet met een ouderwets koffie-apparaat.

  Wanneer je begint met het toevoegen van suiker en melk zal je wellicht nooit de échte smaak van koffie leren appreciëren. Ik hou echt van hele sterke koffie, waarbij je de intense smaak van de koffiebonen proeft!

  Je zal merken dat het een heerlijk ritueel is om de dag mee te beginnen 😉

 17. Esther
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Hoi Serena, als je koffie wilt leren drinken zou ik dat inderdaad puur proberen.
  Ik ben een echte kofie leut en heb heel veel geprobeerd tot nu toe vind ik Nespresso wel een van de lekkerste en daar zijn weer heel veel smaken van.
  Ik weet niet of je van smaakjes als chocolade houdt dan zou je daar mee kunnen beginnen want die smaak hebben ze ook en ook vanille en caramel, dan heb je koffie niet te sterk met een smaakje, misschien een goede manier om te beginnnen..

 18. tasjimodo
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  was net als jij dronk nooit koffie. ik wou er niet verslaafd aan raken en het helpt ook niet om witte tanden te behouden. heb het lang volgehouden. maar wil nu niet meer zonder. ben begonnen met frappé. nu heb ik zelfs zo n elektrische melkopschuimer. jij houdt ook van Starbucks. gewoon daar de hele kaart uitproberen. heerlijk !

 19. Stephanie
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik ben zelf echt een thee-mens. Helaas gister de fout genomen om koffie te drinken tijdens het overwerken…nog geen minuut geslapen vannacht. Volgens mij kan ik er niet zo tegen haha.

 20. Elle
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik ben ook n echte thee mens, koffie vind ik niks, behalve de cappuccino in Tour (Frankrijk) dat is de lekkerste koffie die ik ooit heb mogen proeven..

 21. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Hoe je het kan leren om koffie te drinken weet ik eigenlijk niet, want ik heb het zelf eigenlijk altijd al lekker gevonden. Waar ik vooral altijd heel erg gek op was, was koffie verkeerd oftewel koffie met gekookte melk die mijn oma altijd maakte. Ik drink dat nu ook zelf nog regelmatig en daarnaast vooral de regular koffiepads en koffie met een smaakje. Van de koffie met smaakjes vind ik de zakjes van Nescafe en de blikjes aanmaakkoffie (vooral de karamel) van de Lidl aanraders. Deze kan je zowel met water als gekookte melk aanmaken. Met de gekookte melk worden ze net wat milder qua smaak en je zou ze nog iets zoeter kunnen maken met wat suiker. Wat ik ook zeker heel erg lekker vind is koffie die je maakt met een pruttelkan (percolator).

 22. Sascha
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Jep, doe mij maar ook lekker thee! Ik hoef echt geen koffie te leren drinken. Als ik er niet van houd, is dat maar zo.

 23. Mariska
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik drink beiden niet.. warm drinken vind ik op de 1 of andere vage reden echt niet lekker haha.
  En koffie vind ik vaak ook niet lekker ruiken.

  Maar het idee van mee te kunnen doen met ” een bakkie pleur” komt me wel bekend voor. ; p

 24. Lola
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik dronk als klein kind al zwarte koffie, maar sinds een jaar drink ik het bijna niet meer. Ik werd namelijk ineens allergisch voor caffeïne (niet meer kunnen praten en bewegen, oogleden die ik niet onder controle kan houden en als een gek beginnen te knipperen enzo) dus nu drink ik heel af en toe decaf koffie en dan maak ik er echt een treat van, met warme melk en slagroom en karamelsaus enzo. Wat beginnen met koffiedrinken betreft heb ik niet echt tips omdat ik het zelf eigenlijk meteen lekker vond. Mokka ijs misschien?

 25. Marilou
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Probeer die zakjes van Nestlé. Ze zijn zoet en niet echt koffie achtig. Ideaal om mee te beginnen!

 26. Puck2
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ben 14 en ben pas gestopt met koffie drinken ivm m’n beugel.
  Als echte enige aanrader zou ik beginnen met cappuccino of Marokkaanse koffie !! Hmm wat kan ik toch genieten can die heerlijke Maroc koffie!

 27. Kers
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ha ik drink geen thee en geen koffie!

 28. Danique
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik lust ook geen koffie, vind het alleen maar goed verkleuren mijn tanden minder snel. En koffie is toch niet goed voor je!
  Geef mij maar thee vind ik heerlijk en is veel beter voor je.

 29. me
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Snap niet zo waarom je koffie zou moeten leren drinken, ik drink het zelden en heb ook liever thee, niets mis mee.

 30. IngCC
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ben ergens rond mijn dertiende begonnen met zwarte koffie. Dat is toch het makkelijkst voor thuis en geen calorieën! Cappuccino, macchiato en dergelijke zijn ook heel lekker, maar niet voor elke dag vind ik. Ik zou wel voor lekker verse koffie gaan en niet zo’n bakje modder uit een automaat op het werk ofzo, want dat heeft echt geen andere functie dan brandstof;) Suiker en melk er in is dan juist wel weer een goede oplossing..

 31. IngCC
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ben ergens rond mijn dertiende begonnen met zwarte koffie. Dat is toch het makkelijkst voor thuis en geen calorieën! Cappuccino, macchiato en dergelijke zijn ook heel lekker, maar niet voor elke dag vind ik. Ik zou wel voor lekker verse koffie gaan en niet zo’n bakje modder uit een automaat op het werk ofzo, want dat heeft echt geen andere functie dan brandstof;) Suiker en melk er in is dan juist wel weer een goede oplossing..

 32. Jessica
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Hoe ik koffie heb leren drinken? Vroeger heeft mijn moeder ergens gehoord dat zwarte koffie goed is voor bronchitismensen en ik had bronchitis. Zwarte koffie was dan wel de bedoeling, maar als tweejarige peuter was dat wel een beetje teveel van het goede. Dus mijn moeder deed een beetje koffiemelk in mijn bekertje koffie.
  Iedere dag tijdens Koffietijd (hoe toepasselijk) kreeg ik een half bekertje koffie met koffiemelk. Sindsdien drink ik koffie haha!

 33. Anouk
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Vooral beginnen met koffie met veel melk en suiker!

 34. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik zeg ook, beginnen met veel melk en suiker, dan wen je aan de smaak, een hardcore espresso is best bitter, dat ga je de eerste keren echt niet lekker vinden!
  Ik drink heel graag koffie, ik vind het super lekker, maar ik ben tegelijkertijd ook echt een theeleut, want thee vind ik ook heel lekker. Thee is er in zoveel smaakjes en het is gezonder en je wordt er minder hyper van. Maar koffie een heerlijke start van de dag!

 35. lousaa
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Lachen, al die mensen die doen of je jezelf om zeep helpt als je koffie drinkt. Geniaal kortzichtig, als je weet dat niet iedereen hetzelfde reageert op de stoffen die erin zitten. En niet iedereen even gevoelig is voor verslavingen. Ik heb het niet nodig, en merk ook niks als ik voor het slapen nog koffie drink.

  Ik drink koffie sinds m’n jeugd. Op vrijdagavond koffieverkeerd. Heeel veel melk en een klein beetje koffie. Met suiker. Ik vond die suiker noooit zo lekker. Later ben ik espresso gaan drinken. Als student had ik het oude espressomakertje van mijn vader. Later kreeg ik vriendjes die filterkoffie dronken. Dat was wennen, want lang zo lekker niet. Of eigenlijk: gewoon vies. Nu alweer jaren een jura, een mooi zwitsers espressoapparaat. We genruiken alleen verse bonen. Helemaal geen fancy bonen, maar wel bonen die geen assige smaak hebben. Liever lavazza dan ily zullen we maar zeggen. En de Roma van Levelt is ook lekker. Mijn tips: geen oploskoffie, geen senseo. Geen nespresso met gekke snoepsnmaken en geen starbucks sirooptoestanden. Want dat heeft met koffie weinig te maken.

 36. Mynthia
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik zou beginnen met latte machiato of cappuchino!
  Zo ben ik ook begonnen, met een heeel klein beetje suiker.
  Ik drink nog maar sinds een jaar koffie, ik drink nu gewoon pure espresso! (8 boontjes) Heerlijk! Ook omdat ik bijna geen suiker meer eet, ik hou d’r van!

 37. Sara
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Jaa ik ben echt een fan van koffie al drink ik voornamelijk thee! Ik probeer 1 cappuccino per dag te nemen en soms zijn dit er twee. Eerst droeg ik alleen latte, maar merk dat ik nu over aan het gaan ben op cappuccino. Vooral thuis, wij hebben sinds vorig jaar een Nespresso apparaat en heerlijk is dat! Mijn favoriet is ook Cosi, niet zo sterk! Maar ik drink ze allemaal wel, Volluto, Indriya vind ik ook heerlijk!

 38. Miyuki
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ben het ook gaan leren om dezelfde reden.
  Ik drink het nu elke ochtend bijna, gebruik koffiepads van de Hema. Ze zijn super goedkoop en ontzettend lekker.
  Je hebt bij deze die bittere smaak veel minder vind ik.
  Echte aanrader! Denk alleen dat je geen senseo hebt..

 39. Gwen
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Waarom “leren” drinken als je het niet lust? Ik lust ook geen koffie, en ondanks dat daar vaak vreemd op gereageerd wordt voel ik niet bepaald de behoefte om het alsnog te gaan drinken puur om erbij te horen.

  • Serena
   Auteur
   12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   Waarom niet? Het is altijd leuk om nieuwe dingen te proberen en het lijkt me gewoon gezellig.

   • me
    12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

    Kun je ook wel thee drinken, is ook gezellig. 😛

    • Lola
     12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

     Maar hoe meer dingen je hebt waar je van kan genieten, hoe beter toch?

 40. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Nespresso koffie is lekker en die kleine apparaatjes kosten tegenwoordig ook weinig meer, dus daar zou je best eens mee kunnen beginnen – maar als je het echt niet lekker vindt is thee natuurlijk ook gewoon heerlijk :D. In Rotterdam zit nu iets: The Tea Lab, zo’n hipster zaakje maar dan voor thee. Echt iets voor jou!

  • Serena
   Auteur
   12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   Oh dat klinkt geweldig en de naam alleen al is leuk! 🙂

 41. N
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik lust ook geen koffie of wijn, en van de thee ben ik ook niet zo. Doe mij maar cola light! Maar waarom zou ik mezelf leren wijn en koffie te drinken? Er is genoeg anders wat ik lekker vind!

 42. Isabel
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Weener melange! Capucciono met een snufje kakao en dikke schuimlaag, ik luste ook geen koffie, maar dit is waar ik mee begonnen ben (vorige week toevallig!) smaakt minder bitter. gewoon in zakjes te koop in de supermarkt.

 43. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik heb heel lang ook alleen maar thee gedronken. Op een gegeven moment ben ik het toch gaan proberen. Ik ben begonnen met een koffie verkeerd. Dat is minder bitter, vind ik. Wel dronk ik echt goede koffie, geen senseo ofzo. Daar zit ook duidelijk verschil in. Nu drink ik cappuccino, of soms gewone koffie met (het liefst opgewarmde) melk. Misschien kan je beginnen met koffie met siroop erin, dat is vrij zoet.

 44. Brenda
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Probeer gewoon een bakkie koffie zwart en dan een keer met melk en een keer met melk en suiker en dan kan je misschien bepalen wat je lekker vind.. gewoon de pure smaak van koffie of juist wat zoeter door de suiker en wat zachter door de melk. Zelf drink ik kazaar van nespresso maar ik zou zacht beginnen met cosi of een valuto

 45. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ben een echte koffieliefhebber! Thee vind ik ook super maar koffie… nom nom! Ik zal met een lichte latte beginnen, niet meteen espresso. Beetje suiker, niet teveel. Starbucks heeft ook lekkere om mee te starten, ik zal dan voor de vanille of karamel macchiato gaan. SB staat bekend om de wat “slappere” koffie’s gezien het om het Amerikaanse concept gaat, in Amerika drinken ze slappere koffie, overigens in Suriname drinken alleen de “ouderen” koffie. Al wordt je er dood gegooid met koffieplanten, doorgaans wordt daar meer pure chocolade(melk) gedronken en voor zover ik weet ook thee.

 46. Suuz
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ben ook begonnen met Nespresso, en dan wel met de zachte smaken, vooral de limited edtion KOKOS is mij erg goed bevallen!!!!

 47. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik drink wel eens koffie tijdens het studeren, maar dan wel een latte of macchiatto of zo. Maar eigenlijk ben ik best een hardcore theeliefhebber :p M’n collectie thee is echt veel te groot, n kan echt wegdromen bij de thee afdeling in de winkel :p

 48. Maaike S
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik drink ook eigenlijk alleen maar thee 😉 Van koffie krijg ik buikpijn vreemd genoeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *