New week: ik moet sporten

“Sereen” zegt mijn moeder op een dwingende toon. “Je moet sporten”. Zuchtend kijk ik haar aan. “Maar mama, ik háát sporten”. Het is 1994 all over again. Ik was 10 en de enige in de klas die nog niet naar een sport geschopt was. Mama nam me overal mee naartoe, maar ik vond niets leuk. Dagen en dagen achtereen sleepte ze me naar proeflessen voetbal, batminton, korfbal, karate en judo, maar niets leek mijn hart te bekoren. Uit pure wanhoop probeerde ze me op paardrijden te krijgen, want dat is immers elke meisjesdroom, maar toen ik hoorde dat je ook de hokken moest uitmesten weigerde ik om op een hypissche sport te gaan.

Eén van mijn beste vriendinnetjes hoorde van mijn zoektocht naar de perfecte sport en probeerde me een beetje enthousiast te maken voor haar sport: volleybal. “Dus je houdt een bal omhoog met je armen en probeert die op de grond van de tegenstander te laten vallen, maar om het extra moeilijk te maken zit er een net tussen?”. Dat klonk op zich best als een leuk spelletje.  Een beetje onder druk gezet door mijn moeder ben ik meegegaan naar een proeflesje en tot mijn verbazing had ik er achteraf geen hekel aan. Mama hartstikke blij natuurlijk. Uiteindelijk heb ik vanaf mijn 10e tot en met mijn 15e op volleybal gezeten.

serena volleyball taurusEn nee ik draag hier wel een broekje hoor, ik had als enige van mijn team zo’n soort badstoffen onderbroekje als broek, vond ik lekker zitten.

Goed. Inmiddels ben ik 15 jaar verder en heb ik in de tussentijd verschillende pogingen gedaan om mezelf fysiek uit te dagen. Met Nena heb ik een tijdje gefitnesst, een tijdje hardgelopen en een tijdje rondgehupst op Kangoo Jumps. Alles steeds een tijdje, want lang houd ik het niet vol. Ik vind er gewoonweg niets aan.

En tóch zou ik wel moeten. Ik moet gewoon IETS doen! Bij mij werkt het niet dat ik een sport na een tijdje vanzelf leuk ga vinden. Ik denk dat mijn lichaam gewoon een endorfine deficiëntie heeft ofzo. Of ik houd het gewoon niet lang genoeg vol om überhaupt tot het punt te komen dat je lichaam endorfine gaat aanmaken, ik weet het niet. Ik weet alleen dat het vooral iets mentaals is, want ik vind het ZO niet leuk dat ik echt een knop om moet zetten en mezelf naar zo’n les toe moet slepen.

fitness instagramIk heb nog een tijdje geprobeerd om zelf thuis aan de slag te gaan. Er staat hier een gloednieuwe Leg Magic in de verpakking. En van die Instagram Challenges, die doe ik 3 keer en dan gooi ik het bijltje erbij neer. Fitspiration plaatjes van mooie babes met strakke buikjes en de beste billen ever doen niets gewoon helemaal voor mij. Ja, ik vind ze prachtig, maar er gaat in mijn hoofd geen knop om van ‘hee, die wil ik ook, let’s do this!’.

Misschien herkennen jullie dit een beetje? Ik zou echt heel graag tips willen hebben om het sporten wat makkelijker en leuker voor mezelf te kunnen maken. Hardlopen vind ik niet leuk, dus dat gaat hem sowieso niet worden, teamsporten gaan niet lukken omdat je in het weekend wedstrijden hebt en ik regelmatig weg ben in het weekend (persreizen, events, deadlines voor werk). Het zal dus iets van fitness of groepslesjes moeten zijn. Vind ik ook geen reet aan, maar zoals ik al zei, ik moet toch IETS!

Kortom, I need help! Want mama heeft gelijk, ik moet sporten. Ik merk het aan mijn conditie, die is erg slecht, maar ook aan de 5 kilo die er dit jaar is aangekomen. Ik schommel al jaren rond hetzelfde gewicht en nu ben ik dus 5 kilo zwaarder dan dat. Ben nog steeds tevreden hoor, maar ik zou lekkerder (en strakker) in mijn vel zitten als ik die 5 kilo weer kwijt zou zijn. Want wat er weer aankomt… moet er ook weer af. En dan het liefst op een gezonde manier, dus gewoon met sporten en niet met diëten, want daar houd ik niet van.

Ok, kom maar op met die tips!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

383 Reacties

 1. Anna
  13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

  zwemmen! 🙂

 2. Benthe
  12 september 2014 / vrijdag, 12 september 2014

  Wat ik sinds kort doe, is Crossfit.. Het is een stoere sport die je in groepen doet en net even weer wat anders dan Fitness.. Ik vind het tot nu toe erg leuk en het is fijn om op je eigen niveau de bewegingen aan te leren en je word gemotiveerd doordat je het met zoveel mensen tegelijk doet. Ik woon ook in Houten en ik sport in de Crossfit Box op loopafstand van station Driebergen-Zeist.
  http://www.reebokcrossfitfsf.com/
  Verder zijn er vast nog meer ‘boxen’ dichtbij!
  Het is de moeite waard en een proefles kan altijd!

  Ik hoop dat je snel iets vind wat je bevalt! 🙂

 3. Bo
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Ik zou maar gewoon beginnen met trainen, want na je 30ste gaat het er echt niet meer zo snel af hoor. Dus hoe langer je er mee wacht hoe moeilijk het word om het eraf te krijgen.

 4. Helena
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Hey Serena,
  Ik herken mezelf helemaal in je, ik hou namelijk ook totaal niet van sporten én ben dit jaar ook 5 kilo aangekomen. Maarrr ik heb ondertussen iets gevonden wat me echt wel bevalt. Ik ben beginnen joggen met ‘start to run’. Dat is een programma (te downloaden van internet) dat je op je ipod kan zetten en waarbij een sportcoach je begeleid om afwisselend te joggen en wandelen. Dit bouwt traag op, waardoor je niet afhaakt. Na 30 lessen kan je zonder problemen 5 kilometer lopen. Ik zit ondertussen aan les 15 en houd het enorm goed vol. Je moet drie keer per week ongeveer een half uurtje vrijmaken en na het joggen voel je je echt zalig! Een mooi sportoutfitje aanschaffen en je bent helemaal klaar om een echte sportster te worden! 😉

 5. nazz
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wow, wat jij nu beschrijft heb ik ook.. Haha ik dacht dat ik de enige was

 6. suus
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  haha ik ken het probleem, ik heb precies hetzelfde gehad en de sportschool vond ik ook vreeeseelijk, maar ik doe al een tijdje aan crossfitten, dat is een uurtje lang heel intensief trainen, maar je traint meteen je hele lichaam van onder tot boven , kracht ,lenigheid en conditie. Je bent vaak met een klein groepje en het is dus redelijk persoonlijk, de sfeer is heeeeel anders dan sportschool, iedereen support elkaar en ondersteunt elkaar. De oefeningen zijn erg leuk en uitdagend. Het is heel anders dan de sportschool en je raakt er echt verslaafd aan, succes!!

 7. Nicole
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Koop een wielrennersfiets! Je kunt gaan wanneer het jou uitkomt en je kunt het steeds zwaarder maken door heuveltjes mee te pakken. Ben er al heel wat kilootjes mee kwijt geraakt!

 8. D
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Roller derby is fantastisch! eerste sport die mij langer dan een paar maanden bezig heeft gehouden (doe het nu ruim 3 jaar). Supertof, contactsport op rolschaatsen! Wel een teamsport, maar de eerste paar maanden ben je vooral bezig met veilig en goed leren skaten dus zijn er nog geen wedstrijden, en ook daarna zijn die maar eens per maand ofzo (en kan je er vaak ook voor kiezen geen wedstrijden te spelen)

 9. Bianca
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ik had precies hetzelfde als jij. Ook gezocht naar iets wat ik echt erg leuk vond en gevonden. Ik zit nu op buikdansen! Echt een super leuke dans/sport, want dat is het echt. Ik ga nu iedere week voor het eerst in mijn leven met plezier naar de dansschool en werk meteen aan mijn conditie,uithoudingsvermogen en leer ondertussen mooi deze bijzondere technieken. Het is zo zo leuk! Misschien iets voor jou Serena? 🙂

  • Rianne
   5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

   Jaaa buikdansen! !!! Ik heb precies hetzelfde en buikdansen is echt het enige tot nu jaren volhoud. Heb zelfs in een demogroep gezeten en heb mijn eigen dansduo gehad met optredens. Helaas zijn na mijn zwangerschap mijn heupen naar de knoppen dus kan het niet meer doen :'(

 10. Laura
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Hey,
  Wat vind je van zumba? Je doet verschillende danstijlen op bekende en frisse liedjes met een groep andere dames. Je leert zo veel nieuwe mensen kennen en het is ook erg gezellig en SPORTIEF

  Gr laura

 11. 4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Weet je. Je hoeft niet per se te sporten, je moet bewegen. Wandelen zou al een hele verbetering zijn, het liefst met iemand of iets (hond?) samen. Of fietsen, dat is al een stapje verder.

  Maar hoe je de knop om zet om het werkelijk te doen. Dan moet je een insentive hebben. Iets wat je motiveert. Als je gezondheid dat niet is, dan moet je iets externs hebben en iemand hebben die je controleert. Klinkt kinderlijk, maar het is misschien wat werkt en op termijn krijg je wellicht de smaak te pakken.

 12. Amber
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Ik heb hetzelfde probleem een beetje (en het feit dat ik ziek ben helpt ook niet want ik kan niet veel), ik ben meer dan 20 kg aangekomen in de afgelopen 4/5 jaar en zou er op z’n minst 10 vanaf willen. Ik heb sinds een paar jaar een hometrainer, gewoon lekker fietsen, ondertussen een serie of filmpje kijken en al houd ik het maar maximaal 10 minuten vol, dan doe ik dat toch 3x op een dag, 30 minuten, 15 km ongeveer en rond de 300 calorieën verbrand. Ik heb een tijdje op een uur gezeten wat ook wel lekker ging, maar toen stopte m’n menstruatie ermee dus achteraf was dat niet zo’n goed idee. Kan vast wel als je gewoon gezond bent maar voor mij is het teveel. Het is wel fijn, want als je ondertussen gewoon lekker iets kunt kijken en niet per se naar buiten hoeft is het veel handiger om vol te houden en hoef je niet uren iets te doen maar af en toe tussendoor geeft al resultaat. Het werkt voor mij goed in ieder geval, want ik herken dat ‘niets is leuk voor langere tijd’ wel. Niet dat fietsen nu zo leuk is maar ik zie het meer als bewegen en ondertussen iets doen wat ik leuk vind. 🙂

 13. Sharon
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Hoi!

  Zelf deed ik aan spinnen (Ik zaf zelf lessen) Maar aangezien dat na 3 jaar veranderde in: Ik moet.., ben ik er mee gestopt. Nu doe ik samen met mijn vriend, en soms ook anderen klimmen in een klimhal en boulderen (klimmen maar dan tot 3/4 meter en dan spring je er weer af. Je kunt bij het allerlaagste niveau beginnen en het is aan iedereen aan te raden.

 14. Angela
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Hahaha je bent echt een kopie van mij! Ik vind ook bijna niks leuk. Sinds januari heb ik samen met mijn vriend een abonnement met groepslessen bij Basic Fit. Een stuk goedkoper en een hele mooie, nette, goede sportschool!
  De eerste lessen gingen we samen spinnen…maar dat vond mevrouw niet leuk. Dus nu spint mijn vriend en ik doe aan bodypump. De eerste paar lessen vond ik er niet veel aan, maar na een tijdje merkte ik dat ik vooruit ging. Je wordt er niet erg moe van (iets waar ik namelijk ook niet van hou haha), je komt snel in shape en je wordt sterker.

  Ik zou zeggen, probeer het eens 🙂

  Liefs, Angela

 15. 4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Zelf ben ik ook totaal niet sportief! Het enige wat ik tot nu toe leuk vind is hoopdancing (oldskool hoelahoepen). Je kunt lessen nemen (lekker buiten in een park) of koop een goede hoepel en ga thuis aan de slag.
  Kijk wat filmpjes ter inspiratie! Het ziet er magisch uit, en dan denk je: dat wil ik ook!

 16. Matgosia
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Bodypump in de sportschool, kickboksen (maar dan tegen een zak ipv mensen), bootcamp en sommige sportscholen (dacht 5 in nl) hebben ook oefeningen op de trampoline…

 17. Jolie
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Atletiek! Het is niet alleen maar hardlopen wat veel mensen denken, je kunt gewoon in een “algemene” groep gaan en dan doe je alle onderwerpen. Gewoon twee x in de week trainen, niet te zwaar en hele leuke mensen waarmee je in je groep zit. Ik zou een vereniging aanraden met een leuke locatie, ik zit zelf in het olympisch stadion en dat id echt heel leuk!

  Succes!

 18. Jikke
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Probeer Blogilates van Cassey Ho! Ik doe dat thuis ook altijd! je meldt je aan voor de nieuwsbrief en krijgt het wachtwoord voor een workout-kalender. De kalender is altijd 1 maand met 5 filmpjes per dag (op 1 dag na) die je moet doen. Als dit te veel voor je is, kan je ook met jezelf afspreken dat je 2 rustdagen hebt en 3/2 filmpjes per dag doen (dat komt ongv. neer op 20/30 min). Hopelijk helpt het je!

  • sophia
   3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

   ja die doe ik ook! Voor blogilates hield ik ook totaal niet van sporten en dit heeft voor mij echt gewerkt ik sport nu al 2 jaar flink en ik vind het ook leuk. Er is inmiddels naast blogilates ook hardlopen bijgekomen iets wat ik hiervoor ook nooit leuk vond maar sinds ik al wat conditie had opgebouwd met het blogilates opeens wel heel fijn.

 19. sophie
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  hey,

  bootcamp! bij ons in het dorp zijn talloze groepjes die samen een bootcamp doen in de speeltuin, in het park of/en in het bos.
  bootcamp is hardlopen met oefeningen tussendoor, erg zwaar maar als je het langzaam opbouwt goed te doen! het is erg leuk omdat het nooit hetzelfde is en als je met een groepje bent iedereen elke week een training kan maken. een groepje zoeken kan lastig zijn dus waarschijnlijk wordt dat vrienden en vriendinnen oproepen 🙂
  je zou ook eens bij een atletiekclub kunnen kijken, of daar zo’n groepje is. ik zit zelf op atletiek en vind het erg leuk (ik doe geen bootcamp maar een vriendin wel), ook altijd wat anders en gezellig met een groep (wedstrijden zijn niet verplicht). als je dit niks vind kan je ook nog zwemmen proberen. ik zit op wedstrijdzwemmen maar je kan ook zelf lekker baantjes gaan trekken (met vriendin).

  ik hoop dat je er wat aan hebt!
  succes met zoeken en sporten 😉

 20. Inge
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  De Trojan Workout van Sportcentrum Helena (op verschillende plekken in NL, even door google heen halen) Kort én explosief (max 25 min) met bijzonder resultaat.

 21. Anna
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Kunstschaatsen! Even doorbijten die eerste passen, maar dan is het heerlijk om over het ijs te glijden. Bestaan speciale groepen voor volwassenen.

 22. Sietske
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Ik ben ongeveer een half jaar geleden begonnen met fitness, maar wel met een streng belonings-systeem, namelijk: na het sporten mag ik in de sauna/jacuzzi/turks stoombad!!
  Dus mijn tip: zoek een sportschool waar ze deze faciliteiten ook hebben, zodat je na een uurtje zweten, balen en klagen heerlijk mag genieten! En dan ben je dat uurtje zo door, want je hebt iets om naar uit te kijken! 🙂

  • Iris
   3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

   Idd, dat werkt bij mij ook altijd hahaha!! Club pellikaan zit ik zelf, aanrader!!

 23. Sammie
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Ik zweer bij fitnessen met een personal trainer. En yoga 🙂

  • sophia
   3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

   Is fitnissen met een personal trainer niet ontzettend duur?

 24. Dorine
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Piloxing! een combinatie van pilates, dans en boxen, ik doe het in amsterdam en krijg er echt megaveel energie van.

 25. Jessica
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Hi Serena,

  Teamsport hoeft niet altijd te betekenen dat je ook wedstrijden moet spelen. Ik handbal zelf en kan zo een aantal handbalverenigingen, maar ook studentenhandbalverenigingen waar je alleen trainend lid kan zijn. En geloof me, handbal is echt een complete workout en je kan ook nog eens goed je agressie kwijt!

 26. Marie L.
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  ZWEMMEN! Het lijkt niet of je sport, want je voelt niet dat je zweet. Heerlijk vind ik het!

 27. Emma
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Bikram yoga of een andere uitdagende vorm van yoga! Ik doe zelf sinds kort aan bikram yoga in Utrecht en vind het fantastisch! Het eerste kwartier denk je wat DOE ik mezelf aan, daarna wordt het steeds lekkerder en achteraf ben je zo zen. Ik ben zelf ook absoluut geen sporter maar vind dit zo’n aanrader.

 28. Janis
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Ik loop zo’n 4 jaar 2 of 3 keer per week ongeveer een uur hard.
  Vind er nog steeds niet veel aan, maar ik moet van mezelf. Dus ik snap je helemaal!

  Bij ons in Houten zie ik ook wel eens zo’n bootcamp voorbij komen, dan gaan ze met een groepje buiten trainen, stukjes rennen, en oefeningen doen. Is vrijblijvend, je kunt je per les aanmelden. Misschien is dat een idee?

  Deze vond ik!
  http://www.outdoortraininghouten.nl/

 29. Lieke
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Blogilates! Filmpjes via youtube die je gewoon thuis kan doen en je hebt er geen gewichten of iets voor nodig. Op haar website geeft ze elke maand een kalender, maar je kan natuurlijk ook gewoon los de filmpjes doen!

 30. Noa
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Een personal trainer! Zijn een absolute stok achter de deur en kunnen je goed motiveren. Daarnaast betaal je ervoor, dus zul je wel twee keer na denken voordat je een lesje skipt. Ook sport je op deze manier veel effectiever en ga je over grenzen die je niet zou verleggen als je in je eentje sport.

 31. 3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  xco (extreme core training) ideaal voor de buik/rug, je traint conditie, spieren, bindweefsel en verbrandt calorieën. hierbij maak je gebruik van een buis met grit. en zelf vond ik ook nooit iets leuk, maaar xco vond ik wel erg leuk en daarbij heb ik ook zo’n 9 jaar gedanst (maar dan zit je weer met wedstrijden enzo). succes met je zoektocht.! ♥

 32. Pri
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Probeer eens een burlesque workshop

 33. Jolien
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Vind je dansen leuk? Ik heb hetzelfde probleem als jij, maar via vrienden ontdekte ik laatst Just Dance op de Wii! Helemaal geweldig vind ik dat. Ik heb nu een tweedehands Wii gekocht met Just Dance 4. Er staat een aantal liedjes op waarop je kan dansen, en hoe beter je het doet, hoe meer punten je krijgt. Je kunt ook sportmodules doen, dan gaat ie automatisch liedjes kiezen en krijg je tussendoor nog andere oefeningtjes. Ik vind het heel erg leuk, lekker dansen op leuke muziek in de woonkamer! En geloof me, als je fanatiek bezig bent, sta je in 10 minuutjes enorm te zweten, haha!

 34. Joyce
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Ik ben zelf ook niet zo’n sporty spice, maar mocht je naar Utrecht willen komen voor sportlessen, dan raad ik Zumba (alleen de lessen van Mischa, zij is awesome!) bij HRNSTR33 zeker aan. Ik dacht altijd dat Zumba een beetje suf zou zijn, maar dit is echt keihard knallen en je hoeft helemaal geen danser te zijn. Natuurlijk moet ik me er nog steeds iedere keer toe zetten om te gaan, maar gelukkig ga ik samen met een lieve collega 🙂

 35. 3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Dansen :-)). Streetdance, hiphop, salsa (leuk contact met andere mensen), paaldansen (heel goed voor je spieren). Met dansen heb je geen verplichtingen als je een keer niet kan (behalve dan misschien bij salsa) en je doet een workout zonder dat je het door hebt (heb ik tenminste). Nog een pluspuntje…..je hoeft die verdraaide sportschool met al die uberstrakke lijven niet in.

 36. marisha
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Misschien soort Zumba lessen volgen? je kunt lekker dansen, bent niet zo bezig met het sporten zelf maar meer met de plezier. Ook zit je hierbij vaak in een groep en doe je het dus samen maar heb je geen verplichtingen zoals wedstrijden.
  Wat ook werkt is skeeleren zelf hou ik erg van sport maar vind ik dingen als hardlopen niks. Skeeleren is net een andere beweging en je houd het langer vol. vooral op mooie zomer dagen is het erg gezellig om samen met een vriendin te gaan skeeleren:)
  ps, Als extra tip kun je bijv, naar de winkels skeeleren.Op deze manier heb je een doel om naar toe te gaan.

  Succes met je zoektocht xx

 37. Kersten
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ahh Sereen, je had toch moeten gaan paardrijden! Er is echt niets beter dan dat 🙂

 38. Renske
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Sorry hoor, maar ik vind het zo raar dat mensen perse moeten sporten. Ik vond het vroeger heel erg leuk, maar sinds mijn 15e doe ik niet meer aan sport. Ik vind er simpelweg niets aan en ik weet mijn tijd wel beter te besteden aan iets wat ik wel leuk vind. Ik voel er niets voor om zulke dingen te gaan forceren.
  Het is geen aanval naar mensen die sporten en het leuk vinden, maar ik vind het zo vreemd dat het veelal een verplichting lijkt. Ik werk twee dagen in de week in een kledingwinkel waar ik de hele dag sta en in de weer ben. De andere drie dagen loop ik een kwartier heen- en terug naar m’n werk. Verder fiets ik overal naar toe (supermarkt, vrienden, enz.), dus ik vind het wel prima zo.

  • Jolien
   3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

   Dat klinkt alsof je inderdaad al aardig wat beweging krijgt. Maar dat lukt niet iedereen, sommige mensen hebben een kantoorbaan waar ze met de auto naartoe gaan, dus voor die mensen is het zeker verstandig om daarnaast nog te gaan bewegen!

 39. Josefine
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Skaten, zwemmen, wandelen, dansen, fietsen, youtube workouts… Dat zijn sporten die ik zelf leuk vind, naast voetbal en hardlopen. Trouwens Serena, zonder slijmen of liegen, ik dacht de laatste paar maanden/weken steeds: jeetje, het lijkt wel alsof ze dunner is dan eerst! Dus doe het ook vooral om even wat lekkerder in je vel te zitten!

 40. Lineke
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Het ligt niet meteen aan dat je moet sporten.. Voor die 2,5 kilohoef je niet te sporten maar te letten op je voeding! En die andere 2,5 2x per week sporten dan lukt t makkelijkSucces!!!! Xx

 41. Ceciel
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  De haat-liefde verhouding met sport herken ik goed. Ik heb precies hetzelfde, soms moet ik me er naartoe slepen. Wat bij mij toch echt helpt is sporten in een groep. Momenteel doe ik 1 à 2 keer in de week een uur outdoor bootcamp met een stel fanatiekelingen, dat is fysiek erg zwaar maar wel ontzettend leuk. We lachen heel wat af tijdens de training. En mocht het zwaar worden, dan slepen we elkaar er doorheen. Misschien is het een idee om zoiets te proberen? Oh, en een bekende van mij had ook een gigantische hekel aan sport tot ze crossfit ging doen. Dat schijnt heel verslavend te zijn als je er eenmaal in zit. Heel veel succes met je zoektocht! Er zit vast wel iets bij wat je aanspreekt! 🙂

 42. Maya
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik ben zelf niet van de teamsport en het Nederlandse weer laat buitensport ook niet vaak toe.. Voor mij is ZumbaFitness voor PS3 een uitkomst! Ik kan het thuis doen, wanneer ik wil, want het is gewoon voor de tv, ik word gemonitord (dmv de belt en afstandsbediening en camera) dus ik weet of ik goed bezig ben, het is intensief, je kunt je eigen sportschema en streefgewicht samenstellen,en het is vooral erg leuk om te doen; dansen op muziek!! De interactieve ZumbaFitness is trouwens ook beschikbaar voor de Wii en Xbox.

  (En is je zelfdiscipline niet zo groot, kun je dit ook met een vriendin/zus doen.Want als je met iemand afspreekt zul je wel moeten! 🙂 )

 43. Elmira
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Je gaat het alleen maar volhouden als je het ook leuk vindt! Biljven zoeken dus naar iets wat je wel leuk vindt. Ik ben gelukkig net verhuisd naar bijna 6 km van m’n werk, perfecte fietsafstand en nu hoef ik me niet meer zo schuldig te voelen dat ik niet sport omdat ik 45 min per dag fiets 🙂

  • sassysan
   13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

   12km p/dag in 45min totaal, of 45min per 6km? Vraag het me even af 😉

 44. Richella
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Probeer eens crossfit. Elke training is weer anders doordat er elke keer een andere workout of the day is. Het is ontzettend in opkomst in Nederland en je wordt er ontzettend fit van.

 45. miranda
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Hoi Serena! Ik herken me ontzettend goed in je verhaal. Ik ben nooit sportief geweest omdat ik ook geen enkele sport leuk vond. Op een gegeven moment wilde ik ook een paar kilo’s kwijt en ben ik op aanraden van mijn buurvrouw meegegaan naar b-kick ook wel kickfun genoemd en ik vond het GEWELDIG!!!! Het is boksen maar dan op een bokszak op harde muziek. Slaan schoppen alle technieken van kickboksen worden toegepast en het is allemaal op ritme. Dit is zooooo ontzettend leuk ik ben verslaafd. Het is goed vol te houden omdat het in groepsverband is en met lekkere muziek. En het is echt super voor je lichaam je gebruikt alle spieren. Echt ik ben iemand die sport haatte en ik kan niet meer zonder. Want als je het echt leuk vind houdt je het wel vol! Ik ben benieuwd of het iets voor jou is.

 46. Mariam
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Hoi Serena, ik reageer nooit maar heb misschien wel een ideetje voor je. Waarom doe je alles niet gwn voor korte tijd? Dus ga een weekje hardlopn, een weekje fitness, een weekje zumba en dan weer andere sporten. Maak een planning voor jezelf.

  Gr Mariam

 47. Michelle
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Dat verhaal over sporten als kind klinkt zo bekend.. Ik heb ook altijd een bloedhekel gehad aan sporten. Nu heb ik iets gevonden wat wel te doen is: piloxing! Pilates en boxen samen. Ik zal sporten nooit leuk vinden maar door piloxing hou ik het al een half jaar vol!

  • Cherrylyn
   2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   Poloxing is super! En word gegeven in gold’s gym nieuwegein, anneloes is fanatiek en super enthausiast en dat steekt aan! Ik train daar, en zou je wel willen vergezellen hoor serena! Haha, nee poloxing is heel leuk.

 48. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik heb ook allerlei sporten geprobeerd, ik begon op mn 5de met majorette (dat heb ik tot mijn 15de gedaan) maar toen moest ik ermee stoppen omdat ik ook geen tijd meer had voor de wedstrijden in het weekend. Vervolgens ben ik heel lang aan het zoeken geweest, zo heb ik aan paardrijden gedaan (maar mee gestopt omdat het eer financieel niet in zat om het te blijven doen) toen ben ik paalfitness gaan doen. Dat vond ik zelf echt super leuk om te doen, alleen die sportschool ging failliet dus stopte de lessen daar ook. Nu ben ik weer bij een sportschool en ga ik 3x per week sporten, waarvan ik 1x per week de les Fight X pak, dat is echt heerlijk om te doen. het is een vorm van kickboksen alleen in plaats van elkaar te slaan heeft de een handschoenen aan en de ander de stootkussens vast, halverwege de les wissel je om. Dit is echt super goed voor je conditie en kracht en je kunt ff lekker alle frustraties en stress van de werk (of school) week eruit gooien

 49. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Het ligt er een beetje aan waarom je precies op een sport wil. Als je vind dat je moet afvallen, of je wil wat strakker in je vel zitten, kun je ook wat strenger op je voedingspatroon letten en zorgen dat je wat vaker de fiets pakt of gaat lopen. Wandelen wil ook wel eens helpen en het houd je bezig. Mocht je echt persé een sport willen proberen, dan zou ik zoveel mogelijk gaan uitproberen 🙂

 50. Layla
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Tegenwoordig hoef je bijna nergens meer uit te mesten. Paardrijden is maar een uurtje per week, goed voor je balans en zelfvertrouwen en je krijgt er super sexy abs en benen van.
  Ik ben zelf instructrice nabij Den Haag, dus als je eens een lesje wil volgen dan heb je mijn email.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *