New week: ik moet sporten

“Sereen” zegt mijn moeder op een dwingende toon. “Je moet sporten”. Zuchtend kijk ik haar aan. “Maar mama, ik háát sporten”. Het is 1994 all over again. Ik was 10 en de enige in de klas die nog niet naar een sport geschopt was. Mama nam me overal mee naartoe, maar ik vond niets leuk. Dagen en dagen achtereen sleepte ze me naar proeflessen voetbal, batminton, korfbal, karate en judo, maar niets leek mijn hart te bekoren. Uit pure wanhoop probeerde ze me op paardrijden te krijgen, want dat is immers elke meisjesdroom, maar toen ik hoorde dat je ook de hokken moest uitmesten weigerde ik om op een hypissche sport te gaan.

Eén van mijn beste vriendinnetjes hoorde van mijn zoektocht naar de perfecte sport en probeerde me een beetje enthousiast te maken voor haar sport: volleybal. “Dus je houdt een bal omhoog met je armen en probeert die op de grond van de tegenstander te laten vallen, maar om het extra moeilijk te maken zit er een net tussen?”. Dat klonk op zich best als een leuk spelletje.  Een beetje onder druk gezet door mijn moeder ben ik meegegaan naar een proeflesje en tot mijn verbazing had ik er achteraf geen hekel aan. Mama hartstikke blij natuurlijk. Uiteindelijk heb ik vanaf mijn 10e tot en met mijn 15e op volleybal gezeten.

serena volleyball taurusEn nee ik draag hier wel een broekje hoor, ik had als enige van mijn team zo’n soort badstoffen onderbroekje als broek, vond ik lekker zitten.

Goed. Inmiddels ben ik 15 jaar verder en heb ik in de tussentijd verschillende pogingen gedaan om mezelf fysiek uit te dagen. Met Nena heb ik een tijdje gefitnesst, een tijdje hardgelopen en een tijdje rondgehupst op Kangoo Jumps. Alles steeds een tijdje, want lang houd ik het niet vol. Ik vind er gewoonweg niets aan.

En tóch zou ik wel moeten. Ik moet gewoon IETS doen! Bij mij werkt het niet dat ik een sport na een tijdje vanzelf leuk ga vinden. Ik denk dat mijn lichaam gewoon een endorfine deficiëntie heeft ofzo. Of ik houd het gewoon niet lang genoeg vol om überhaupt tot het punt te komen dat je lichaam endorfine gaat aanmaken, ik weet het niet. Ik weet alleen dat het vooral iets mentaals is, want ik vind het ZO niet leuk dat ik echt een knop om moet zetten en mezelf naar zo’n les toe moet slepen.

fitness instagramIk heb nog een tijdje geprobeerd om zelf thuis aan de slag te gaan. Er staat hier een gloednieuwe Leg Magic in de verpakking. En van die Instagram Challenges, die doe ik 3 keer en dan gooi ik het bijltje erbij neer. Fitspiration plaatjes van mooie babes met strakke buikjes en de beste billen ever doen niets gewoon helemaal voor mij. Ja, ik vind ze prachtig, maar er gaat in mijn hoofd geen knop om van ‘hee, die wil ik ook, let’s do this!’.

Misschien herkennen jullie dit een beetje? Ik zou echt heel graag tips willen hebben om het sporten wat makkelijker en leuker voor mezelf te kunnen maken. Hardlopen vind ik niet leuk, dus dat gaat hem sowieso niet worden, teamsporten gaan niet lukken omdat je in het weekend wedstrijden hebt en ik regelmatig weg ben in het weekend (persreizen, events, deadlines voor werk). Het zal dus iets van fitness of groepslesjes moeten zijn. Vind ik ook geen reet aan, maar zoals ik al zei, ik moet toch IETS!

Kortom, I need help! Want mama heeft gelijk, ik moet sporten. Ik merk het aan mijn conditie, die is erg slecht, maar ook aan de 5 kilo die er dit jaar is aangekomen. Ik schommel al jaren rond hetzelfde gewicht en nu ben ik dus 5 kilo zwaarder dan dat. Ben nog steeds tevreden hoor, maar ik zou lekkerder (en strakker) in mijn vel zitten als ik die 5 kilo weer kwijt zou zijn. Want wat er weer aankomt… moet er ook weer af. En dan het liefst op een gezonde manier, dus gewoon met sporten en niet met diëten, want daar houd ik niet van.

Ok, kom maar op met die tips!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

383 Reacties

 1. sascha
  16 oktober 2014 / donderdag, 16 oktober 2014

  Hee,

  Ik heb hetzelfde probleem en doe altijd meer aan gedwongen sport dan dat ik echt leuk vind. Sinds een half jaartje doe ik aan paaldansen. Dat was nogal suprising voor mijn familie maar ik kan je vertellen dat het echt ontzettend gaaf is! Het is echt dé perfecte combinatie van alles wat ik wilde, ik hou van dansen en leningheid (niet dat ik dat ben) maar wil tegelijkertijd wel het gevoel hebben dat er iets gebeurd, dat ik iets nuttigs voor mijn lijf doe en inderdaad, net als jij, kon ik er geen teamsport bij hebben vanwege de verplichtingen die eraan vasthangen. Ik doe nu dus paaldansen, het is een uurtje in de week maar daar kun je natuurlijk meer van maken. Ik doe als warming-up buikspier, kracht en leningheidstraining. Dat is echt niet zoveel dat je er spieren van krijgt maar het voelt wel goed. Daarna beginnen we met paaldansen, het is heel leuk dat je al heel snel iets kunt wat er een beetje normaal uitziet en het is zo gaaf wat je allemaal in zo’n paal kan doen. Nu ik een beetje verder ben wordt het steeds leuker omdat ik draaien en poses kan combineren en een soort dansjes in elkaar zet. Onze les ziet er dan ook zo uit: warming-up, oefenen in de paal, dansrondje (hierbij moeten we op de muziek een soort dansje laten zien). Voor het geval je er bang voor bent; het is echt totaal niet seksueel ofzo, eigenlijk ziet iedereen het daar gewoon als sport waarbij je toevallig aan een paaltje hangt. Na zo’n uurtje heb ik echt overal spierpijn en blauwe plekken maar op een of andere manier vind ik dat wel fijn. Ik hoop dat je hiermee inspiratie hebt opgedaan; misschien kun je ergens een proeflesje volgen?
  Groetjes,
  Sascha

 2. Claudia
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Hey Serena! ♥

  Ik heb echt precies hetzelfde probleem! Ik vind het verschrikkelijk als ik moet sporten op school.
  De enige sport waar ik ooit aan ben begonnen is hardlopen, maar dat hield ik maar een maand vol haha. Niks voor mij.

  Maar ik heb eindelijk iets gevonden: sinds deze week doe ik touwtjespringen! Het klinkt heel kinderachtig haha, maar het is echt heel goed voor je. Veel beter dan hardlopen en de meeste andere sporten. Je verbrandt er heel veel calorieën mee, je krijgt een betere conditie en je traint er je hele lichaam mee. En het is nog heel leuk ook!
  Ik keek er de eerste keer een beetje tegenop omdat ik het vroeger nooit kon, maar het verbaasde me echt hoe snel je het leert!

  Ik zou zeggen probeer het eens. Ik haat sporten namelijk ook, maar ik weet zeker dat ik dit vol ga houden omdat het zo veel leuker is dan hardlopen enzo! Xx ♥

 3. Nayanne
  20 september 2014 / zaterdag, 20 september 2014

  HEY SERENA :))

  Probeer anders virtual yoga bij de basic fit!! Je kan zelf kiezen wanneer je het wilt doen en als je er een keer geen tijd voor hebt dan ga je gewoon niet! Super leuk en ook nog eens goed voor je spieren! :)

  Ly Nayanne x

 4. Sarina
  16 september 2014 / dinsdag, 16 september 2014

  Hoi Serena,

  Heeeeel herkenbaar. De lerares op de basisschool zei tegen mijn moeder dat ik heel actief was tijdens de gymles. Ik was namelijk aan het rondlopen en met iedereen aan het praten terwijl ik om de toestellen heen liep.

  Wat bij mij werkte is sporten met een trainer. Met de trainer stel je een schema op en dan ga je ook omdat je met iemand afspreekt. Na een tijdje werd dat wel te duur voor mij. Maar ik heb wel geleerd hoe ik zelf alle oefeningen goed kan uitvoeren en kan nu ook zelf trainen.

  Zumba was ook goed bevallen! Alleen iedere week 1 of 2 keer naar zo een les werkt niet voor mij I.V.M. werk want, je zit dan ook aan de zelfde tijden verbonden vaak.

  Wat ik nu doe is joga! Gewoon thuis 3 keer per week. Het is meer inspanning dan ik dacht. Ik heb een handige app die percies laat zien hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Daarnaast loop ik ook 1 of 2 keer per week om conditie op te bouwen.

  Het heeft even geduurd maar uiteindelijk vind je wel iets wat bij je past ook met een druk schema.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt de eerste 2 opties waren geen oplossing voor mij maar wie weet wel iets voor jou.

  Groetjes Sarina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *