New: The Master Perfumer

Een paar dagen geleden waren Nena en ik uitgenodigd voor een persevent waar men met veel trots hun kersverse producten aan ons zou laten zien. Ze deden er een beetje geheimzinnig over, dus onze nieuwsgierigheid was natuurlijk meteen gewekt. Zenuwachtig stonden de medewerkers achter hun zilveren afdekschalen (je weet wel, die ze op zo’n karretje zetten voor roomservice) klaar om de nieuwe producten aan ons te laten zien. Ze tilden de deksels op en daaronder verschenen maar liefst 6 nieuwe parfums; 3 voor de heren en 3 voor de dames.


De flacons zien er zeer stijlvol uit. Robuuste, rechthoekige flacons voor de heren en klassieke, afgeronde flacons voor de dames. De geuren hebben naast een naam ook een nummer, wat staat voor het serienummer die door de parfumeur is geselecteerd. Ook de belangrijkste geurnoten staan op het etiket, wat ik persoonlijk transparant en prettig vind.

Heren
Green Citrus No 42 – lime, basil, vetiver
Black Wood No 28 – lemon, pathouli, cedarwood
Blue Spice No25 – orange, cinnamon, tonka bean

Dames
Amber No 53 – peach, jasmine, amber
Orange Blossom No 15 – grapefruit, neroli, musk
Rose No 8 – pear, moroccan rose, sandelwood

Ik heb alle geuren geroken and I must say, I liked it! Vooral de herengeuren zijn heerlijk. Van de damesgeuren voelde ik me het meest aangesproken tot Orange Blossom (musky ondertoon he?). De aanwezigen kregen elk een herenparfum en een damesparfum mee in een verpakking die ze speciaal voor het persevent hadden laten maken. Ik vind de verpakking echt super, heel bourgondisch zo in die dichtgestrikte katoenen zakjes. Het doet me denken aan de Provence, Frankrijk.


Het leuke is dat elk parfum is ontwikkeld door een bekende ‘neus’ oftewel een parfumeur. Alle ingrediënten zijn van hoogwaardige kwaliteit en afkomstig uit Grasse, waar eigenlijk de meeste parfumgrondstoffen vandaan komen.


Het etiket is ook lekker ‘ouderwets’ – ik hou er van!

We kregen de geuren Black Wood en Amber. Leuk detail, op het etiket staat aangegeven welke parfumeur het parfum heeft ontwikkeld. Zo heeft Sophie Labbé de geur Amber ontwikkeld. Sophie Labbé is een topparfumeur en is o.a. verantwoordelijk voor parfums van Bvlgari, Cacharel, Calvin Klein, Armani, Givenchy, Hugo Boss, Jil Sander, Joop, Kenzo, Nina Ricci, Lancome, Versace en Yves Saint Laurent. Dat zijn niet de minste parfumhuizen!

Black Wood is ontwikkeld door Nicolas Beaulieu, verantwoordelijk voor veel nicheparfums. Een commercieel parfum afkomstig van zijn neus is Instinct Sport van David Beckham.


Black Wood
Dit parfum begint vrij sterk en fris, maar veranderd al snel in een iets zachtere geur met een ruig randje. De geur is sportief en mannelijk met een licht kruidige ondertoon. Na verloop van tijd wordt de geur iets sensueler en komen de warme houtnoten wat duidelijker naar voren. Yes, als mijn vriend dit geurtje draagt denk ik dat ik de hele tijd in zijn nek zit te snuffelen 😉

Amber
Dit parfum is luchtig, een beetje zoet, een beetje bloemig, vrouwelijk en romantisch. Echt een heerlijk geurtje voor de zomer. Het is licht, puur en fris. Niet aquafris, maar fruitigfris en sprankelend. Na verloop van tijd veranderd de geur en krijgt het een iets warmere en sensuelere ondertoon. Het is een floral fruity die bij veel vrouwen in de smaak zal vallen.

Beide parfums hebben een vrij lange houdbaarheid op de huid (ze vervliegen niet snel). Het zijn natuurlijk wel eau de toilettes, maar ze blijven zeker zo’n 6 uur hangen.


The Master Perfumer collectie is verkrijgbaar vanaf 16 april 2012 en is exclusief ontwikkeld voor…

KRUIDVAT! Believe it or not.

De damesgeuren bevatten 50 ml en zullen €7,99 gaan kosten. De herengeuren hebben dezelfde prijs maar bevatten 100 ml. Deze parfums zijn allemaal ontwikkeld door neuzen die ook verantwoordelijk zijn voor parfums van gerenommeerde parfumhuizen. De reden dat deze parfums tegen een aanzienlijk lagere prijs kunnen worden aangeboden is omdat Kruidvat veel geld bespaard door geen grote marketingcampagne te voeren met dure celebrities of modellen. De flacons zijn van kwaliteitsglas, maar hebben niet zo’n ingewikkeld design als bijvoorbeeld de flacons van Thierry Mugler, Jean Paul Gaultier of  Nina Ricci. Ook hierop bespaart men centen. Zo zie je maar weer wat zoiets kan schelen!

Ik zou zeggen, ren 16 april naar de winkel om te snuffelen, want ik weet zeker dat er een parfum tussen zit die je kan waarderen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie ze gaan vinden.

Ik zou graag eerlijk jullie mening horen over deze parfums. Heb je zoiets van, hmmm, Kruidvat eigenmerk parfums, ik pass? Of ben je juist wel nieuwsgierig en maakt het je niet uit of je met een designerparfum rondloopt of met een parfum die 1/10 van de prijs is? Ik ben benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

152 Reacties

 1. 5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Die ga ik eens uit proberen. Sommige ruiken naar een bekend parfum.

 2. Melissa
  7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

  hallo Serena, weet jij wie de ontwerpers zijn van de andere Kruidvat geuren en ook misschien die van etos? er zitten enkele tussen die echt super zijn!

 3. Fabian
  20 april 2015 / maandag, 20 april 2015

  Ik heb no28 gekregen voor mijn verjaardag als erbij. En wat is dit een lekker geurtje niet te begrijpen dat deze zo goedkoop is. Ook heb ik geuren als jeun paul gautier, one million, hugo boss etc. Maar no28 is nu een favoriete van mij echt heel lekker!!

 4. Ed
  27 juli 2014 / zondag, 27 juli 2014

  Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een cadeautje van iemand die mij zeer dierbaar is.

  Dit flesje parfume heeft mij dermate verrast en in de greep gehouden. Helaas raakt de inhoud een keer op. Zij wist niet meer waar zij dat gekocht had en ik kreeg pas recent door dat er wel een website onder op de fles vermeldt stond.
  Helaas kan Kruidvat de Nr. 42, Green Water niet meer leveren. Weet iemand waar ik die toch nog kan kopen????. Uit nood en als alternatief heb ik tijdelijk een andere geur genomen.

  Graag uw reactie.

  Bij voorbaat dank

  Ed

  • Jan
   4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

   Vaak staat de Green Citrus no 42 er niet meer, maar soms staat die bij afgeprijsde artikelen/parfums. Onlangs nog 2 stuks a € 4,00 per stuk kunnen scoren….

 5. Monique
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Straks naar de drogisterij geweest voor de bodymist van biotherm. Die hadden ze niet, wel Collistar voor maar liefst € 41,00! Toch maar niet voor een veredelde deo. Even door naar Kruitvat en daar de orange blossem gevonden, ruikt lekker al zeg ik het zelf en ik ben verwend. Niet zo sterk als de normaal door mij gebruikte geurtjes maar dat zijn ook eau de parfums dus geen eerlijke vergelijking maar vind ze kwalitatief heel goed en dames dus ook te gebruiken als bodymist want ze zijn ook fris, fijn voor de zomer.

 6. Mariëlla
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Toen ik las dat er een nieuwe geurlijn
  bij kruidvat verkrijgbaar was,ging ik er
  heen, en kocht Amber Nr. 53. Ik vindt
  het een heerlijke exclusieve geur die
  ik echt kan aanbevelen. Voor de prijs
  hoef je het niet te laten.

  xxx Mariëlla.

 7. Anna
  9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Ik vind de verpakking er nogal cheap uitzien, dus dat je zei dat het bij de kruidvat te koop is verbaasde me eigenlijk niet.. Maar heb wel vaker lekkere geurtjes gekocht daar dus ga wellicht wel kijken 🙂

 8. Daisy
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Liep zojuist in de kruidvat tegen de parfums aan en ben even gaan sniffelen. Moet zeggen dat ze verrassend lekker zijn! Ik heb zelf de amber geur mee genomen, die sprak mij het meest aan. Wat wel jammer is van kruidvat is dat er geen teststaafjes staan dus moet je alles op je hand testen. Maar zeker een lekkere geur voor een leuke prijs!

 9. Amber
  27 april 2012 / vrijdag, 27 april 2012

  yeaah. Ik heb de Amber parfum! 🙂

 10. Ladyinblack
  24 april 2012 / dinsdag, 24 april 2012

  Heb de amber geur gehaald die andere 2 haal
  K later

 11. Amber
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Ik was gister ook naar het kruidvat geweest, om die parfums te halen! Maar ze hadden ze niet! 🙁

 12. Sasha
  18 april 2012 / woensdag, 18 april 2012

  Jammer!! Was gister langs de kruidvat in de Reguliersbreestr. maar de parfums zijn er nog niet T-T Heb het personeel er nog naar gevraagd: ze weten van niets. Das balen, wilde ze denk ik alle 3 wel voor zo’n zacht prijsje. Maar natuurlijk wel eerst ruiken of ze bevallen…

 13. Iris
  13 maart 2012 / dinsdag, 13 maart 2012

  ik ga zeker weten even kijken (:

 14. 12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  Geweldig! Voor die prijs schaf ik er misschien wel 3 aan! Denk dat hier best wel eens een run voor zou kunnen komen.

 15. Chantal
  12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  Grappig, ik heb er nog niks over gehoord en ik werk bij Kruidvat. Eigenlijk best stom dat ze medewerkers daar niks over vertellen..

  Ben heeeeel benieuwd hoe ze ruiken!

 16. 12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  Ik ben echt ontzettend benieuwt naar de parfums! Ik lees en hoor alleen maar dat ze erg lekker ruiken en ze zijn ontzettend betaalbaar. Kruidvat of niet, als de geur goed is maakt het mij echt niks uit of een parfum cheap is of heel duur en of er een bekend merk aan hangt.

 17. Hoshine
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Ik ga net zeker snuffelen als ze zo makkelijk en goedkoop te verkrijgen zijn! Ik ben heel benieuwd, vooral naar Blue Spice No25. Ik denk er steeds vaker aan om een geurtje te kopen voor mijn vriend (hij heeft er, maar hij is er niet dol op).

 18. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Say whut? Kruidvat???? Zo gauw ze in de winkel zijn, ga ik snuffelen! Ik ben nieuwsgierig geworden!

 19. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Dit gaat misschien wel mijn eerste geurtje worden! Love it ^^.

  Liefs, Mariette

 20. sanne
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  ik pas niet hoor mij lijken ze egt lekker ( eerst natuurlijk zelf ff ruiken )
  wrrn niet ik heb ook een geur van de action ( 2 euro )die egt niet heel snel vervliegt ( kan er aan liggen dat je hand schoenen draagt

 21. Nadya
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  this i like!

 22. Marissa
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  De Etos krijgt volgens mij ook een parfum, een zomergeur.

 23. Cari
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Hoe komt het trouwens dat de verpakking er op het eerste plaatje anders uitziet, dan de parfums die jij hebt?

 24. Cari
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Geweldig! Eindelijk eens goedkopere parfums. Ik vind het juist een hele mooie verpakking en eigenlijk wel verfrissend dat het niet wordt gepromoot door een celeb.

 25. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Really? Die ga ik proberen!

 26. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  heel verassend hoe je eerst iedereen enthousiast maakt door de foto’s, ingredienten etc en daarna vertelt dat het bij kruidvat te koop gaat zijn. eerlijk gezegd dacht ik ook; “oke laat maar.” maar bij nader inzien wil ik ze zeker gaan proberen

 27. Melanie
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Wat een goed idee van Kruidvat! 😀
  Ik ben erg benieuwd naar de geuren, vooral Rose No 8. En mijn broertje zal er ook wel blij van worden!

 28. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Sounds interesting!
  16 april ren ik zeker even naar de Kruidvat! Zeker weten dat één van die geurtjes bij mij terecht komt!
  (Mits ze lekker ruiken op mijn huid natuurlijk)

 29. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Als ze lekker zijn ga ik ze zeker kopen voor die prijs!

 30. San
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Haha ik dacht al, waarom staat er niet als eerste in het artikel het merk? Maar ik ben heel benieuwd! Ik wil het graag proberen.

 31. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik vond Orange Blossom ook het lekkerst ruiken! Die ga ik zeker halen als ze er zijn ;). En leuk dat je nog wat achtergrondinfo over de ontwikkelaars van de parfums gezocht hebt, zo te zien zijn het zeker niet de minsten die eraan gewerkt hebben!

 32. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Die ga ik ook eens uitproberen!

 33. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Leuk! Ik ben zeker benieuwd en zal er vast één of twee meenemen.

 34. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Heel erg leuk!! Ik ga zeker even een kijkje nemen, Een nieuw parfum kan ik wel gebruiken, en voor deze prijs helemaal!

 35. Zwaan
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik snap trouwens niet helemaal waarom de flacons er op het eerste plaatje zo anders uitzien dan op de latere plaatjes?

 36. Sylvia
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Klinkt leuk! Ik ben eigenlijk meer van eau de parfum en koop nooit eau de toilette maarja, voor die prijs en het klinkt ook wel lekker! Voor mijn man ook, voor mannen is het sowieso bijna altijd al wel eau de toilette dus ga er voor hem ook 1 halen.
  Vroeger had ik ook een lekker luchtje van de kruidvat, was toen ook met nummers, waren kleine flesjes..weet niet meer precies welke ik toen had..weet iemand dat nog misschien, dat kruidvat vroeger ook eigen parfums verkocht..dacht iets met nummer 5 ofzo..was echt van kruidvat eigen merk

 37. Zwaan
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  OMG!
  Ik dacht tijdens het lezen ‘pff die parfums zullen wel weer schrikbarend duur zijn’, maar nee!
  Wat geweldig dat ze zo goedkoop zijn!
  En het komt perfect uit, want ik was juist op zoek naar een nieuw geertje.
  Jammer genoeg wel eerst een maandje wachten, maar als het moment daar is ben ik zeker in de kruidvat te vinden! Ben benieuwd (:

 38. Cedra
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik geef eigenlijk nooit zoveel uit aan parfum, dus ik ben heel blij dat deze maar 7 euro kost!

 39. Iva
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Stuk is geweldig grappig opgebouwd met de kruidvat 😉 Maar ik ben heeel benieuwd of de parfums ook lang blijven hangen… ik hoop het! En anders zijn het lekkere geuren om in je tas bij je te dragen voor onderweg 🙂

 40. Anouk
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  ik vind dat kruitvat diverse eigen producten heeft waar ik blij van word zo heb ik een cremespoeling voor me haar en doe deze nooit weer weg. volgens mij heet het kruitvat proffecional

 41. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wauw, cheap en ze zien er heel apart uit, iets wat mij trekt! Ik ben erg benieuwd naar de geuren en dat bij de Kruidvat, oh my!

 42. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wauw! Ik ben onwijs benieuwd naar de geuren!

 43. Amber
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Die ga ik zeker kopen!
  Natuurlijk die Amber parfum (;

 44. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Oh, wauw! Ik stond er echt even van te kijken dat je ze bij de Kruidvat kunt gaan kopen! Want ze zien er echt vet netjes & professioneel (of hoe zeg je dat) uit! En dat voor die prijs! Lekker zeg. Ben erg benieuwd.

 45. Marit
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Goed dat je niet gelijk vermeld dat het voor kruidvat is! Ik dacht, weer een dure parfumlijn waar ik over kan dromen, maar dromen zijn dus geen bedrog! dankje voor dit artikel, mijn dag is weer goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *