Miss Dior

In 1947 lanceerde Christian Dior zijn eerste voorjaarscollectie die al snel bekendstond als de ‘New Look’. Zijn revolutionaire collectie werd razend enthousiast ontvangen door zowel Hollywood sterren als modejournalisten. Het was ook nogal wat, die eerste collectie van Dior. Het accent lag op de taille en werd extra geaccentueerd door uitlopende rokken. Vrouwelijk, elegant, maar ook zeer verleidelijk en sensueel. En zo is de style van Dior vandaag de dag nog steeds.

Wist je dat?
De assistent van Christian Dior nam het roer over nadat Dior in 1957 onverwachts stierf. Zijn assistent heette Yves Saint Laurent.

In 1947 lanceerde Dior echter ook zijn allereerste parfum, Miss Dior genaamd. Net zoals zijn vernieuwende collectie is ook zijn parfum anders dan alle andere parfums uit die tijd. In 1947 waren vooral de poederige, rijke parfums in de mode, maar Miss Dior is daarentegen een sprankelende ‘groene’ bloemengeur.

De flacon
De vorm van de Miss Dior flacon is eigenlijk heel stoer en robuust, zeker voor een ontwerp uit die tijd. De vorm is een ode aan het modernisme en staat voor vernieuwing en revolutie. De flacon heeft een ‘pied-de-poule’ motiefje, een van de favoriete patronen van Dior. Christian Dior ziet een parfum als de finishing touch van een jurk. Het beroemde strikje, wat staat voor de link tussen fashion en fragrance, werd daarom gekozen als het symbool voor Miss Dior.

De varianten
Het komt niet vaak voor dat een geur van zo’n 65 jaar geleden vandaag de dag nog steeds populair is, maar Miss Dior gaat uiteraard mee met haar tijd en heeft de afgelopen periode flink wat varianten uitgebracht. Er zijn verschillende Miss Dior varianten verkrijgbaar (alhoewel sommige varianten een limited edition uitgave waren);

 • Miss Dior le parfum
 • Miss Dior eau de toilette
 • Miss Dior eau de parfum
 • Miss Dior extrait de parfum
 • Miss Dior Couture Edition
 • Miss Dior Eau Fraîche
 • Miss Dior Chérie eau de toilette
 • Miss Dior Chérie eau de parfum
 • Miss Dior Chérie extrait de parfum
 • Miss Dior Chérie Blooming Bouquet
 • Miss Dior Chérie Eau de Printemps
 • Miss Dior Chérie l’eau

Zelf ben ik in het gelukkige bezit van de volgende Miss Dior parfums:

Miss Dior le parfum, Miss Dior eau fraîche en Miss Dior Chérie eau de parfum (die laatste heb ik inmiddels anderhalf jaar, vandaar dat er nog maar zo’n klein laagje in de flacon zit). Het leek me leuk om deze drie varianten naast elkaar te reviewen, zodat ik de subtiele verschillen in geur goed aan jullie kan omschrijven.

Nu je de flacons zo naast elkaar ziet is het een echte familie: alledrie robuust, alledrie voorzien van het pied-de-poule motief en alledrie dragen ze een lief strikje. Toch zien we een subtiel verschil. Zo is het strikje van Miss Dior le parfum net iets anders en is de vorm van de flacon van Miss Dior eau fraîche net iets hoger. Het pied-de-poule motief is bij de flacon van le parfum ook meer aanwezig (niet alleen aan de onderkant, maar ook aan beide zijkanten). Grappig om te zien dat niet alleen de parfums subtiel van elkaar verschillen, maar ook de flacons.

Miss Dior – le parfum
Dit is de laatste toevoeging aan de ‘Miss Dior’ familie, want Miss Dior le parfum is gelanceerd in september 2012. Dit parfum is vol en rijk en heeft een uitgesproken karakter. Met andere woorden; dit is een zeer geconcentreerd en sterk parfum. Eén spray is voldoende voor de rest van de dag, want dit parfum heeft een lange houdbaarheid op de huid. Persoonlijk vind ik dat een plus.

Miss Dior le parfum bevat hoge concentraties van de volgende geurnoten; mandarijn, Bulgaarse roos absolue, Turkse roos absolue, patchouli, amber en vanille. Het is een bloemige geur, maar de verleidelijke basisnoten geven dit parfum een Oosters en verleidelijk karakter. Het is haast verslavend en bedwelmend (op een goede manier) te noemen. Het is zoet, maar niet fruitigzoet of snoeperigzoet, maar zoet van de bloemen en het vleugje romige vanille. De rozen geven dit parfum een vrouwelijke en sensuele touch. Het is een intense, luxueuze geur, bedoeld voor speciale momenten.

Prijs €77,79 (40ml).

Miss Dior – eau fraîche
Geen wonder dat Miss Dior eau fraîche in maart 2012 werd gelanceerd, want dit parfum is de perfecte zonnige lentegeur. Miss Dior eau fraîche valt onder de chypre-bloemengeuren.

Wist je dat?
De naam Chypre is afgeleid van het gelijknamige parfum Chypre dat in 1917 door de Franse parfumeur François Coty werd ontwikkeld. Coty noemde het parfum Chypre omdat het hem deed denken aan het eiland Cyprus (Chypre in het Frans). Deze parfums kenmerken zich door het gebruik van een akkoord van eikenmos, labdanum, bergamot en patchouli.

Miss Dior eau fraîche is een chypre-bloemengeur, wat wil zeggen dat er naast de typische chypre-geurnoten ook een (ongeveer) gelijke hoeveelheid bloemengeuren aanwezig zijn. Het hart van dit parfum bestaat dan ook uit jasmijn en gardenia. Miss Dior eau fraîche is fris, sprankelend, maar ook vrouwelijk en elegant. Het is een lichtere, zonnige versie van de traditionele Miss Dior parfums. Minder rijk en vol, maar minstens net zo sensueel en verleidelijk.

Prijs €61,32 (50ml).

Miss Dior Chérie – eau de parfum
Miss Dior Chérie werd gelanceerd in 2005, maar is opnieuw gelanceerd in maart 2011. De formule is iets aangepast waardoor de geur nu wat zachter en eleganter is geworden dan de versie uit 2005. De geur uit 2005 wordt vergeleken met een verliefd meisje, maar de vernieuwde versie van 2011 wordt vergeleken met een vrouw die liefheeft. Miss Dior is volwassen geworden!

Miss Dior Chérie eau de parfum wordt onderverdeeld als chypre-fruity. De geur is inderdaad fruitiger en frisser dan Miss Dior Le Parfum. De geur start fruitigfris en lichtzoet met de sappige geurnoten van mandarijn, zoete bloedsinaasappel en bergamot. Het hart bestaat uit lichte bloemengeuren van Jasmijn absolue en Turkse Roos terwijl de basis wordt gelegd door geurnoten van patchouli, vetiver en sandelhout.

Miss Dior Chérie eau de parfum is warm en sensueel door de houtige noten, vrouwelijk en elegant door de bloemennoten en fris en sprankelend door de citrusnoten in de top. Het parfum is tegelijkertijd rijk en intens als delicaat. Door de vetiver en sandelhout lijkt het soms haast iets ‘mannelijks’ te hebben, maar door de intense bloemengeuren is het toch overduidelijk een vrouwelijke geur. Mijn uitgebreide review van dit parfum kun je hier teruglezen.

Prijs €52,16 (30ml).

Alle Miss Dior varianten zijn intens van geur en hebben een zeer lange houdbaarheid op de huid, zelfs de lichtere eau fraîche versie. Je kan goed merken dat er gebruik is gemaakt van een geconcentreerde hoeveelheid hoge kwaliteit ingrediënten. Wanneer je de geur ‘s ochtends aanbrengt ruik je het ‘s avonds nog, vooral Miss Dior le parfum. Dat vind ik zelf altijd erg fijn, vooral omdat ik parfums pas echt kan waarderen als ze de basisnoten hebben bereikt.

Nu is deze drie Miss Dior varianten naast elkaar heb gebruikt kan ik het volgende concluderen;

 • Miss Dior le parfum is de meest geconcentreerde en intense geur van de drie. De perfecte geur voor speciale gelegenheden.
 • Miss Dior eau fraîche is een typische zonnige lentegeur. Deze geur is lichter en sprankelt meer dan de andere twee. Een fijne geur voor in het voorjaar en de zomer.
 • Miss Dior Chérie eau de parfum is wat fruitiger en zoeter dan de bovenstaande varianten. Sandelhout en vetiver maakt deze geur wat stoerder en sensueler. Een goede geur voor dagelijks gebruik tijdens de koude winterdagen.

Bovenstaande geuren zijn momenteel te koop bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om iets meer te weten te komen over de historie van het parfum Miss Dior en dat het interessant was om de drie varianten onderling met elkaar te vergelijken.

Ben jij bekend met de Miss Dior geuren? En zo ja, welke variant is jouw favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. Ann
  30 november 2016 / woensdag, 30 november 2016

  Goedendag,
  Ik ben op zoek naar Miss Dior Cherie eau de parfum. Kunt u aangeven of er nog adressen zijn waar deze worden verkocht?

 2. Mevr I Radstaat
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik ben helemaal gek op de geur van:
  Lelietje van Dalen en
  Gardenia.
  Geweldige geuren.

 3. nena
  2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Ik werk zelf bij ici paris en weet dus dat Dior onlangs zijn hele geurlijn heeft vernieuwd, zelfs de klassieker Miss Dior Cherie is veranderd. Helaas, want mijn favoriete geur is dus ook niet meer verkrijgbaar, gelukkig zijn er voor de meeste geuren wel vervangers gekomen, zoals voor Miss Dior l’eau is er nu Miss Dior eau Fraiche in de plaats gekomen. Ik vind alleen persoonlijk dat veel van de geuren te veel verandert zijn…

 4. 21 december 2012 / vrijdag, 21 december 2012

  Jeugdsentiment- dit was mijn eerste eau de toilette:)

 5. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  De parfums rijken me allen erg lekker ruiken. Mooie flesjes ook! X

 6. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Wauw mooie foto’s, heb je die zelf gemaakt? Echt vet! Ik vind de Miss Dior geuren echt zalig! <3

  • Serena
   Auteur
   20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

   Jep, zelf gemaakt! 🙂

 7. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  ik snuffel er regelmatig aan als ik ze tegenkom, maar vind ze zo duur!

 8. Annika
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  wat een prachtige flesjes! zo simpel, maar echt heel mooi!

 9. Genevieve
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Miss Dior Chérie – eau de parfum
  & Poison
  Echt heeerlijk!

 10. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  De producten zien er altijd zo luxe uit 😀

 11. Annelise
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Leuk om te lezen, ik wist niet dat er zoveel verschillende Miss Dior parfums waren. Mij lijkt de Cherie variant het lekkerst, alhoewel ik het meest van warme (vanille) geuren houd.

 12. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik vind de meeste zoo lekker ruiken! Vooral Chèrie, lucky you dat je er drie hebt!

 13. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb nog een cadeaubon van 55 euro voor de Douglas dus ik ga deze sowieso even ruiken!

 14. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Erg mooie flacon, ik ben altijd zo nieuwsgierig hoe die geuren ruiken, jammer dat dat niet direct kan via de pc 😉

  • Serena
   Auteur
   20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

   Een geurcomputer, dat zou wat zijn!! 😀

 15. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  ik heb de Miss Dior Chèrie. Heerlijke geur. mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *