Review: Miss Dior Chérie eau de parfum

‘Make me a fragrance that smells like love’ zei Christian Dior. Het antwoord is Miss Dior Cherie eau de parfum. Deze geur werd zo’n 5 jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht maar is begin deze maand opnieuw gelanceerd. Miss Dior Cherie is nu ‘een hevig verliefde vrouw wiens vrouwelijkheid opgebloeid is’. Ook heeft de geur een nieuwe muze in de vorm van de lieftallige Natalie Portman, die we natuurlijk allemaal kennen uit de film Black Swan. Een veelbelovende geur. Ik ben erg benieuwd…

Allereerst wil ik mijn complimenten geven aan de lancering van dit parfum. Dit keer geen saaie persmap, maar een prachtig reuzenboek vol met informatie over de geur en geïllustreerd met mooie kiekjes van Natalie Portman en de jonge up & coming acteur Alden Ehrenreich. Ik wilde jullie dit niet onthouden en heb hieronder een paar foto’s gemaakt van het boek voor een impressie:

De flacon is verpakt in een poederig lichtroze doosje met metallic zilveren accenten. Aan de zijkanten is het kenmerkende pied a poule patroon in het karton gedrukt. De doos is very Dior; strak, romantisch en tegelijkertijd chique. De flacon zelf is zoals we van Dior gewend zijn, strak en rechthoekig. De onderkant van de flacon heeft het terugkerende pied a poule patroon en uiteraard heeft Miss Dior Cherie het bekende strikje. Deze flacon straalt luxe en elegantie uit met een speelse twist.

Miss Dior Cherie is een variatie op Miss Dior, het klassieke en bekende parfum die Christian Dior himself creëerde in 1947. Miss Dior Cherie heeft dezelfde jeugdige en onbezorgde geur als haar grote zus Miss Dior, maar bevat meer romantische, speelse en liefdevolle geurnoten. Miss Dior Cherie heeft de klasse en elegantie van een jonge Parisienne. Ze is vrij, charmant, spontaan, geniet van het leven en is verleidelijk en onweerstaanbaar.

Miss Dior Cherie is onder te verdelen in het type ‘Chypre’.

Deze parfums kenmerken zich door het gebruik van een accoord van houtige geuren, traditioneel vooral eikenmos en frisse meestal citrus geuren, traditioneel bergamot. Daarnaast bevat een chypre parfum vaak een kleine hoeveelheid patchouli. De naam Chypre is afgeleid van het parfum Chypre dat in 1917 door de Franse parfumeur François Coty werd ontwikkeld. Coty noemde het parfum Chypre omdat het hem deed denken aan het eiland Cyprus (Chypre in het Frans).

Miss Dior Cherie opent met geurakkoorden van mandarijn, zoete bloedsinaasappelen en bergamot. Sappige citrusvruchten, fris en fruitigzoet. Nadat deze geurnoten vervagen gaat de geur geleidelijk over in de verleidelijke geur van bloeiende Jasmijn bloemen. Ook de geur van poederige Damascus rozen bevindt zich in het hart, begeleid door de frisse houtgeur van een sinaasappelboom. De geur van kruidige patchouli is niet sterk aanwezig, maar maakt de geur ‘af’, geeft het vorm en diepgang. Na een tijdje breken de basisnoten door het hart heen. De geur van groene vetiver en zwoel sandelhout geven de geur een warme, houtachtige basis waar het geheel goed op kan rusten.

Je kunt er van uit gaan dat parfums afkomstig van parfumhuizen als Dior altijd goed in elkaar zitten. Dior staat bekend om hun goede parfums. Men bouwt en creëert een geur op een manier dat het zich op de huid ontpopt en ontwikkelt tot een ware ‘geurenreis’. De verschillende geurnoten wisselen elkaar af, gaan feilloos in elkaar over en vormen samen toch een geheel. De geur ‘klopt’. Ik kan oprecht zeggen dat Miss Dior Cherie een mooie en goede geur is.

Ondanks mijn voorkeur voor muskus, een geurakkoord dat in dit parfum geheel ontbreekt, moet ik zeggen dat ik erg verrast was over Miss Dior Cherie. Het fruitigzoete in de top is er snel af, en wat er dan overblijft is een geur die zowel bloemig als houtachtig is. Hoewel de geur de doelgroep ‘jonge, jeugdige vrouw’ schijnt te hebben is de geur absoluut niet kinderachtig. Nadat het hart langzaam overgaat in de basis ruik ik zwoele, verleidelijke houtnoten met een vleugje bloemen en ook is de patchouli ineens meer aanwezig. Het is een romantische geur, maar niet zoetsappig. De vetiver is een echte klassieker en zorgt voor een geurnoot die me doet denken aan planten. 

Miss Dior Cherie draag je dicht op de huid, op plekjes waar je het parfum ruikt pas als je wil dat men het ruikt; van dichtbij. Dit parfum spray je niet klakkeloos in de rondte (vaak doen mensen dit over hun kleding heen als finishing touch), daar is de geur te classy en te sexy voor. De houdbaarheid is erg goed, aan het einde van de dag is de geur nog steeds aanwezig op mijn huid, al is het wel subtiel.
Miss Dior Cherie is vanaf 23 maart 2011 te koop in de betere parfumerieën zoals Douglas, Ici Paris en de Bijenkorf. Je betaalt €57,- voor een 30 ml flacon, €81,50 voor een 50 ml flacon en €115,- voor een 100 ml flacon. Dit parfum bevindt zich in een hogere prijsklasse, maar omdat het het een eau de parfum is hoef je slechts eenmaal per dag te sprayen, dus je doet er vrij zuinig mee. Als de geur je bevalt is het zeker de moeite waard, Miss Dior Cherie is een erg goede geur. En dat zegt iemand die een muskus fan is, can you imagine!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *