Mijn favoriete kwasten

Kwasten zijn voor mij echt onmisbaar in mijn beautyroutine en ik ben dan ook erg aan ze gehecht. Ik heb mijn kwastenstash laatst flink onder handen genomen en nu heb ik er zo’n 20 stuks over. Van deze 20 kwasten heb ik 9 favoriete kwasten (deze gebruik ik dagelijks) die ik vandaag graag aan jullie wil voorstellen door te vertellen waarvoor ik ze gebruik. Dit is dus niet per se de enige en juiste manier om deze kwasten te gebruiken, maar gewoon hoe ik het doe.

Say hello to my little friends!

MAC 116 Blush Brush – het hangt natuurlijk een beetje af van de grootte van je gezicht, maar deze brush is voor mij perfect als blush brush: niet te groot en niet te klein. Ook voor contouren en highlighten is de maat perfect.

MAC 182 Buffer Brush – voor het aanbrengen van mijn losse minerale foundation was ik op zoek naar een kabuki brush. Mijn minerale foundation is van Bare Minerals, maar hun eigen kabuki brush vond ik niet zo. Deze van MAC is lekker vol, compact en zacht. Hij is klein genoeg om ook goed rondom mijn neus en onder mijn ogen te komen en hij is groot genoeg zodat je lekker snel klaar bent met het aanbrengen.

MAC 187 Duo Fibre Brush – deze stippling brush is opgebouwd uit langere en kortere haren waardoor het een hele luchtige brush is. Veel visagisten gebruiken deze brush om foundation aan te brengen, maar zelf gebruik ik het alleen om vleugjes poeder aan te brengen, zoals bronzer of (te) gepigmenteerde blushes en highlighters.

MAC 217 Blending Brush – deze blending brush is erg compact en loopt ovaal af. Hij is wat voller dus perfect voor het smudgen en blenden van bijvoorbeeld een smokey look. Omdat hij zo compact is gaat het ook nog eens lekker snel.

MAC 219 Pencil Brush – deze brush is erg compact, dus hij neemt veel oogschaduw op, en door de spitse punt kun je oogschaduw erg nauwkeurig in de crease aanbrengen. Omdat deze brush zo compact is kun je ook hele donkere ‘cut crease’ creëren en daarbij gebruik ik deze graag om oogschaduw onder het oog te blenden. Daar is ‘ie klein en spits genoeg voor.

MAC 222 Tapered Blending Brush – deze blending brush is perfect wanneer de 217 te groot is. De 217 gebruik ik vooral wanneer ik smokey eyes wil creëren, maar wanneer je de kleuren graag gescheiden wilt houden maar tóch wilt blenden zonder dat het een ‘muddy mess’ wordt is de 222 ideaal. Deze brush lijkt op de 224, maar is langer en smaller en loopt iets minder wijd uit. Daarbij is de 222 ook compacter wat ervoor zorgt dat het goed de harde lijnen wegblend zonder de kleuren te veel in elkaar over te laten lopen. Ik zie de 222 overigens niet meer op de MAC website staan dus misschien is deze brush uit het assortiment genomen? Ik kan jullie er niets over vertellen helaas.

 

MAC 224 Tapered Blending Brush – dit noem ik zelf de ‘fluffy blending brush’ en dat is omdat deze brush niet zo compact is en wat wijder uitloopt in vergelijking met de 222. Lekker fluffy dus! Deze brush is ideaal wanneer je slechts een vleugje oogschaduw wilt aanbrengen. Wat ik doe is deze brush dippen in wat oogschaduw en het vervolgens heel lichtjes boven mijn crease aanbrengen, van links naar rechts. Verder gebruik ik deze ook graag voor het aanbrengen van een matte, lichte oogschaduw onder mijn wenkbrauwen.

MAC 272 Small Angled Shader – deze brush is volgens mij ook uit het assortiment gehaald, why MAC, why? Deze brush is qua compactheid te vergelijken met de 217 maar dan is de vorm kleiner en afgeplat. Ook loopt de brush schuin af, waardoor je heel goed oogschaduw van buiten naar  binnen kunt blenden of een makkelijke winged eyeshadow look kunt creëren. Door de smalle vorm kun je heel compact in de crease blenden zonder te veel te vervagen van de kleuren.

Sephora Smudge Brush – deze brush heb ik behoorlijk lang en ik reken hem nog steeds onder mijn favorieten. Ik gebruik deze brush eigenlijk alleen om dikke, smokey oogschaduw onder mijn ogen aan te brengen. Wat ook kan is een subtielere lijn onder het oog omdat deze brush smal, stomp en compact is.

Van de 9 zijn er 8 van MAC, want dit is toch wel mijn favoriete merk als het op kwasten aankomt. De haartjes zijn erg zacht en ze laten niet los. Bovendien zijn het natuurlijke dierenharen wat toch wel mijn voorkeur heeft. Dierenharen houden veel meer oogschaduw en poeder vast in hun kwast en geven het geleidelijker af, waardoor je wat meer controle hebt. Sommige kwasten heb ik al jaren in mijn collectie zitten en ze blijven goed. Kwasten van MAC zijn behoorlijk aan de prijs, maar ik heb geen moment spijt van deze aankopen gehad. Ik gebruik mijn kwasten zo goed als elke dag en ik heb er nog altijd erg veel plezier van.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om nader kennis te maken met mijn favoriete kwasten en waarvoor ik ze gebruik. Ik kan iedereen een goede blush brush en stippling brush aanraden, en mocht je op zoek zijn naar goede kwasten voor oogschaduwlooks (en wat meer willen besteden) dan kan ik je nummer 217, 219 en 224 aanraden om mee te beginnen.

Mocht je benieuwd zijn naar budgetkwasten dan review ik in de onderstaande video MAC kwasten met HEMA kwasten. Het is geen hele goede kwaliteit video (want: overbelicht, wat ruis en het was destijds heel erg warm), maar hopelijk hebben jullie er wat aan:

[do action=”ytr”][/do]

De HEMA kwasten werkten ook erg goed, maar omdat ze minder compact waren duurde het net wat langer voordat mijn ooglook mooi geblend was. Ook vielen er eerder haren uit (vooral na een aantal wasbeurten) en werden de haartjes na verloop van tijd erg hard (het prikte op mijn ogen) waardoor ik ze uiteindelijk heb weggegooid. Het zijn dus prima kwasten, maar na een half jaar begonnen de kwasten bij mij qua kwaliteit flink af te nemen. Terwijl ik sommige MAC kwasten al bijna 3 jaar heb en ze nog steeds zijn zoals in het begin. Hema kwasten zijn dus prima, maar verwacht niet dat je er voor die prijs jaren mee doet!

Ik ben benieuwd naar jullie favoriete kwasten en of er kwasten zijn die jullie me nog kunnen aanraden!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

92 Reacties

 1. marije
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Jammer dat je kwasten promoot die gemaakt zijn van dierenharen. Je wilt niet weten hoe dit gebeurt…………………

 2. Jasmijn
  16 februari 2015 / maandag, 16 februari 2015

  Hi Serena,

  Leuk artikel! Ik twijfelde dit weekend tussen een Mac kwast en een kwast van de Leco collectie. Uiteindelijk heb ik een poederkwast van Leco gekocht. Heb je hier ervaring mee?

  Alvast bedankt.

  grtz,
  Jasmijn

 3. Kelly
  3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  Heb de tutorial nog niet gezien maar wel ke verwijzing naar de kwasten, dat bedoelde ik inderdaad in de comment op FB. Te dom dat k dat niet eerder heb gezien! K volg je nog niet zolang, en op mn werk kan ik je website niet zien…! Dus ik mis een hoop dingen. Sorry voor “domme comments” dus af en toe!

  • Kelly
   3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

   Waar ik dus duidelijk nu op reageerde sjongejonge echt een suffe…

 4. sanne
  4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Hoi Serena!

  Ik heb sinds kort een dior foundation kwast niet zo’n platte maar een ronde met een platte bovenkant. Hij is echt fantastisch maar kan er verder eigelijk geen revieuws over vinden op internet. jammer…
  ben jij bekent met kwasten van dior?

  Groetjes Sanne

 5. 30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Mooie favorieten heb je. x

 6. 29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

  jammer dat alle kwasten zo duur zijn van mac.. 🙁

 7. Sanne
  29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

  klinkt goed! Helaas kost het voor mij in vergelijking wat meer geld om ze te kopen, maar ik zal het in gedachten houden.

 8. Esther
  29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

  Eigenlijk was ik heel benieuwd naar je mening over Bobbi Brown kwasten.
  Ik lees vaak dat het een van je favoriete merken is, maar zie hier niet een kwast terug. Zijn deze kwalitatief dan toch minder als Mac of…?

 9. 29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

  Ik wil heel graag de MAC 217!

 10. Ingrid
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Hoi serena!

  Leuk artikel! Ben wel jaloers op al deze kwasten. Als je 1 Mac kwast zou moeten aanraden, welke zou dat dan zijn? Waar dus ook geen goede budget versie van is.
  Ik vind ze namelijk er duur maar ik zou super graag 1 goede Mac kwast willen kopen!

 11. Victoria
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Mijn favoriete kwasten zijn van too faced en een stippling brush die ik in spanje had gekocht. Ik vind zelf dat goede kwasten echt verschil maakt namelijk. Ik wil ook nog heel graag een mac kwast kopen! Maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe duur ze zijn.

 12. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Die MAC kwasten lijken me erg fijn 😀

 13. Guusje
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Leuk artikel zeg! Ik heb toevallig gisteren eindelijk een nieuwe kwastenset besteld bij zoeva, ben echt heel benieuwd of ze goed zijn

 14. Karolien
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Ben niet zo’n fan van de MAC kwasten… Mijn blush brush (wel een travel size) kan ik geen één keer gebruiken zonder zwarte haartjes op mijn wangen. Zonde van het geld! Maar ze werken uiteindelijk wel fijn 🙂 x

 15. Leontine
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Ik heb ook kwasten van de hema en doe er al jaren mee! en ik gebruik ze iedere dag!

 16. Zoë
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Hee serena, leuke post.
  Jammer genoeg heb ik echt te weinig geld om kwasten van MAC en dergelijken aan te schaffen.. 🙁
  Een vraagje, zou je voor mij de 1 euro kwasten van Elf kunnen reviewen?
  ‘K ben heel benieuwd naar de kwaliteit daarvan.

 17. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Lijken me erg fijne kwasten..
  Zelf gebruik ik de nieuwe make-up kwasten van de Hema en die vind ik persoonlijk wel erg fijn. Maar ook de oogschaduwkwast van Essence vind ik erg fijn in gebruik.

 18. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  MAC kwasten zijn echt geweldig!

 19. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Erg goeie kwasten heb je zo te zien, ik heb alleen budget merken, MAC etc is echt veeeeelste duur.

 20. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  De stippling brush ziet er goed uit, leuk met die twee verschillende soorten kwastkleurtjes.
  Over de HEMA kwasten ben ik het wel met je eens, ze worden echt wat stugger nadertijd.

 21. Ellen
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  ik heb losse kwasten van zoeva, blendingbrush van sephora, oogschaduwkast en poederkwast van hema, stipplingbrush van bg en verder gebruik ik oogschaduw en pencilkwast van essence en uit mijn set van ebay.

 22. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Leuk ! die kwasten van de hema lijken me ook wel fijn ! xoxo

 23. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Daar zitten een paar van mijn favorieten tussen ook ! De 187 staat nog op de wishlist.

 24. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Leuk met die foto’s erbij dat je laat zien waar je de kwasten gebruikt! Ik wil snel ook een keer wat kwasten van MAC hebben, ik ben er toch wel heel erg benieuwd naar.

 25. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Hoi hoi!

  I absolutely adore MAC! Ik vind het echt een geweldig merk en vooral wat kwasten betreft ook super goed. Love it!

  Liefs, xxx

  Krullenbol Sam

 26. Kitty
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Hoi Serena, heb jij ervaring met de Zoeva kwasten? Ik heb gehoord dat deze heel goed zijn en niet duur.

  • Ellen
   28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

   ik heb losse kwasten van daar. ik vind ze super fijn alleen is nu bij mij mijn bufferkwast kapot, maar is denk ik mijn eigen schuld al weet ik niet wat ik ermee gedaan heb..

  • Karolien
   28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

   De bambooset is een aanrader. Je krijgt waar voor je geld! en het is een zacht prijsje, voor een goede kwastenset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *