Maybelline The Eraser Eye Concealer – is ‘ie echt zo goed?

Dé holy grail concealer waar elke beautyguru bij zweert; Maybelline The Eraser Eye Concealer, oftewel die concealer met dat sponsje. Niet (meer) in Nederland te koop (why, Maybelline, why?), maar wel bij onze buurtjes in Duitsland en Engeland. Dus toen ik laatst in Londen was nam ik er eentje mee, want ik wilde wel eens weten waarom iedereen hier zo ontzettend over zit te raven. Is ‘ie echt zo goed?

Maybelline the eraser eye concealer_ - 13Dit is ’em dan. Voluit heet het de Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye Perfect & Cover Concealer. In deze huls zit 6,8 ml concealer en je krijg het goedje eruit via die spons bovenop. Er zijn twee kleuren; Fair en Light (verkrijgbaar in Duitsland) en Light en Nude (verkrijgbaar in de UK). Heel verwarrend, want volgens mij zijn het dezelfde kleuren maar heten ze per land anders. Ik koos in elk geval voor de donkerste variant en dat is de kleur ‘nude’.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 1Na een paar keer goed draaien komt de concealer dan eindelijk uit het sponsje en dit is het resultaat. De textuur is super romig en heel dekkend. Deze kleur heeft een warme/gele ondertoon en is voor mijn getinte huid perfect qua kleur. Ben je lichter dan ik dan zou ik zeker kiezen voor de lichtere kleur. Ben je iets donkerder dan ik dan is deze kleur ook nog een goede match. Ben je veel donkerder dan ik deze concealer helaas niet in jouw kleur verkrijgbaar.

En dan de formule, die is Anti-Age. Kijk, dat komt goed uit. The Eraser Eye bevat namelijk Goji bes extract, rijk aan vitamine C en anti-oxidanten. Ook bevat het Haloxyl, die de ophoping van hemoglobine (eiwit dat bloed zijn rode kleur geeft) onder de tere huid aanpakt en donkere kringen neutraliseert door gekleurde pigmenten uit het bloed te absorberen en af te voeren. Of deze kleine hoeveelheden op de lange termijn werkelijk effect hebben op de huid durf ik niet te zeggen, want daarvoor gebruik ik het product nog te kort.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 14Over het algemeen wordt het sponsje als het enige grote nadeel gezien. Het sponsje zuigt allereerst best wat product op waardoor hij minder zuinig in gebruik is dan je in eerste instantie denkt. Maar, je hoeft ook niet elke dag nieuw product omhoog te draaien, wat ik heb gemerkt is dat er vaak voldoende concealer in het sponsje zit voor 2-3 dagen gebruik. Maar goed, dat is dan wellicht niet zo hygiënisch.

the eraser eye zonder sponsNatuurlijk kunnen we het sponsje elke dag eventjes wassen (net zoals je met je beautyblender doet, als het goed is), maar Maybelline raad dat zelf af en geeft aan dat het sponsje is uitgerust met een ‘anti-microbial system’ (wat dat ook moge betekenen). Maar goed, je kunt het sponsje uiteraard ook gewoon verwijderen. Heel simpel, door hem los te trekken. Wat er dan overblijft is een ‘tuutje’ waaruit de concealer komt. Dit heeft persoonlijk mijn voorkeur omdat ik zo steeds kleine beetjes concealer naar boven kan draaien. Met het sponsje er nog op gebruik je namelijk al snel te veel en dat is natuurlijk zonde!

Maybelline the eraser eye concealer_ - 2Ik heb hier en daar wat plekjes zitten, mijn huid is de laatste tijd iets onrustiger. Ik gebruik vaak genoeg geen concealer, maar als ik het gebruik dan breng ik het aan onder mijn ogen en rondom mijn neus en mond, omdat het hier ietsje donkerder is dan in de rest van mijn gezicht.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 4 Het sponsje is wel gemakkelijk in gebruik, maar je gebruikt al snel te veel en hierna moet je er alsnog met een kwast of beautyblender overheen om alles mooi te verdelen. Normaal gebruik ik concealer na mijn foundation, maar omdat ik jullie het effect van de concealer zo goed mogelijk wilde laten zien breng ik het hier aan op mijn ‘naakte’ huid. Hieronder draag ik alleen dagcrème.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 5 De concealer blend ik vervolgens goed in mijn huid met een vochtige beautyblender.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 6 Zoals je ziet dekt de concealer erg goed, mijn huid is een stuk egaler en donkere of rode vlekjes zijn zo goed als weggewerkt.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 3 Ik heb helemaal geen last van donkere kringen, behalve op dagen dat ik wat minder goed heb geslapen, dus ik kan jullie helaas niet laten zien dat mijn donkere kringen als sneeuw voor de zon verdwijnen met deze concealer. Toch wilde ik wel even een close-upje laten zien van voor de concealer.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 7 En na de concealer. Wat je in elk geval wel ziet is dat je de concealer helemaal niet ziet zitten. Hij loopt niet in de lijntjes, laat geen poederlaagje achter, hij versmelt juist erg mooi met de huid.

maybelline eraser concealer Hier nog even de foto’s naast elkaar voor een extra duidelijk beeld.

maybelline the eraser concealer look En hier de full face foto’s; geheel links draag ik niets, in het midden draag ik de concealer en geheel rechts heb ik de look afgemaakt met een dun laagje foundation erover heen + de rest van mijn gebruikelijke make-up.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 10 Wat me vooral opvalt is dat de concealer aan het einde van de dag er nog helemaal perfect op zit. Hij voelt ook lichtelijk sticky aan (niet super plakkerig en glimmend, maar iets stroevig) waardoor hij waarschijnlijk ook zo goed blijft zitten. Maar het belangrijkste is dat hij prachtig met de huid versmelt en ondanks de goede dekking niet waarneembaar is op de huid. Hij heeft daarnaast een mooie matte finish waardoor je je concealer niet eens hoeft af te poederen om te ‘setten’.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 11 Goed. De hamvraag: is ‘ie echt zo goed? Ja. Maar, wel een kleine kanttekening, er zitten wat haken en ogen aan en dan vooral aan de verpakking. Die spons is gewoon niet handig. Het is onhygiënisch, er blijft veel concealer in achter en hierdoor breng je meer concealer aan dan je eigenlijk nodig hebt. Door het sponsje is The Eraser Eye niet zuinig in gebruik. Dus ik zeg, slopen die handel.

Ook jammer is dat deze concealer niet in Nederland verkrijgbaar is, en dat er slechts 2 kleuren beschikbaar zijn. Een kleurtje donkerder was ook erg fijn geweest voor de mensen met een medium tot donkere huidskleur.

Maybelline the eraser eye concealer_ - 12Verder niets op deze concealer aan te merken. Hij dekt goed, blijft megagoed zitten (hij heeft zelfs het Beyoncé concert overleefd), heeft een mooie, natuurlijke, matte finish en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wat kwaliteit betreft doet The Eraser Eye zeker niet onder voor high end merken als MAC, Estée Lauder of Bobbi Brown, maar hier hangt natuurlijk een veel zachter prijskaartje aan.

Maybelline The Eraser Eye kost omgerekend zo’n €8,95 (6,8ml) en is te koop bij drogisterijen als Boots, Superdrug (UK) of DM en Rossmann (Duitsland). En natuurlijk in Amerika bij CVS, Walgreens, Target, Walmart of Duane Read (New York City). Dus mocht je nog een tripje naar het buitenland in de planning hebben staan, neem deze mooie concealer dan zeker even mee!

Wat vinden jullie van deze veel besproken concealer? Moet Maybelline hem weer terug naar Nederland halen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

67 Reacties

 1. G Visser
  5 maart 2018 / maandag, 5 maart 2018

  Ik heb hem vanmiddag gewoon gekocht bij Kruidvat

 2. Meriem
  2 februari 2018 / vrijdag, 2 februari 2018

  Je kan deze ook bestellen bij Wehkamp. Ook in meer kleuren maar allemaal licht. Ook Bol.com verkoopt deze.

 3. Anoniem
  11 juni 2017 / zondag, 11 juni 2017

  Hoi weet iemand waar is deze concealer kan bestellen en wat d egoedkoopste is want ik wil niet super veel geld uitgeven voor make up

  • Sarah
   16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

   De concealer is weer te koop bij de Etos voor €12,99

 4. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

  Mag ik vragen waar je dat leuke marmerenbakje vandaan hebt, waarmee je je foto’s maakt?

 5. XMTM
  28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Wauw Serena! Welke camera gebruik jij voor je foto’s? Ze zijn zó scherp! Prachtig!

 6. Jiamin
  28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Heeft iemand misschien een budget concealer ontdekt die heel goed dekt voor donkere kringen? Ik heb ontzettend donkere kringen (helaas geerft) die ik maar niet weg kan krijgen, en zelf met LAGEN concealer op kun je het nog steeds zien. Ik heb Catrice, Essence en zelfs de Collection 2000 geprobeert maar alle 3 zonder succes. Ik ben ook heel bleek en ik weiger om foundation of bb/cc cream te dragen. Op de een of andere manier kun je altijd de donkere kring door mijn gezichtsvorm (plat, zonder een diepe oogholte *zucht*) dus heelp!

  • Noa
   10 oktober 2016 / maandag, 10 oktober 2016

   Etos! Gewoon zo’n stick, zilverkleurige buitenkant.. Dekt super, even blenden met je bb en ready to go.

  • asmae
   21 maart 2017 / dinsdag, 21 maart 2017

   ik heb zelf ook last van donkere kringen, heb letterlijk alles geprobeerd.
   Tot nu toe is de concealer van ESTEE Lauder het beste wat ik ooit heb geprobeerd. Het denkt heel erg en ziet er natuurlijk uit een aanrader dus!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *