Het eindresultaat van mijn botox behandeling

Een tijdje geleden ging ik met mijn moeder mee naar de Velthuis kliniek, waar ze een consult had gepland voor een eventuele ooglidcorrectie. Na beoordeling van dokter Laban bleek ze inderdaad geschikt te zijn voor deze operatie. ‘En ik?’ wilde ik weten. Want ook ik heb last van overhangende oogleden en afgelopen jaar had ik sterk het idee een vermoeidere oogopslag te hebben. Eén van de nadelen van bloggen: ik maak elke week foto’s van mezelf en kijk eigenlijk veel te vaak naar mijn eigen gezicht, waardoor dit soort dingen je kennelijk sneller beginnen op te vallen. Maar niet alleen mij, ook mijn moeder had de indruk dat mijn oogopslag was veranderd. En nu ik er toch zat, dacht ik, ik vraag het maar gewoon even.

Dokter Laban vertelde me dat mijn huid nog te elastisch en eigenlijk gewoon nog te jong was om een ooglidcorrectie op uit te voeren. Met mijn huid zoals hij nu is, zal het na de operatie nooit over mijn litteken zakken, en dan blijft het litteken dus altijd subtiel zichtbaar. Hij raadde het me dan ook af en stelde voor om er over zoveel jaar nog eens naar te vragen. Niet dat het ongebruikelijk is om rond je 30e een ooglidcorrectie te ondergaan, trouwens. Sterker nog, er zijn ook wel eens patiënten van begin of midden twintig die het laten doen, omdat ze genetisch ‘gezegend’ zijn met sterk overhangende oogleden.

Wel stelde hij voor om een subtiele oog- en wenkbrauwlift te creëren met botox. ‘Botox?!’ riep ik. Dat is toch spul om je voorhoofd mee glad te strijken? Hoe kan botox er in hemelsnaam voor zorgen dat je oogleden minder gaan hangen?

Laat ik jullie allereerst iets meer vertellen over botox. Achter Botox® hoort officieel een ‘r’ te staan aangezien het een registered trademark is. Het is namelijk een merknaam voor de stof Botulinetoxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt al sinds 1973 gebruikt voor medische toepassingen, zoals neurologisch aandoeningen, maar ook wordt het ingezet tegen migraine en overmatig zweten.

Botox is echter vooral bekend geworden door zijn cosmetische toepassing, omdat op een gegeven moment bekend werd dat veel celebs het gebruikten om hun rimpels mee te verzachten. Hoe werkt dat precies?

200801101627_59338_000Botox wordt in hele kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogeheten mimiek lijnen, oftewel de rimpels die ontstaan door dagelijkse bezigheden als praten, lachen of fronsen. Door botox te injecteren wordt acetylcholine geblokkeerd. Dit is een stof die de zenuwimpuls doorgeeft naar de spieren (dus de impuls om bijvoorbeeld te fronsen) maar ook de zweetklieren. Door het acetylcholine te blokkeren heb je deze impulsen niet meer (of nou ja, in mindere mate) waardoor de spierspanning sterk verminderd en diepe rimpels vervagen. En omdat botox sterk verdund en in kleine hoeveelheden wordt geïnjecteerd, verdwijnt de blokkade weer na zo’n 3-4 maanden.

anatEn dan nu, hoe zorgt botox voor minder hangende oogleden? Rondom je oog bevindt zich een spier die ervoor zorgt dat je ogen zich kunnen samentrekken (probeer eens sneaky te kijken, dan weet je over welke spier ik het heb). Deze spier heet de orbicularis oculi spier. Vlak boven deze spier bevindt zich de  frontalis spier, de spier die verticaal over je gezicht loopt en er onder andere voor zorgt dat jij je wenkbrauwen kunt optrekken.

Het idee is om de ronde, samentrekkende spier lichtjes te injecteren met botox, waardoor deze als ware wordt verlamd en de optrekkende spier vervolgens de overhand krijgt. Op deze manier ontstaat er een ‘brow lift’ die hopelijk ook de oogleden mee omhoog trekt, resulterend in een minder vermoeide, open blik. Nou, dat klinkt allemaal erg veelbelovend. Wel werd er gewaarschuwd: iedereen reageert weer anders op botox. Bij de één zal het meer effect hebben dan bij de ander. Het is niet zo dat je na een paar botox prikjes klaar bent: botox is maatwerk. Het is soms even zoeken waar er precies geprikt moet worden, en hoeveel, om voor het gewenste resultaat te zorgen.

Gelukkig houdt de Velthuis kliniek hier rekening mee. Je betaalt één keer per gebied (de wenkbrauwen zijn bijvoorbeeld één gebied, de frons is één gebied) en ze beginnen rustig (dus niet te veel) en kijken dan hoe je hier op reageert. Botox heeft twee weken nodig om zijn werk te doen, dus mocht je na die tijd nog niet helemaal tevreden zijn met het resultaat, dan behandelen ze je kosteloos na door hier en daar nog wat bij te prikken tijdens je vervolgconsult. Het is dus niet zo dat je steeds per prikje moet betalen. Ik vind dit een veilig gevoel geven, dat ze het gewoon rustig opbouwen en per persoon bekijken hoe de botox zijn werk doet. Je hoeft bij de Velthuis kliniek dan ook zeker niet bang te zijn dat je met een typische ‘botox kop’ de deur uit wandelt. Zij zijn juist heel streng en waken ervoor dat een patient niet te ver wilt gaan, ze houden je met beide benen op de grond. En dat vond ik erg fijn om te horen. Ik kan me namelijk erg goed voorstellen dat je het op een gegeven moment zelf niet meer ziet en steeds meer en meer wilt. Net zoals je met wimperextensions steeds langer en voller wilt gaan. Of je acrylnagels steeds langer wilt hebben.

Misschien is het je niet opgevallen dat ik overhangende oogleden heb. Ik moet ook zeggen dat ze niet zo erg hangen dat ik er last van heb (ik krijg er geen hoofdpijn van). Het is puur esthetisch dat ik er iets aan wilde doen. Omdat ik, en dat durf ik gewoon toe te geven, ijdel ben. En het speelt ook zeker mee dat ik mijzelf en mijn ogen regelmatig op de foto moet zetten voor mijn beroep als beautyblogger. Elke keer als ik een close-up van een eyelook maak, trek ik mijn wenkbrauwen omhoog en trek ik tegelijkertijd aan een pluk haar bij mijn slapen, om mezelf een handmatige eyelift te geven.

Dat ziet er zo uit;
botox wenkbrauw lift_ - 2 Doe ik dat niet, ontspan ik mijn ogen en wenkbrauwen, dan heb ik een vrij treurige oogopslag;

botox wenkbrauw lift_ - 1I haz a sad.

En full face ziet dat er dus zo uit naast elkaar;

brow lift velthuisWat jullie dus altijd zien hier op mijn blog is de foto links, waar ik expres voor elke foto mijn wenkbrauwen optrek, zodat ik er niet zo droevig uitzien als op de foto rechts, waar ik mijn ogen en wenkbrauwen ontspan. Maar goed, dat is wel wat ik elke dag zie in de spiegel en ik begon me eraan te storen. Als ik er permanent uit kon zien zoals op de foto links, zonder er steeds aan te moeten denken mijn wenkbrauwen omhoog te trekken (wat uiteindelijk ook leidt tot mimieklijnen in mijn voorhoofd), zou dat ideaal zijn! Dus ik had zoiets van, kom maar op met die botox prikjes! Is het helemaal niets, dan werkt het na 3-4 maanden gewoon weer uit en is er niets aan de hand. De effecten zijn niet permanent en dat vind ik ergens een fijne geruststelling.

botox velthuis kliniek_ - 2Dokter Hartgers, rechts op de foto, is een ontzettend lieve, knappe en jonge vrouw. Ze is gespecialiseerd in botox en fillers en ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Wat er gebeurt is letterlijk secondewerk. Ik ga liggen in de stoel (lekker stoeltje, ligt heerlijk overigens) en het te behandelen gebied wordt gedesinfecteerd. Dan schuift Dr. Hartgers dichterbij, vraagt of je boos wilt kijken (voor je fronsgebied), of je wilt lachen (voor je kraaienpootjes) of je wenkbrauwen wilt optrekken (voor de brow lift) zodat ze goed kan zien hoe je spieren lopen en hoe ze werken. Vervolgens prikt ze met de naald in je spier en hop, hop, hop, you’re done. Ik denk dat ik in totaal 3 minuten in de stoel heb gelegen en toen was het klaar.

botox velthuis kliniek_ - 1De eerste keer kreeg ik in totaal 6 prikjes: 2 voor mijn frons (begin wenkbrauw), 2 in het midden en 2 aan het uiteinde van mijn wenkbrauw. Ik heb een vrij hoge pijngrens en ik moet zeggen, je voelt ze wel, die prikjes. Geen immense pijn, ik lig niet te creperen in die stoel, maar het is ook zeker niet pijnloos. Het deed meer pijn dan een vaccinatie, maar minder pijn dan zo’n verdoving bij de tandarts (ik hoop dat jullie nu een beetje kunnen inschatten hoeveel pijn het ongeveer doet). Maar omdat het binnen een paar seconden voorbij is, valt het al met al reuze mee. Na het prikken kunnen er kleine puntjes bloed te zien zijn, maar die veeg je zo weer weg. Wel was mijn huid om de prikjes heen nog een uur rood en gevoelig. Als ik er met mijn vinger op drukte voelde het beurs aan. De volgende dag was dat gevoel weg.

botox velthuis kliniek_ - 4Na 2 weken heeft de botox zijn optimale effect bereikt, maar ik was niet geheel tevreden met het resultaat. De prikjes bij mijn frons deden hun werk erg goed: ik kon totaal niet meer boos kijken. Een vreemd gevoel, maar ergens ook weer fijn omdat je dan weet dat het werkt. Voor mij werkt de botox hier vooral preventief, ik heb namelijk geen fronsrimpels, maar op deze manier ga ik ze daar ook nooit krijgen. Wat betreft mijn browlift, daar zag ik naar mijn idee te weinig resultaat. Dr. Hartgers was het met me eens, dus lag ik – hoppa – weer in de stoel voor wat extra prikjes. Dit keer plaatste Dr. Hartgers er eentje iets meer aan de buitenkant van mijn wenkbrauw, en eentje aan de zijkant, daar waar de kraaienpootjes zich bevinden. In totaal kreeg ik er dus 4 nieuwe prikjes bij tijdens het vervolgconsult (hier hoef je niet extra voor te betalen).

Na nog eens twee weken wachten heeft de botox wederom zijn optimale effect bereikt en was het tijd voor een derde consult. Tijdens dit consult zou er gekeken worden of de botox wat voor me had gedaan of niet. De kans was dus zeker aanwezig dat het effect minimaal zou zijn en dat botox wellicht niet voor mij is weggelegd (althans, niet nu).

Voor mijn eerste consult en na het derde consult zijn er foto’s gemaakt waarop je duidelijk de verschillen kunt bekijken;

botox schuin zijaanzicht botox vooraanzichtHet effect is heel subtiel, maar toch zie ik wel verschil. Op de foto’s rechts zie ik er net iets meer uitgerust en ontspannen uit. Mijn oogopslag is een tikkeltje frisser. Ook lijken mijn wenkbrauwen zich iets hoger te bevinden, en trekken ze aan het uiteinde ietsje meer omhoog, al is het wel millimeterwerk.

Kijk, had ik fronsrimpels gehad, veel kraaienpootjes en diepe rimpels in mijn voorhoofd, dan was het resultaat vast en zeker verbluffend geweest. Maar ik heb nu eenmaal een vrij rimpelloze huid. De hoofdreden van mijn botox behandeling was dan ook het creëren van een eye & brow lift. Het effect is helaas, naar mijn mening, te subtiel. Ik had gehoopt op een iets duidelijker resultaat, maar in mijn geval gaat botox me hier niet bij helpen. In elk geval niet nu. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat botox ook niets voor jou is, want dit verschilt per persoon. En om eerlijk te zijn, des te meer rimpels je hebt, des te mooier het resultaat zal zijn!

Ga ik mijn botox behandelingen voortzetten? Ik weet het nog even niet. Ik weet dat er veel dertigers zijn die botox gebruiken om preventieve rimpelvorming te voorkomen, en op zich snap ik dat wel. Maar wat ik persoonlijk erg apart vind is dat ik niet meer intens boos kan kijken. En stel ik heb ruzie, dan kan ik mijn woorden geen kracht bij zetten op die manier. Als ik nu boos probeer te kijken dan kijk ik eigenlijk gewoon een beetje moeilijk, haha! In het midden tussen mijn wenkbrauwen, waar normaal een frons vormt, vormt zich nu 100% niets. Eerder een soort verdikking. En dat gevoel was ook even wennen. In het begin vond ik het zo vreemd aanvoelen dat er niets gebeurde daar, terwijl ik wist dat er eigenlijk wél wat zou moeten gebeuren op mijn voorhoofd. Ik ben nu wel aan dat gevoel gewend hoor, maar daar moesten wel even wat weekjes overheen.

Ik houd van de frissere oogopslag en de ontspannen uitstraling die botox mij heeft gegeven. Ik hoor de laatste tijd steeds vaker dat ik er goed uitzie, complimentjes van mensen die dat normaal niet zeggen. Ik kijk het nog even 3 maanden aan voordat ik besluit om ermee door te gaan of niet. Zoals het er nu uitziet denk ik eerlijk gezegd niet dat ik ermee door wil gaan, puur omdat het voor mijn oorspronkelijke doel (eye & brow lift) weinig effect geeft en omdat ik (nog) geen last heb van diepe rimpels die verzacht moeten worden. De enige reden zou dan zijn om preventieve rimpelvorming te voorkomen.

botox velthuis kliniek_ - 5Een mini-botox (wat ik heb gehad) kost €100,- bij de Velthuis kliniek, en ik weet niet of jullie er ook zo over denken, maar ik had verwacht dat de kosten veel hoger zouden liggen. Voor dit bedrag koop je namelijk ook een high end nachtcrème, alleen met botox ben je in één klap van je rimpels af in plaats van dat je maandenlang moet smeren. De pijn is prima te doen (tenzij je een extreem lage pijngrens hebt of angst hebt voor naalden) en je staat met een half uur weer buiten. Misschien zelfs sneller. En weet je, vind je het niets dan laat je het gewoon weer ‘uitwerken’.

Ik wil jullie natuurlijk niets aansmeren wat je niet nodig hebt, maar mocht je al een tijdje aan botox denken, go for it! Het taboe wat er op rust is volgens mij al een stuk minder dan pak ’em beet 10 jaar geleden, of misschien vind ik dat gewoon omdat ik inmiddels ook wat jaartjes ouder ben geworden, dat kan ook. Als je naar een goede, professionele kliniek gaat waar mensen werken met veel ervaring, dan hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn. Vooral niet als het een kliniek is waar ze er voor waken dat je niet te ver gaat.

Hoe dan ook, of ik het nu wel of niet ga doorzetten, de hele ervaring van mijn ‘botox journey’ is mij prima bevallen. Ik vond het interessant om mij in dit onderwerp te verdiepen en te begrijpen wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt in je lichaam wanneer er botox wordt geïnjecteerd. Ik hoop dat jullie het ook interessant vonden om te lezen, en om te zien wat het uiteindelijk voor effect heeft gehad op mijn gezicht. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en dat ik weer een ervaring rijker ben. Puur omdat ik het als beautyblogger nu eenmaal interessant vind om van alles uit te proberen op beautygebied, maar ook omdat ik nu weet hoe het voelt en heb gezien wat het kan doen.

Natuurlijk vind ik mezelf mooi zoals ik ben, maar ik stoor me aan iets en daar wil ik iets aan doen. Er is nu nog één ding wat ik wil uitproberen om van mijn hangende oogleden af te komen en dat is een Plexr behandeling. Mocht dat uiteindelijk niet het gewenste effect opleveren, dan geef ik het op en laat ik het erbij zitten. Dan omhels ik mijn hangende oogjes met alle liefde die ik in me heb. Maar tot die tijd: you can’t blame a girl for trying.

Voor meer informatie over botox behandelingen bij de Velthuis kliniek, klik hier.

Is botox iets wat jij (in de toekomst) zou willen gebruiken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

97 Reacties

 1. Ramdas
  22 september 2019 / zondag, 22 september 2019

  Jouw Botox behandeling heeft echt geode resultaten opgeleverd. Om de hoeveel jaren ga jij voor zo’n behandeling?

  • Steffi
   25 december 2019 / woensdag, 25 december 2019

   3 maanden is het weer weg

 2. Deborah
  6 juli 2019 / zaterdag, 6 juli 2019

  Het eind resultaat ziet er best wel goed uit. Over een paar dagen ga ik voor een Botox bij 1 van de beste botox klinieken. Ik hoop ook op zulke mooie resultaten.

 3. Michèle
  12 juni 2019 / woensdag, 12 juni 2019

  Jozefien in Aalst kan je terecht voor zo een behandeling. Bij Huid en lasercentrum Claudine Delbaere. 2 x per maand is er een chirurge die daar consultaties doet. Zij is overigens Nederlandse. Ze geeft super advies en resultaten zijn echt heel goed !

 4. Richards K.
  8 juni 2019 / zaterdag, 8 juni 2019

  Op mijn 35ste jaardag ging ik voor mijn eerste botox behandeling bij de Hofkliniek. Ik was super blij met de eind resultaat. Het was echt een hele leuke ervaring. Botox is ook al weer niet zo erg, zoals velen dat laten blijken.

 5. Bianca
  14 mei 2019 / dinsdag, 14 mei 2019

  Super fijn artikel, bedankt! Zelf heb ik al besloten dat ik Botox wil. Echter ben ik nog wel een beetje bang. Ik heb het idee dat het pijn gaat doen. Hoe was jou gevoel? Voel je uberhaupt iets?

  • 25 augustus 2019 / zondag, 25 augustus 2019

   Nee een paar klein prikjes doet niet pijn en

  • Elise
   20 januari 2020 / maandag, 20 januari 2020

   Ik zie dat je in dit artikel plexr overweegt voor je oogleden. Helaas heeft plexr nogal wisselende resultaten. Het wordt aangeprezen als milder en goedkoper dan een ooglidcorrectie maar mijn ervaring is dat ik een dikke week niet echt toonbaar was. Daarna nog weken met rode oogleden rondgelopen en het resultaat was nihil. Een collega van mij heeft een ooglidcorrectie gehad ( haar operatie was nog goedkoper dan de plexr- behandeling van mij) Ze zag er binnen een week weer prima uit, en belangrijker; haar oogleden hangen niet meer. Het is nu een vijf maanden geleden dat ik plexr heb laten uitvoeren en nog steeds zijn mijn oogleden gevoelig. Niks softsurgery dus, en nul resultaat. Laat je niet inpakken door dit soort termen, ik hoor van meer mensen dat het bij hen geen resultaat had maar wel voor last zorgde. Wat is trouwens in godsnaam “preventieve rimpelvorming voorkomen”???

 6. 31 januari 2019 / donderdag, 31 januari 2019

  Ik merk niet eens dat je hebt gesleuteld aan je gezicht met Botox. Gaaf!

 7. 13 juni 2018 / woensdag, 13 juni 2018

  Lange tijd heb ik getwijfeld of ik wel de behandeling wilde ondergaan of niet en toen kwam ikzelf uiteindelijk terecht bij Amstelzijde Kliniek op hun website bij veelgestelde vragen. Dingen waar ik toch mee zat zijn goed beantwoord en uiteindelijk ben ik wel de behandeling ondergaan. Ik ben er super blij mee! Het resultaat bij jou mag er ook zeker wezen!

 8. Germaine
  5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  (begin je bericht met: ik kan hier zo op terecht door te googlen of iets dergelijks. Het bericht is al vrij oud namelijk).

  Hi Serena, wat een mooi subtiel resultaat is het geworden! Ik kwam toevallig op je blog terecht toen ik mezelf aan het informeren was over babybotox. Ik heb al een consult afspraak staan bij van Goyen dus daar ben ik nu heel benieuwd naar nadat ik je blog heb gelezen. Ben je uiteindelijk nog door gegaan met de botox? X!

  • Serena
   Auteur
   5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

   hi Germaine,
   nee voor mij had het geen zin, ik zag weinig effect en rimpels heb ik nog niet (echt) haha!
   Spannend jouw afspraak! Gaat vast heel mooi worden 🙂

 9. Renee
  4 september 2017 / maandag, 4 september 2017

  Serena wat ben jij een prachtige meid. Echt zulke mooie ogen, lichtelijk oosters. Ik vond en vind jouw ogen niet moe kijken, het is echt de vorm van jouw ogen. Grappig hoe we heel kritisch naar ons zelf zijn. Ik heb dat zelf ook hoor. Ik heb veel aan je stukje gehad, ik ben wat ouder, 36 en ben een stuk wijzer over Botox. Dank je wel.

 10. Anne
  29 augustus 2016 / maandag, 29 augustus 2016

  Hi Sereen. Misschien is een draadjeslift wat voor jou? Het geeft geen operatielitteken maar wel een liftend effect! Ik overweeg het, maar na jouw artikel ben ik toch ook benieuwd naar botox. Thnx voor de tip!

 11. Roos
  29 juli 2016 / vrijdag, 29 juli 2016

  Mooi subtiel resultaat. Je ziet eigenlijk niks aan je alleen je hebt nu wel een wat meer open blik hebt 🙂 Dat is ook de bedoeling van botox natuurlijk. Ik heb ook een botoxje laten zetten bij dr frodo voor mijn fronsrimpel (ook preventief, ik doe het al een paar jaar) en dat gevoel dat je niet meer boos kan kijken, daar wel je snel aan 🙂 Ben je van plan het over 6 maanden weer te herhalen? Of wil je dan kijken of je voor de ‘real deal’ kan gaan?

 12. Janine
  28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Jaar ik wil ook!

 13. Jozefien
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Jammer dat zo een kliniek niet in België bestaat. 100 EUR zie ik direct zitten. Ook tegen de 30 en ik begin me al een beetje te storen aan de rimpeltjes en dacht er eigenlijk vooral aan om ze preventief te behandelen.

  Super geschreven weer trouwens, ik hou ervan naar jouw blog te surfen 🙂

  X!

  • Michèle
   12 juni 2019 / woensdag, 12 juni 2019

   Jozefien in Aalst kan je terecht voor zo een behandeling. Bij Huid en lasercentrum Claudine Delbaere. 2 x per maand is er een chirurge die daar consultaties doet. Zij is overigens Nederlandse. Ze geeft super advies en resultaten zijn echt heel goed !

 14. Julia
  24 juli 2016 / zondag, 24 juli 2016

  Hoi Serena,
  Mag ik je even iets heel anders vragen? Waar heb je dat super leuke telefoonhoesje van? Lijkt me echt heel erg handig, wat vind jij ervan?
  Alvast bedankt en groetjes!

 15. meryen
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  toch merk ik dat je boog van je wenkbrauw inderdaad hoger is.
  Ken je deze tutorial op youtube. Van Huda Beauty Instant facelift with Brain Champagne. het gaat over facelift, maar hij doet ook haar ogen. ook zijn informatie is goed.

  • meryen
   23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

   of een tutorial van Tati Facelift stick

 16. A
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Interssant artikel en echt super geschreven. Again 🙂

 17. Fiona
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik wil het!!! Ik heb fronsrimpeltjes (vind ik zelf) op de dag dat ik 30 werd staken ze kop op, ineens! Althans zo leek het!
  Voor 100,- vind ik het zeker niet duur en ga ik het zeker proberen.

  Forever 29 😀

 18. Judith
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik zou botox nooit kunnen “permiteren”, dan reageren die pubers nooit meer als ik dan eens boos naar ze kijk. xD

 19. 22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Wauw ik ben verbaast over de prijs. Ik dacht dat t veel duurder was. Ik denk dat ik zelf ook wel over een paar jaar een behandeling ga proberen voor mijn frons. Mooi en uitgebreid artikel Serena. X

 20. Janey
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Leuk artikel! Erg interessant!

 21. Henriëtte
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Bedankt voor je uitgebreide artikel! Ik zit met hetzelfde probleem en ik hoop
  dat je je ervaring met Plexr ook met ons gaat delen.

 22. Rosa
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Jammer van het tegenvallende resultaat, ben benieuwd of Plexr wel beter aanslaat. Heb je trouwens misschien ook een kortingsactie voor ons kunnen regelen? 😀 😀 😀

 23. Mel
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Hoi!
  Iedereen zegt dat ze niks zien, maar ik zie wel wat je bedoelt qua verschil!
  Het is wel echt minimaal . Je wenkbrauwen staan inderdaad wel wat “hoger”.
  Maar jammer dat het niet het gewenste resultaat heeft gegeven.

 24. Maaike S
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Misschien als ik zo’n hele boze fronsrimpel krijg, dat ik er iets aan laat doen. Maar als ik zo naar foto’s van mijn oma kijk, gaat dat wel mee vallen denk ik 😉 ( ik lijk erg op haar en de lijntjes tussen mijn wenkbrauwen lopen ook precies hetzelfde als bij haar )

 25. Nicky
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  ik wil graag mijn fronsrimpel laten doen, maar waarom heet het mini Botox ? Is Dat vanwege de hoeveelheid dat ze inspuiten ?

 26. 22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  Hmm eerlijk gezegd had ik het resultaat ook wel iets duidelijker verwacht.

 27. anooon
  22 juli 2016 / vrijdag, 22 juli 2016

  “preventieve rimpelvorming voorkomen”…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *