Maybelline Color Tattoo voor je wenkbrauwen

Zo’n 2 jaar geleden schreef ik al een hele enthousiaste review over de Maybelline Color Tattoo gel-cream eyeshadows, maar nu ben ik er nóg enthousiaster door geworden! Ik zal jullie straks uitleggen waarom. Ik was de Color Tattoo’s een beetje vergeten, maar laatst ruimde ik mijn stash een beetje op toen ik weer een potje tegenkwam in de kleur ‘Permanent Taupe’.

colortattoo_07Permanent Taupe (linksonder op de foto) was één van de eerste zes verkrijgbare kleuren in Nederland (inmiddels zijn er meer kleuren bijgekomen) en het was destijds ook de enige kleur met een matte finish.

De Color Tattoo’s zijn intens gepigmenteerd en blijven zitten als een huis. Eenmaal opgedroogd gaan ze nergens meer heen en zijn ze zo goed als smudge- en waterproof. Ze zijn daarom perfect als eyeshadow base, oogschaduw, maar ook als eyeliner.

permanent taupe color tattoo_10En, zo ontdekte ik, Permanent Taupe is óók nog eens zeer geschikt als wenkbrauwgel! Als ik een stripfiguurtje was dan was er spontaan een lampje boven mijn hoofd gaan branden.

permanent taupe color tattoo_01Ik opende het potje en ik moest denken aan die Anastasia DipBrow Pomade, omdat dat ook in een potje zit. Bovendien leek de kleur me perfect voor de wenkbrauwen. Het is een asbruine kleur met een koele ondertoon.

permanent taupe color tattoo_02De textuur is vergelijkbaar met die van DipBrow Pomade en met Make Up For Ever Aquabrow. Mijn Color Tattoo ziet er hier iets droger uit, maar mijn potje is dan ook een beetje uitgedroogd. Normaal gesproken zijn de Color Tattoo’s lekker creamy.

permanent taupe color tattoo_03Permanent Taupe moet natuurlijk wel jouw kleur zijn, maar ik denk dat de kleur vrij universeel is (je kunt de Color Tattoo natuurlijk ook heel subtiel of juist wat zwaarder aanzetten). Ik denk dat mensen met lichtbruin haar en blondines deze kleur (juist!) ook erg goed kunnen hebben. Mocht je toch nog een potje in huis hebben, laat het me dan vooral even weten bij de comments of deze kleur past bij jou! Ik ben benieuwd.

permanent taupe color tattoo_04De kleur #25 Ash van Make Up For Ever is veel bruiner en warmer dan Permanent Taupe. Beide kleuren passen eigenlijk gewoon bij mijn huid- en haarkleur, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Permanent Taupe is echt een stuk grijzer, maar zeker niet te licht. Het staat juist erg zacht.

Hieronder zien jullie mijn wenkbrauwen voor (links) en na (rechts) het aanbrengen van Permanent Taupe:

voor en na voor en na 2 Full face:

grey & lilac eyelook16 grey & lilac eyelook17Ik ben echt blij met deze ‘ontdekking’. Maybelline Color Tattoo in Permanent Taupe doet zeker niet onder voor DipBrow of Aquabrow terwijl het vele malen voordeliger is. Het is ook nog eens gemakkelijk te verkrijgen bij de drogist en het is smudge- en waterproof. Het blijft de hele dag zitten als een huis.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tip!

permanent taupe color tattoo_09DipBrow Pomade van Anastasia kost €27,95 voor 4 gram en Aquabrow van Make Up For Ever kost €21,50 voor 7 ml. Maybelline Color Tattoo in de kleur Permanent Taupe kost slechts €10,49 voor 4 gram. In verhouding is Maybelline dus de meest voordelige optie. Maybelline is ook nog eens vaak ergens in de aanbieding waardoor je nóg voordeliger aan een potje Permanent Taupe kunt komen!

Is Permanent Taupe iets voor jou? En gebruik jij ook wel eens make-up producten voor andere doeleinden dan waar ze oorspronkelijk voor zijn bedoeld?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

116 Reacties

 1. Just-a-Name
  16 april 2016 / zaterdag, 16 april 2016

  Is deze niet meer te koop ? Ik kan hem namelijk nergens vinden.

 2. Kimberly
  1 februari 2016 / maandag, 1 februari 2016

  Danku voor een voordelig iets te tone . Hier in belgie vind ik het niet dat kleur niet in kruidvat ofzo..
  Ik heb koper haar zou deze kleur me dan ook staan of raad je me een andere een aan??
  Alvast bedankt

 3. Marissa van gils
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een super tip is dit! Zag deze vandaag liggen bij de big bazaar 2 voor 4 euro hoezo een koopje! Gelijk meegenomrn nastuurlijk en gelijk bij mijn moeder geprobeerd zei is donkerblond en heeft altijd problemen de juiste kleur te vinden en haar wenkbrauwen missen ook wat haartjes waardoor ze niet mooi egaal zijn en dit werkt echt perfect! Ik had zelf eerst het doosje van catrice en dat was redelijk oke maar dit werkt zoveel beter ! Ben er heel blij mee!

 4. 13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Wat een mooi resultaat! Ik heb het jaren zo gedaan totdat ik het beu was.. Ik heb mijn wenkbrauwen laten tatoeëren en ik heb nergens meer omkijken naar. Wat een verademing!

 5. Jean van den berg
  6 juli 2015 / maandag, 6 juli 2015

  Ik heb ook nog een tip voor u om je wenkbrauwen nog strakker te maken moet je een heel dun kwastje pakken en foundation hiermee maak je je wenkbrauwen nog strakker als het ware ga je met het kwastje om de wenkbrauw heen zo kun je vele vormen wenkbrauwen creëeren die goed aan sluiten bij je gezicht

  Mvg

  Jean van den berg
  Xxxxx

 6. Kiki
  3 mei 2014 / zaterdag, 3 mei 2014

  Ik gebruik nu al een tijdje (sinds de kerstvakantie) de Aqua Brow op jou aanraden, en hij is echt heel fijn 🙂 Maar deze Color Tattoo is beter voor mijn portemonnee, dus bedankt voor de tip!

 7. Maro
  3 mei 2014 / zaterdag, 3 mei 2014

  Ik heb Permanent Taupe ook een jaartje geleden ontdekt voor mijn wenkbrauwen. Ik ben (donker)blond en heel veel potloodjes en wenkbrauwpoeders zijn voor mij te donker of te warm van kleur. Deze kleur matcht perfect met mijn wenkbrauwen.

  Je moet alleen niet per ongeluk het potje een paar keer open laten staan, want dan droogt ie uit en wordt ie korrelig.

 8. eva
  1 mei 2014 / donderdag, 1 mei 2014

  Dank voor deze tip. Vandaag gekocht. Blij me. Na chemo zijn mn wenkbrauwen niet echt mooi hersteld. Gebruikte catrice wenkbrauwdoosje. Is oke. Maar dit is echt veeel beter!

  Overweeg wel s permanente make up voor mn wenkbrauwen. .. maar ben daar nog niet uit…

 9. ilse
  1 mei 2014 / donderdag, 1 mei 2014

  ik heb ‘m al een tijdje liggen, maar de taupe kleur is helaas te grijzig voor bij mijn rode haar. ik blijf het wel een heel mooie oogschaduw vinden.

 10. Rubyson
  30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

  Ik heb net de Permanent Taupe gahaald! En geprobeerd voor op mijn wenkbrauwen en eyeliner. I like! Alleen moet ik nog wel even oppassen dat ik het niet te dik op mn wenkbrauwen smeer want dan ziet het eruit alsof ik nog nooit mn wenkbrauwen geëpileerd heb, haha.

 11. Esmeralda L
  30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

  Ik gebruik deze ook voor mijn wenkbrauw. Super fijn!

 12. Pink Rose
  30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

  Top tip! Ik heb geloof ik negen kleuren en deze zit er zeker bij.
  Morgen gelijk proberen, thanks!

 13. Mariska
  29 april 2014 / dinsdag, 29 april 2014

  Oehh volgens mij heb ik deze nog liggen én ik ben blond dus heeel erg benieuwd! Morgen gelijk proberen.

  Leuke tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *