Luxueuze sieraden en horloges

dit is een gesponsorde post – Elke eerste maandag van de maand is Trade Mart Utrecht open voor publiek. De Trade Mart bestaat uit verschillende verdiepingen waar winkeliers tegen inkoopsprijs producten kunnen inkopen voor hun onderneming. Op de eerste verdieping bevindt zich ‘Jewels & Watches’ en deze verdieping is uitsluitend bedoeld voor juweliers. Hier verkopen ze de meest luxueuze sieraden en horloges en het leek me leuk om er niet alleen een kijkje te nemen, maar ook om me eens goed te laten informeren over uurwerken. Want wat weet ik er nu eigenlijk van af?

Niet veel. Als ik een paar horlogemerken zou moeten opnoemen dan kom ik niet verder dan tien, terwijl er werkelijk honderden merken bestaan. Een klein deel daarvan mag zich ‘high end’ noemen en dat heeft alles te maken met de kwaliteit en de prijs.

Schermafbeelding 2014-05-28 om 10.15.56 AMAls eerste schuif ik aan tafel bij Pequignet, een award winning uurwerk dat nu zo’n 26 jaar in Nederland te koop is. Pequignet maakt juwelen en horloges voor zowel dames als heren. Hun Moorea lijn is hun basic lijn en start met horloges van zo’n €800 die kunnen oplopen tot €5.000. Het is maar net hoeveel goud en diamanten erin verwerkt zijn. Toch ligt de prijs niet alleen aan de hoeveelheid goud of glinsterende steentjes, juist de kwaliteit van het uurwerk heeft een flink prijskaartje.

Schermafbeelding 2014-05-28 om 10.26.30 AMHun Manifactuur lijn ziet er op het eerste gezicht wat eenvoudiger uit, maar draai je het horloge om dat kijk je naar een ingewikkelde wirwar van boutjes, moertjes, tandwieltjes en schroefjes. Het uurwerk is waterdicht, laat de stand van de maan zien, de datum en dagen van de week en is uiterst nauwkeurig en daarom zeer betrouwbaar. Soms wordt er een heel jaar gewerkt aan de techniek van een nieuw uurwerk die nóg beter en nóg nauwkeuriger is. De horloges uit de Manifactuur lijn gaan vanaf €3.800 en kunnen oplopen tot wel €25.000. Wow!

raymond weilNa Pequignet schuif ik aan bij Raymond Weil. Dit merk ken ik, want mijn vader heeft hier een horloge van. Raymond Weil is een vrij ‘jong’ horlogemerk (gezien het feit dat de meeste horlogemakers minstens 100 jaar bestaan) opgericht in 1976 door meneer Raymond Weil zelf, in Geneve. De uurwerken zijn dan ook Zwitsers en naar men zegt worden daar de beste uurwerken gemaakt. 

Raymond-Weil-Nabucco-Cuore-Caldo-Twelve-Raymond Weil is een zeer groot fan van klassieke muziek en deze liefde zie je goed terug in zijn horloges: elke serie heeft een muziekgerelateerde naam gekregen. De nieuwste lijn heet dan ook ‘toccata’. Prijzen gaan vanaf €700 en kunnen oplopen tot €4.000. Voor high end horloges is deze prijs nog vrij betaalbaar en in combinatie met een sterke damescollectie heeft Raymond Weil binnen een zeer korte tijd naam weten te maken tussen de gevestigde horlogemerken. Een merk om in de gaten te houden!

festina watch tour de france 2014In Spanje kent iedereen het horlogemerk Festina, maar zelf was ik er nog niet mee bekend. De mensen die wel eens in Spanje zijn geweest hebben toch (onbewust) al eens kennisgemaakt met het horlogemerk Festina, want de stationsklokken zijn namelijk allemaal van dit merk! Bovendien is Festina het grootste horlogemerk wereldwijd; per jaar gaan er maar liefst vijf miljoen exemplaren over de toonbank. Festina heeft zich 26 jaar geleden gekoppeld aan de Tour de France en sindsdien komt er ieder jaar een nieuwe Tour de France collectie uit. Als je goed kijkt zie je fietselementen terug in het design, er zit namelijk een fietsketting verwerkt in de band. Dit jaar zal er een rubberen, stalen en bronze exemplaar (die laatste is limited edition) worden uitgebracht.

Quartz, automatic en saffierglas

Na gesproken te hebben met grote, high end horlogemerken maken mijn hersenen overuren. Ik heb allemaal nieuwe vaktermen gehoord en ik sta werkelijk versteld van de prijzen. Ik had geen idee! Tot nu toe heb ik een aantal belangrijke zaken geleerd: er zijn over het algemeen twee soorten uurwerken; quartz (met batterij) en automatic (deze blijft lopen op basis van beweging).

Het automatische uurwerk is ingewikkelder en daarom ook duurder om te maken. Bovendien hoef je dit uurwerk nooit open te maken om de batterij te vervangen, wat een stuk veiliger is en de goede kwaliteit gegarandeerd behoudt. Het nadeel van een automatisch horloge is dat je het altijd moet blijven dragen, want na zo’n twee dagen stil te hebben gelegen stopt de tijd. Gelukkig heeft de horlogewereld rekening gehouden met dit probleem, want er bestaat zoiets als een schommelend houdertje waarin je je horloge kunt plaatsen, zodat het uurwerk er niet mee ophoudt.

Een andere term die ik veel heb gehoord is ‘saffierglas’. Van dit glas zijn bijna alle high end horloges gemaakt. Saffierglas heeft een hardheid tien op de schaal van Mohs (alleen diamant is harder) en is daarom ook supersterk en krasbestendig.

citizen eco driveWat uurwerken betreft staan de Zwitserse uurwerken zeer hoog aangeschreven, maar ook buiten Europa kunnen ze zeer goede kwaliteit leveren. Zo maakt het Japanse merk CITIZEN  hun eigen Japanse uurwerken. De naam CITIZEN is gekozen omdat men vond dat elke burger (= citizen) een horloge zou moeten hebben. De horloges van CITIZEN zijn dan ook zeer betaalbaar terwijl ze wel kwalitatief hoogstaande producten leveren.

Ik was erg onder de indruk van hun ingenieuze en milieuvriendelijke Eco-Drive uurwerk. Dat is dus geen quartz en ook niet automatisch, want Eco-Drive werkt op lichtenergie. Met slechts één dag licht (lamplicht, zonlicht, daglicht) is je horloge voor 240 dagen opgeladen. Geen batterijen nodig, dus ook geen chemisch afval. Wat mij betreft is dit de toekomst. Alle horloges zouden zo’n uurwerk moeten hebben! CITIZEN verkoopt zowel basic als high end horloges met het Eco-Drive uurwerk. Prijzen gaan al vanaf €150.

michael kors watch 2014Als laatste wil ik jullie de nieuwe horlogecollectie van fashiondesigner Michael Kors laten zien. Michael Kors richt zich meer op het uiterlijk van de horloges. Geen ingewikkelde uurwerken dus zoals bij de voorgaand besproken merken, maar wel een fashionable en prachtig design.
MK5894blue-650x650De nieuwste collectie bestaat uit een goudkleurige band en kast met een turkooiskleurige binnenzijde. De horloges van Michael Kors gaan vanaf zo’n €250.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om iets meer te weten te komen over horloges en uurwerken. Ik zou toch wel graag een Citizen Eco-Drive horloge willen, gewoon omdat ik dat milieuvriendelijke systeem zo geweldig vind, maar dan heel luxe uitgevoerd met roségoud en wat diamantjes.

Wat is momenteel jouw favoriete horloge? En van welk horloge kun jij nu alleen nog maar dromen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

50 Reacties

 1. 12 oktober 2022 / woensdag, 12 oktober 2022

  Ik ben ook een groot fan van horloges en zou graag een nieuwe willen kopen. Daarnaast moet ik het uurwerk van een oud horloge ook laten repareren. Zo kan ik de horloges afwisselen bij mijn outfits.

 2. 1 maart 2022 / dinsdag, 1 maart 2022

  Leuk artikel om te lezen met mooie horloges! Ik ben persoonlijk erg fan van de collecties van Michael Kors en Seiko.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

 3. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Wouw, prachtig hé al die mooie sieraden en sfeerafbeeldingen.
  Om geen genoeg van te krijgen.
  Ik ben het meest fan van Michael Kors!

 4. Melissa
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Leuk artikel! Ik heb zelf een rosegouden chopard horloge met diamantjes die bewegen, ben er nog elke dag heel blij mee.

 5. Anisa
  4 juni 2014 / woensdag, 4 juni 2014

  O MY GODD wat is dat een mooie horloge zeg, die Micheal Kors ♥_♥

 6. Jiamin
  3 juni 2014 / dinsdag, 3 juni 2014

  Citzen en de MK is super leuk! Andere wat minder. De MK heeft een mooi turquoise binnenkant, speels! En de Citzen, tja, ik vind zulke horloges echt prachtig, vooral de laatste. Jammer dat ik maar 13 ben, anders zou ik er zeker wel kopen!

 7. Diana
  3 juni 2014 / dinsdag, 3 juni 2014

  Ik heb laatst mijn moeders Seiko horloge kapot gemaakt per ongeluk, zo’n mechanisch uurwerk kost zoveel om te maken ;|
  Ook iets om rekening mee te houden helaas!

 8. 3 juni 2014 / dinsdag, 3 juni 2014

  die michael kors met blauwe binnenkant, wauwie ! Die staat echt op mijn wishlist.. Pretteh!

 9. maaitea
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik ben enorme fan van Breguet horloges, helaas denk ik niet dat ik me er ooit 1 kan permitteren…. begint vanaf $10.000… Maar het is echt kunst, waanzinnig knap gemaakt. Pas op als je nu gaat googlen want je krijgt ze nooit meer uit je kop! 🙂

 10. Annika
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik heb een jaar geleden een houten horloge gekocht, van het merk WeWood. Die draag ik nog steeds elke dag. Ik krijg er ook nog steeds veel complimenten over.
  Het fijne is dat hij niet zo plakkerig wordt als het warm is. En hij is niet zo zwaar.
  Ik ben er echt heel blij mee 🙂
  Maar die van Michael Kors vind ik ook wel mooi. En mijn moeder heeft er een van Skagen. Die vind ik ook heel stijlvol.

 11. suus
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Oh die gouden met torkois van michael kors, super super mooi! Ik heb een zilveren fossil horloge, met parelmoer wijzerplaat en steentjes. Ben er heel blij mee en ik hoef er ook geen anderen bij eigenlijk, deze past overal bij. Maar stiekem vind ik rosegoud ook heel mooi.

 12. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Erg interessant om te lezen! Ik vind horloges echt een outfit afmaken en heb wel een meerdere horloges thuis. De meeste allemaal vrij budget, maar heb één horloge van DKNY.

 13. Kers
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Leuk, toevallig zag ik je vanmiddag op de Trademart, vijfde verdieping. Stond zelf als standhouder op de zesde en was even aan het rondneuzen.

  Je had je filmcamera bij je, komt er een leuke vlog aan?

  • Serena
   Auteur
   3 juni 2014 / dinsdag, 3 juni 2014

   Ja, klopt! Wat leuk dat je me zag! Ik heb hier en daar wat gevlogd en later ben ik door gegaan naar de Tong Tong Fair, waar ik ook heb gevlogd.

 14. Diana
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Michael Kors… die horloges zijn echt van vreselijke kwaliteit!
  Als je iets in die trant zoekt kan ik je wel de horloges van Guess aanbevelen.
  zelfde prijs en veeeel betere kwaliteit

 15. Tamara
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik ben gek op horloges en kan er ook echt niet zonder. Van mijn eerste loon wil ik dan ook een keer een echt goede horloge kopen. Tot die tijd (hah) koop ik goedkope horloges!

 16. Sabah
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik ben echt fan van mijn casio retro horloge in het goud en mijn zilveren maar simpele micheal kors horloge. Ik droom van een mooie gouden horloge bewerkt met diamantjes van Rolex <3

 17. maria
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik ben ook helemaal gek van horloges. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kwaliteit van de MK erg slecht vind. Ik heb er 3 en allemaal behouden ze hun kleur niet. De rose is het meest verkleurd. Jammer, want ze zijn niet goedkoop. Ik denk dat ik dit keer voor de citizen of de sheen by Casio ga.

 18. Marlou
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ja, altijd leuk om naar te kijken, maar vindt de prijzen altijd een beetje overdreven. Van de meeste items is er een prima, betaalbaar alternatief te vinden. 🙂

 19. selda
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Mooie horloges, ik draag regelmatig een horloge van Gc, ook een zwitsers merk. Wel heb ik een nieuw horloge van Karl Lagerfeld op t oog, gezien op de blog van Chloe Morello. owww blogs zijn allemaal slecht voor onze portomonnee!!

 20. Sascha
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik ben niet zo van de horloges. Sommige vind ik wel mooi enzo, maar ik zou zelf niet mijn geld aan een duur horloge spenderen. Doe mij maar dure kleding en/of schoenen! 🙂

 21. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik vind de horloges van Michael Kors altijd heel mooi, maar ik moet zeggen dat die eco-drive uurwerken ook erg interessant klinken. Daar ga ik zeker eens naar kijken!

 22. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  o, dat horloge van mk! te mooi, nu wil ik hem kopen!

 23. Bibi
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  O my god Serena wat doe je me aan? Ik ben een enorme MK fan en nu wik ik dat horloge!!
  Vind je trouwens die met roze/paarse plaat ook mooi? Leek me ook wel jouw smaak.

 24. Syl
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Die turqooise Michael Kors watch is echt heel mooi!
  Mijn vriend had vroeger een horloge die je moest opwinden en dan deed hij het weer een maand, dus geen batterijen enz.
  Er is een horloge dat ik echt waanzinnig mooi vind, alleen dat is niet echt te betalen voor de gewone consument. zie youtubefilmpje hieronder:
  https://www.youtube.com/watch?v=LUtUDSltl-M&feature=share
  Van Cleef & Arpels Complication Poétique Midnight Planétarium

  • Lousaa
   4 juni 2014 / woensdag, 4 juni 2014

   Oh wow, dat is echt geniaal! Zeer de moeite waard.

   Ik heb niet veel met horloges, maar ik vind zoiets of bijvoorbeeld de uurwerken van meistersinger (met slechts een wijzer) heel mooien ingenieus. En ik vind de filosofie erachter wel mooi. Dat onze neiging om op een minuut te kijken tamelijk belachelijk is.

 25. marjolein
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Bij lucardi is festina ook te verkrijgen, mijn vriend heeft daar een heel mooi horloge van:)
  Ik moet zeggen dat ik juist dacht dat het heel bekend was? Heb het wel vaker gezien!:)

 26. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Je opa en oma hadden dit echt een leuk artikel gevonden. Opa repareerde vroeger klokken als hobby en was een groot liefhebber van dure horloges en ook een Seiko fan :). Ze hadden beiden zelfs een rolex. De voorouders van oma’s kant zijn klokken – en horlogemakers :).
  Ik draag zelf elke dag een horloge en zou graag nog eens een horloge willen met diamantjes, van welk merk weet ik niet, als de kast maar niet te dik is.

 27. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik draag een Rolex Lady Datejust. Heel prettig horloge. Het heeft inderdaad onderhoud nodig, zou je niet snel zeggen bij een horloge.

  Waar ik over droom? Nog een Rolex Lady Datejust maar dan roze of de bruin beige variant.

 28. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Je hebt een klein foutje gemaakt;) Een automatisch mechanisch uurwerk hoeft dan wel niet opengemaakt te worden voor een batterij, maar deze horloges dienen wel regelmatig (om de zoveel) voor onderhoud opgestuurd te worden waarbij het hele uurwerk wordt schoongemaakt.

  (Het draaiende houdertje heet trouwens een watchwinder :))

 29. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Wat grappig, Festina is in België namelijk een heel bekend merk van horloges! Zelf heb ik een Michael Kors en die zijn écht heel stevig en goed van kwaliteit (dat mag ook wel voor die prijs vind ik).

  Nu heb ik mijn gedachten gezet op de roze variant van de nieuwste Michael Kors:

  http://picture-cdn.wheretoget.it/fl0tcz-l.jpg

  Hoewel ik de turqoize versie ook heel mooi vind. Aargh!

  • Ashley
   2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

   Haha toevallig, ik heb de blauwe versie! Prachtig horloge

 30. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Wat een prijzen zeg! Maar ik vind de meeste horloges wel echt prachtig. Ik vind ‘t horloge van Michael Kors erg mooi!

 31. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Leuke post! Ik heb een tijdje op zaterdag bij een juwelier gewerkt, dus ik heb al aardig wat horloges gezien.

 32. Hoi
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Mooi allemaal, maar ik vind digitale horloges handiger…

 33. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  dat laatste horloge is prachtig!!

 34. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Leuk dat MK weer wat vernieuwing aanbrengt in hun collecties! Ik vind het turkooise/gouden uurwerk erg mooi!

 35. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  De horloges van Michael Kors zijn altijd prachtig! Ik ga van de zomer extra opletten of ik de Fesina horologes zie in Spanje. Het was me nog nooit opgevallen.

 36. mieke
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Nu mijn rose kleurige MK horloge. Heb alleen een nog mooiere MK gespot maar daar kan ik nog wel een hele lange tijd van dromen ivm prijskaartje hihi 😉

  • Julia
   2 november 2015 / maandag, 2 november 2015

   Hi ik ben zelf ook een grote fan van micheal kors
   Ik hen er zelf 4 en ik jou wel aanraden waar je ze voor een mooie sale prijzen kan kopen
   Mischien vindt je daar jou, diene model

   http://Www.superwinkel.nl

   Iedereen die gek van mk merk is kan hier kijken
   Ze verkopen ook parfum en andere goede merk horloges

   Sucses

 37. MN
  2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik heb altijd een grote zwakte gehad voor horloges, het technische daar binnen in vind ik magisch en compliment waardig voor de makers.

  Een horloge vind ik belangrijk om elke dag te kunnen dragen, alleen zo een goede horloge mag ook wel wat kosten, daar is mijn budget nog niet helemaal klaar voor.

  Arme studenten leven

 38. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik loop al een tijdje zot van MK
  Ik ben niet zo voor het technische dus ik ga vooral op het design af
  zo roze goud vind ik altijd praaaachtig

  Liefs,
  Karlien

 39. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Ik loop al een tijdje zot van MK
  Ik ben niet zo voor het technische dus ik ga vooral op het design af
  zo roze goud vind ik altijd praaaachtig

  Liefs,
  Karlien

 40. 2 juni 2014 / maandag, 2 juni 2014

  Prachtige horloges! Ik zou ze allemaal wel willen hebben. Op het moment draag ik vaak een horloge van Michael Kors, ook prima 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *