Lush – Emotional Brilliance

Helaas kon ik vanwege vakantie niet bij het persevent van de nieuwste aanvulling op het Lush assortiment zijn: Emotional Brilliance. Zo jammer, want hier keek ik juist zo naar uit! Ik wist dat alle nieuwe producten de 21e in de Lush stores zouden liggen dus zijn mijn zusjes en ik die dag meteen naar de Lush winkel in Utrecht gegaan om het 'even uit te checken'. Maar in plaats van een 'vlug kijkje' kregen we alledrie van een hele leuke medewerkster (Janine, die we nog kenden van de allereerste Beautylab Halloween Meeting) een speciale kleurenreading

Lush staat voornamelijk bekend om haar bad & bodyproducten, maar sinds de lancering van hun uitgebreide parfumlijn was een eigen cosmeticalijn een vrij logische stap. Een stap in de goede richting! Want Lush test niet op dieren dus zijn we weer een nieuwe proefdiervrij cosmeticamerk rijker in Nederland, en dat is fijn om te weten. Bovendien zijn de kleuren sterk gepigmenteerd en ben ik er helemaal over te spreken. Je kunt natuurlijk gewoon je favo kleurtjes uit het schap pakken, maar wat zo leuk is aan deze Emotional Brilliance collectie is dat de kleuren zijn gekoppeld aan emoties.

De kleurenreading is echt heel gaaf om te doen dus mocht je binnenkort naar Lush gaan dan raad ik je zeker aan om aan een medewerkster te vragen of ze je wil 'readen'. Het gaat als volgt. Je sluit je ogen en maakt je hoofd even helemaal leeg. In de winkel staat een wiel waaraan de medewerker draait. In het midden een bakje droogijs gelegd en als men daar water overheen giet krijg je een heel cool miniplaybackshow-effect (you know what I mean, right?). Dit is puur voor de show, hoor! Maar wel heel cool.

Wanneer je je ogen opent wijs je de eerste drie kleuren aan die er voor jou uitspringen, zonder na te denken. Deze kleuren geven je emotie weer op dat moment, maar ze hebben ook onderling een verband. Interpreteer ze op je eigen manier, want jij weet vaak het beste wat ze voor jou betekenen. Elke kleur is gekoppeld aan een woord die staat voor een bepaalde emotie en daarnaast heeft elk woord ook een ondertitel.

De eerste kleur die je kiest staat voor je kracht of je zwakke punt. De tweede kleur die je kiest staat voor je onderbewustzijn. De derde kleur die je kiest staat voor je talent of je streven.

Dit is het resultaat van mijn kleurenreading:

 • Kracht/zwakke punt: Gepassioneerd – vol overtuiging. Dit is een liquid lipstick.
 • Onderbewustzijn: Motivatie – doe wat je leuk vindt. Dit is een liquid liner.
 • Talent/streven: Daadkrachtig – zet de volgende stap. Dit is ook een liquid lipstick.

De kleuren die ik heb gekozen heb ik niet per se gekozen omdat ik de kleuren mooi vind, of omdat ze trendy zijn of omdat ik ze graag wilde dragen, ik ben puur afgegaan op mijn eerste ingeving. De woorden en de emoties passen bij me, althans ik kon er zo mijn weg in vinden. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik denk dat elk woord wel een betekenis bij me zou hebben opgeroepen, want zoals Lush zelf al aangeeft: interpreteer het op je eigen manier.

Swatches van 'mijn' kleuren:

'Geloof wat je draagt en draag waar je in gelooft'

Dat is de filosofie achter de Emotional Brilliance lijn. De lijn bestaat uit 30 kleuren en aan elke kleur is een woord (met een bepaalde betekenis/emotie) gekoppeld. Afhankelijk van de kleur is het een liquid liner, een liquid lipstick of een liquid eyeshadow. Dat is soms wel even jammer (de potjes zijn identiek dus je kan niet in één oogopslag zien om wat voor soort product het gaat), want soms wil je een bepaalde kleur op je lippen dragen en dan blijkt het een oogschaduw te zijn. Of dan wil je het als oogschaduw dragen en dan blijkt het een eyeliner te zijn! Das natuurlijk balen.

De eyeliner heeft een heel fijn kwastje (nice!) en de liquid lipstick en eyeshadow hebben een sponsapplicator. Dan is er ook nog een mascara (deze is geen onderdeel van de Emotional Brilliance lijn) genaamd Eyes Right.

Op de dopjes met ingebouwde kwastjes/applicatortjes nu wel zo prettig vasthouden en aanbrengen is nog maar de vraag.. waarschijnlijk is het gewoon een kwestie van wennen.

Ik vind de kleurenreading erg leuk en origineel van Lush, maar om heel eerlijk te zijn zou ik mijn reading niet gebruiken bij het kiezen van kleuren. Ik kies gewoon de kleuren die mijn voorkeur hebben en die mooi staan bij mijn huids- en haarkleur en ik ga geen kleuren kopen die me totaal niet aanspreken – ondanks het feit dat die kleur bijvoorbeeld het resultaat was van mijn kleurenreading. Zouden jullie dat wel doen? Welke kleuren je ook kiest en hoe je dat doet, moet iedereen natuurlijk zelf weten. Feit is wel dat de kleuren schitterend zijn!

Een sterk pigment, sprekende kleuren, matte, shimmery, metallic en glittery, van alles wat. Sommige kleuren zijn heel erg fel, weer andere zijn vrij naturel en subtiel. Hieronder enkele swatches van een aantal kleuren:

Prachtig, niet?

Naast de nieuwe Emotional Brilliance lijn (eyeliner, oogschaduw, lipstick) heeft Lush dus ook een mascara uitgebracht én hele mooie skintints. De skintints zijn er in twee kleuren; Charisma en Feeling Younger.

Charisma geeft een mooie bronzy glow met een gouden shimmer (het is in feite een liquid bronzer) en Feeling Younger is een liquid highlighter (die me trouwens sterk aan MAC Strobe Cream doet denken). Je kunt het mengen met dagcreme en het vervolgens over je gehele gezicht aanbrengen, maar je kunt het ook gebruiken om mee te shapen (Charisma) of om mee te highlighten (breng aan op wenkbrauwbot, jukbeenderen, etc.). In de zomer is het ook prachtig om Charisma op je decolleté aan te brengen, of op je blote benen!

Lush heeft ook een translucent face powder uitgebracht, maar die ben ik helaas vergeten op de foto te zetten.

De prijs van de Emotion Brilliance liquid liners, eyeshadows en lipsticks is €17,95 per flesje. De Skin Tints kosten €14,95 (5 gram per potje). De Eyes Right mascara kost €14,95 (5 gram) en het translucent face powder kost €14,95 (5 gram). De nieuwe Emotional Brilliance lijn ligt momenteel in de Lush winkels en is te koop  via Lush.nl – waar je trouwens ook je online kleurenreading kunt doen! De kleuren zijn zo mooi, echt even de moeite waard om te bekijken in de winkels, vind ik.

Ik heb nog niets gekocht, maar ik ben toch wel heel benieuwd naar de mascara en ik heb een paar mooie liquid eyeshadows op het oog! Van welke producten zouden jullie het liefst een review willen zien op Beautylab?

Wat vinden jullie van de Emotional Brilliance lijn en het concept wat erachter zit? Zijn jullie enthousiast over de producten en over de kleuren?

Until next time,

http://wehelpyouwritee.com/

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

70 Reacties

 1. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wat gaaf zeg, heel apart.
  Nu moet ik er echt een keer naartoe. 🙂

 2. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Super leuk! Zo’n kleurenreading lijkt mij ook erg leuk, jammer genoeg zit er nergens bij mij in de buurt een Lush 🙁

 3. Kiki
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuk! Ik ga binnenkort naar Lush! Eerste keer. En ik ben er benieuwd naar de mascara!

  • Kiki
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   En ik had nog een vraag, waar zit de grootste Lush in Nederland? Als je dat weet?

   • Jeanine
    23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

    Elke Lush heeft precies dezelfde collectie! Dus daar hoef je het niet voor te laten. Ik weet niet of wij in Utrecht de grootste zijn maar we zijn wel lekker ruim met gangpaden etc, goed geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Kalverstraat is ook best groot want die heeft 3 verdiepingen!

 4. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ohh zo’n mooie collectie!

 5. Iva
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik heb vandaag Daadkrachtig, Vastberaden en Sprankelend. Leuke online tool 🙂

  Ben heel benieuwd naar de eyeliners van Lush, het kwastje lijkt me fijn. Ik wil graag jouw Ubran Decay holy grail eyeliner, maar mijn Sephora verkoopt die niet dus zoek iets wat erop lijkt!

 6. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik vind de collectie wat prijzig…

 7. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Daar zitten hele mooie kleurtjes tussen!
  Ik zou uiteindelijk ook kleuren kiezen die ik mooi vind, moet het toch ook dragen natuurlijk! 😉

 8. Jeanine
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Haa Serena,

  Wat heb je er een ontzettend mooi en uitgebreid artikel over gemaakt! Leuk ook dat je de kleurenreading zo uitgebreid bespreekt. Voor iedereen die dit ook graag wil meemaken: a.s. vrijdag 27 juli hebben we een VIP-avond met Emotional Brilliance!

  Groetjes, Jeanine (van Lush Utrecht)

  • Serena
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Oh sorry schreef ik je naam toch nog verkeerd…oops! Even aanpassen 🙂

 9. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Het pigment lijkt idd supergoed. Ben benieuwd hoe het bij m’n donkere huid staat. Leuk idee van Lush; het ‘readen’. Ga ik zeker ook eens een keertje doen 🙂 kijken wat er uit komt. Weet alleen idd ook niet of ik die kleuren van het ‘readen’ zal nemen. Ben benieuwd naar de eyeshadows en lipsticks. Word snel een bezoekje brengen aan Lush. 😀 Love,

 10. Kiki
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  ik zou graag een review willen van de mascara’s! want ik wist niet of ik die zou kopen…
  ik ben er de 21e ook geweest en heb de skin tint feeling younger gekocht en die is er mooi, trouwens de medewerkster van de lush in Uterecht zei tegen mij dat de skin tint ook onder je ogen kan aan brengen en dat je wallen weg zijn en je minder moe lijkt en dat werkt echt!

 11. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Lijken me echt hele fijne producten, ik wil echt een keer naar Lush haha.

 12. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wow, heel interessant! Ik vind de kleurenreading wel leuk en ik zou dat ook wel eens willen doen, puur uit nieuwsgierigheid, maar ik zou inderdaad niet meteen per se díe kleuren kopen.

 13. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik ben wel erg benieuwd naar deze producten, maar vind sommige dingen wel wat te duur! Wel mooie kleurkeuze 🙂

 14. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Super leuk!

 15. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik vind de producten er erg mooi/goed uitzien;D

 16. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuk dat Lush hier mee aan komt zetten. De kleurenreading spreekt me nu wel niet zo aan, ik kies ook gewoon wat ik zelf leuk vind.

 17. Samantha
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wat schattigg! ik wil ze allemaal :O!

  xoxo

 18. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik vind het concept erg leuk, lekker vernieuwend! 🙂

 19. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  ooeh ik ben er heeeel benieuwd naar! ik wil eigenlijk alle producten wel zien 🙂

 20. Femke
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Supertoffe lijn 🙂
  Op de dopjes met ingebouwde kwastjes/applicatortjes nu wel zo prettig vasthouden en aanbrengen is nog maar de vraag., volgens mij bedoel je of 😉

 21. chell
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Janine is cool! Ze heeft me de complete Lush haar en gezichtslijn aangesmeerd, en ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor 😉

  • Jeanine
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Wahoe!!! Leuk om te lezen!!

 22. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wat super leeuk!!

 23. tina
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  heb net de test gedaan. Heel leuk idee, maar ik zou de kleuren nooit dragen! dus dat is wel jammer haha

 24. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Een erg leuke lijn, ik ben heel benieuwd! Trouwens, prachtige swatches!

 25. famke
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  oh my god ik ben verliefd op die fuchsia lippenstift!

 26. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wat leuk dat Ludh nu ook make-up uitbrengt, ga ik zeker testen als Ik weer ‘s bij de lush ben!

 27. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Grappig, die rook was er bij ons op het event niet. En leuk dat je toch nog de volledige uitleg gekregen hebt van Emotional Brilliance!

  Fijne dag nog!

 28. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik vind het een hele leuke lijn. Het is weer eens wat anders! Leuke blogpost

 29. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wat onwijs leuk zo’n reading! Ik ga denk langs om te kijken binnekort! Ik ben wel benieuwd naar de producten!

 30. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  die kleuren die je had gekozen zijn mooi! ik wil al die eyeliners ;0

 31. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik vind het zo’n super leuk concept! De producten vind ik op een paar min puntjes erg fijn. Pigmentatie is goed en houdt lang. De skint tints zijn ook geweldig.

 32. diana
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik zou ook alleen kleuren kopen die ik echt wil, ipv van n reading.
  Kun je miss de oogschaduws testen? Wat een mooie kleuren! Zoveel pigment wauw.

  ik irriteer me altijd een beetje aan de vormgeving van de lush producten, die potjes en lettertype enzo.

  Sws potjes werken niet hygienisch..

 33. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Haha wat grappig! Ik was van het weekend op visite bij mijn zusjes in Utrecht en we zijn natuurlijk even bij Lush langs gegaan! Ik heb zelf geen reading laten doen, maar mijn zusje wel en het zijn idd prachtige kleuren!

 34. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Jaaa ik ben nu heel enthousiast over deze producten geworden en ga deze week zeker wat halen, ik denk twee eyeliners =)

 35. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Net de kleurreading online gedaan, leuk zeg 🙂 Ik had Controle, Charme en Geloof. Het is dat ik moet sparen voor mijn vakantie naar Noorwegen volgende week, anders was ik zo naar een Lush gegaan (of naja, daar doe ik stiekem toch nog even over, er zit er in Eindhoven geen)

 36. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  hele gave lijn! ik vraag me wel af of het nou handig is met zo’n verpakking!

 37. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik wilde heel graag naar het persevent, maar was niet uitgenodigd, Ben erg benieuwd naar de producten!

 38. judith
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wow wat een bijzondere verpakkingen en mooie kleuren, snel even kijken daar!

 39. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Hoe meer swatches ik zie, hoe leuker ik hun cosmeticaproducten vind! En ik mocht ze van in het begin al erg! Die highlighter staat hoog op m’n wishlist!

 40. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik zou van zowel de mascara als de liquid eyeshadows wel een review willen zien!:)
  En de kleuren die je hebt gekozen zijn erg mooi!

 41. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Echt super leuk! Ik las het toevallig gisteren op hun website en toen dacht ik meteen: Ik moet eens een kijkje gaan nemen!

 42. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Prachtige kleuren , wow

 43. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  dat ziet er heel erg gezellig uit.

 44. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Zo’n reading klinkt echt leuk.. haha nou ik weet al wat ik bij de Lush ga doen binnen kort. :’)

 45. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Erg toffe producten! Die kleurenreading lijkt me ook cool 🙂
  Die liquid bronzer lijkt me fijn 😀

 46. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik ben nog nooit een lushwinkel binnen gestapt………….ik ben nu wel heel benieuwd geworden!

 47. Annemiek
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Net op de site een reading gedaan en hij is bij mij gewoon eng kloppend :s Echt precies hetgeen waar ik de laatste tijd heel erg mee bezig ben in mn hoofd…. Natuurlijk zeggen ze wel ‘interpreteer het op jouw manier’ en zullen al deze termen wel op ieders leven van toepassing zijn, maar dat juist deze drie woorden er bij mij uit rollen….! 😮
  Heb ook nog even het overzicht opgezocht, maar geen andere woorden passen beter dan deze! En ik heb ze ook nog niet eens op kleur uitgekozen, want alle 3 vind ik best wel lelijk haha
  Als zelfs Lush het zegt, moet ik misschien toch maar mijn gevoel in deze gaan volgen nu haha ;D
  (en mensen, nu niet komen met uitleggen over kansberekeningen en dat toeval dus niet bestaat. Laat mij even geloven in de wondere wereld van Lush en een zomervakantie waarin statistiek even niet bestaat 😉

 48. Romeexx
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Eindelijk heeft lush een cosmeticalijn !! 😀 , ik vind dat de mascara’s niet heel makkelijk verpakt zijn , want volgensmij heb je al gauw dat dopje in je oog? maar ik ga snel ff langs !

 49. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ja zo leuk dit! Ben bij het pers event geweest, het was erg gezellig.. mooie producten ook! 🙂

 50. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wat een gave lijn, die swatches zijn prachtig! Zo’n reading lijkt me best grappig om en keer mee te maken, maar ik heb toch al een aantal favoriete kleuren waar ik altijd op terug val.