L’Oréal Collection Exclusive

Bijna elk cosmeticamerk heeft wel een aantal nudes in hun lipstickcollectie, maar wat voor de één nude is, is voor de ander juist te licht (dat heb ik vaak) of te donker (als je vrij blank bent). Of soms is het net te roze, te bruinig, te peachy. Het blijft toch altijd lastig om de perfecte nudekleur te vinden passend bij jouw haar- en huidkleur.

loreal doutzen eva julianneSearch no more! Want L’Oréal heeft een tijdje geleden de Collection Exclusive geïntroduceerd bestaande uit maar liefst 5 verschillende nudetinten op maat gemaakt voor de L’Oréal vrouwen Doutzen Kroes, Eva Longoria, Freida Pinto, Jennifer Lopez en Julianne Moore.

loreal jlo freidaWelke celebrity lijkt qua huidkleur het meest op jou? Ik gok dat de nudekleuren van Freida of JLo me het beste zouden moeten staan. Ik ben erg benieuwd!

loreal collection privee_01 loreal collection privee_08De lipsticks zijn gehuld in een chique matzwarte huls met metallic gouden accenten. Ze zien er luxer uit dan de gebruikelijke lipsticks van L’Oréal. Ik vind het vooral erg leuk dat de celebs hun eigen naam hebben geschreven die op de huls is afgedrukt. Een leuk detail!

Hieronder de swatches op mijn arm:

loreal collection privee_10

Doutzen’s Nude – Barely Pink

loreal collection privee_03 loreal collection privee_13 loreal collection privee doutzenDeze nude heeft een roze ondertoon voor een vleugje vrouwelijkheid, frisheid en zachtheid – persoonlijk vind ik deze kleur veel te shimmery. Het bevat naar mijn idee te veel zilveren of parelmoeren accenten waardoor de kleur wat flets en zilverachtig overkomt. Niet heel charmant, vooral niet bij mij omdat de kleur ook nog eens te licht is. Ik denk dat deze kleur alleen geschikt is voor de hele blanke huidjes.

Eva’s Nude – Barely Golden

loreal collection privee_04 loreal collection privee_15 loreal collection privee evaDeze nude heeft een vleugje goud, dat de natuurlijke glow van de donkere huid accentueert en perfectioneert – de warme, gouden ondertoon uit deze lipstick staat inderdaad erg mooi bij mijn getinte huid met gele ondertoon. De kleur is niet te licht en niet te donker en is voor mijn huidkleur een goeie nude. Sommige nudes hebben een koele ondertoon, dus ben je op zoek naar een nude met een warme ondertoon dan is dit een perfect exemplaar!

Freida’s Nude – Barely Parma

loreal collection privee_05 loreal collection privee_17 loreal collection privee freidaDeze nude is perfect om de delicate en elegante amberkleurige teint te accentueren en geeft zowel frisheid als verfijning aan de uitstraling – ik vind deze taupekleur erg flatterend bij mijn getinte huid, maar mijn voorkeur gaat uit naar een iets lichtere teint omdat ik dit nog frisser vind staan. Deze kleur is echt een beetje mijn eigen lipkleur en ik houd van kleuren die juist net iets lichter zijn dan mijn eigen lipkleur. Ik denk dat deze kleur vooral prachtig staat bij meiden die net iets donkerder zijn dan ik.

JLo’s Nude – Barely Greige

loreal collection privee_06 loreal collection privee_19 loreal collection privee JLoDeze nude boordenvol transparante parelmoerdeeltjes zorgt voor een bescheiden contrast met de huid en accentueert de natuurlijke schoonheid – deze kleur lijkt vrij veel op de kleur ‘Freida’, maar is iets lichter en iets meer ‘peachy’, waardoor ik de kleur voor mij echt perfect vind.

Julianne’s Nude – Barely Peach

loreal collection privee_07 loreal collection privee_21 loreal collection privee julianneDeze nude heeft een perzikkleurige ondertoon en onderstreept de uitstraling van de lichte huid met een sensuele en delicate touch – deze kleur is wat donkerder, een beetje oudroze met een peachy ondertoon en zou perfect moeten zijn voor redheads. Ik vind deze kleur echter ook prachtig bij mij! Het is niet echt een nudekleur voor mij, omdat de teint daar te donker en te roze voor is, maar ik vind het wel echt een hele mooie kleur. Julianne is samen met JLo mijn favoriet van deze collectie!

Hieronder nog even alle lipswatches naast elkaar:

lip swatchesDe Collection Privée is één van de mooiste lipcollecties van L’oréal tot nu toe, vind ik. Deze lipsticks zijn niet heel dekkend, maar ook niet supersheer, een beetje ertussenin. De textuur is trouwens lekker romig en hydraterend en droogt mijn lippen niet uit. Het is geen long lasting formule, waardoor je om de 2 – 3 uur moet bijwerken (maar let op, ik eet of drink bijna elk uur wel iets!).

Alle kleuren uit deze collectie zijn heel flatterend en elegant en ik weet zeker dat iedereen hier zijn perfecte nude tussen vindt!

loreal collection privee_09Doutzen was voor mij echt te licht, Freida nét ietsje te donker, JLo is voor mij de perfecte nude match, Eva is een mooie nude in combinatie met warme, bronzed eyelooks en Julianne is ook echt schitterend! Voor mij niet echt nude (te oudroze van kleur), maar wel erg mooi en flatterend bij mijn looks.

De L’oréal Collection Exclusive / Privée ligt al ruim 2 maanden in de schappen en is te koop bij de meeste drogisterijen en parfumerieën.  Deze mooie nudes kosten per stuk €14,99.

Welke celeb lijkt qua huidkleur het meest op jou? Voor welke nude zou jij gaan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

 1. Jocelyn Paul
  11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

  Ik kon niet kiezen en heb ze allemaal gekocht!
  Ze zijn erg fijn en voelen verzorgend aan.

 2. 11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

  Mooie kleurtjes, ik denk alleen dat ze bij mij niet zo mooi zouden staan. Zou je misschien een artikel willen maken met welke lipkleur ( met verschillende ondertonen enzovoort) bij je past?

 3. 11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

  Ik vind het superjammer dat er toch niets voor de donkere huid tussen zit. Freida Pinto is de donkerste?? Ik mis een Lupita! Ergens is het ook een stap in de goede richting maar vind het een hele kleine stap.

  • Serena
   Auteur
   11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

   Lupita is nu wel gezicht van L’Oréal dus hopelijk zit er wat voor je bij, bij de volgende collectie…

 4. 11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

  Wat een mooie lipsticks, vooral Eva staat je erg goed! Ik denk dat ik persoonlijk het meest fan ben van JLO en Doutzen, omdat ik zo’n lichte huidskleur heb.

 5. 10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Leuk dat je ze allemaal gekocht en geswatched hebt! Ik wilde ze bijna ook allemaal meenemen tijdens de 1+1 actie om er een artikel over te maken. Uiteindelijk toch maar niet gedaan omdat de kleuren voor mijn tint toch te licht zijn..

 6. Claudia
  10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Ai, helemaal niet op gelet bij de 1+1 actie vorige keer xD Eva past denk ik het beste bij mij, de warme oranje kleur!

 7. Peggy
  10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Leuk concept van L’oreal, alleen mis ik een celebrity met een donkere huid. De enige die enigszins bij mijn huidskleur in de buurt komt, is die van Freida. En zelfs die zal waarschijnlijk te licht zijn voor mij.

  Verder zijn het wel prachtige kleuren.

 8. suus
  10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Ik heb zelf een lichte huid (bijna altijd de lichtste kleur foundation), bruin haar en bruin/groene ogen. Opzich zit dat type er niet bij in deze collectie. Maar ik heb de eva lipstick en ik vind hem super mooi. Echt een nude is het net niet voor mij doorvoor is ie iets te donker peachy is.

 9. 10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Ik vind het echt een leuk idee van L’Oréal! Voor iedere persoonlijkheid een eigen lipstick 🙂

 10. 10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Leuk dat ze dit zo hebben gedaan, mooie lipsticks!

 11. Tessa
  9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Ik weet niet zo goed waar ik dit moet vragen, dus ik zet het maar gewoon onder dit artikel.
  Ik vraag me namelijk af waar Foodio is gebleven? Ik vond het wel een erg leuk item en merk dat daar geen filmpjes meer van online komen de laatste tijd. Misschien heb ik gemist waarom jullie daarmee zijn gestopt, maar ik vond dat altijd erg leuk om te kijken. Het was vernieuwend en anders dan andere food – video’s. Zou het leuk vinden als dat weer terugkomt. 🙂

  • Laura
   10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

   Kijk bij het laatste filmpje op het foodio youtube kanaal

  • 10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

   Ze zijn er inderdaad mee gestopt, maar werk(t)en wel aan een alternatief.

  • lily
   10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

   Ze hebben er een filmpje over gemaakt, dus raar dat je er niks van mee hebt gekregen. Het filmpje heet ‘Foodio Update’ o.i.d. ?

 12. chitravia
  9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Loreal heeft jaren geleden..8 jaar? Ook al zulke lipsticks met een eigen celebrity. Beyonce en Eva toen ook al.vond het geweldige lipsticks dus blij dat ze weer zoiets hebben.

 13. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  ik heb al eens vaker nude lippenstiften gekocht en om een of andere reden werkt dat niet bij mij. Vind het heel mooi bij andere mensen. Baal altijd dat het bij mij niet werkt.
  mijn lippen werken het beste met een lipgloss voor een rustiger effect

 14. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Vandaag na het lezen van je blog de Julianne gekocht in de winkel! Doutzen was voor mij (ondanks dat ik blondine ben) veel te licht. De Julianne is echt prachtig! Bedankt voor je review; superblij met mijn nieuwe lippenstift!! 🙂

 15. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Ik vind die van Julianne echt prachtig <3 Al mag die van J-lo er ook wezen!

 16. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Ik heb die van JLO, maar Eva vind ik ook heel erg mooi! <3

 17. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Mooie collectie ^^ eindelijk een lijn met meer kleuren nudes en ook dat je het kan vergelijken met een bekend iemand is een leuk idee ^^

  • me
   10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

   Jammer alleen dat het dus niet werkt, ik ben blond met een lichte huid maar die roze lipstick die men daarvoor bedoeld heeft zou me totaal niet staan.

   • 10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

    Dat had ik ook, maar de Julianne staat prachtig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *